Jump to content

Da li kitite jelku pred Novu godinu?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Mnogo mi je ljudi reklo da ne žele da nameštaju jelku pred Novu Godinu, jer je to katolički običaj (nisam ja ništa rekla, samo parafraziram xD )... Hoćete li je vi nameštati? Uzimate li pravu ili onu od Kineza, plastičnu? :)

Ja ću je naravno, staviti, i ceo dan pravim paketiće od ukrasnog papira i starih kartonskih kutijica, jer me taj običaj podseća na onaj period kad sam imala 6 godina i bila potpuno bezbrižna :)))

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Веч написах на некој другој теми. У СВАКОМ ХРАМУ РУСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ПРЕД БОЖИЋ ОБАВЕЗНО СЕ КИТИ ЈЕЛКА.

• Волим 1

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

I mi u kuci uvek kitimo jelku pred Bozic...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Uobicajili smo da kupimo jelkicu bas na katolicki Bozic (posle ih nema) i taman istraje do polovine januara...proshle godine zakasnismo za sat vremena, pa smo kitili sobnog bendzamina, jedva se oporavio od stresa, ali pretek'o je :)

sad ga bas nesto gledam....a i on mene......:D:D

Подели на овим сајтовима

Prema verovanju, pre više od dve hiljade godina, ispred pećine u kojoj se rodio Isus rasli su bor, kedar i jelka. Od sreće što se rodio božji sin, bor i kedar su se zatresli i poklonili mu plodove. Jelka je počela da plače što nema plod i što ne može ništa da mu pokloni. Jedan anđeo se sažalio, skinuo zvezdu sa neba i dao je jelki. Jelka se savila i sa svog vrha nežno stresla zvezdu pored Isusa.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...