Баба Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 Ja i dlaje n emogu da verujem da je crkva izmestila Zmajeve decije igre zato sto im "smeta buka"... meni je to sramota... cista sramota... Zmajeve dečije igre su namerno u vreme komunizma postavljene tik pred vladičanski dvor u Novom Sadu , gde je ujedno i saborna crkva. One traju danima a buka je nesnosna. Na tom mestu gde su komunisti uobičavali da postavljaju binu ( to je svega par metara od dvora) je nekada stajao krst pravoslavni koji su komunisti iščipali iz betona a narod uneo u dvorište saborne crkve. O stvarima o kojima pojma nemaš najbolje je da ne divaniš, barem ne sa nama koji smo iz Bačke. Ti isti komunisti koji su instalirali te zmajeve dečije igre su poslali jednog udbaša da za vreme liturgije u sabornoj crkvi baš tu kod dvora puca na vladiku bačkog i pucao je , ranio ga je. Tada su čenejci ( žitelji Čeneja mesta nadomak novog Sada došli sa puškama u Novi Sad i ušančili se na dvor , malo je falilo da izbije ustanak Srba protivu komunista) . Toliko o tim tvojim komunistima i ateistima i njihovim zmajevim igrama. Sasvim je opravdano što je sadašnji vladika bački tražio da se izmesti to ruglo , jer za vreme tih "dečijih" igri u crkvi se služba ne može čuti od buke , a na dvoru žive kaluđeri uključujući i vladiku i to je administrativni centar Eparhije bačke, koji praktično tih dana nije mogao da funkcioniše i ta glupost je trajala predugo skoro 50 godina . Svako ko se buni protiv izmeštanja zmajevih igara je zlonameran i pokvaren čovek ili po prilično glup , u svakom slučaju jadnik. Justin Waters and NinaD је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 Sve komentare na dnevnim novinama koje smo ovih dana ja i moji prijatelji ostavljali na ovakve tekstove nisu objavljeni , komentari su bili pristojni i objašnjavali su o čemu se zapravo radi. Dakle šta ? Medijska cenzura + hajka na Crkvu. Svaka čast demokratisti , pravi ste naslednici druga tite! Sloba je za vas bio srbenda. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 Hajka na Crkvu se nastavlja : Novi Sad: Dokle će crkva biti zaštićena? U Novom Sadu su se pojavili plakati kojima se ocenjuje da crkva ima privilegovani položaj u društvu u Srbiji i traži da se primenjuje ustavni princip odvojenosti države od crkve. "Država preti zatvaranjem škola, država gradi hramove. Dokle?", "Ministarstvo prosvete krši ustav. Versku nastavu u crkve, prosvetu u škole!", "Direktori škola krše ustav. Za školsku proslavu bez verskih obeležja!", piše, između ostalog, na više različitih crno-belih plakata. "U ime boga, oni naplaćuju svoja bogosluženja, mi plaćamo njihove automobile. Sveštenici u luskuzu, narod u bedi. Dokle?", "U ime boga, oni štite svoje pedofile, mi im poveravamo decu. Sveštenicima zastarevaju sudski procesi. Dokle?", "U ime boga, oni ne plaćaju svoje doprinose, mi plaćamo njihove penzije. Dokle?", piše na plakatima. Izvor: Vesti.onlajn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 @mdubaicВероватно ти плакати су из Црне куће 13, сатанистичке организације, која је држала предавања о клерофашизму православне цркве и имала заштитни знак као на плакату - прецртани крст. Наравно потпору су им давали и ЛСД Војводине и ДС. Што се тиче њихових предавања илити радионица или незнам више како све то називају... у питању је напад на Српску православну Цркву, предавања углавном држе социолози по будном пратњом неких смутљиваца из ко зна какво НВО и секти из иностранства. Ево неких тема: Publikacija "Kritika klerikalizacije Srbije" sadrži pet istraživačkih eseja, koji iz pozicije socioloških nauka, istorije umetnosti i arhitekture analiziraju pojavu ekspanzije građevina Srpske pravoslavne crkve u Novom Sadu i Vojvodini. Istraživački eseji nose sledeće naslove: - Kritika klerikalizacije Srbije, Analiza društveno-političkog i estetskog diskursa novih crkvenih i pravoslavnih strategija, Branka Ćurčić - Savremeno srpsko crkveno graditeljstvo: Od tradicije do političke korektnosti, Vladimir Mitrović - Od psihopatologije do političkog programa: crkvena ofanziva na pragu 21. veka, Petar Atanacković - Kritika klerikalizacije Srbije: analiza odnosa crkve i moderne države, Miloš Perović - Dnevnik crkvenih uvreda 2000 – 2006, Od desekularizacije ka klerikalizaciji, Zoran Petakov Pored istraživačkih eseja, publikacija sadrži spisak novih srpskih pravoslavnih crkava u Novom Sadu i u okolnim naseljima i mapu Novog Sada i okolnih naselja sa ucrtanim novoizgrađenim objektima Srpske pravoslavne crkve . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 Ja i dlaje n emogu da verujem da je crkva izmestila Zmajeve decije igre zato sto im "smeta buka"... meni je to sramota... cista sramota... У Новом Саду постоји сасвим простран трг испред милетићевог споменика пригодан за овакве манифестације чије орржавање директно не би никога угрозило. Зашто испред владичанског двора? Осим тога чије овдје право на нормалан живот је угрожено? Забављачима који су мобилни и могу да обављају своју манифестацију на другом много пригоднијем мјесту, или владика који због несносне буке која трајњ данима док је манфестација, не може нормално службу вршити, а остли клир имати мира. Зар је погрдно тражити мир? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 28, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 Ma strasni su podviznici vidi se iz aviona... satro im smeta buka... kakva smehologija. Deca su bitnija od svake te njihove sluzbe. Dzaba vam i sluzbe i sarene aljine ako su nam deca u drugom planu. Kamo srece da svaki dan budu zmajeve decije igre... A one monstruozne Zeljkove sprdacine sa zdravim razumom necu ni da udostojim komentara... Mene bi bilo sramota na njegovom mestu... al on nije ja. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 Ma strasni su podviznici vidi se iz aviona... satro im smeta buka... kakva smehologija. Deca su bitnija od svake te njihove sluzbe. Dzaba vam i sluzbe i sarene aljine ako su nam deca u drugom planu. Kamo srece da svaki dan budu zmajeve decije igre... A one monstruozne Zeljkove sprdacine sa zdravim razumom necu ni da udostojim komentara... Mene bi bilo sramota na njegovom mestu... al on nije ja. Владика је тражио премјештање игара на другу локацију, а ти причаш као да тражи забрану. Да ли то намјерни радиш, не знам. Подвижништво не подразумијева психичку тортуру буком. Подвижници су људи, нису безосјећајне мумије. И шта ако се игре одржавају на неком другом тргу, јел то онда ремети читаву концепцију игара ил шта? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 28, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 A jel mogu ja da izmenim ltiju koja mi prolazi pored kuce i smara me bukom pevanjem, lupetanjem o kojekakva zvona i sl. Ne moras da odgovaras... znam. PS. Kako se zove ulica u kojoj se nalazi taj Vladicanski dvor? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 Ma strasni su podviznici vidi se iz aviona... satro im smeta buka... kakva smehologija. Deca su bitnija od svake te njihove sluzbe. Dzaba vam i sluzbe i sarene aljine ako su nam deca u drugom planu. Kamo srece da svaki dan budu zmajeve decije igre... A one monstruozne Zeljkove sprdacine sa zdravim razumom necu ni da udostojim komentara... Mene bi bilo sramota na njegovom mestu... al on nije ja. Ma da, tobože vladiku i crkvu nije briga za decu. Smešno. Pa i deca su deo crkve i to učestvuju u dešavnjima veoma aktivno, a ove igre, sramota što nose ime jednog tako velikog dečjeg pesnika kao što je čika Jova Zmaj. U grobu bi se okrenuo kad bi znao na šta to liči. Na kraju krajeva niko nije tražio da se zabrane (mada ne bi bilo šteta s obzirom na šta liče), već samo da se premeste. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 28, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 Da se ZMAJEVE decije igre premeste iz ZMAJ jovine ulice? Sasvim logicno... ne znam sto su ih uopste tu i stavljali пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 Da se ZMAJEVE decije igre premeste iz ZMAJ jovine ulice? Sasvim logicno... ne znam sto su ih uopste tu i stavljali Та твоја логика је логика телетабиса, ти би одржавао змајеве игре и на мосту кад би се он тако звао. Ма жао ми вас атеиста који сте се натриповали да сте паметни а заправо немате мозга. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 Ma strasni su podviznici vidi se iz aviona... satro im smeta buka... kakva smehologija. Deca su bitnija od svake te njihove sluzbe. Dzaba vam i sluzbe i sarene aljine ako su nam deca u drugom planu. Kamo srece da svaki dan budu zmajeve decije igre... A one monstruozne Zeljkove sprdacine sa zdravim razumom necu ni da udostojim komentara... Mene bi bilo sramota na njegovom mestu... al on nije ja. Ја на твом месту не би ни био , нисам дебил. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 Činjenica da sve što je Srpsko a pre svega Pravoslavna crkva koja je institucija i kao takva nosilac ne samo verskih nego i tradicionalnih osećanja Srba je sa svih strana napadnuta i satanizovana. Vrlo perfidno se iz nekog centra to radi. Čanak umesto da "grokće i uživa" i onaj nastrani Dačićev mučenik umesto da "bere jagode" opet sikću. Ja donekle razumem ateistu, za njega nema ništa sveto, i zato bi pustio ovog Dačićevog da se sigra sa njim. Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 Činjenica da sve što je Srpsko a pre svega Pravoslavna crkva koja je institucija i kao takva nosilac ne samo verskih nego i tradicionalnih osećanja Srba je sa svih strana napadnuta i satanizovana. Vrlo perfidno se iz nekog centra to radi. Čanak umesto da "grokće i uživa" i onaj nastrani Dačićev mučenik umesto da "bere jagode" opet sikću. Ja donekle razumem ateistu, za njega nema ništa sveto, i zato bi pustio ovog Dačićevog da se sigra sa njim. Бухахаха Шта ти кажем Завиша , у праву и нећу га више дирати пустићемо овога дачићевог... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 28, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 Ја на твом месту не би ни био , нисам дебил. kolko si siguran... ? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука