Јаков. Написано Децембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2011 http://www.dijeta.net/bmi.htm na ovoj stranici sam našao na kalkulator koji izračunava indeks telesne mase... Međutim... Upišem svoju visinu i ispadne mi da je sve od 58-78 kilograma za moju visinu, normalna težina... Pa ne ide... To je 20 kilograma. Zaista nerealno. Da li znate neki pouzdaniji BMI kalkulator koji eventualno računa i na osnovu životne dobi. Da li je neko skoro kupovao vagu za merenje. One nove, staklene koje izračunavaju valjda i mast u telu (samo mora bos da se stane na vagu), i kakva su mu iskustva sa time? Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2011 http://www.dijeta.net/bmi.htm na ovoj stranici sam našao na kalkulator koji izračunava indeks telesne mase... Međutim... Upišem svoju visinu i ispadne mi da je sve od 58-78 kilograma za moju visinu, normalna težina... Pa ne ide... To je 20 kilograma. Zaista nerealno. Da li znate neki pouzdaniji BMI kalkulator koji eventualno računa i na osnovu životne dobi. Da li je neko skoro kupovao vagu za merenje. One nove, staklene koje izračunavaju valjda i mast u telu (samo mora bos da se stane na vagu), i kakva su mu iskustva sa time? BMI ima jednostavnu formulu BMI=kg/m2 i ovaj ti pokazuje potpuno tacne rezultate za BMI, ne mozes pouzdaniji da nadjes. E sad da li je BMI od 18.5 do 24.9 "normalan", to je vec posebno pitanje. Po Svetskoj zdravstvenoj organizaciji jeste. Naravno, uzmi u obzir da je to samo odnos visine i tezine, prilicno pojednostavljen kriterijum. Nije sve jedno kako je ta tezina rasporedjena i koliko je u misicima a koliko u salu. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2011 @ Lepi Sico meni ovaj kalkulator kaze da sam normalna није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Децембар 30, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 pa i meni kaže da sam normalan, ali mi je zaista neverovatno da se normalnim smatra sve u rasponu od +- 20 kg. Ali je tako. Slažem se sa kalkulatorom. Ima još jedna kalkulator koji je možda i bolji i koji pored podataka za visinu i težinu, u sebi podrazumeva i starosnu dob. To je skupina kalkulatora Body Indexa, razvijena od strane NASE. U tom kalkulatoru se dobije nakon svih tih unosa, jedan indeks. On je otprilike oko 1400. Zatim se on pomnoži sa 1.2, 1.3, 1.4, 1.5...... već u zavisnosti čime se čovek bavi i koliko je fizički aktivan. Dobije se broj (recimo 2200) što je zapravo broj kalorija koje dnevno ta osoba treba da unese, da bi ostala na svojoj težini. Znači to nije za dijetu, nego je za očuvanje telesne mase, a sve preko toga je debljanje. Nije problem kod nas kada se radi o kupovnoj hrani u kesama, gde po pravilu uvek piše koliko koja hrana ima kalorije, nego je problem sa onim što se zapravo najviše i jede. Hrana sa pijace... Otkud da znam koliko kuvani pasulj ili kolenice u kupusu imaju kalorija Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Novak80 Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Evo ima i ovde BMI kalkulator http://www.dijetalnaishrana.com Meni kaze da sam idealan Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Vaš BMI:31.8 - Vrlo visok Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Evo ima i ovde BMI kalkulator http://www.dijetalnaishrana.com Meni kaze da sam idealan Dobrodošao i dobro nam ostao idealni brate Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука