Jump to content

,,Мудрости" Мирољуба Петровића

Оцени ову тему

Guest Evgenik

Препоручена порука

• Одговори 2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Pa vidi Izgubljena,čini mi se da je više provokacija,a ako nije,onda to i nije vera,ni jedna se vera ne zasniva na strahu,zar ne  1000000001010

Na jednoj temi sam postavila tri stupnja vere u zavisnosti od evolucije coveka, zapravo evolucije religijske svesti.

Prvi stupanj-primitivan covek, strah od prirode, po Frojdu i griza savesti usled oceubistva.

Drugi stupanj-Mojsije, zakoni, postovanje zakona kao osnov vere.

Treci stupanj-Isus, ljubav kao osnov vere.

Hriscanstvo jeste vera odraslog, zrelog coveka, ali mnogi to nisu. Ostali su negde na nivou projekcija strogog bioloskog oca...

Подели на овим сајтовима

A ko kaže da ga nema,pakla?Ali ova tvoja pretstava o paklu nije ništa bolja od Miroljubove.Mislim pakao i nije baš geografsko mesto na kome je smeštena pečenjara. Ovakvi klipovi ničemu ne vode,mnogo puta su ovde postavljani i svi smo apsolvirali,već na takvoj pretstavi pakla. 1000000001010

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Pa vidi Izgubljena,čini mi se da je više provokacija,a ako nije,onda to i nije vera,ni jedna se vera ne zasniva na strahu,zar ne  joooj

Na jednoj temi sam postavila tri stupnja vere u zavisnosti od evolucije coveka, zapravo evolucije religijske svesti.

Prvi stupanj-primitivan covek, strah od prirode, po Frojdu i griza savesti usled oceubistva.

Hriscanstvo jeste vera odraslog, zrelog coveka, ali mnogi to nisu. Ostali su negde na nivou projekcija strogog bioloskog oca...

O tome ti i pričam,dakle,razumemo se  1000000001010 4chsmu1

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

Pa vidi Izgubljena,čini mi se da je više provokacija,a ako nije,onda to i nije vera,ni jedna se vera ne zasniva na strahu,zar ne  joooj

O tome ti i pričam,dakle,razumemo se  1000000001010 4chsmu1

Ali vidis, to opet postavlja, za mene, jedno veoma problematicno pitanje: Da li je Bog stvorio coveka po oblicju svome, ili je covek stvorio Boga, upravo po tom svom oblicju i projekcijama svog oca. Kako se menjala uloga bioloskog oca, tako se menjala i predstava o Bogu.

Подели на овим сајтовима

Pa vidi Izgubljena,čini mi se da je više provokacija,a ako nije,onda to i nije vera,ni jedna se vera ne zasniva na strahu,zar ne  joooj

O tome ti i pričam,dakle,razumemo se  1000000001010 4chsmu1

Ali vidis, to opet postavlja, za mene, jedno veoma problematicno pitanje: Da li je Bog stvorio coveka po oblicju svome, ili je covek stvorio Boga, upravo po tom svom oblicju i projekcijama svog oca. Kako se menjala uloga bioloskog oca, tako se menjala i predstava o Bogu.

Ja samo mogu da ti predložim sledeće:da ne bi dolazilo do bilo kakvog nesporazuma ili nerazumevanja,o toj temi je najbolje obratiti se nekom teologu koji će ti razjasniti mnogo što šta.Ovde na forumu imaš g-dina Aleksandra Milojkova i zdušno ti preporučujem da pročitaš njegove teme,a i da mu se obratiš za sve što te interesuje. :)

Подели на овим сајтовима

On je sad na odmoru  0102_laugh, ali ima ovde dobrih teologa. Samo da ne naletim na nekog ko ce da mi preti paklom  4chsmu1.

Znam da je na odmoru,vratiće se,a ti za to vreme pripremi pitanjca  1000000001010 aaaa nemoj molim te,bićeš spržena pre nego što postaviš pitanje,to je već evoluiralo u tom pravcu  joooj:) dada

Подели на овим сајтовима

On je sad na odmoru  0102_laugh, ali ima ovde dobrih teologa. Samo da ne naletim na nekog ko ce da mi preti paklom  0110_hahaha.

Znam da je na odmoru,vratiće se,a ti za to vreme pripremi pitanjca   0205_whistling aaaa nemoj molim te,bićeš spržena pre nego što postaviš pitanje,to je već evoluiralo u tom pravcu  0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Evolucija pakla .mislise..Zanimlja tema za razmisljanje.Moracu da pitam Predraga Stojadinovica sta misli o tome. 0405_feel

Подели на овим сајтовима

Nemas ti pojma  0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh

A nemam ni ja  0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh

Vreme ce pokazati, samo ti apstiniraj  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Ignjate, je l ti verujes da ce biti OVAKO  :) 4chsmu1?

Ma nije to tako strasno,samo dok ti izgori koza i posle nista ne osecas.Ne valja ako si musliman pa ti Allah stalno obnavlja kozu.......e to je strasno. joooj

koza ili koža?  :) 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Miroljub Petrovic #18863

Odgovorio 03.08.2011 21:34

Super Administrator

Odgovori: 9584

Pristupio/la: 16.01.08

sanjin - poruka glasi:

Dela apostolska 26,23. Dа će Hristos postrаdаti, i dа će biti prvi iz vаskrsenjа mrtvih i propovedаti videlo nаrodu jevrejskom i neznаbošcimа.

Kako se ovo slaze sa onim da je Mojsije vjerovatno vaskrsnut prvi?

Isus je prvi koji je vaskrsnut na vecni zivot. Da Isus nije bez greha postradao, i platio otkup (a zatim vaskrsao), Mojsije bi morao da se vrati na zemlju i umre za vecnost, jer ne bi bio otkupljen. Dakle, Isus je vaskrsnut na Praznik Prvina od zetve jecma, a u Bibliji je zetva simbol vaskrsenja, i tako je Isus "prvenac iz mrtvih" za vecni zivot. Dakle, Mojsijevo vaskrsenje je bilo uslovno - bez Isusovog otkupa ne bi mnogo vredelo.

http://www.creation6days.com/diskusije/forum/viewthread.php?thread_id=4&pid=28753#post_28752

Miki je pravi images?q=tbn:ANd9GcScq1olV4dQbZe6fKXJyrDhBojAD4ZH0o2gzVnRyr-rxHpv1IsT

Подели на овим сајтовима

Miroljub Petrovic #18903

Odgovorio 07.08.2011 09:14

Super Administrator

Odgovori: 9604

Pristupio/la: 16.01.08

Smeki - poruka glasi:

Postovani g. Petrovicu,

prvo jedna sugestija slusao sam ja mislim sva Vasa predavanja koja su dostupna na internetu. Naime, kako predpostavljam da ste pravoslavac molio bih Vas da ubuduce kada govorite o rimokatolicima ne koristite rec Crkva. Tacnije ako bas morate reci Crkva neka to onda bar bude Rimokatolicka crkva. Jer po nasem pravoslavnom ucenju oni su jeres.

Danas su sve crkve otisle u jeres, tako da kad kazem "crkva", mislim na sve crkve.

To je bila sugestija, a moje pitanje za Vas je: Da li znate mozda sta simbolizuju dve zmije na patrijarhovom stapu...

Ako si malo citao Bibliju, onda znas da je zmija simbol Sotone. Slican stap nosi i papa, i drugi "hriscanski" lideri.

Miki se nije ogradio od SPC!!! greengrin

Подели на овим сајтовима

ха чуј, човек је свашта напричао за Пресвету Богородицу, а свето причешће служи за демонизацију ...

паметном доста.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...