Jump to content

Game of Thrones - нова хит серија! (опаки спојлери, улазите на сопствену одговорност!)

Оцени ову тему

Препоручена порука

• 2 weeks later...

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Убеђен сам да су живи...поготово Џон Сноу. 

(ko nije čitao knjige neka ne čita diskusiju) SPOILER ALERT!

I ja mislim.

Stannis je po svakoj logici i pravdi najbolji pretendent na Gvozdeni presto, ali je zanimljivo oko te vere njegove šta će biti, pogotovo otkad se Sersei otelo kontroli (ona ga je ugasila u svakom slučaju, završi li fizički mrtva ili ne). Ako je sve u vezi toga toliko moćno i bitno odjednom, kud će on sa Vatrenim bogom i onom veštičarom kao potencijalni kralj?

Подели на овим сајтовима

I ja mislim.

Stannis je po svakoj meri pravedni pretendent na Gvozdeni presto, ali je zanimljivo oko te vere njegove šta će biti, pogotovo otkad se Sersei otelo kontroli. Ako je sve u vezi toga toliko moćno i bitno odjednom, kud će on sa Vatrenim bogom i onom veštičarom?

Ако ћемо искрено, Денерис и још двоје..(иако тај други има законско веће право и од Денерис и трећег, змајеви, као плод магије из дубоке прошлости, подарили су то исконско право Денерис, магијско право обећаног владара, те тиме њих двојицу ставља у други план) имају легитимно право на престо а не Станис који је брат "Узурпатора", који јесте праведан али и немилосрдан, те га нико не воли и нико га никада не би прихватио за владара....а што се тиче Мелисандрине убеђености (која ће се, уверен сам, променити) да је Станис поново рођени Азор Ахаји, сети се шта је Џону рекао слепи Емон Таргарјен у вези Станисовог мача "Светлоносца"...верујем да ће Мелисандра то увидети...а Серсеи је пукла као лајсна и вероватно ће завршити јадно и бедно.

Иначе, Р'лор ми је крајње сумњив...имам утисак да је Р'лор рођени брат Туђину с којим није баш у братским односима...демонска браћа и ништа више.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Денерис

Žena nema pravo na presto, bez zmajeva, sa 3 zmaja ili sa 330 hiljada zmajeva, rođena kao reinkarnacija Azora Ahaja ili ne.

и још двоје

Na koga misliš, Egona i Džona?

Šta je sa Gendrijem onim beše? 

Čoveče kakva sitjuejšn...

Станис који јесте праведан али и немилосрдан, те га нико не воли и нико га никада не би прихватио за владара

Gvozdeni bre ima najviše prava.   :)

A nešto nisam primetio da li je bitno da te vole mase Vesterosa...  Nije da imaju pravo glasa :)

Mislim i da će Boltoni i Frejevi da dobiju svoje.

A šta će sa Džejmijem biti? 

Na kraju je bukvalno svačija priča ostavljena da "visi".

Подели на овим сајтовима

Žena nema pravo na presto, bez zmajeva, sa 3 zmaja ili sa 330 hiljada zmajeva, rođena kao reinkarnacija Azora Ahaja ili ne.

Сети се шта је мештар Емон рекао на путу за Стариград: "Погрешили смо...сви смо очекивали да то мора бити мушкарац...преварили смо се!"

Ватра у којој Денерис није изгорела (а колико знам ни један једини Таргарјен пре није издржао тај тест!), као и змајеви рођени захваљујући њој, то непобитно доказују.

Подели на овим сајтовима

Сети се шта је мештар Емон рекао на путу за Стариград: "Погрешили смо...сви смо очекивали да то мора бити мушкарац...преварили смо се!"

Ватра у којој Денерис није изгорела (а колико знам ни један једини Таргарјен пре није издржао тај тест!), као и змајеви рођени захваљујући њој, то непобитно доказују.

Кажем, све и да јесте реинкарнирани Азор Ахаји, то не значи да има право на престо.

То је само нека занимљива чињеница у вези ње   :)

Свачији storyline је остављен да "виси" у неком кључном моменту, и све се мора расплети у наредној књизи.

ЏРРМ је рекао да ће бити две велике битке у њој.  

А Станис је далеко од престола и то доста и не видим како би могао да изведе ствар у скорије време.

Денерис је такође у п**ди материни преко мора и као да је тотално баталила Вестерос... Она неће прећи бар наредних 700 страна :)

Подели на овим сајтовима

Na koga misliš, Egona i Džona?

Šta je sa Gendrijem onim beše? 

Čoveče kakva sitjuejšn...

Gvozdeni bre ima najviše prava.   :)

A nešto nisam primetio da li je bitno da te vole mase Vesterosa...  Nije da imaju pravo glasa :)

Mislim i da će Boltoni i Frejevi da dobiju svoje.

A šta će sa Džejmijem biti? 

Na kraju je bukvalno svačija priča ostavljena da "visi".

1.Да, на њих...Џендри је копиле Робертово и мислим да неће имати некакву значајнију улогу.

2.Пре доласка Таргарјена није било правог краља који би владао читавим Вестеросом, већ су сви су били " локални краљеви". Први прави владари читавог Вестероса су Таргарјени...и као такви имају право изнад свих локалних лордова и самозваних "краљева" који би хтели да владају читавим Вестеросом.

3.Добиће своје, у то нема сумње....Надам се да ће Џејми извући лакши крај...допада ми се његов промена.

Подели на овим сајтовима

Кажем, све и да јесте реинкарнирани Азор Ахаји, то не значи да има право на престо.

То је само нека занимљива чињеница у вези ње   :)

Мислим да грешиш. :)

Подели на овим сајтовима

Да, на њих...Џендри је копиле Робертово и мислим да неће имати некакву значајнију улогу.

Ко зна.

Први прави владари читавог Вестероса су Таргарјени...и као такви имају право изнад свих локалних лордова и самозваних "краљева" који би хтели да владају читавим Вестеросом.

Да, истина, имају по right of the conquest, али је Роберт освојио трон од њих и његова линија сада има примат по истом праву. Таргарјени су могли да кажу "освојили смо, наше је", зашто не би могао и он?

Мислим да грешиш.

Тако то иде у том фиктивном свету, да жене имају право да наслеђују, доста тога би било другачије.

Надам се да ће Џејми извући лакши крај...допада ми се његов промена.

Да, али му нешто не предвиђам дуг живот, има да га убије Клегејн и то ће да буде нека "космичка правда" над породицом Ланистер пошто су свашта наређивали Клегејнима да чине.

А мени су иначе и Роберт и Станис Баратеон мање-више океј ликови :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...