Jump to content

Danas je u Briselu Srbija na redu

Оцени ову тему

Zayron

Препоручена порука

Jesu. Sta ti je tu neverovatno? Carstvo se srusilo, plemena se mesala.

Nose genetiku i ovih i onih sa kojiam su se mesali. Ako bioloski gledamo.

To ne znac ida su nestali vec su se sjedinili sa drugima.

Ne zaboravi da je nacija socioloski fenomen, a ne bioloski. Bioloski nacija ne postoji.

Pa ako ne postoji nacija, kako ovi danasnji italijani mogu biti naslednici rimljana? Kada su rimljani jedna nacija, a italijani druga?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

To sto pises je slicno onoj Makedonskoj prici, kao Aleksandar Makedonski je bio " bivse-jugoslovensko-republicki-makedonac", a ovi danas se nisu naselili, vec su tu ostali kao potomci Aleksandra i njegovih komsija.

To sto ja pricam ima veze sa genetikom. Ti nosis genetiku svakog tvog pretka. Neki se smatrao Srbinom, Neki Ilirom, Neki komunistom etc. A predaka imas mnogo.

Ako ides samo po direktnoj liniji ti imas majku i oca

Prvo koleno tvoji majka i otac (dva)

Drugo njihovi majka i otac (cetri)

Trece njihovi majke i ocevi (osam)

Peto majke i ocevi 16

Sedmo 32

osmo 64

A to je samo do pre 200-300 godina., Osmo koleno. Zamisli da dodjes do pre 1000 godikoliko predaka brojis?

Sto se danasnjih makedonaca tice to je izvrnuta teorija. Oni su ti makedonci isto koliko sigurno jedan deo srba, albanaca, crnogoraca, grka, bugara... etc ko zna sa kojim se sve to narodima mesalo.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Pa ako ne postoji nacija, kako ovi danasnji italijani mogu biti naslednici rimljana? Kada su rimljani jedna nacija, a italijani druga?

O tome ti i pricam. Vrati se na ono sta sm pre toga rekao. Da mi bioloski i kulturno nismo isti kao ljudi koji su se tada nazivali Srbima. Nego smo ONI + josh pregrst drugih plemena.

p.p.s postoji nacija, ali po izboru, socioloski. Ne postoji po genetici.

Подели на овим сајтовима

To sto ja pricam ima veze sa genetikom. Ti nosis genetiku svakog tvog pretka. Neki se smatrao Srbinom, Neki Ilirom, Neki komunistom etc. A predaka imas mnogo.

Ako ides samo po direktnoj liniji ti imas majku i oca

Prvo koleno tvoji majka i otac (dva)

Drugo njihovi majka i otac (cetri)

Trece njihovi majke i ocevi (osam)

Peto majke i ocevi 16

Sedmo 32

osmo 64

A to je samo do pre 200-300 godina., Osmo koleno. Zamisli da dodjes do pre 1000 godikoliko predaka brojis?

Sto se danasnjih makedonaca tice to je izvrnuta teorija. Oni su ti makedonci isto koliko sigurno jedan deo srba, albanaca, crnogoraca, grka, bugara... etc ko zna sa kojim se sve to narodima mesalo.

Ali kako onda italijano mogu biti naslednici rimljana a mi ne? Ili bugari? Valjda nisu birali geni da se ne mesaju sa nasim genima? Kako onda italijani su potomci rimljana a mi ne?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

фасцинира ме чињеница да ти Драги имаш неке полуинформације...и онда кренеш да конструишеш своју неку историју...

као гоподар прстена...

Историја....нам даје право на Далмаију....Лику....итд..итд...

Босна као Србска краљевина докле се простирала?

Докле је ишло Душаново царство...

а да не спомињем територије на којима су Срби живели....

se_europe_1354-1358.jpg

Па како ћеш душаново царство сматрати некаквим досегом нашег права на територији? У томе онда Турци имају право на Балкан јер су га држали дуже него што иједна српска држава у континуитету постојала. Наше историјско право да се нешто зове Србија је немањићка и лазаревићева Србија. То што Срба има и изван ових територија, не значи да имамо право тај дио називати Србијом. Босна може бити српска, али не мора се звати Србија, зар не?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ali kako onda italijano mogu biti naslednici rimljana a mi ne? Ili bugari? Valjda nisu birali geni da se ne mesaju sa nasim genima? Kako onda italijani su potomci rimljana a mi ne?

Isprati me, opet ti kazem. Upravo to i argumentujem. I mi smo donekle potomci tih rimljana, i italijani su.

Zato je tupavo tvrditi "istorijsku" argumentaciju teritorije.

Nema logike u sebi.

Zato sto se neko ko se tada naivao Srbinom setao tom teritorijom i smatrao je svojom ne znaci da mi danas polazemo neko istorijsko pravo na nju.

iz dva razloga, prvi je taj sto su se mnoga plemena setali tim teritorijama i nazivali ih "svojima" drugi je taj sto Ti Srbi tada nisu ovi Srbi danas nego su neki novi Srbi, koji su potomci tih Srba ali i mnogih drugih plemena.

Па како ћеш душаново царство сматрати некаквим досегом нашег права на територији? У томе онда Турци имају право на Балкан јер су га држали дуже него што иједна српска држава у континуитету постојала. Наше историјско право да се нешто зове Србија је немањићка и лазаревићева Србија. То што Срба има и изван ових територија, не значи да имамо право тај дио називати Србијом. Босна може бити српска, али не мора се звати Србија, зар не?

Upravo ta iskrivljena logika, koji su svi oberuckle prihvatili i hrani nacionalnu mrznju na ovim prostorima i nerazumevanje.

Подели на овим сајтовима

I danasnji Srbi su potomci mnogih plemena sa balkanskog poluostrva koja nisu bila poreklom slovenska.

U pravu je jurispridentia da je nacija sociološki fenomen a ne biološki, isto tako je u pravu da se stari narodi, starosjedioci nisu najednom isparili bestraga ko para nad loncem kad su došli novi. što se tiče Slovena, ti su se kretali u tako velikom mnoštvu, bili su ustvari takvim pokretnim demografskim morem, i svuda kuda su došli sve živo što su tamo našli bilo je je Slovenima praktično "progutano" i "potopljeno", takvi reklo bi se Klingoni smo bili, jer na jednog starosjedioca ih je došlo 20 i više Slovena. Bio je to prosto parni valjak koji gazi sve što mu se nađe na cesti, takav demografski tenk. Starosjedilačka plemena su bila poznata po svojoj slaboj brojnosti, dokazuju to arheološki artefakti. Kelti iako su bili praktično po cijeloj Evropi rasprostranjeni, po gustoći stanovnika dakle efektivnoj brojnosti su bili vrlo slab narod i pored te svoje velike rasprostranjenosti i širine prostora koji su zauzimali. Kad su preci današnjih Čeha, u svakom slučaju bili su to Sloveni, došli na područje tadašnje rimske provincije Bohemije tamo su isto tako potpuno asimilirali sve Kelte koji su se tamo našli. Shvatite da je to bila najezda mrava, nikakvi ni Kelti ni Iliri nisu imali ni najmanju šansu preživjet takvo nešto kao narod i jezik a ni načina kako bi izbjegli ili se izmakli asimilaciji.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

U pravu je jurispridentia da je nacija sociološki fenomen a ne biološki, isto tako je u pravu da se stari narodi, starosjedioci nisu najednom isparili bestraga ko para nad loncem kad su došli novi. što se tiče slovena, ti su se kretali u tako velikom mnoštvu, bili su ustvari takvim pokretnim demografskim morem, i svuda kuda su došli sve živo što su tamo našli bilo je je slovenima praktično "progutano" jer na jednog starosjedioca ih je došlo 20 i više Slovena. Starosjedilačka plemena su bila poznata po svojoj slaboj brojnosti, dokazuju to arheološki artefakti. Kad su preci današnjih Čeha, u svakom slučaju bili su rto Sloveni, došli na područje Bohemije tamo su isto tako asimilirali sve kelte koji su se tamo našli.

Последњи пут говорим...вратите се на тему!

Ok

Подели на овим сајтовима

Upravo ta iskrivljena logika, koji su svi oberuckle prihvatili i hrani nacionalnu mrznju na ovim prostorima i nerazumevanje.

Европски народи сви осим скандинаваца имају неке своје националистичке аномалије, али ми највише болујемо од митова. Неће се то изгледа никад промјенути.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Фино написано драги. prst ka gore

Подели на овим сајтовима

Ja ne želim da se ukida Srbija niti da se otimaju srpske teritorije, prema tome ni ja ne mogu da budem za ukidanje drugih država ni za otimanje tuđih teritorija radi Srbije.

Lajkovao bih ali mi je nestaolo lajkova. Zato poptis.

Подели на овим сајтовима

Zanimljivo, tamo na našim FB grupama, slavističkim mislim, bavimo se danas baš sličnim stvarima i evo jednog interesantnog komenrtara jednog našeg srpskog kolege, dakle Srbina porijeklom iz bosanske Krajine. Inače mog ličnog prijatelja koji je s EU dobro obeznamen jer tamo u njoj (u Njemačkoj) živi već dosta dugo.

Meni je samo smiješno, kako se mnogi Srbi uvrijede, kada drugi Sloveni podrže Hrvate, ali onako baš zavidno. A kada ti isti poddrže Srbe po pitanju Kosovo, onda plaze jezik Hrvatima. Lepo je videti dečiji duh u Srbima :)

U svakom slučaju, Hrvatima čestitam, ali videće oni, da se baš ništa promeniti neće tim pristupanjem EU. EU ne pomaže već pljačka.

Jadna Srbija ako se nada, da će pristupanje EU šta dobro doneti. što veća nada, to će veće razočarenje biti.

Za Bosnu se ne brinem, nju neće k sebi ni Bog ni Satana. A jedini ko može uspeti izvući korist iz EU je CG. Nju nisu mogli ni Turci opljačkat za 500 godina a kamo li EU.

Подели на овим сајтовима

Jadna Srbija ako se nada, da će pristupanje EU šta dobro doneti. što veća nada, to će veće razočarenje biti.

Od eu ocekujem samo realno. A ne da nam pada zlato sa neba, svako ko to ocekuje neka preispita sta je to eu. Ja od eu ocekujem bolje uslove za razvoj ekonomije nista vise.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...