Jump to content

POMOC ZA MLADU PSIHOLOSKINJU!

Оцени ову тему

Млађони

Препоручена порука

BTW, a kako bi nazvali zenskog studenta saobcajnog, odnosno masinskog fakulteta? Saobracajka i masinka... gringrin

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

• Одговори 72
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

A stvarno kada razmilslim sto kaze Aca stvarno cudno zvuci ovo psiholoskinja, kao zenski rod od psiholoznik...

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Код Хрвата се може наћи одста оваких назива на огласима за запошљавање:

тесар/тесарица

армирач/армирачица

зидар/зидарка

комерцијалиста/комерцијалисткиња

кухар/кухарица

инжењер/инжењерка

специјалист/специјалисткиња

менаџер/менаџерица

itd...

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

A stvarno kada razmilslim sto kaze Aca stvarno cudno zvuci ovo psiholoskinja, kao zenski rod od psiholoznik...

It's all in your brain.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Navijaci, odgovorite na ta pitanja i pomozite Jurisprudencijinoj ortakinji da odradi to sto mora.

Usput se zapitajte sta predstavlja to sto ste navijaci, pa navijate za nekoga, pa se cak neki i biju zbog toga, a neki i ubiju drugo ljudsko bice navijajuci i td.

E, ljudi, odavno se nisam ovako smejala...

Prostitucko...O tempora, o mores.

Milojkov je talentovan za fililogiju, a ni Walter nije los...

Zar ne bi bilo najmanje rogobatno ovako ...psihologkinja...?

A mislim da je nepotrebno insistirati na polu, kad navodis zanimanja.

Vozacica, vozackinja, vojnikinja, drvoseca, masinovodja...sto da ne, pa, feminizam nadire ...jeleckinja, barjackinja

Podrzavam Aleksandra Milojkova u stavu da takvo nakaradno izvodjenje naziva odnosno prideva, po rodu, po svaku cenu, jeste musko podilazenje feministickoj ostrascenosti i tsl.

Подели на овим сајтовима

Podrzavam Aleksandra Milojkova u stavu da takvo nakaradno izvodjenje naziva odnosno prideva, po rodu, po svaku cenu, jeste musko podilazenje feministickoj ostrascenosti i tsl.

Dobro Dušane. :)

Stvarno se previše opterećujete oko toliko irelevantne stvari. Ja poštujem želju žena koje imaju potrebu da se njihva zanimanja izgovaraju u ženskom rodu. Ako Aleksandar Milojkov kada ode kod doktora to ne želi da radi neka kaže pomaže bog doktore, njegova stvar.

Ja ne pravim pitanje niti dilemu oko toga, nije mi teško nemam nikakvu potrebu da ulazim u jezički i psihološku analizu nikako mi ne škodi i poštujem tu žensku težnju.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Jurisprudencijo,

Ja se ne zovem Dushan, moj nik je dusha kao sto je tvoj nik jurisprudencija, a tvoja drugarica je psiholog, tako joj pise u diplomi ili ce pisati, da bi se potvrdilo njeno akademsko zvanje.

Ti se, zbog mog stava podrske Aleksandru Milojkovu u ovoj temi, nemoj osecati uskraceno...slobodno je zovi psiholoskinja.

Подели на овим сајтовима

Jurisprudencijo,

Ja se ne zovem Dushan, moj nik je dusha kao sto je tvoj nik jurisprudencija, a tvoja drugarica je psiholog, tako joj pise u diplomi ili ce pisati, da bi se potvrdilo njeno akademsko zvanje.

Ti se, zbog mog stava podrske Aleksandru Milojkovu u ovoj temi, nemoj osecati uskraceno...slobodno je zovi psiholoskinja.

Ne ne osecam se uskraceno, ne osecam se nikako ali mi je jako smeshno pored toga sto jednoj devojci treba pomoc da diplomira vi ste nasli da prosipate neke svoje stavove od toga da li je ok reci Profesor i Profesorka, Psiholog Psiholoskinja i slichno.

Nekako mi je to bezveze sto radite.

A rekoh ti Dušane čisto da ti demonstriram kako je kada neko ne poštuje tvoj rod, bez ikakvog razloga.

Od vajkada imamo Frizerku, Krojačicu, Službenicu, Sekretaricu ali sada kada je u pitanju naučni naziv t.j visokostručni tu mora da se držimo muškoga roda... i još to argumentujemo. Strašno.

Подели на овим сајтовима

Ovo je ta opila njemačka biskupka, Margot Kaesmann, brani se da je pila samo to vino od pričesti valjda, nekako puno, moralo tamo bit pola litra najmanje u tom peharu.

:rolleyes:

Alkoholfahrt von Bischöfin Käßmann

Höhere Gewalt?

0,1020,2317828,00.jpg

haha super fora, kaze: "Molim vas verujte mi! Voda se odjednom pretvorila u vino!" hahahaha :D

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Koje muke i problemi da se nađe adekvatna srpska riječ za ženskog psihologa. Porodosismo se mi svi s tim ovdje, predložim našim lingvistima da izmisle za srpski jezik specijalnu slovensku riječ za to - da je ušiju po mjeri kao odijelo - na narudžbu. Recimo onda tako, psiha je duša, potom psiholog bude dušeslovac a psihologinja dušeslovka ili dušeslovakinja ili dušeslovkinja, izaberite nešto, neki sufiks, ukončenje koje vam se svidi najviše. A skrećeno bi se mogla nazivati dušanka, dušančica ili dušica, hahahaha! Ima još jedan predlog ali je više založen na onomatopejskom sistemu stvaranja riječi: u češkom je šuma-še čovjek, ćaknuti čovjek - cvok, množina ke potom cvoci. Ludara (npr. ustav Laza Lazarević, Beograd) je cvokarna a psiholozi, psihijatri, psihologinje i psijijatrinje i sva ta psihopatološka i psihoanalitička "mafija" su onda cvokari i cvokarke, isti zbirni, sumarni zajednički naziv za sve i psihologe i psijatre i neuropsihijatre. Istina, tamo Česi to imaju na ř, cvokař i cvokařka ali ovdje u srpskom bi to išlo i s običnim r ko u slovačkom, dakle cvokar, cvokarka. Vrlo lako se pamti a nije potrebno ništa nadugo objašnjavati, kad se o nekom kaže da je cvok onda je odmah svakom jasno o kakvom to čovjeku može biti riječ i bez nekog velikog prevođenja, hahahaha.

detail__vyr_283Cvokar.jpg

Cvokař - Shrink

Подели на овим сајтовима

Да знаш да ти овај предлог - душесловац/душесловка уопште није лош. Звучи макар дупло боље него психолошкиња, а задовољава и разликовање рода, и прецизно одређује професију. Још само када би код нас постојала институција која би се оваквим проблемима бавила...

Чим се неком проблему приступи без предрасуда - решење је много лакше наћи...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Ili možda još prikladniji naziv koji ima i više šansi da bi se usvojio u stvarnom životu od dušeslovac, (taj naziv je tačan ali malo struže uši, zvuči kao ribolovac, hahaha) dušeslovkinja je dušeznalac, dušeznalkinja. Ionako već postoji riječ dušebrižnik ali ta označava duhovno vođstvo u bogoslovskom smislu, nema veze to ni sa psihoanalizom ni sa psihopatologijom. Inače mi smo na međuslovenskom dogovorili da ćemo odbacivati i riječi ili kovanice, neologizme koji su tačni ali zcvuče smiješnoo, imaju neke smiješne ili bezvezne konotacije i asocijacije. To dušeznalac i dušeznalkinja zvuči vrlo dobro, kao da ta riječ postoji već vijekovima, dok dušeslovac izgleda maklo smiješno, ni meni nije sasvim jasno zašto kad imamo već i prirodoslovac ali to nam ne zvuči uopšte smiješno ni neprikladno ili rogobatno. Ja sam se najviše zauzimao o to da se u međuslovenskom dosljedno poštuje princip, pravilo sročnosti i prikladnosti, odbacuju se znači sve riječi koje iako tačne zvuče čudno, strano, smiješno i neuobičajeno ili nisu uopšte u duhu slovenskih jezika. na primjer osnivač slovia, što je drugi sličan projekt je tamo naprogramirao da množina završava na s što je vrlo smiješno zvuči u govoru, kao španjolski ili ciganski jezik. To uopšte nije u duhu slovenskih jezika, ni jednog od njih takav sufiks množine na S. Na primjer dom - kuća, domos - kuće, ruka - ruka, rukas - ruke, dijete - dete, djeca - detes.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...