Дијана. Написано Јануар 14, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2012 nazalost, nikako da iskopam vijest gdje je akcenat na glumi i crtezima http://www.djeca.org/site//index.php?option=com_content&task=view&id=440&Itemid=56〈=german anajrim је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 14, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2012 bilo bi dobro kad bismo svi slusali jedni druge i konstruktivno gradili diskusiju. ja sam obrazlozila zasto je moj stav takav. anajrim је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 14, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2012 Potpuno netacna i neosnovana rec. Vecina njih je maminamaza-titrajmiusi tip, koji je iz obesti krenuo da se dorgira, a ne zbog kipece inteligencije. izgleda da se sve ovo i desilo zato sto je narkomane lijecio neki pop, koji je btw koristio nehriscanske metode, a ne socijalni radnik, soc.pedagog i psiholog, psihijatar. jos mogu da ih lijece oni duhovnici koji imaju vlast nad duhovima da ih izgone molitvom, kao o.Isaija; a ovi koji nemaju mogu da ih izgone lopatom. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 14, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2012 Zasto ne bi Sonja Savic ili Margita i ekipa mogli biti narkomani, jel' zato sto su inteligentni, obrazovani, i uspjesni? Otkud mi znamo njihovo srce i njihovu patnju? Uostalom, narkomani, za razliku od delinkvenata, vecinom, kao i shizofreni, su natprosjecno inteligentni, sto znaci da dublje osjecaju patnju u ovom okrutnom svijetu. Njihova bolest i dolazi od osjecaja besmisla; a oni agresiju posuvracuju unutra, na sebe. E sad ti sto budu nasilni itd. odstupaju od prosjecnog narkomana, vjerovatno imaju i neku psihopatologiju psihopatskog tipa. Svaki nasilnik koji zlostavlja svoju porodicu vjeruje da je to opravdano, zasluzeno, i cak iz ljubavi. Nista osim lijepe rijeci ne pomaze i ne vaskrsava, narocito kad su maloljetnici, dusevni bolesnici i narkomani u pitanju. Oni odrasli(delinkventi) koji su opasni po okolinu treba da se izoluju od drustva,ali ne da se muce. Pročitaj ponovno šta si napisala u postu koji sam komentarisala. Dakle Od ljepote i dobrote nije niko postao narkoman. Ostalo što si napisala govori mi da nisi imala nepoosrednih kontakata sa ovim problemom. Narkoman maltretira svoju poorodicu, ali ne zato što to želi ili zato što je sklon nasilju, već zato što mora doći do droge i sve što se nađe naa tom putu on će da ukloni, ako mora. To je velika nesreća za njega i sve oko njega. Хелена Вујовић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlata Написано Јануар 14, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2012 Nekako mi je uvek bilo draze da cujem sta sami uzivaoci droga imaju da kazu na tu temu,pa na osnovu toga da izvodim zakljucke... http://www.youtube.com/watch?v=v-Vw2yt-Vn8&feature=colike http://www.drugfreeworld.org/#/documentaries/truth-about-drugs-documentary-heroin "Видети свет у зрнцу песка, И небо у дивљем цвету, Држати бесконачност на длану А вечност у једном часу" В.Блејк Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јануар 14, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=6O4aNrqGdDs zlata је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 14, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2012 bilo bi dobro kad bismo svi slusali jedni druge i konstruktivno gradili diskusiju. ja sam obrazlozila zasto je moj stav takav. A ja sam pitao kako neko moze da ima takav stav i pored zivog svedocenja samog o. Branislava i coveka koji je bio narkoman pa se izlecio, a pisao je na temi ovde, nista drugo... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Јануар 14, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2012 A da ste vi licno narkoman, koji je bolestan, koji nije ''mamina maza'' nego mu je dusa bolesna... I, da krenete silom svoje bolesti na svog jadnog roditelja ili pokusate da sapatnicima dilujete drogu ..., sta biste vise voleli... Da vam zviznu samarcinu od koje ce da vam svane ili lopatu po zadnjici ... da vas zviznu i po mesu i po dusi ili Da vam slavna medicina zabije spric u meso sa hemijom koja nista ne popravlja, a od koje cete zaspati teskom snom i vise nikada necete doci sebi...? Sta je strasnije i vise ponizavajuce, samarcina i lopata po zadnjici kao fizicki bol i ponizenje ili farmacijom namerno izazvano besvesno stanje potpune bespomocnosti...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlata Написано Јануар 14, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2012 Po meni, dusevni bol je za fizicki neizdrziv... Sada u koju kategoriju ovaj odgovor spada, prosudite sami.. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 "Видети свет у зрнцу песка, И небо у дивљем цвету, Држати бесконачност на длану А вечност у једном часу" В.Блејк Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Јануар 14, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2012 izgleda da se sve ovo i desilo zato sto je narkomane lijecio neki pop, koji je btw koristio nehriscanske metode, a ne socijalni radnik, soc.pedagog i psiholog, psihijatar. jos mogu da ih lijece oni duhovnici koji imaju vlast nad duhovima da ih izgone molitvom, kao o.Isaija; a ovi koji nemaju mogu da ih izgone lopatom. У реду је говорите аргументовано,али да ли си се запитала колико породица је било по разним приватним клиникама,да би на крају дошло у неку од православних комуна ? Да ли мислиш да су људи заиста пуног срца и са уверењем да ће им о.Бранислав помоћи,дошли до њега ? Ретко ко,пуно људи је испробала све што се могло испробати (блокаторе,клинике и сл) Јер забога,ко је некакав поп да лечи туђу децу ?!? Али када сви доктори затаје очигледно да православне комуне имају боље методе од клиника. При томе не подржавам систематско насиље или иживљавање,за које имам утисак да никада није ни постојало у центру "Црна Река". Желим да кажем да су и родитељи који су ту слали своју децу,слали сигурно из очаја јер нису знали шта да раде и како да помогну својој деци. Ако нисте гледали,шта родитељи мисле о клиникама где се углавном узимају огромне паре а резултати су мали,можете да погледате овде... http://www.rts.rs/pa...0%9D%D0%B5.html (О случају Црна Река у емисији Да Можда Не Оливере Ковачевић, говориће: протојереј Бранислав Перановић, (бивши) управник рехабилитационог центра Црна Река, мр Јасмина Кнежевић Тасић, психијатар Александар Јевремовић, председник удружења Излазак. У разговору ће учествовати и Илија Радуловић, предавач на Правном факултету Унион као и Драган Поповић, правник из Иницијативе младих за људска права.) Такође у овој емисији имате и речи родитеља зависника штићеника центра "Црна Река" Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 14, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2012 спробати (блокаторе,клинике и сл) Јер забога,ко је некакав поп да лечи туђу децу ?!? Али када сви доктори затаје очигледно да православне комуне имају боље методе од клиника. При томе не подржавам систематско насиље или иживљавање,за које имам утисак да никада није ни постојало у центру "Црна Река". Такође у овој емисији имате и речи родитеља зависника штићеника центра "Црна Река" wo wo wo hooold on parthner. Prvo nemam nisa protiv da neki pop leci narkomane ili da postoji neki centar duhovni koji ce da leci narkomane. Pa i crna reka. Ali, prvo otkud ti podatak koliko su klinika isprobali i ko kaze da su METODE te koje su pogresne? Poenta sto se lecenja u klinikama tiche jeste to sto niko ne moze da sili narkomana da ide tamo. I oni nemaju metod da ih zaustave dakle tu je dobrovoljno - ovde se radilo strahom verovatno da bi zadrzali narkomane od bezanja. Strahom proizvedenim nasiljem - i to meni smeta. Ukoliko neko hoce da se "leci" tamo ukoliko to proizvodi rezultate uredno al bez lopati, letvi, samaranja i straha. Ако нисте гледали,шта родитељи мисле о клиникама где се углавном узимају огромне паре а резултати су мали,можете да погледате овде... Rezultati su mali (nek se ljute oni koji imaju takve osobe koliko hoce ) jer rezultati odvikavanja od zavisnosti prvenstveno imaju veze sa odlukom samog narkomana. Vecina njih NE ZELI DA SE IZLECI. A roditelji tamo daju pare misleci da ce to da ih "popravi" kao kad oteras kola kod automehanicara. Dakle totalno si ruzno iskritikvoao metod, da bi stao na stranu tvoje religije. Opet kazem super je ako ima neka ima i neka bude al bez lopati. A te lopate su radile ako se ne varam upravo ako narkoman krene da pobegne. Sto je i razlgo neuspeha klinika to jer beze ne zavrshe terapiju do kraja tamo niko ne moze da ih PRISILI da se menjaju ovde je MOGAO. I tu dolazimo u jedan sukob - njihovo lichno pravo kao punoletnih pravno sposobnih gradjana. Mozda neko jednostavno OCE da bude narkoman. Znam takve ljude, nece da se lece oce da budu narkomani lepo im je. p.s. BLOKATORI Su totalno neefikasni*sami na svome) jer te samo sprecavaju da ti "radi" droga, nista vise. Poedjenako kao sto je izgladjivanje nekog debelog coveka lezenje njegove gojaznosti. On ce kad tad da ode i da jede kao prase. Dakle da bi se narkoman izlecio treba njegova saglasnost a on je SPOSOBAN da donese odluku. Pitanje je hoce ili ili nee. Da se odviknes od neceg prvo moras da hoces sam - a problem je sto ljudi ocekuju da ih NESTO popravi, popiju pilulu i to ih popravi. pilula je tu samo pomoc dodatna.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 14, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2012 Poenta sto se lecenja u klinikama tiche jeste to sto niko ne moze da sili narkomana da ide tamo. To je upravo i kljuc neuspeha kod njih. Jel neko cuo za narkomana teske kategorije koji hoce da se leci? Ja nisam. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 14, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2012 Samo jedna maala digresija. Pitanje da li se lice koje je zavisnik od droge može smatrati pravno sposobnim da sam odlučuje šta je za njega najbolje. Moje ličnon mišljenje je da ne može. obi-wan and Хелена Вујовић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 14, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2012 To je upravo i kljuc neuspeha kod njih. Jel neko cuo za narkomana teske kategorije koji hoce da se leci? Ja nisam. Opet to je njihov izbor. Drugi ljudi mogu da intervenisu samo kada je zivot ugrozen. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 14, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2012 Samo jedna maala digresija. Pitanje da li se lice koje je zavisnik od droge može smatrati pravno sposobnim da sam odlučuje šta je za njega najbolje. Moje ličnon mišljenje je da ne može. ne moze u trenutku kada je uradjen. Ali kad nije uradjen on je potpuno svestan i racionalan kao i svi ostli. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука