Jump to content

Feridz:Bezite iz ovog pakla

Оцени ову тему

Deni72

Препоручена порука

Знам ја све то зато и кажем,имало се , било је и пара и привреде, нико није био гладан па опет људи побеснели. Лепо је све то што кажеш али опет некако ти зли превагну увек, ајде једанпут него увек. Зашто је то тако не знам, али док је тако џаба и да паре расту на дрвећу.

Znači u nama je problem.Moramo se u korijenu promjeniti i mjenjati razmišljanja ljudi.Ali početi od sebe.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

zasto su onda zemlje EU toliko zaduzene?

Koja je to tacno zemlja toliko zaduzena?

I sta smatras pod zaduzenost? Javni dug? Privatni dug? Ako uzmes ukupni dug ne gledas realno situaciju.

Da li gledas koliko stede gradjani naspram onih koji se zaduzuju? Ekonomija je pravljena tako da se ljudi zaduzuju, da bi mogli da investiraju moraju da se zaduzuju.

Jedino je u Eu grcka previse zaduzena jer grci ko grci.. vecito oni u nekim dugovima. Odavno postoji izraz "duzan ko grcka"

362px-Sovereign_credit_default_swaps.png

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

"samo je pitaje, jel vam je na casti da sirite dezinformcije zarad sopstvenih politickih ubjedjenja?"

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ja se bolje nasmejem tvojim komentarima nego celom topiku "Shale" :D

Подели на овим сајтовима

Prudi, ne preteruj. Ono gore nisu ti dugovi, ono su ti souvereign credits, dakle krediti jedne države obezbeđeni sopstvenim finansijskim sredstvima i stoje suprotno državnim dugovima.

Ovo su ti državni dugovi:

http://en.wikipedia..../Sovereign_debt

Dragi, kada ti odes u baku i pozajmis pare nije isto kao kada drzava ode u baku i pozajmi pare.

Tvoje pare se investiraju i obrcu - drzavne idu u zaborav.

Tako da taj "privatni" dug uopste nije strasna stvar. Cak je i pozitivna - jer svaka pozajmljena para odlazi stedisi u dzep.

A to sto jedino sto imas da mi kazes da sam iskopirao pogresan link alal ti musmule.

Iurise ne preteruj.. iskopirao si pogresnu sliku. Evo dacu ti ja link da te naucim sta je dug. Fala ti dragi....

Подели на овим сајтовима

"samo je pitaje, jel vam je na casti da sirite dezinformcije zarad sopstvenih politickih ubjedjenja?"

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ja se bolje nasmejem tvojim komentarima nego celom topiku "Shale" :D

ako ti je smesno to sto kopiras otvorene lazi, koje sam ti jasno pokazao sta su - onda se upisaj od smeha.

Подели на овим сајтовима

Sve je tako krasno bre, koji je vama, kakav dug? znate li vi koje su vrste duga uopšte?

Evo bre u Grčkoj kako je dobro - a sad će i u španiji, pa u Irskoj, pa u Portugalu - radost opšta!

Taj koji kaže da je loše je poverovao lažima kojekakvih prevaranata i lažova koji hoće da potkopaju imidž te humane i demokratske organizacije!

Подели на овим сајтовима

Šta će vam EU bolje nam je svima da sa Turskom i balkanskim zemljama pravimo ekonomski jedinstven prostor.

вама одговара савез са Турском,а које би остале земље биле?!

пропала Грчка,Албанија,БЈР Македонија и БиХ диван коктел....

Подели на овим сајтовима

Dragi, kada ti odes u baku i pozajmis pare nije isto kao kada drzava ode u baku i pozajmi pare.

Tvoje pare se investiraju i obrcu - drzavne idu u zaborav.

Tako da taj "privatni" dug uopste nije strasna stvar. Cak je i pozitivna - jer svaka pozajmljena para odlazi stedisi u dzep.

A to sto jedino sto imas da mi kazes da sam iskopirao pogresan link alal ti musmule.

Iurise ne preteruj.. iskopirao si pogresnu sliku. Evo dacu ti ja link da te naucim sta je dug. Fala ti dragi....

Ma privatni dug je super, sto vise dugujes to lepse spavas...

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

evo jos jedan tekst od Najdzela:

Britanski političar o srpskim kolegama: Korumpirani klijenti EU režima

Najdžel Feridž, britanski političar i jedan od lidera Britanske nezavisne partije, a trenutno poslanik u Evropskom parlamentu,

Šta vi svi mislite, ko ste?, upitao je Feridž evroparlamentarceNajdžel Feridž je prava noćna mora predsednika Evropske komisije Žozea Manuela Baroza i predsednika Evropskog saveta Van Rompeja. Njegova glavna misija je ukidanje Evropske unije. U intervjuu za "Alo!" on je rekao da se nada da će se EU raspasti kao i Jugoslavija, ali bez rata.

Najveći gubitnk raspada EU bile bi vlade država članica i država koje žele da uđu, kaže Najdžel i dodaje da će loŠe proći svi oni koji su zagovarali EU: partije, mediji, institucije, a posebno ogromna administracija i birokratija u Briselu.

On smatra da je EU "nefleksibilan, diktatorski, u najboljem slučaju obmanjujući ili u najgorem slučaju maligni i ludi eksperiment" kome Srbija ne bi tebalo da se priključi, kao ni bilo koja normalna država.

Politiku Srbije koja se zasniva na na principu "i Kosovo i EU" Feridž je prokomentarisao kroz basnu o psu i koski.

"Priča o Kosovu i politika vaŠih vladajućih partija o toj temi me podesća na onu basnu o psu koji drži kost u ustima i kad vidi svoju refleksiju u reci, otvara čeljust i ispuŠta kost kako bi zgrabio njenu refleksiju u reci. Tako gubi svoju kost u nameri da uhvati drugu, koja ne postoji. Tako će i vaŠa vlada posrnuti u nameri da vrati Kosovo, a u stvari će izgubiti samu Srbiju", slikovito je pojasnio britanski političar.

Najdžel Feridž je u nedavnoj izjavi za ruske medije rekao da su političari u Srbiji ekstremno zainteresovani da uvedu Srbiju u EU zato Što će u tom slučaju postati multimilioneri.

"Evropska unija ima previŠe tuđeg i svačijeg novca koji koristi kako bi kupovala lojalnost političara, civilnih institucija i medija, čak i u najbogatijim zemljama. Rezultati su iskrivljeni izbori i korumpirani referendumi u svim zemljama članicama EU. Za vaŠe političare je izuzetno atraktivno da Srbiju uvedu u EU i tako postanu multimilioneri. Ipak, postavlja se pitanje koliko je to atraktivno za srpski narod", obrazložio je Feridž svoj stav.

Kaže da nije imao priliku da sretne ni jednog političara iz Srbije, ali da mu nije ni žao, jer kako kaže "svi oni koji iz Srbije dolaze u Brisel već su korumpirani klijenti režima EU. Mi nismo zainteresovani za njih i oni nisu zainteresovani za nas".

Bler nas je obmanuo!

O učeŠću Velike Britanije u bombardovanju 1999. godine Najdžel Feridž kaže da je Bler sve obmanuo da je u pitanju "humanitarna intervenicja".

"Bler je tada tvrdio da je napad na Srbiju 'humanitarna intervencija', Što očigledno nije bio slučaj. Ja sad postavljam pitanje - pa Šta je onda to bilo? Istina je da su Amerikanci tada asistirali i pomagli OVK da dovede hiljade Al Kaidinih mudžahedina i boraca iz Avganistana na Kosovo. Kada je Kosovo uhvaćeno u kandžu OVK i terorista, dragocena rudna i mineralna bogatsva Kosova prodata su jeftino i za male pare Džordžu Sorosu. TadaŠnja američka i EU administracija samo su želele da uniŠte Srbiju kako bi u budućnosti pala u zamku evrointegracija i članstva u EU", tvrdi Feridž.

Šta vi mislite da ste?

U jednom od svojih obraćanja pred Evropskim parlamentom, Feridž je za krizu evrozone i trenutno stanje u evropskoj zajednici naroda okrivio baŠ lidere EU. To obraćanje, koje je na Jutjubu nazvano "Šta vi mislite da ste?", Feridž je zavrŠio rečima: "JoŠ ozbiljnija od ekononomske pljačke je pljačka čovekovog identiteta, njegove demokratije, sve Što će ostati posle toga su nacionalizam i nasilje. Ostaje mi samo da se nadam i molim da će vaŠ evroprojekat uniŠtiti tržiŠte pre nego Što se to desi".

Izvor: http://www.dragas.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=9093:najdel-ferid&catid=118:svet-oko-nas&Itemid=91

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

вама одговара савез са Турском,а које би остале земље биле?!

пропала Грчка,Албанија,БЈР Македонија и БиХ диван коктел....

Bolje je savez jednakih sa jednakima nego savez Davida sa Golijatom?

Подели на овим сајтовима

Додик: Неко мора да пита ЕУ зашто нас Србе прави лудим!

01. 01. 2012 22:45 | Факти

59bfreg-dodik2028129_0.jpg

Милорад Додик (Фото: Факти)

Бањалука – Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је да се дигнитет српске политике донекле изгубио у сталном испуњавању захтева Европе. Учинио је то дозирано – да видљиво не поруши европску кулу од карата свог „брата Бориса“Тадића, али је и њему и осталим бриселским „слепим белим црвима“ у Београду на неувијен начин поручио:

„Неко мора да седне и види шта је то са ЕУ. Ако се сами распадају, валута и привреда им пропадају, зашто нам и даље причају о прикључењима и праве нас лудима. Хајде да сачекамо да се та Европа редефинише, да видимо шта је од ње остало, па да оциенимо где ми можемо да се „уденемо“. Имамо, ваљда, и других ресурса, осим европских“, рекао је Додик .

Овим им је – поред свега осталог – ставио до знања – да својим плашљивим пузањем пред ЕУ наносе штету целом српском простору, укључујући РС, и да је „12 и пет“ да престану са досадашњим кревељењем и обмањивањем нације.

У наставку разговора за Вечерње новости, Додик је нагласио да је Русија партнер Српске и да јој је куповином рафинерије нафте помогла да опстане, баш као и Србија инвестицијом у „Телеком“, те да је Израел земља која показује интерес за Српску.

„То је оно што се нама нуди, то прихватамо као партнерство. Оне који су негативно усмерени не вреди мењати. Можда ће се тек после смене генерација нешто променити. Јер, ако је главни дипломата ове Европе ратни хушкач Јелко Кацин, онда ја одбијам такву дипломатију и такву Европу… Лично сам му забранио и да улази у Републику Српску“, навео је Додик.

Он је оценио да турске намере на овим просторима нису ни наивне ни добронамерне, те да Турска отворено показује намеру за доминацијом, а верску заједницу користи као важан фактор уређивања односа у региону.

„Њихова стварна жеља је да овде граде неоосманизам. Опет продају приче како је овде 500 година владао мир, док су они уништавали наше национално биће. Турска је у то време извршила геноцид над Србима, у правом смислу те речи. То треба отворено рећи. И никада за то није одговарала. Срби морају да се уједине да се тај период расветли пред међународном заједницом“, поручио је Додик.

Додик није Тадићевој и Јеремићевој Србији оспорио право да граде своје односе са Турском онако како желе, али их је упозорио да мора да буде јасно свима, па и Србији, да то неће бити „отворен прозор“ за деловање у Републици Српској, јер „Турска у БиХ злоупотребљава своју позицију и искључиво брани интересе Бошњака“.

Демонстрирајући сваком речју да је постао истински српски лидер какав Тадић никада неће бити, јер нема петље да буде српски државник на челу Србије, Додик се у истом тону осврнуо и на недавни позив поглавара Исламске верске заједнице у БиХ, реиса-л-улема Мустафе Церића, исламским земљама да забране му улазак на своју територију. При том је рекао дословно:

„Ја у исламске земље немам намеру ни да идем. Тако да ме неће оштетити. А и у ту последњу, звану Федерација, идем само кад морам. А не морам ни оволико. Ионако је то за мене само губљење времена“, закључио је Додик.

http://www.vaseljenska.com/vesti/dodik-neko-mora-da-pita-eu-zasto-nas-srbe-pravi-ludim/

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

On pokušava srbe da pravi ludim.Danas gledam one ljude koji su izišli na demonstracije.Srbi, bogami žao mi ih.Zar nije sramota da u srpskoj minimalna penzija bude 160 km

28000 ljudi je ostalo bez posla.Itd.

I kod nas nas prave ludima.

Dok Dodik jest da je krupan ali on raste u dva pravca.Svakim danom sve je veći, ali i svakim danom njegovi apetiti su veći.

Orobio je što je mogao orobiti.

Da se ne uvrijedite i o muslimanskom političarima djelim isto mišljenje.

Подели на овим сајтовима

Додик: Неко мора да пита ЕУ зашто нас Србе прави лудим!

01. 01. 2012 22:45 | Факти

59bfreg-dodik2028129_0.jpg

Милорад Додик (Фото: Факти)

Бањалука – Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је да се дигнитет српске политике донекле изгубио у сталном испуњавању захтева Европе. Учинио је то дозирано – да видљиво не поруши европску кулу од карата свог „брата Бориса“Тадића, али је и њему и осталим бриселским „слепим белим црвима“ у Београду на неувијен начин поручио:

„Неко мора да седне и види шта је то са ЕУ. Ако се сами распадају, валута и привреда им пропадају, зашто нам и даље причају о прикључењима и праве нас лудима. Хајде да сачекамо да се та Европа редефинише, да видимо шта је од ње остало, па да оциенимо где ми можемо да се „уденемо“. Имамо, ваљда, и других ресурса, осим европских“, рекао је Додик .

Овим им је – поред свега осталог – ставио до знања – да својим плашљивим пузањем пред ЕУ наносе штету целом српском простору, укључујући РС, и да је „12 и пет“ да престану са досадашњим кревељењем и обмањивањем нације.

У наставку разговора за Вечерње новости, Додик је нагласио да је Русија партнер Српске и да јој је куповином рафинерије нафте помогла да опстане, баш као и Србија инвестицијом у „Телеком“, те да је Израел земља која показује интерес за Српску.

„То је оно што се нама нуди, то прихватамо као партнерство. Оне који су негативно усмерени не вреди мењати. Можда ће се тек после смене генерација нешто променити. Јер, ако је главни дипломата ове Европе ратни хушкач Јелко Кацин, онда ја одбијам такву дипломатију и такву Европу… Лично сам му забранио и да улази у Републику Српску“, навео је Додик.

Он је оценио да турске намере на овим просторима нису ни наивне ни добронамерне, те да Турска отворено показује намеру за доминацијом, а верску заједницу користи као важан фактор уређивања односа у региону.

„Њихова стварна жеља је да овде граде неоосманизам. Опет продају приче како је овде 500 година владао мир, док су они уништавали наше национално биће. Турска је у то време извршила геноцид над Србима, у правом смислу те речи. То треба отворено рећи. И никада за то није одговарала. Срби морају да се уједине да се тај период расветли пред међународном заједницом“, поручио је Додик.

Додик није Тадићевој и Јеремићевој Србији оспорио право да граде своје односе са Турском онако како желе, али их је упозорио да мора да буде јасно свима, па и Србији, да то неће бити „отворен прозор“ за деловање у Републици Српској, јер „Турска у БиХ злоупотребљава своју позицију и искључиво брани интересе Бошњака“.

Демонстрирајући сваком речју да је постао истински српски лидер какав Тадић никада неће бити, јер нема петље да буде српски државник на челу Србије, Додик се у истом тону осврнуо и на недавни позив поглавара Исламске верске заједнице у БиХ, реиса-л-улема Мустафе Церића, исламским земљама да забране му улазак на своју територију. При том је рекао дословно:

„Ја у исламске земље немам намеру ни да идем. Тако да ме неће оштетити. А и у ту последњу, звану Федерација, идем само кад морам. А не морам ни оволико. Ионако је то за мене само губљење времена“, закључио је Додик.

http://www.vaseljenska.com/vesti/dodik-neko-mora-da-pita-eu-zasto-nas-srbe-pravi-ludim/

Мора се признати да Миле има доброг савјетника око односа са јавношћу. Лијепз и популистичку причу задње вријеме прича и готово да су сви загризли и сад мислим да нема слоја друштва у РС који неће рећи да предсједнику РС највише вјерује. Док је са друге стране завјесе милетова хоботница пустила пипке и отровом корупције који никад јачи и раширенији није био раздире српску економију која има потрошњу буџетског сектора од 40% бдп, у Федерацији је још горе, а посао је све теже наћи јер су се кланови формирали како у друштвеном тако и у приватном сектору. Али нека оремо, после орања биће кукања тако то код нас иде већ задњих сто година.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...