Andre Williams Написано Децембар 19, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2011 Понедељак, 19. Децембар, 2011.| Аутор: Агенција ТАНЈУГ САРАЈЕВО - Ријасет Исламске заједнице (ИЗ) у БиХ предложиће амбасадама муслиманских земаља да ускрате гостопримство председнику Републике Српске Милораду Додику и прогласе га персоном нон грата, саопштио је у недељу Ријасет ИЗ у БиХ. Како се наводи у саопштењу, Додик у континуитету на рачун муслимана упућује шовинистичке, расистичке и изјаве које подстичу мржњу и искривљују чињенице. Председавајућа Комисије за људска права и етику Парламентарне скупштине БиХ Александра Пандуревић је оценила да саопштење Ријасета представља застрашујући говор мржње, што је разлог да се сви у БиХ дубоко забрину. "И кроз ово саопштење реис (Мустафа) Церић се промовише у ајатолаха, изједначавајући себе са ИЗ и политиком бошњачких партија. Нико у РС нема ништа против традиције босанских муслимана, нити се плаши њихових верских погледа, али сви у овој земљи, и Срби и Бошњаци и Хрвати, треба да се плаше исламског радикализма који је овде увезен током рата и који је пустио корење", казала је Пандуревићева за бањалучке Независне новине. Лист наводи да коментаре посланика и делегате који се баве људским правима и етиком у БиХ нису успели да добију, јер се нису јављали на телефон - Нермина Капетановић, Халид Гењац, Јосип Мерџо и Младен Иванковић Лијановић. У саопштењу Ријасета се наводи да "није реткост да Додик Бошњаке третира као босанске муслимане или само муслимане, што представља дрско негирање њиховог националног идентитета, а одрицање једном народу пунине његовог националног идентитета у ствари је оживљавање поражених и одбачених идеологија апартхејда и фашизма". Додаје се да Додика у томе следи потпредседник СНСД-а и председавајући Савета министара БиХ Никола Шпирић. Ријасет ИЗ БиХ наводи да се на овакво деловање Додика и Шпирића не би смело гледати благонаклноно, већ да би требало да реагује цивилизована домаћа и међународна политика како би зауставила "вирус шовинизма и фашизма". "Таква политика припрема нови геноцид и прогон Бошњака зато што су муслимани, а све чланице УН дужне су да се борие против чињења геноцида и свега онога што томе води", наводи се у саопштењу које је пренела муслиманска информативна агенција МИНА. У Ријасету ИЗ БиХ очекују да "релевантни политички фактори препознају, осуде и зауставе опасну, деструктивну и антиљудску политику Милорада Додика". "Посебно је важно да то схвате у Београду, јер њихово пријатељство и подршка Милораду Додику значи стајање иза његових шовинистичких и расистичких изјава и вређања ислама и муслимана. Смртоносни вирус деструкције и зла мора бити изолован", саопштио је Ријасет Исламске заједнице БиХ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 19, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2011 Hoće li biti "persona non grata" i među tim arapskim i islamskim zemljama koje još nisu priznale Kosovo a ni ne namjeravaju ga priznati? 0409_feel Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Децембар 19, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2011 Људуи..скоро сам био у Сарајеву службено... Као да сам у сред арапске земље... Уђем у Мек Кафе...све турци и арапи... одем у неку продавницу исто... нико Српски не збори... све мараме носају...ужас.. Ја Сарајлија сам се осећао као да сам на марсу... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 19, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2011 Ma sikira se on mnogo zbog toga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 19, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2011 Људуи..скоро сам био у Сарајеву службено... Као да сам у сред арапске земље... Уђем у Мек Кафе...све турци и арапи... одем у неку продавницу исто... нико Српски не збори... све мараме носају...ужас.. Ја Сарајлија сам се осећао као да сам на марсу... Него, бошњачки? greengrin Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Децембар 19, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2011 Е тај језик још нисам чуо? Ја га нисам научио... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 19, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2011 Аха, значи зато их не разумеш Ја колико сам схватио главне разлике су: ваздух - хава, тоалет - хала и тако то па није тешко научити. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 19, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2011 Da, a Mihajlo se kaže Mikael. Meleki su anđeli: Mikael, Džibrail i Rafael. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Децембар 19, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2011 Џаба све..никако да укапирам... Ја једном кроз хрватску за БГ и тражи ми "путовницу" ..реко пријатељу ја имам само пасош...ако ти то може помоћи... Pantera је реаговао/ла на ово 1 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 19, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2011 Џаба све..никако да укапирам... Ја једном кроз хрватску за БГ и тражи ми "путовницу" ..реко пријатељу ја имам само пасош...ако ти то може помоћи... Pa onda je zadnje vrijeme da se obeznamiš s tom krasnom slovenskom riječi putovnica koju možeš koristiti umjesto germanske pasoš ili passport ili pass. U EU imaju samo ovakve putovnice a ako vi srbi nečete da imate isto to ko i Hrvati putovnicu, onda si napravite cestovnicu i gotova stvar: Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Децембар 19, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2011 ali gdje su te izjave od dodika ,koje su sovinisticke jel ima ih da se cuju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 19, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2011 ali gdje su te izjave od dodika ,koje su sovinisticke jel ima ih da se cuju ah, znaš Dodika, to ne moraš ni tražit po internetu te njegove izjave, valjda rekao nekom bošnjačkom političaru da mu je čukunbaba bila isto Srpkinja ko i njemu što je, ahahaha. ili tako nešto u tom stilu Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Децембар 20, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2011 Pa onda je zadnje vrijeme da se obeznamiš s tom krasnom slovenskom riječi putovnica koju možeš koristiti umjesto germanske pasoš ili passport ili pass. U EU imaju samo ovakve putovnice a ako vi srbi nečete da imate isto to ko i Hrvati putovnicu, onda si napravite cestovnicu i gotova stvar: Знаш шта... хрвати и словенци су имали шансу да се играју словена са нама.... али су одабрали да нас кољу... зато.... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 20, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2011 Џаба све..никако да укапирам... Ја једном кроз хрватску за БГ и тражи ми "путовницу" ..реко пријатељу ја имам само пасош...ако ти то може помоћи... Баш имаш интересантан резон. Из неког разлога не користиш српски израз за УСА, који гласи САД, него руски США, док опет из неког разлога сметати израз "путовница" који је много српскији од пасош који нема никакво етимолошко значење у српском језику. Уствари може да се каже да Хрвати с обзиром да не говоре путеви, него цесте, требали би говорити цестовинца, а не путовница. Путовница би према томе био изразити српски израз и јесте. Коријен ријечи "пасош" је "пас" што реферише на пропуштање на германским, романским, и другим језицима...али не и на словенским. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Децембар 20, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2011 Па Брате...ти си бар преваљивао путеве од строгог зилота и Љотићевца до улта либерала и екуменисте.. То би бар морао да разумеш те чудне резоне Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука