Jump to content

Poljske i moravske gusle - Muzički poklon za svetog Nikolu ČESTIT SV. NIKOLA SVIMA!

Оцени ову тему

Zayron

Препоручена порука

Hahahaha, to ti je dobro! Evo i Poljaka sviraju srpski folklor: Ajde Jano i Eđerlezi

"Ajde Jano" by kroke Band & Nigel Kennedy (Poland-UK, 2003)

Nigel Kennedy And Kroke - Ederlezi

Подели на овим сајтовима

Hahahaha, ovo je neko veselo srpsko-poljsko muzikantsko uskupeni, ne zna se ko pije ko plaća tamo, hahahaha, opaaaaa:

Petrojvic Blasting Co. plays Polish Serba busking Helicon Fiddle Dance sxsw 2011

Подели на овим сајтовима

Evo Poljaci od mene iz Krnova:

Gorale - ARS VOCE Krnov - poljska narodna pjesma u jablunkovskom dijalektu - to je to tu kod mene

goralská lidová (česko-polsko-slovenské pomezí, jablunkovské nářečí),

arr. Jan Vičar, ARS VOCE Krnov;

FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA DE CANTONIGRÒS;

CATALUÑA - ESPAÑA; 18.07.2009

Подели на овим сајтовима

Evo o mom gradu, Krnovu, na poljskom:

Krnov (Karniów) w Czechach - zobacz, gdzie musisz pojechać! (3.04.2011)

A ovo je prvo poljsko mjesto preko puta, za granicom.Vidi se i Krnov na samom početku videa ispod tog brda u daljini, to je taj Cvilin iznad moje kuće odmah, tamo je poznata hodočasnička crkva Gospe Žalosne:

Głubczyce z lotu ptaka

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • 10 months later...
  • 5 years later...
On 19.12.2011. at 23:58, Zayron рече

Kad smo već kod guslanja, evo da čuje ko još nije čuo kako izgleda guslanje moravsko i moravske junačke pjesme kako se guslaju. Imam i tog hornjackog guslanja nekoliko kaseta a pojedine stvari su skoro ko srpsko i crnogorsko guslanje, poslije Nove Godine se to naučim prevodit na digital pa vam napravim video klipove od toga. trebam kupit i neki hardver radi toga a za to ću imati pare poslije Nove Godine, strpljenja onda:

Zpěváci Horňácka: Jan Kružica

Na dobro vam došao sveti Nikola!

Pošto je tema koncipirana stilski kao prezentacija gusala i guslarskog slovenskog umijeća, damo tu još jednog mladenca Jakuba iz Slovačke je, on ce vam i bez gusala "odguslati" slovačku epsku junačku pjesmu o boju sa Turcima - "Turčin Poničan" iako mu je samo dvije i po godine! Sad uvidimo kako to rade i šta sve umiju Sloveni, oni koji su prema Hitleru takvi "pripadnici niže, podřadné, manje vrijedne slovenske ljudske neinteligentne rase" :D 

VIDEO: 30 mesačný Jakubko recituje krásnu slovenskú báseň "Turčín Poničan"

SAMO CHALÚPKA - TURČÍN PONIČAN

https://cs.wikisource.org/wiki/Turčín_Poničan

Pridamo još tu par moravskih guslarskih:

I par moravskih mikulašskih - nikoljdanskih koncerta:

Подели на овим сајтовима

Sarbske (lužičke) pjesme (note) i huslički (gusle) :)

sorbisches serbskie 1080p

Žórleško *** Serbska srjedźna šula Ralbicy (vocal version) - Žarleško*** Serbska srednja škola (vokalna verzija)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...