Иван Недић Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Ово је одлична вест. Курајев је почео озбиљно да се губи у последње време. Што се приче о скопским расколницима тиче, руска Црква ЗВАНИЧНО стоји на ставу да су они расколници и са њима нема никаквог општења. То што постоје појединци, као Курајев, који тим поступцима играју на карту сукоба са Грцима око превласти је прича за себе. Погрешна прича и она коју московска Патријаршија не подржава. То, једноставно, није тачно, али, рекох, не морате ми веровати на реч. Знам, рецимо, лично Македонца ког је без икаквог условљавања покајањем или одрицањем од припадности расколничкој МПЦ примио у евхаристијско општење један од патријархових московских викара. Опет велим, нико није дужан да ми верује на реч, и брат Иван је у праву да моје речи изгледају као гомила спекулација. "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Чије су иницијативе да СПЦ буде у диптиху испод Грузијске Цркве? Е, е, то! Jakov Edeski and Boba је реаговао/ла на ово 2 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Много је таквих "несмираја" у Цркви... Али, слава Богу, по правилу се самодисквалификују. Један од највећих несмираја, коме чак и језик па и руку одсекоше, беше свети Максим Исповедник. Sapienti sat. "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Све сам ближи непопуларном мишљењу да институција убија благодат. "... мислећи да Богу службу чине" Срђан Шијакињић, Boba and Jakov Edeski је реаговао/ла на ово 3 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Ма познато је да РПЦ води '' разнолику '' (не)''црквену политику'' .. али Курајев је имао толико суштински ненормалних гафова да је заиста претерао.. Ово што помињем расколнике и пар других екстремна је нешто што се тицало нас најдиректније.. зато баш то .. А познато је то са ''мпц''-овцима да они њих држе доста добро при себи.. али се то ипак односи само на студенте и полазнике њихових духовних академија ..и слично .. док са званичном ''мпц'' ипак ни у којој мери не сарађују.. бар званично нема таквог ни једног јединог момента.. Пг је реаговао/ла на ово 1 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Е, да не буде сад овде да ја браним Курајева. Само ми не прија априорност и нека сумњива непоколебивост ваших ставова, поштовани саговорници. Ваше бритке тастатуре "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Па истом мером, ни ја нисам овде ''судио'' Курајеву као човеку ..него сам прозивао његове нецрквене поступке који су заиста материјална ствар.. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jakov Edeski Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Све сам ближи непопуларном мишљењу да институција убија благодат. "... мислећи да Богу службу чине" Orvelova `84 na Pravoslavan nacin....jer smo tako u mogucnosti.Doza totalitarizma i izglencanog surfovanja u pojedinim komentarima koje ovde ostavljaju razni buduci doktori,veroucitelji,dovodi me do zaprepascujuce pomisli,da ti ljudi sutra nekom treba,ili vec,propovedaju Jevandjelje Hristovo.Neka je Bog na pomoc,i njima sa nama,i nama sa njima..... What on earth can you do with a degree in theology? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 И теби са нама, и нама са тобом. Jakov Edeski је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Један од највећих несмираја, коме чак и језик па и руку одсекоше, беше свети Максим Исповедник. Sapienti sat. Potpuno neosnovano poredjenje, nigde slicnosti... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Чије су иницијативе да СПЦ буде у диптиху испод Грузијске Цркве? A sta tacno sa tim? Napravi mi vezu sa ovim o cemu pricamo, jer je ne vidim... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Моци је само показао релативност тог несмираја. Поента је да РПЦ показује неке узнемирујуће потезе. Невезано само са овим ђаконом - ког и треба кориговати. Jakov Edeski је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Dobro, ne odgovori mi na pitanje? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Чије су иницијативе да СПЦ буде у диптиху испод Грузијске Цркве? Зар је проблем што то питам? Поменута иницијатива долази из РПЦ. Шта у РПЦ конкретно ствара проблеме према СПЦ? Да ли је то само ђакон Курајев? Да ли је исправно да РПЦ има сопствени диптих аутокефалних Цркава? Грузијску Цркву самовољно померају на место које није њено. Да ли ће сутра себе померити можда на прво место? Boba је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Измешао сам Моција и Ивана. Опростите, само је лапсус. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука