nishizawa Написано Јануар 4, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2012 Манимо се, људи, прича о нечему о чему ништа не знамо, што нисмо ни омирисали, и у чему никад нисмо учествовали... Рат је то... The horror... laetitia је реаговао/ла на ово 1 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јануар 4, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2012 @ Obi-wan Kenobi Неспретно унета реч мрзети, немам преглед преко мобилног, па сад кад сам се дочепао компа, лакше видим шта пишем... Хтео сам да кажем да сам их разумео, иако су ме (нас) гађали... Ма оде пун аутобус у Свету Земљу, па се неки вратили са прелепим туристичким доживљајем, неки су пали у неку тоталну крајност од самоустрожавања, и то у свету, а неки дошли заиста светлих лица и душа. А виђао сам и оне толико гневљиве и спремне на осуду свега око себе, да сам се питао -јесу ли сви били на истом месту, у Светој Земљи... Свако се дотакао Христа, али коме је како пријало и ко је како схватио, то је питање. Јел` ти се десило да будеш на Литургији и било ти баш онако лепо, па изађеш пред цркву и дочека те један са рафалом:шта је бре ово, деца трче по цркви, певница се дере а не пева, ђакон трчи ко да га гони сам нечастиви... :unsure: А чуо сам различите приче и доживљаје и из ових ратова из прве руке. И није исти доживљај оних из нпр 63 падобранске и простог пешадинца или тенкисте... Слушао сам код неких једно, а у њима видео друго... А овог маринца нисам видео уживо да могу да осетим зашто пише. Да ли је то покушај скоро потпуно угушене савести да себе оправда, јер полако испливава на површину ("мирне душе пред Бога..."), или уновчавање и даља зарада (наслађивање) већ проживљеним. Штампа је чудо, не примам се на осуду преко новинских чланака... nishizawa је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arhidjakon Написано Јануар 4, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2012 Rat jeste horror ali rat vode ljudi ili bolje reci danas placenici. Suditi ovog Amerikanca da je ovakav ili onakav je jako tesko jer niko od Vas ovde nije zivio na zapadu niti ikad proveo duze vreme sa ljudima sa zapada. Treba razumeti njihov svetonazor a on je totalno drugaciji od nase ili Irackog ili Iranskog ili Ruskog. Radi se o tome da ako pogledate okolinu u kojoj takav covek odrasta, od hladnog rata pa na ovamo, onda netreba cuditi da on gleda na Iracane, Irance ili Ruse kao neprijatelje. Pa u zapadnoj Evropi su 60 i 70 godina jos izvlacili decu i odrasle iz javnog prevoza zarad vojne vezbe sa sloganom "Rusi napadaju"!! Sinonim za zlo je jos uvek Rusija za mnoge Amere pa i zapadnjake!! Da ne govorim tek kakav je odnos prema Iracanima, Irancima i uopste islamskom svetu nastao posle 9-11 u Americi. Nemoj te zaboraviti cinjenicu da je 9-11 prvi napad na Ameriku posle Perl Harbora. I Americki narod je to jako ozbiljno shvatio. Tako da netreba cuditi sto jedan Amerikanac (pogotovo iz Teksasa koja je odavnina poznata kao trigger happy state) od u Irak i Iracane smatra neprijateljem. I cak da se ponosi cinjenicom da je pobio 270 ljudi. On smatra da je ucinio vaznu stvar, jer on je branio svoje drugare u ratu protiv neprijatelja koji su srokali blizance u New Yorku. Ovim nikako nezelim da opravdam stav Americkog svetonazora, i kao sto Rece Obi, moze covek da procita i nesto na internetu. Ali kad si u pustari i neko puca po tvojim drugarima onda nemas izbora, vec pucas po onome ko puca na tvoje drugare. I nepada ti napamet da cesljas internet i da gledas dalje od sopstvenog nosa . Tada samo trazis nacin kako da spases glavu. A po povratku u USA ovaj lik je skontao da moze lepo da unovci svoju avanturu i da napise knjgu. Nece sigurno posle ordena casti koji mu je dodeljen da kaze ma znas sta sad cu ja da raskrinkam da sam ubijao nevine ljude itd. Nema sanse, underdog nije lepo biti u USA to samo kosta i nista nezardjuje (pitajte Ron Paula). Pa u Srbiji imate ljude koji su ubedjeni da Amerika vasitinu siri demokartiju i dobro po svetu sta onda ocekivati od jednog coveka koji je rodjeni Teksasanin?? Јанко је реаговао/ла на ово 1 Ora et labora Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 4, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2012 @ jane, arhidjakon Uopste nije rec o osudjivanju, prosto komentarisem stav takvog coveka, koga je on javno izneo - ne samo preko novina, nego je napisao i knjigu. I podvlacim - ne moze okolina i ambijent da bude prosto opravdanje za nesto ovako strashno. Nikad. Neka je on rastao u toj ameriki kakva god da je, ali je rastao kao covek, ne kao zivotinja. I uopste gledano, zar vam nije jasno da je danas rat prosto postao industrija? Da je za mnoge postao uzivanje? A takvo stanje svesti stvarno je predaleko od normalnog. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arhidjakon Написано Јануар 4, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2012 I podvlacim - ne moze okolina i ambijent da bude prosto opravdanje za nesto ovako strashno. Nikad.Neka je on rastao u toj ameriki kakva god da je, ali je rastao kao covek, ne kao zivotinja. Obi brate moj ako pazljivo citas sta sam ja napisao videces da ja neopravdavm uopste njegov stav ali taj stav jeste nazalost NORMALAN stav na zapadu. To je cinjenica a to je nesto sto ti zaboravljas. Znaci mi kao Hriscani nikad ovako nesto nemozemo opravdati ali takav jeste svetonazor danasnjeg zapada. I on se uopste nije promenio posle pada SSSR-a. Cak dapace pogorso se. Pa pogledaj Americke filmove brate moj, pa u njima su teroristi ili Rusi, Srbi ili Muslimani?? I onda ti kazes nemoze okolina da utice hmmm nebi se slozio sa tobom. I uopste gledano, zar vam nije jasno da je danas rat prosto postao industrija? Da je za mnoge postao uzivanje?A takvo stanje svesti stvarno je predaleko od normalnog. Ma jasno to je to ko dobar dan. Kada na propovedi ja kazem ljudima da deci nedozvoljavaju igrice kao Tour of Duty oni me gledaju kao da sam retardirani debil neshvatajuci da su upravo te simulacije pocetak takvog stanja svestsi o kojoj ti upravo govoris. Ora et labora Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јануар 4, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2012 @ jane, arhidjakon Uopste nije rec o osudjivanju, prosto komentarisem stav takvog coveka, koga je on javno izneo - ne samo preko novina, nego je napisao i knjigu. I podvlacim - ne moze okolina i ambijent da bude prosto opravdanje za nesto ovako strashno. Nikad. Neka je on rastao u toj ameriki kakva god da je, ali je rastao kao covek, ne kao zivotinja. I uopste gledano, zar vam nije jasno da je danas rat prosto postao industrija? Da je za mnoge postao uzivanje? A takvo stanje svesti stvarno je predaleko od normalnog. Све си рекао задњом реченицом. Не очекуј од човека са ненормалним стањем свести да нормално види ствари, разуме и закључује...Задња реченица потире горњу болдовану. "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 4, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2012 Obi brate moj ako pazljivo citas sta sam ja napisao videces da ja neopravdavm uopste njegov stav ali taj stav jeste nazalost NORMALAN stav na zapadu. To je jasno. Nema sta da se doda. Ma jasno to je to ko dobar dan. Kada na propovedi ja kazem ljudima da deci nedozvoljavaju igrice kao Tour of Duty oni me gledaju kao da sam retardirani debil neshvatajuci da je su uprave te simulacije pocetak takvog stanja svetsi o kojem ti upravo govoris. Call of Duty je... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јануар 4, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2012 Obi brate moj ako pazljivo citas sta sam ja napisao videces da ja neopravdavm uopste njegov stav ali taj stav jeste nazalost NORMALAN stav na zapadu. To je cinjenica a to je nesto sto ti zaboravljas. Znaci mi kao Hriscani nikad ovako nesto nemozemo opravdati ali takav jeste svetonazor danasnjeg zapada. То није став ниједног нормалног западног човека, већ искључиво лудака. Овај мајмун што је писао књигу је еквивалент српских нацистоида којима је нормално побити 500 муслимана. А Тексас је пун таквих. Зову се неоконзервативци. DYNABLASTER, Бартендаз and Arhidjakon је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 4, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2012 A koji je to srbin napisao takvu knjigu, i koja srbija je to stampala? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јануар 4, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2012 Ивице, ти си на том западу. Је ли погрешан утисак одавде гледано да је, углавном, већина обичних људи на западу у духовној анестезији, право потрошачко друштво, а остатак "у Тексасу"? Дај кратак опис. Чини ми се да и овде почиње да бива тако.. "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Јануар 4, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2012 A koji je to srbin napisao takvu knjigu, i koja srbija je to stampala? Hoces reci da ako knjiga nije napisana da se to nije dogodilo.Sramota je sto je knjigu objavio i na primer, Sreten Lukic, zlocinac koji ne moze da se poredi sa budalom snajperistom po zlocinima koje je ucinio i pravedno osujden. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 4, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2012 Hoces reci da ako knjiga nije napisana da se to nije dogodilo.Sramota je sto je knjigu objavio i na primer, Sreten Lukic, zlocinac koji ne moze da se poredi sa budalom snajperistom po zlocinima koje je ucinio i pravedno osujden. Citat "То није став ниједног нормалног западног човека, већ искључиво лудака. Овај мајмун што је писао књигу је еквивалент српских нацистоида којима је нормално побити 500 муслимана. А Тексас је пун таквих. Зову се неоконзервативци. " Gde su ti srbi kojimaq je ovo normalno? I u kojoj srbiji stampaju knjige? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arhidjakon Написано Јануар 4, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2012 Hoces reci da ako knjiga nije napisana da se to nije dogodilo.Sramota je sto je knjigu objavio i na primer, Sreten Lukic, zlocinac koji ne moze da se poredi sa budalom snajperistom po zlocinima koje je ucinio i pravedno osujden. Lukic jeste kereten ali sud koji ga je osudio je isti onaj koji je "PRAVEDNO" osudio i pustio Nasera Orica posle 2 godine zatvora. Veoma diskutablino je moj Boro brate sta je pravicno a sta ne. Ora et labora Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Јануар 4, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2012 Citat "То није став ниједног нормалног западног човека, већ искључиво лудака. Овај мајмун што је писао књигу је еквивалент српских нацистоида којима је нормално побити 500 муслимана. А Тексас је пун таквих. Зову се неоконзервативци. " Gde su ti srbi kojimaq je ovo normalno? I u kojoj srbiji stampaju knjige? Ko je rekao da je to normalno? U ovoj danasnjoj Srbiji zlocinci,i protuve stampaju knjige sto je najmanji problem, vec ja vidim problem u prihvatanju tih nepodopstina od konzumenata koji takva stiva imaju u svojim "bibliotekama". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Јануар 4, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2012 Lukic jeste kereten ali sud koji ga je osudio je isti onaj koji je "PRAVEDNO" osudio i pustio Nasera Orica posle 2 godine zatvora. Veoma diskutablino je moj Boro brate sta je pravicno a sta ne. Sud sudi po dokazima koji mu se prezentuju.Haradinaj nije osujden zato sto nije bilo dokaza ,poznato je da je imao ucesca u zlocinima, svedoci menjaju iskaz pod pritiskom , neki svedoci su ubijeni. Sa dobijanjem dokaza i Haradinaju ce poceti pravedno sudjenje.Ist slucaj je i za N.Orica, odgovarao je samo za ono sto je dokazano, i ne sumnjam da je zlocinac. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука