Кратос Написано Фебруар 1, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2016 Ез ју виш. :-) Aj viš Džisus vaz a serbijan end det hi vaz spiking serbijan lengvidž Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 1, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2016 У српском има неколико речи које се могу користити уместо мотива. А вероватно има и нека лепа словенска реч за комплекс, али не звучи "кул", па психијатри користе стране речи и изразе да би слушаоцима деловали озбиљније. Чак их је и срамота назвати се лекарима душе. Хајде реци ми ту реч која се може користити уместо речи комплекс. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Фебруар 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2016 У српском има неколико речи које се могу користити уместо мотива. Деловод? А вероватно има и нека лепа словенска реч за комплекс Умотрес? Paradoksologija, Juanito, Баба and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Фебруар 1, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2016 Да ли сте стварно такве ''Госпође министарке'' и ''Покондирене тикве'' да не разумете о чему се ради? Svaka supkultura (deo zajednice koji se po vrednostima izdvaja) ima svoj idiolekt (malo drukčiji poseban jezik) kojim isključuje one koji supkulturi ne pripadaju. Tako psiholozi imaju stručne termine stranog porekla kojima se pokazuju kao visokoobrazovani stručnjaci, ali i neke grupe mladih usvajaju neke izraze iz trenutno popularnih svetskih jezika kojima se razlikuju od matoraca (uvek bilo i biće - moja baka je koristila francuski i nemački sleng sa drugaricama iz detinjstva). Ovi prvi bi da vade trnje iz očiju ovih drugih. Jezik svakako stalno usvaja nove izraze, od kojih će mnoge odbaciti. O tome se radi. Juanito је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 1, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2016 Pa da izbacimo onda i ipostas,logos,liturgija i ostalo? Ипостас=Лик, личност Логос= Слово Литургија= Служба Остало=Остало Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 1, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2016 Умотрес? :smeh1: Мада није одговарајућа реч. А и некако је хрвацки скројена од две речи, баш нако како то швабе раде. Комплекс би се могао превести као запетљан. А ми заиста имамо много речи које означавају одређена умна и душевна стања: Слуђен, збуњен, блентав, смућен, зблањен, опаљен, спетљан, смушен, итд Juanito and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 1, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2016 Ја ништа не разумети шта ви брадати бледолики из панонске прерије причати. То је можда зато што ми пишемо посебну врсту ћирилице. Човек Жоја and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Фебруар 1, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2016 :smeh1: Мада није одговарајућа реч. А и некако је хрвацки скројена од две речи, баш нако како то швабе раде. Комплекс би се могао превести као запетљан. А ми заиста имамо много речи које означавају одређена умна и душевна стања: Слуђен, збуњен, блентав, смућен, зблањен, опаљен, спетљан, смушен, итд šmuljav GeniusAtWork and Баба је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 1, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2016 Хајде реци ми ту реч која се може користити уместо речи комплекс. Сама реч означава ”сложеност”. Могло би нешто на тој линији, а можда и нешто старословенско. Мислим да Грци користе своју реч. И не кажем да тако треба, него да не треба да соли памет другима. Човек Жоја and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 1, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2016 Ипостас=Лик, личност Логос= Слово Литургија= Служба Остало=Остало Ispostas =temelj Logos=um,reč.govor,nauka etc Баба је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 1, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2016 Сложен? Мора да буде именица, а не придев. Баба and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 2, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2016 Сложен? Више се односи на петљу, као у програмирању. Комплекс је запетљаност једне особе. То је део отцепљене душе. Није баш самосталан, али функционише као подпрограм( ако правимо аналогију са програмирањем). Човек Жоја and Juanito је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 2, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2016 Сама реч означава ”сложеност”. Могло би нешто на тој линији, а можда и нешто старословенско. Мислим да Грци користе своју реч. И не кажем да тако треба, него да не треба да соли памет другима. Ма добро, ок. Него мене сад занима како би могло. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 2, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2016 šmuljav Збрчкан хеби га хахаха Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 2, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2016 Мен' се свиђа запетљаност. Запетљаност је лоша (непотребна и штетна) сложеност. А сложеност не мора обавезно да буде лоша. Човек Жоја and Баба је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука