Jump to content

Tata, ja sam gej!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Драги моји не замерите! Већина овде критикује родитеље и поставља се питање ,,а где је родитељска љубав''!? Видите ја ово гледам другачије, наиме синовљев избор, избор да не жели да победи свој грех, свој хомосексуализам,да ОН жели да је константно у стању палости то га доводи да је ван заједнице са родитељима, његов протеривање је последица његовог избора! Ја сам убеђен да ће се родитељи трудити да му не фали длака са главе, и да га воле највише, и верујем да ће из прикрајка посматрати и помагати и управо долазимо да оне приче.

Управо да покаже шта значи бити ван заједнице, бити ван близине очеве и мајчинске љубави (она није нигде испрарила,није нестала, није пресахла, она је ту само је потребно СИНЕ ДА СЕ ПОКАЈЕШ, И ДА СЕ ТРУДИШ ДА ЖИВИШ БОГОУГОДНО) али СИН својим избором одбацује, одбацује себе,одбацује љубав, одбацује ЗАЈЕДНИЦУ......!!!!!!

Увек ми је био фацинантна заједница у Грчком полису или Јеврејском кибуцу, АКО СИ ВАН ЗАЈЕДНИЦЕ ОНДА СИ МРТАВ (по анегдоти када су јеврејски рабини протерали из заједнице Баруха Де Спинозу философа, преживео је захваљујући томе што је познавао занат брушења стакла ,баналан пример али довољан)! И опет кажем НЕ ОДРИЧЕ СЕ ОТАЦ СИНА СВОЈЕГА, НЕГО СЕ ОДРИШЕ СИН ОЦА СВОЈЕГА ........!

facenew22222222

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 437
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

I da vam (mnogima) odmah ustedim suvisno kuckanje - nisam ni po cemu za to da se roditelj odrekne dece (premda sam gotovo siguran da mali u clanku sasvim naduvava svoju situaciju), ali svakako roditelj moze punoletnog sina da izbaci napolje ako je to zasluzio... da ako time stagod i nauci i oseti...

Ili drugim recima - ko se ovde zapitao kako je recimo dusama tih roditelja?

Gledate na njihov trenutni gnev, a iznutra?

Brzi smo mnogi na osudu, a spori da zdravo rasudjujemo, to sam se sad definitivno uverio...

facenew22222222

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Подели на овим сајтовима

Ако сваки проблем поставимо на ниво Цркве,онда ћемо лако и разумети.

Ако Црква брата заблуделог Епископа трпи и моли годинама на смирење и љубав,преображај,ако га држи у свом загрљају као чедо,заблудело али чедо и ако поред свега тога,то исто чедо,дигне се против Цркве и не само он,него поведе са собом и још људи,Црква тад реагује;укидањем достојанства,части и свим оним што је имао.

Да ли ћемо рећи јадан?Црква је неправедна?

Има који ће тако рећи и кренути за њим али нема ту пуноте и благодати.

Дакле,који су тои аршини којима се владамо?

Овде имамо човека од 70 и нешто година,цео живот је био монах али заблудео и отпао.

Ово боли,ово је тешко али је природно и неминовно,не би ли се опет и у овоме пројавила Божија педагогија над човеком Који жели да се сви људи спасу и дођу до познања истине.

Можда су примери које сам поставила неадекватни али само сам хтела да ставим акценат на то,што значи кад проблем подигнемо на ниво Цркве.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Ovo su jako teske reci... kako ovako olako mozes da ih kazes ne znajuci te ljude?

Mislim da silno gresis kad kazes da je kod ovih roditelja u pitanju mrznja i ostrascenost... silno...

Мастер Кеноби, и ти си, колико знам, родитељ. Пробај да замислиш ситуацију која би те навела да своје дете избациш из куће, и јавно га се одрекнеш...

Верујем да не можеш...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

А како ти знаш да мисле - на основу сопствене пројекције?

Polazim od pretpostavke da su iole normalni roditelji, i ne racunam na njihovu hriscansku svest, jer ne znam da li je imaju, nego na onu osnovnu prirodnu roditeljsku ljubav... nista drugo...

Мастер Кеноби, и ти си, колико знам, родитељ. Пробај да замислиш ситуацију која би те навела да своје дете избациш из куће, и јавно га се одрекнеш...

Верујем да не можеш...

Hm... ne bih da zamisljam, danasnji svet mi daje previse povoda za mastu...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ако сваки проблем поставимо на ниво Цркве,онда ћемо лако и разумети.

Ако Црква брата заблуделог Епископа трпи и моли годинама на смирење и љубав,преображај,ако га држи у свом загрљају као чедо,заблудело али чедо и ако поред свега тога,то исто чедо,дигне се против Цркве и не само он,него поведе са собом и још људи,Црква тад реагује;укидањем достојанства,части и свим оним што је имао.

Да ли ћемо рећи јадан?Црква је неправедна?

Има који ће тако рећи и кренути за њим али нема ту пуноте и благодати.

Дакле,који су тои аршини којима се владамо?

Овде имамо човека од 70 и нешто година,цео живот је био монах али заблудео и отпао.

Ово боли,ово је тешко али је природно и неминовно,не би ли се опет и у овоме пројавила Божија педагогија над човеком Који жели да се сви људи спасу и дођу до познања истине.

Можда су примери које сам поставила неадекватни али само сам хтела да ставим акценат на то,што значи кад проблем подигнемо на ниво Цркве.

Јопет и јопет - погрешна аналогија...

Ни тог епископа нико није истерао из Цркве, иако су му бие изречене одређене дисциплинске мере - он се покупио и отишао сам када са тим мерама није хтео да се сложи...

Овом дечку се није десило да су му смањили џепарац, па се он покупио и отишао од куће - да је тако било, твоја аналогија би имала смисла. Њега су из исте избацили против његове воље...

Подели на овим сајтовима

Верујем да не можеш...

Не верујем да је, икоме, на овом форуму више стало до овог, несрећног, младића...од његових родитеља.

Подели на овим сајтовима

Не верујем да је, икоме, на овом форуму више стало до овог, несрећног, младића...од његових родитеља.

Na zalost, to niko ni u jednom momentu nije ni preptostavio, ako gledamo po temi, nego su skoro svi odmah se ostrvili na njih kao uragan.

I to je, po meni, celu ovu raspravu ucinilo krajnje poraznom...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Polazim od pretpostavke da su iole normalni roditelji, i ne racunam na njihovu hriscansku svest, jer ne znam da li je imaju, nego na onu osnovnu prirodnu roditeljsku ljubav... nista drugo...

Онда се запитај - који би се нормалан родитељ одрекао свог детета и избацио га из куће зато што је геј?

Подели на овим сајтовима

Напротив - не да им није стало, него не желе за њега да чују. Када ти је до некога стало, и то стварно, а не само на речима, не одричеш га се, и не избацујеш га на улицу...

Подели на овим сајтовима

Онда се запитај - који би се нормалан родитељ одрекао свог детета и избацио га из куће зато што је геј?

Напротив - не да им није стало, него не желе за њега да чују. Када ти је до некога стало, и то стварно, а не само на речима, не одричеш га се, и не избацујеш га на улицу...

Sve to ti ne mozes nikako da znas... jos kad vidim da to tvrde novine... :rolleyes: ... mislim...

Osim toga, zaboravljas da se svi ljudi razlikuju i to cesto i veoma mnogo, pa tako pravo na svoje imaju i prgavi i temperamentni isto kao i oni koji su gej ili sta vec... a posebno ako su roditelji ("postuj oca i majku, da ti dobro bude...itd..." - ova zapovest je svevremena, vecna).

I kako ono rece onomad sv. Antonije Veliki - "kad gresi brat tvoj, pokrij ga da se ne vidi da gresi", a fini momak je sve to nista manje nego razvuk`o po dnevnoj stampi.

Dakle, opravdano ili ne, oni su se verovatno necemu nadali od svog sina, ako nista ono bar da ih ne izbruka u zivotu mnogo. A vec jeste, i to javno, dvaput.

Подели на овим сајтовима

Ни тог епископа нико није истерао из Цркве, иако су му бие изречене одређене дисциплинске мере - он се покупио и отишао сам када са тим мерама није хтео да се сложи...

Да, он је био један страшно неваљао чика који се мешао у туђе ствари, није остављао друге на миру и радио такве ствари на какве нико од његових колега никада ни помислио није, и онда су му изречене одређене дисциплинске мере да би се тај несташко најзад мало примирио.

Нажалост, те педагошке мере нису уродиле плодом и прича се завршила неславним анхепи ендом. Али шта да се ради, живот иде даље.

Подели на овим сајтовима

А уместо теме о томе шта је прави православни однос према хомосексуализму добили смо расправу крцату нагађањима ко је крив.

До ког закључка смо дошли после оволико страна?

Да ли је православац геј орјентације предодређен за целибат,или му се препоручује да носи свој крст на неки други начин (покушајем да се ожени?? ).

Је ли монаштво решење?

Мислим да се слажемо да га не треба одбацити,и да је и строгост могућ начин за искзивање љубави,давање лекције,

али није довољно само не одбацити таквог,неопходно је дати му смернице,

Који је прави пут и прави савет за оне који су ,ни криви ни дужни,добили овакав крст?

И насупрот неким мишљењима, није то никакав избор.

Постоје блудници који од своје огрезлости у блуду застране па постану бисексуални,али највећи број је оних који су тако рођени.

Претпоставимо да се ми православци,ако смо већ геј,ипак трудимо да живимо богоугодно,као и сви остали,

борећи се са једним страшним искушењем које већина хетеросексуалаца и не може да разуме.

Када не видиш себе као послушног монаха, а брак ти делује као лицемерје над лицемерјима,где би само могао да унесрећиш још једно људско биће, када би изнад свега волео да имаш децу,али како?

Смишљаш начине да се избориш за своје место под сунцем,али не налазиш хришћанско решење.

Тешко је.

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Да ли је православац геј орјентације предодређен за целибат,или му се препоручује да носи свој крст на неки други начин (покушајем да се ожени?? ). Је ли монаштво решење?

Ovo su kljucna pitanja, verujem da je odgovor na njih prilicno slozen.

Ja ih znam trojicu - dvojica su se ozenili, treci jos nije, a ne znam da li ce i kada.

Od ozenjene dvojice, jedan je covek sasvim crkven, drugi nije.

Ovaj treci je takodje crkven, ne kao ovaj prvi, ali prilicno.

И насупрот неким мишљењима, није то никакав избор.

Постоје блудници који од своје огрезлости у блуду застране па постану бисексуални,али највећи број је оних који су тако рођени.

Ne slazem se... da je tako, ne bi se apostol Pavle toliko bavio tim pitanjima... pusti ti savremena "istrazivanja" ovog tipa, u mnogim stvarima i oblastima ona su vrlo cesto pristrasna, polutanska, politicki iznudjena...

Подели на овим сајтовима

Sve to ti ne mozes nikako da znas... jos kad vidim da to tvrde novine... :rolleyes: ... mislim...

Osim toga, zaboravljas da se svi ljudi razlikuju i to cesto i veoma mnogo, pa tako pravo na svoje imaju i prgavi i temperamentni isto kao i oni koji su gej ili sta vec... a posebno ako su roditelji ("postuj oca i majku, da ti dobro bude...itd..." - ova zapovest je svevremena, vecna).

I kako ono rece onomad sv. Antonije Veliki - "kad gresi brat tvoj, pokrij ga da se ne vidi da gresi", a fini momak je sve to nista manje nego razvuk`o po dnevnoj stampi.

Dakle, opravdano ili ne, oni su se verovatno necemu nadali od svog sina, ako nista ono bar da ih ne izbruka u zivotu mnogo. A vec jeste, i to javno, dvaput.

И он је применио шок терапију.

Они њега из куће,он њих у новине.

Можда на крају све испадне ок, а ми овде останемо са својим осудама.

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...