чтец Филип Написано Јул 24, 2009 Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 Film govori o mladiću koji je preživeo kliničku smrt i prošao mitarstva. Video je svoje rođake u Raju i razgovarao sa njima. Boravio je u Paklu i gledao jeziva mučenja grešinka. Poklonio se Gospodu Isusu Hristosu. Molitvama Presvete Bogorodice i blagoslovom Gospoda, biva vraćen na Zemlju da još poživi i da se iskupi za prethodno učinjene smrtne grehove i da svima nama ispriča, šta je sve doživeo, kao opomenu i savet, kako da se popravljamo dok još imamo vremena. Dakle, da li smatramo da mitarstva zaista postoje ili je to samo neko ljudsko mudrovanje ? pozdrav! Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Јул 24, 2009 Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 Леле, дечко, ала си ти заражен. Што не пустиш те "мрачне и тамне" ствари и покушаш да у овом свету који је створен од Бога, нађеш и љубави? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јул 24, 2009 Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 Film govori o mladi?u koji je preživeo klini?ku smrt i prošao mitarstva. Video je svoje ro?ake u Raju i razgovarao sa njima. Boravio je u Paklu i gledao jeziva mu?enja grešinka. Poklonio se Gospodu Isusu Hristosu. Molitvama Presvete Bogorodice i blagoslovom Gospoda, biva vra?en na Zemlju da još poživi i da se iskupi za prethodno u?injene smrtne grehove i da svima nama ispri?a, šta je sve doživeo, kao opomenu i savet, kako da se popravljamo dok još imamo vremena. Dakle, da li smatramo da mitarstva zaista postoje ili je to samo neko ljudsko mudrovanje ? pozdrav! mitarstva ne postoje jer su u suprotnosti sa evandjeljskim ucenjem, a izvini necije vidjenje nije merilo crkve niti moze imati dogmatski karakter radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чтец Филип Написано Јул 24, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=XMnphBc3dnc# Film Zivot i Smrt slicna tematika kao i film Susret sa vecnoscu. Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 24, 2009 Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 Филипе имам питање за тебе,да ти можда ниси из епархије банатске? 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јул 24, 2009 Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 same gluposti spustio se na zemlju molim te radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чтец Филип Написано Јул 24, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 ?????? ???? ?????? ?? ????,?? ?? ????? ???? ?? ???????? ????????? 0104_cheesy bravo tacno! 0442_feel Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Јул 24, 2009 Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 Oве горе клипове или филмове шта ли су већ нисам гледао али да митарства постоје и да човек пролази кроз њих у то верујем. Јер како би један горостас попут Светог Јустина Ћелијког уврстио у својим Житијама и житије Св. Теодоре која описује митарства. Мада сам свестан да у нашој Цркви има подељеног мишљења око овог питања ја сам ипак изнео ово своје мишљење да митарства постоје... Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јул 24, 2009 Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 O?? ???? ??????? ??? ??????? ??? ?? ?? ??? ????? ?????? ??? ?? ????????? ??????? ? ?? ????? ??????? ???? ??? ? ?? ???????. ??? ???? ?? ????? ???????? ????? ?????? ??????? ???????? ??????? ? ?????? ???????? ? ?????? ??. ??????? ???? ??????? ?????????. ???? ??? ??????? ?? ? ????? ????? ??? ????????? ??????? ??? ???? ?????? ?? ??? ???? ????? ??? ????? ??????? ?? ????????? ???????... otac justin je zitija priredio i preveo a zitije svete teodore je umetak u ziotije vasilija novog ona je bila bogumilka, uostalom na verujem org je sve lepo opisano radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јул 24, 2009 Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 O?? ???? ??????? ??? ??????? ??? ?? ?? ??? ????? ?????? ??? ?? ????????? ??????? ? ?? ????? ??????? ???? ??? ? ?? ???????. ??? ???? ?? ????? ???????? ????? ?????? ??????? ???????? ??????? ? ?????? ???????? ? ?????? ??. ??????? ???? ??????? ?????????. ???? ??? ??????? ?? ? ????? ????? ??? ????????? ??????? ??? ???? ?????? ?? ??? ???? ????? ??? ????? ??????? ?? ????????? ???????... otac justin je zitija priredio i preveo a zitije svete teodore je umetak u ziotije vasilija novog ona je bila bogumilka, uostalom na verujem org je sve lepo opisano ??? ??? ?? ??????? ???? ????? ???? ?? ???? ???????? ?????? ?? ? ????? ?? ????? ????? ?? ?? ???? ?????? ?????? ?????? ? ?? ?? ?????? ??. ??????? ?????? ? ?????? ???????? ????? ??? ???? ??? ???? ?????? ?????? ??. ???????. ??? ?? ???? ?????? ??????? ? ? ?? ??? ?????? ????? ???? ? ?? ?? ????? ???? ?? ????? ????. ? ??? ??? ? ?????? ??? ??????? ??? ?? ??????: ??????: ??? ?????? ???, ????? ??? ?? ? ????????? ???? ?? ??? ????? ???????? ????? ???????? ??????? ??????? ????????? ??????????, ? ??? ?????? ??? ???????? ? ??? ??????? ?? ?????? ? ????????? ??????????. ?? ??????? ?? ??????? ?????????. ???? ???????: ??? ?????? ????, ?? ????? ????? ?????????, ??? ??? ???? ????????? ??????? ?? ?????? ? ??????????? ???? ?.???? ???? ????????. ? ?? ??? ?? ??? ???????? ?????? ????????? ???????? ??? ?????? ???????, ? ?? ???? ??????????? ?????. ??????? ? ???? ??????? ? ???????? ?????? ?? ?????? ??????, ? ??????? ???? ????, ??? ?? ????? ????? ????? ???????????, ?????????? ?? ??????????? ????? ????? ???? ???? ????? ????????? ?? ???? ? ?????? ?????? ????? ?? ???????? ??????, ??????? ???? ???????? ????????????, ??? ?? ?? ?????????? ??? ???? ??????????????? ????? ???? ?????? ? ??????. ? ??? ??????? ????? ????: ?? ?????????? ????????? ????? ?? ??????????? ???????? ?????. ? ?????????? ?.?????? http://www.svetosavlje.org/pastir/index.php?qa=517 ?? ????? ????? ?? ?? ?????? ? ??????? ?. ???? ?? ??? ?? ?????????? ????????: http://www.svetosavlje.org/pastir/index.php?qa=217 ????? ?????????? ??? ?? ?? ????? ?? ??? ??? ???? ? ???????? ?? ??????? ??? ????? ??? ?? ??????. :smiley: cime se dokazuje da su mitarstva ucenje crkve radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Јул 24, 2009 Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 а чиме се то не доказује, докажи ..може и тако рецимо да се постави питање. Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јул 24, 2009 Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 ? ???? ?? ?? ?? ????????, ?????? ..???? ? ???? ?????? ?? ?? ??????? ??????. bespotrebno dokazivati ucenje otaca ne sadrzi to kanoni crkve ne sadrze to tako da to nije nikakav problem jedini dokaz je to sumljivo zitije radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Јул 24, 2009 Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 Не вреди 0104_cheesy о томе је као што си рекао писано и писано на Верујем..''jedini dokaz je to sumljivo zitije'' нека ти онда остане сумњиво, ''bespotrebno dokazivati ucenje otaca ne sadrzi to'' Житије о митарствима и не спада у ''учења'' него ми изгледа да од тога правимо ''учење''. Било како било са овим сам одавно рашчистио а сада ти ако имаш недоумица шта да ти радим... Свако добро брате 319.gif Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Јул 24, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 Господ Христос је рекао :"Отац не суди никоме, сав суд предаде Отац Мени" (мислим да је ово Јованаво Еванђеље). Моје је мишљење да ово виђење има један васпитни карактер, јер многи људи говоре да су имали проживљено искуство смрти, и сви су имали различито искуство. Иначе, ја најпре верујем у оно шта је записанио у Светом Писму и шта је казано у Оросима васељенских сабора. Ово виђење блажене Теодоре могу да прихватим једино као искуство појединца и као што рекох, могу да прихватим донекле и његов васпитни карактер, а то је да се чувамо греха. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јул 24, 2009 Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 naravno da sam rascistio jer u mitarstva ne verujem radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука