Михајло Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 КАД ПОМИСЛИТЕ ДА СТЕ ВЕЋ ЧУЛИ МНОГО МОНСТРУОЗНОГ , ИМА НА ЖАЛОСТ И МНОГО ГОРЕ ОД ТОГА... http://www.vesti011....jacivaca-ukusa/ Ćelije abortiranih beba u prozvodnji pojačivača ukusa Objavljeno dana 30.1.2012. u 12:35 · Nema Komentara Da bi prerađenu hranu obogatila veštačkim ukusima, multinacionalne kompanije kao što je Senomiks (Senomyx) koriste ćelije abortiranih beba u testiranju i proizvodnji pojačivača ukusa, prenosi portal Natural News. Senomiks je poslovni patner nekoliko prehrambenih giganata, uključujući Kraft, Pepsi i Nestle. Ralf šorti, senator iz Oklahome, je izneo predlog zakona koji bi sprečio da se ovakav vid proizvodnje hrane odomaći u njegovoj rodnoj državi. Senomiks, biotehnološka kompanija koja se specijalizovala za proizvodnju hemijskih pojačivača ukusa, je jedna od kompanija koja koristi ćelije abortiranih beba za stvaranje materija koje oponašaju “izolovane receptore ukusa kod čoveka”, a koje se koriste u proizvodnji prehrambenih hemikalija. Ona je poslovni patner nekoliko prehrambenih giganata, uključujući Kraft, Pepsi i Nestle. “Postoji potencijalna opasnost da određene kompanije koriste abortirane bebe za potrebe istraživanja i razvoja pojačane za upotrebom hemijskih pojačivača ukusa”, izjavio je senator KRMG News Talk Radio. “Kažem, ukoliko se to zaista i dešava mi nećemo dozvoliti ovakav vid prakse kod nas”. Bubrezi ljudskog embriona u proizvodnji pojačivača ukusa Prema saznanjima organizacije Božja deca za život (Children of God for Life), koja se bori za ljudsko pravo na život, Senomiks koristi HEK 293 u proizvodnji hemijskih pojačivača ukusa. HEK 293 je šifra za bubrege ljudskog embriona (Human Embryonic Kidney – HEK), koji putem biogenetske manipulacije služe za proizvodnju materija koje oponašaju receptore ukusa koji sadrži specifičan protein poznat kao G protein. Ne mora da znači da se ćelije abortiranih beba neposredno nalaze u finalnim proizvodima kompanija Pepsi, Kraft ili Nestle, ali one igraju značajnu ulogu u proizvodnji hemijskih pojačivača ukusa koje koriste ove kompanije. Pošto postoje razne alternativne metode koje mogu da se primene umesto ove nedolične prakse, senator šorti i CGL pozivaju na njeno ukidanje. Kembel sup prekinula saradnju s Senomiksom Kompanija Kembel sup (Campbell Soup), jedna od vodećim američkih kompanija u prehrambenoj industriji, je bila poslovni partner Senomiksa, sve dok od organizacije Božja deca za život nije saznala za činjenicu o upotrebi ćelija abortiranih beba u proizvodnji hemijskih pojačivača. Urzo nakon toga, kada je Senomiks tražila da joj se odobri patent za “genetske metode proizvodnje materija koje oponašaju receptore ukusa za slatko”, Kembel sup je prekinula saradnju s ovom kompanijoм Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Izgleda da je coca cola malo u krizi,pa je udarila na konkurenciju,po starom oprobanom sistemu... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Izgleda da je coca cola malo u krizi,pa je udarila na konkurenciju,po starom oprobanom sistemu... И мени је пало напамет, да се ради о пропаганди конкуренције. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 30, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 ја немам појма ко је на кога... али одавно се зезају са манипулацијама у исхрани у Америкама... моја родица у Америкама...плаћа некој жени да јој узгаја природну храну... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 http://www.imdb.de/title/tt0070723/ nishizawa је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Бува. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Buva ili ne, poznato je da su se od fetusa pravili kozmeticki preparati, tako da ovakve stvari me ne bi nimalo iznenadile, jer oni koji su probali ljudsko meso kazu da je to navlaka kakve nema, a ako znamo da stvarnost moze umnogome biti gora i od najgorih filmova, zasto neki alavi zlikovac ne bi dosao i na tu ideju? pa njemu su bitne samo pare, da sto vise zaradi, metodi nisu bitni... sve u svemu iz dana u dan se uvek nanovo zabezeknem na kakvoj planeti mi to zivimo :wacko: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Сајт са кога је вест пренета је сајт Мирољуба Петровића. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Сајт са кога је вест пренета је сајт Мирољуба Петровића. :P :P :P Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 31, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Buva ili ne, poznato je da su se od fetusa pravili kozmeticki preparati, tako da ovakve stvari me ne bi nimalo iznenadile, jer oni koji su probali ljudsko meso kazu da je to navlaka kakve nema, a ako znamo da stvarnost moze umnogome biti gora i od najgorih filmova, zasto neki alavi zlikovac ne bi dosao i na tu ideju? pa njemu su bitne samo pare, da sto vise zaradi, metodi nisu bitni... sve u svemu iz dana u dan se uvek nanovo zabezeknem na kakvoj planeti mi to zivimo :wacko: Управо... наша тенденција забијања главе у песак је без преседана... када чујемо ужасну вест само гледамо како да опшравдамо и да се правимо да није истина.. треба се помирити са чињеницом...да на свету има ужасних људи (илумината) који ће зарад својих циљева начинити разне гадости.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 nije bitno kako se ta grupa ljudi naziva, jer se evo i takvi ujedinjuju, pazi kad oni mogu da se ujedine a mi ne mozemo, ljudi to vise nije smesno, ja cu izgleda prestati da pisem na forumu neko vreme jer sam izbombardovan bezumljem da ne bih dalje sirio Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 nije bitno kako se ta grupa ljudi naziva, jer se evo i takvi ujedinjuju, pazi kad oni mogu da se ujedine a mi ne mozemo, ljudi to vise nije smesno, ja cu izgleda prestati da pisem na forumu neko vreme jer sam izbombardovan bezumljem da ne bih dalje sirio Који то ми, и ви? Дакле људи не могу имати своје мишљење? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 31, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 nije bitno kako se ta grupa ljudi naziva, jer se evo i takvi ujedinjuju, pazi kad oni mogu da se ujedine a mi ne mozemo, ljudi to vise nije smesno, ja cu izgleda prestati da pisem na forumu neko vreme jer sam izbombardovan bezumljem da ne bih dalje sirio није смешно...ни секунде Брате... многи до нас не контају о чему се ради.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Који то ми, и ви? Дакле људи не могу имати своје мишљење? Justinijane prati malo sta pisem, odgovorio sam Mihajlu, i jasno je na koga sam mislio... a sad odoh papa Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука