Jump to content

Саопштење Епархије бачке поводом говора мржње Бориса Милићевића

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ни ја не разумем шта су се толико "примили", посебно у овом препуцавању са Чанковим пуленима. (Кога ли Чанак представља, питам се? Које гласачко тело? Вирусе или бактерије?)

Подели на овим сајтовима

А ти мислиш да сам ја убеђен да међу православцима нема говора мржње? Да смо ми савршени, безгрешни, беспрекорни?

Ma jok... znam da nisi, samo ne znam sto na ono moje reagujes sa nismo to mi...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Ma jok... znam da nisi, samo ne znam sto na ono moje reagujes sa nismo to mi...

Зато што је безвезе коментар, ако региструјемо говор мржње (са чим си се и сам сложио), да онда говоримо: то раде и ови и ови. Говор мржње не треба држати ни у каквој равнотежи са другим говором мржње (то што, на пример, муслимани прете паклом свима који нису муслимани, не чини мање ружним овај Милићевићев говор мржње, нити га оправдава). Треба га осудити (говор мржње), јасно и гласно, ма од кога долазио. Значи, не правити никакве ваге и пропорције, већ јасно рећи: НЕ говору мржње.

Подели на овим сајтовима

Зато што је безвезе коментар, ако региструјемо говор мржње (са чим си се и сам сложио), да онда говоримо: то раде и ови и ови. Говор мржње не треба држати ни у каквој равнотежи са другим говором мржње (то што, на пример, муслимани прете паклом свима који нису муслимани, не чини мање ружним овај Милићевићев говор мржње, нити га оправдава). Треба га осудити (говор мржње), јасно и гласно, ма од кога долазио. Значи, не правити никакве ваге и пропорције, већ јасно рећи: НЕ говору мржње.

Pa moj komentar i jeste bio usmeren na "Треба га осудити (говор мржње), јасно и гласно, ма од кога долазио"... a ne na pravdanje Milicevicevog govora mrznje...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Колико сам приметио да бачка епархија је веома ажурна са одговорима.

Наравно то јесте између осталог посао Цркве, да реагује благовремено.

:)

Подели на овим сајтовима

Pa moj komentar i jeste bio usmeren na "Треба га осудити (говор мржње), јасно и гласно, ма од кога долазио"... a ne na pravdanje Milicevicevog govora mrznje...

Онда у реду.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...