Млађони Написано Децембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2011 Па ако није вечно, онда је узроковано. Шта ти иначе значи ово: Ne moze da bude da nije uzrokovano ali moze biti da nije vecno.? Ја и кажем: свет је узрокован, што значи да није вечан. Po cemu vecno ne moze da bude uzrkovano? Vecno je oznaka neceg sto nema kraj, a ne sto nema pocetak. Бог као "чикица" не ускаче нигде. Такав не постоји. Опет је проблем "ваш" појам Бога. Pa hajde opisi mi prirodu tog boga? Jel on entitet ili nije? Како природа може сама да регулише ствари ако има узрок? Ако сама регулише ствари, онда је вечна и само као таква, као природа, мења своје појавне форме. Hold on partner. Par stvari. 1. Vec sam ti rekao da vecno moze da ima uzrok. Dakle vecno je nesto sto nema kraj ali ne znaci da nema i pocetak. 2.Prirodan nije kriva za nase jezicke nesposobnosti da je opisemo - sto jasno vidimo u nekim jacim oblicima fizike gde je pravi nacin za opisivanje matematika a ne jezicka forma. Онда немој тврдити да је узрокована, већ реци: вечна је, као што су говорили древни Грци. Pa ja ti gore kazem ko kaze da nesto sto traje vecno nema uzroka? Jel uzrok donosi i kraj? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2011 Evo sta Biblija kaze o osobinama Boga "Сваки дар добри и сваки поклон савршени одозго је, силази од Оца свјетлости, у којега нема измјенљивости ни сјенке промјенe".To je to Onaj koji je rekao "Ja sam onaj koji jesam".Te osobine materija nema jer je promenljiva i ne moze da stvara sama sebe. Te osobine nisu imali paganski lazni bogovi. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2011 Evo sta Biblija kaze o osobinama Boga "Сваки дар добри и сваки поклон савршени одозго је, силази од Оца свјетлости, у којега нема измјенљивости ни сјенке промјенe".To je to Onaj koji je rekao "Ja sam onaj koji jesam".Te osobine materija nema jer je promenljiva i ne moze da stvara sama sebe. Te osobine nisu imali paganski lazni bogovi. Pa ignjate ne znam kako nema promene meni iskreno onaj iz starog zaveta i ovaj iz novog veze nemaju. Ovaj iz novog nikog nije ubio i tako.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2011 Pa ignjate ne znam kako nema promene meni iskreno onaj iz starog zaveta i ovaj iz novog veze nemaju. Ovaj iz novog nikog nije ubio i tako.... Jao bre Juris ti kao da si od malopre na forumu.Koliko je puta Aca govorio o Starom zavetu i svim tim stvarima. Biblijski Bog se ne moze uporediti sa paganskim bogovima.Postavio bih neka predavanja,ali nisu pravoslavna tako da ne zelim da sablaznjavam vernike.Mogu ti poslati na pp ako hoces. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2011 Pa ignjate ne znam kako nema promene meni iskreno onaj iz starog zaveta i ovaj iz novog veze nemaju. Ovaj iz novog nikog nije ubio i tako.... Bog je uvek isti, samo sto ga mi poimamo na razlicite nacine. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2011 Po cemu vecno ne moze da bude uzrkovano? Vecno je oznaka neceg sto nema kraj, a ne sto nema pocetak. Pa hajde opisi mi prirodu tog boga? Jel on entitet ili nije? Hold on partner. Par stvari. 1. Vec sam ti rekao da vecno moze da ima uzrok. Dakle vecno je nesto sto nema kraj ali ne znaci da nema i pocetak. 2.Prirodan nije kriva za nase jezicke nesposobnosti da je opisemo - sto jasno vidimo u nekim jacim oblicima fizike gde je pravi nacin za opisivanje matematika a ne jezicka forma. Pa ja ti gore kazem ko kaze da nesto sto traje vecno nema uzroka? Jel uzrok donosi i kraj? Јурисе, овде тренутно не расправљамо о судбини космоса. Односно, о томе да ли ће он имати крај. Рапсрављамо да ли је вечан у смислу да нема почетка, односно да је "увек постојао" (математичји речено: да ли је космос полуправа или права). Ако је тако (да нема почетка) онда није узрокован. Ја кажем да није тако и зато тврдим да , пошто није вечан него је почео да постоји да је онда и узрокован. Описао сам га, врати се мало назад па читај, нећу да понављам. Прочитај и немој више да твог "чикицу" мешаш са мојим Богом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2011 Pa ignjate ne znam kako nema promene meni iskreno onaj iz starog zaveta i ovaj iz novog veze nemaju. Ovaj iz novog nikog nije ubio i tako.... Јурисе, ајде мало прочитај и немој више да се бакћемо са стварима које смо прежвакали: https://www.pouke.org/forum/blog/23/entry-376-%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D1%83-%D1%83-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%BC-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%83/ Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Децембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2011 Vec sam ti rekao da vecno moze da ima uzrok. Dakle vecno je nesto sto nema kraj ali ne znaci da nema i pocetak.Ако ћемо математички то нешто онда није вечно, већ каузално, има свој почетак, такорећи ограничено је с лева на временској оси, иако са десне стране никада не јењава... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Децембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2011 ...но то je релативно када говоримо математички с обзиром да је f(t)= такође функција...али рецимо да је f(t)=1 некаузална, „вечна” „верзија” прошле функције... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2011 Jao bre Juris ti kao da si od malopre na forumu.Koliko je puta Aca govorio o Starom zavetu i svim tim stvarima. Biblijski Bog se ne moze uporediti sa paganskim bogovima.Postavio bih neka predavanja,ali nisu pravoslavna tako da ne zelim da sablaznjavam vernike.Mogu ti poslati na pp ako hoces. biblijski bog se itekako moze uporediti sa paganskim bogovima. Ti mi kazes isti je taj bog, aca mi kaze stari zavet je senka. Pa i u staro mzavetu je taj bog delao, radio i sve je to na njegovim rukama t.j takvog ga opisuje. Ne vidim sta je tu problem? Kazete nepromenjiv, pa kako je onda ljubav kada je ubijao prvorodjenu decu? To nije nepromenjiva priroda to je poprilichno dualisticka priroda. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2011 Јурисе, овде тренутно не расправљамо о судбини космоса. Односно, о томе да ли ће он имати крај. Рапсрављамо да ли је вечан у смислу да нема почетка, односно да је "увек постојао" (математичји речено: да ли је космос полуправа или права). Ако је тако (да нема почетка) онда није узрокован. Ја кажем да није тако и зато тврдим да , пошто није вечан него је почео да постоји да је онда и узрокован. Pa izgleda da imamo malo "subjektivno" tumacenje reci vecan, i "poceo" i tako te stvari. Ti hoces preko nase daleko nesavrshene lingvistike za te stvari da dokazujes nesto sto je corav poso. To ti je jedan od tih "nauka - religija" sukoba sa ateistima. Ti kao religiozna osoba prilazish tom pitanju nekak ofilozofski pokusavas neki mrecima to da opises. Sa druge strane ja kao ateista se oslanjam na naucni postupak spoznaje toga. Nema tu sta mi da razmisljamo sta je sta i kako je sta - teorija, ekspriment posmtranje - to je put ka znanju a ne neke filozofije i mlataranje oko logickih i lingvistickih probleme. Eto tu si upravo dotekao pravi odnos religija-nauka-ateizam. Zasto ateisti ne prihvataju tu vasu filozofiju. Moras da priznash da je nasa lingvistika i nasa terminologija ogranicena nasim iskustvom. Pa i rec "Vecan" i "kosmos" i pocetak i kraj. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2011 biblijski bog se itekako moze uporediti sa paganskim bogovima. Po sustini i prirodi NIKADA ! ! ! Nego,ti ne poznajes ni biblijskog Boga a kamoli paganske bogove. Kazete nepromenjiv, pa kako je onda ljubav kada je ubijao prvorodjenu decu? Nepromenljiva mu je sustina,"priroda"....Gde je to Bog ubijao prvorodjenu decu ? To nije nepromenjiva priroda to je poprilichno dualisticka priroda. Radi se o nacinu delovanja,a ne o prirodi.Struja u radijatoru greje,dok u zamrzivacu hladi,ali struja je i dalje struja,niti topla,niti hladna. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2011 Po sustini i prirodi NIKADA ! ! ! Nego,ti ne poznajes ni biblijskog Boga a kamoli paganske bogove. Nepromenljiva mu je sustina,"priroda".... Evo odmah cu da ti nabrojim par stvarcica po kom su slichni Medju svim bozanstvima se javljaju sledece osobine: 1. Supernaturalni su - van prostora i vremena 2. Nisu ogreceni prirodom. 3. Kreirali su ljude. 4. Pojavljuju se na zemlji u nekom obliku 5. Daju zakone. 6. Vernike nagradjaju nevernike kaznjavaju. 7. Povremeno se mesaju u ljudske afere. 8. Mogu da kontrolisu prirodu i prkose istoj kako im se prohte. 9. Zlocince kaznjavaju u zagrobnom zivotu. Kako to NISU SLICHNI? Imaju na hiljade slichnih osobina. Jos da ne pricam da su u starom zavetu bog ponasao kao KLASICNI paganski bogovi. Rvao se sa ljudima, mesao im jezike, rusio kule, unistavao gradove, potapao civilizacije. Ne treba ti puno pameti da uocis slichnosti. Naravno da ima i razlika izmedju razlicitih bozanstava ali da je ovo neka SASVIM druga prica pa nije. Ima to svoju povrsinu spajanja sa paganskim bogovima i po osobinama i po prirodi i po ponasanju. Gde je to Bog ubijao prvorodjenu decu ? Malo tamo po egiptu po svedocenju biblije u mojsijevo vreme. Radi se o nacinu delovanja,a ne o prirodi.Struja u radijatoru greje,dok u zamrzivacu hladi,ali struja je i dalje struja,niti topla,niti hladna. Ne razumem sta ovim hoces da kazes? Struja nema karakter, lichnost nije entitet. Radi ono sto joj kazem da radi. Nema svoju volju. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2011 Evo odmah cu da ti nabrojim par stvarcica po kom su slichniMedju svim bozanstvima se javljaju sledece osobine: ..... Jedino je biblijski Bog stvarao na jedinstven nacin kome nije slican nijedan drugi.Jedino je Bog iz Pisma rekao za sebe "Ja sam onaj koji jesam".Jedino je biblijski Bog naredio da se praznjuju praznici koji ukazuju na buduce dogadjaje.Jedino je biblijski Bog dao zapovesti koje su jedinstvene u celoj istoriji sto priznaju i ateisticki naucnici(ne svih deset nego pojedine).Jednino je biblijski Bog dosao na Zemlju i dao svij zivot za otkupljenje grehova "obicnih" ljudi.Ima jos puno,puno toga da se kaze.Recimo koji je bog osim biblijskog stvarao recima:"I rece Bog neka bude.... i bi " ??? Malo tamo po egiptu po svedocenju biblije u mojsijevo vreme. Ajde bas da cujemo i to gde je Bog naredio da se zrtvuju deca ? To je lazna optuzba izvedena iz konteksta,ali znam o cemu se radi. Ne razumem sta ovim hoces da kazes? Struja nema karakter, lichnost nije entitet. Radi ono sto joj kazem da radi. Nema svoju volju. Pa Bogu nista nije slicno.Struju sam naveo samo kao primer kako neutralna energija daje sasvim razlicite rezultate ne menjajuci prvobitna svojstva.Ti mozes da joj kazes sta hoces ali nece te poslusati. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2011 Juris,nadji mi neki mit o stvaranju sveta koji odgovara biblijskom opisu.Videces da ne postoji i da je u svakom red iz haosa sto vise odgovara TE nego nasoj religiji.Mitologija starih naroda o nastanku univerzuma je mnogo vise slicna Velikom prasku nego li Bibliji.Ti sam proceni sta je mit a sta istina. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука