Михајло Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 РУСИ ДАЈУ 40 МИЛИОНА ДОЛАРА ЗА ЗАВРШЕТАК ХРАМА СВЕТОГ САВЕ НА ВРАЧАРУ Србија је постигла договор са Руском Федерацијом о изради мозаика у храму Светог Саве на Врачару, према којем ће Москва обезбиједити 40 милиона долара за завршетак унутрашњих радова, пише београдски "Данас". Потписивање споразума се очекује до краја јануара у Москви, а постоји могућност да потписивању присуствују предсједник Србије Борис Тадић и руски премијер Владимир Путин. Приликом посјете Београду, Путин је крајем марта прошле године обећао финансијску помоћ за завршетак унутрашњих радова на Светосавском храму, а о томе је разговарао и са Тадићем и патријархом српским Иринејем. Лист подсјећа да је послије посјете Србији, митрополит Иларион Алфејев у једном интервјуу говорио о радовима на храму Светог Саве понављајући спремност Руске православне цркве да помогне наставак радова и истичући да се ради о "пројекту без преседана", јер ће мозаиком бити покривено 17 000 метара квадратних, као и да један квадрат кошта од 2.000 до 2.500 евра. Лист наводи да постоји приједлог да Руси финансирају, ураде и поставе мозаик у Храму Светог Саве, а посао би требало да буде обављен у наредних осам година. У првој фази биће урађено 3 100 метара квадратних мозаика у великој куполи, луковима наоса и пилонима, стубовима и куполном тамбуру. Композиције ће се заснивати на византијској иконографској перспективи код приказивања архитектонских простора и артефаката, док ће се аутори код ликова небеске хијерархије држати начела ванвремености и уобичајених дистинкција које дефинише Пседуо-Дионисије Ареопагит. Мозаици ће бити извођени тесерама, коцкицама, од природног камена, стакла, стаклене пасте и евентуално керамике. Б.Т. http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=53635 Sasa Kolbas, Anette, Ignjatije and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Bravo! Svaka cast ! http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 slavabogu slavabogu slavabogu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Слава Богу заиста... Ја сам само чекао још УН да одобри неку траншу! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Kako posle da ne volim Rusiju ovoliko? Kaaaaakoo? 4chsmu1 Михајло је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Иста крв..иста вера... ако Бог да и језик и држава да нам буду исти једног дана... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Dace Bog! Михајло је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 само да ми је знати колико ће србија опет да плати оваква "пријатељства" ... колики је однос увоз-извоз за србију и русију, у тим "билатералним" односима и односима царине и повлашћених цена ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Cudo nisu ovi iz EU .... izdvojili iz onih "fondova" neki dinar. A braci Rusima hvala . Ignjatije, Лидија Миленковић and Михајло је реаговао/ла на ово 3 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Иста крв..иста вера... ако Бог да и језик и држава да нам буду исти једног дана... Ti olako prodajes moju drzavu i moj jezik drugoj drzavi . Sram te bilo,veliki patrioto.Ko ti je dao to pravo da to radis u ime drzave u kojoj ne zivis ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Sta bi faslilo da se ujedinimo sa Rusima? Bolje bi nam bilo to nego ujedinjenje sa "juznim slovenima". Ovo "juzni" su nam se dobro krvi napili uz pomoc dobrog dela danasnje EU. Madjari, nemci, austrijanci, itsalijani, bugari, ... Михајло је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Sta bi faslilo da se ujedinimo sa Rusima? Bolje bi nam bilo to nego ujedinjenje sa "juznim slovenima". Ovo "juzni" su nam se dobro krvi napili uz pomoc dobrog dela danasnje EU. Madjari, nemci, austrijanci, itsalijani, bugari, ... Da izgubimo jezik ,kulturu. drzavu to zelis. Ako ti se ne dopada EU / sto je legitimno/ zasto ne odes u Rusiju da tamo radis i zivis ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1326457539' post='559600] само да ми је знати колико ће србија опет да плати оваква "пријатељства" ... колики је однос увоз-извоз за србију и русију, у тим "билатералним" односима и односима царине и повлашћених цена ... Party pooper prst ka dole Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 жељко, извини, али који смо то ми? италија и русија или србија и русија? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 13, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2012 Da izgubimo jezik ,kulturu. drzavu to zelis. Ako ti se ne dopada EU / sto je legitimno/ zasto ne odes u Rusiju da tamo radis i zivis ? A koji je to narod u Rusiji ostao bez svoig jezika, kulture itd. Meni se mnogo dopada EU ali samo kao radno mesto. A za sve ostalo mi je lepsa Srbija ... Rusija... itd. Uostalom kao i ovima ovde, njima se dopadaju strana trzista i nista vise od toga. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука