Милан Меденица :) Написано Јануар 5, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2011 Родољубе, мене занима једна ствар: Да ли ти Митарства видиш на баш онај начин како су описана у житију блажене Теодоре? Ајме, оче, у пола 1 ме питате за митарства? Верујем да су митарства реалност, одн. да се збива сусрет са демонима који истјазавају душу упокојеног, хотећи да је одвуку у пакао и износећи грехе које је починила за живота. Такође верујем да је ту реалност само делимично могуће пренети путем овоземаљских слика и речи, јер се ради о духовној, интелигибилној реалности. Отприлике као оно што је рекао св. Теофан Затворник. И да су митарства део Посебног суда који се одвија над душом после смрти. Eto culi ste narode, nije liturigia vise u centru nije ona vazna. Bitno da vam demoni ne nadju mane. Nemorate vise euharistijski da razmisljate dovoljno je da svaki dan u mislima sebe propustate kroz mitarstva i sve tako dok vam demoni nadju manje mana nego andjeli vrlina. Ko sisa ljubav, trgovina i advokatura su kljucevi obozenja (ako ga ima uopste pored mitarstava). још ће добити нову димензију речи: држи свој ум у Аду 4chsmu1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јануар 5, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2011 Добро, опет једна бесмислена парада смајлија праћена баналним и јефтиним коментарима. Шта да се ради, фрустрација је мучна ствар. Што се тиче тога да ли се налази у свим догматикама, Сабор Руске Заграничне Цркве у тексту који сам цитирао каже However, this tradition has been preserved, with varying details, from profound antiquity and contains nothing that is contrary to piety. It is cited in all texts of dogmatic theology. Но добро, да ли у свим, како они кажу, не знам. Али ето, знам за Јустина Поповића, митр. Макарија Булгакова, проту Малиновског, проту Станилојеа... https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Јануар 5, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2011 Ја онда не видим разлику између нас и било које друге религије. Питам се зашто је Син Божији постао човек' date=' ако је поента да прођемо кроз 20 капија? Зар није једноставно могао да нам да упутство како?[/quote']jesi li nekad gledaao slalom, spust? znači, trener da uputstva, , pa se onda supušta između zastavica. Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 5, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2011 Ја онда не видим разлику између нас и било које друге религије. Питам се зашто је Син Божији постао човек' date=' ако је поента да прођемо кроз 20 капија? Зар није једноставно могао да нам да упутство како?[/quote']jesi li nekad gledaao slalom, spust? znači, trener da uputstva, , pa se onda supušta između zastavica. фала Богу па смо јединствене личности које имају слободу да возе и узбрдо ако оће ...само демон оће да укалупи људе у једносмерне уличице :cheesy: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јануар 5, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2011 Знам да нећете веровати, али ево конструктиван предлог:пошто је Божић ту, хајде да "закопамо ратне секире" до после Божића, тј. да "заледимо" ову тему, како бисмо у миру и радости дочекали и прославили Христово рождество. А после Сабора Пресвете Богородице, ако нам још буде до "ћерања", да наставимо. Може ли? https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 5, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2011 Добро, опет једна бесмислена парада смајлија праћена баналним и јефтиним коментарима. Шта да се ради, фрустрација је мучна ствар.ха чуј, поред тебе теологија и вера су папални систем клањања клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 5, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2011 што се мене тиче, мош перманентно да престанеш да жврљаш о митарствима :cheesy: slava3 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 5, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2011 Добро, опет једна бесмислена парада смајлија праћена баналним и јефтиним коментарима. Шта да се ради, фрустрација је мучна ствар. Што се тиче тога да ли се налази у свим догматикама, Сабор Руске Заграничне Цркве у тексту који сам цитирао каже However, this tradition has been preserved, with varying details, from profound antiquity and contains nothing that is contrary to piety. It is cited in all texts of dogmatic theology. Но добро, да ли у свим, како они кажу, не знам. Али ето, знам за Јустина Поповића, митр. Макарија Булгакова, проту Малиновског, проту Станилојеа... У реду брате. Ја бих само желео да чујем објашњење: како такву јуридику уклопити у (отачко): Бог је постао човек, да би човек постао Бог? Можеш ли нам, уз помоћ митарстава и таквог једног односа Бог-човек, објаснити "Тајну Христа"? Зашто је Син Божији постао човек и остао заувек човек? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 5, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2011 Ја онда не видим разлику између нас и било које друге религије. Питам се зашто је Син Божији постао човек' date=' ако је поента да прођемо кроз 20 капија? Зар није једноставно могао да нам да упутство како?[/quote']jesi li nekad gledaao slalom, spust? znači, trener da uputstva, , pa se onda supušta između zastavica. Правићу се да ово нисам видео и прочитао. :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јануар 5, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2011 што се мене тиче, мош перманентно да престанеш да жврљаш о митарствима :cheesy: slava3 Pa dobro, šta reći? Komentar je na nivou smajlija. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јануар 5, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2011 Добро, опет једна бесмислена парада смајлија праћена баналним и јефтиним коментарима. Шта да се ради, фрустрација је мучна ствар. Што се тиче тога да ли се налази у свим догматикама, Сабор Руске Заграничне Цркве у тексту који сам цитирао каже However, this tradition has been preserved, with varying details, from profound antiquity and contains nothing that is contrary to piety. It is cited in all texts of dogmatic theology. Но добро, да ли у свим, како они кажу, не знам. Али ето, знам за Јустина Поповића, митр. Макарија Булгакова, проту Малиновског, проту Станилојеа... У реду брате. Ја бих само желео да чујем објашњење: како такву јуридику уклопити у (отачко): Бог је постао човек, да би човек постао Бог? Можеш ли нам, уз помоћ митарстава и таквог једног односа Бог-човек, објаснити "Тајну Христа"? Зашто је Син Божији постао човек и остао заувек човек? Nije juridika, barem ništa drugačija od juridike na Strašnom sudu. To što vi doživljavate nešto kao juridiku, ne znači da je to tačno. Dobro, hoćemo li da stanemo ovde? Mislim da bi bilo pametno. Biće vremena da pričamo, preče je da praznik dočekamo valjano. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 5, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2011 Nije juridika, barem ništa drugačija od juridike na Strašnom sudu. To što vi doživljavate nešto kao juridiku, ne znači da je to tačno. Показаћу ти, кроз теологију Светог Максима, да Страшни Суд нема додирних тачака са митарствима. То је нешто сасвим друго. Изненадићеш се. После Божића. 1000000001010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јануар 5, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2011 Nije juridika, barem ništa drugačija od juridike na Strašnom sudu. To što vi doživljavate nešto kao juridiku, ne znači da je to tačno. Показаћу ти, кроз теологију Светог Максима, да Страшни Суд нема додирних тачака са митарствима. То је нешто сасвим друго. Изненадићеш се. После Божића. 1000000001010 Ето ти сад! Па зар можемо нешто да доказујемо појединачним мишљењем? Ја мислио да индивидуално мишљење Светих Отаца нема снагу доказа. Или има? Или само у појединим случајевима? Или само појединих Светих Отаца? confused https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 5, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2011 Nije juridika, barem ništa drugačija od juridike na Strašnom sudu. To što vi doživljavate nešto kao juridiku, ne znači da je to tačno. Показаћу ти, кроз теологију Светог Максима, да Страшни Суд нема додирних тачака са митарствима. То је нешто сасвим друго. Изненадићеш се. После Божића. 1000000001010 Ето ти сад! Па зар можемо нешто да доказујемо појединачним мишљењем? Ја мислио да индивидуално мишљење Светих Отаца нема снагу доказа. Или има? Или само у појединим случајевима? Или само појединих Светих Отаца? confused Да, али овај Отац говори на темељу догмата, а не на темељу египатске митологије. Полако, видећеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 15, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2011 0102_laugh Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука