Sasa Kolbas Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Ovako izgledas kao pacijent koji specijalistu proba da uci medicini. Vidi brate, vidim da mi se obracas pokroviteljski pa pretpostavljam da si dosta stariji od mene, ali nebitno... Nikoga ovde ne ucim nego se raspitujem na osnovu cega tvrdite da ne postoje mitarstva, nista konkretno niste dali. Trazili ste da vam navedemo nekoga od pre 14 veka ko veruje u mitarstva, naveo sam-kazes falsifikat ali bez iceg konkretnog. To da studiram teologiju, malo mi je kasno ali znam mnoge koji su studirali, izucavali Sv.Oce i verovali da mitarstva postoje i na koncu i oni sami postali sveti. Tako da ako si upucen u ovu temu , a verujem da jesi mnogo vise od mene, zapitaj sebe kako su takvi ljudi mogli da veruju u nesto sto nije istinito. Ja sam tu nebitan, iako nisam dobio nijedan jedini odgovor zahvaljujem se i tebi i Dejanu na ovom razgovoru, koristilo mi je. Doduse ne kako biste vi hteli Ajd braco uzdravlje , zivi bili Trifke је реаговао/ла на ово 1 Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 @@Sasa Kolbas, ако хоћеш теолошки одговор питај оца саву јањића или александра милојкова Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa Kolbas Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 @@Sasa Kolbas, ако хоћеш теолошки одговор питај оца саву јањића или александра милојкова Pitacu Aleksandra, mozes li mi dati link? O Savu su pitali i uputio je na video Vl.Porfirija Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Pitacu Aleksandra, mozes li mi dati link? O Savu su pitali i uputio je na video Vl.Porfirija Нормално, владика Порфирије је је показан и доказан и теолог и духовник, који се много више разуме у писања свих светитеља које си поменуо , дакле човек не прича напамет, а и отац Сава Јањић је сасвим довољан ауторитет. овде је тема где можеш да питаш Алекксандра https://www.google.com/url?q=https://www.pouke.org/forum/topic/266-%25D1%2580%25D0%25B0%25D0%25B7%25D0%25B3%25D0%25BE%25D0%25B2%25D0%25B0%25D1%2580%25D0%25B0%25D1%2598%25D1%2582%25D0%25B5-%25D1%2581%25D0%25B0-%25D1%2582%25D0%25B5%25D0%25BE%25D0%25BB%25D0%25BE%25D0%25B3%25D0%25BE%25D0%25BC-%25D0%25B0%25D0%25BB%25D0%25B5%25D0%25BA%25D1%2581%25D0%25B0%25D0%25BD%25D0%25B4%25D1%2580%25D0%25BE%25D0%25BC-%25D0%25BC%25D0%25B8%25D0%25BB%25D0%25BE%25D1%2598%25D0%25BA%25D0%25BE%25D0%25B2/page-40&sa=U&ei=eUJlU6neJqKE4gTO3oGACQ&ved=0CAYQFjAA&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNEl3n0DGTx429-XnFI3rDkMv_-X8w Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Razlicita su iskustva hriscana i Svetih Otaca na putu duhovnog razvoja, da se tako pateticno-knjizevno izrazim. Verovatno su i mitarstva jedno takvo, specificno iskustvo svetitelja. Mitarstva su meni bila interesantna u tom smislu, ali ne mogu da se pohvalim da su me priblizila Bogu (Crkvi). Ko voli da na taj nacin sagledava stvari, kome to pomaze, koga to priblizava Hristu - neka se time i bavi, neka na taj nacin razmislja o onom sta se desava sa dusom neposredno posle "smrti" ! Koga to sablaznjava i plasi, bolje da malo "oladi" s mitarstvima dok se ne ucvrsti u veri. Prosto. Mitarstva, izmedju ostalog, treba da sluze nama, a ne mi njima... Ja bez dve gusto ispisane dvolisnice velike sveske ne ulazim u crkvu... Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jassmina Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 "Старешина храма Свете великомученице Екатерине у Риму јеромонах Антоније (Севрјук) и клирик храма протојереј Игор Вижанов, присуствовали су, у ноћи 24. на 25. децембар, миси у катедрали Св. Апостола Петра у Ватикану поводом прославе Божића по папском календару" I nemamo vise sta da pricamo o tom Igoru Vizanovu Sve sto pise u njegovoj biografiji je zaista onako "ne u duhu pravoslavlja" vec "papizma" tako da on i nema nikakvo pravo da prica sta je u duhu pravoslavlja a sta nije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 @@LISA, наравно, и мени су митарства била реална док сам на Бога гледао као на немилосрдног судију кји ће да те наложи на ломачу...и генерално су она актуелна само код оних тврдих у вери који даље од телесног подвига ,као најприземнијег облика духовности, који је једино условљен огреомним животињским страхом од Бога, нису одмакли, а то су најчешће неки старокалендарци, анти ови или анти они... Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 "Старешина храма Свете великомученице Екатерине у Риму јеромонах Антоније (Севрјук) и клирик храма протојереј Игор Вижанов, присуствовали су, у ноћи 24. на 25. децембар, миси у катедрали Св. Апостола Петра у Ватикану поводом прославе Божића по папском календару" I nemamo vise sta da pricamo o tom Igoru Vizanovu Sve sto pise u njegovoj biografiji je zaista onako "ne u duhu pravoslavlja" vec "papizma" tako da on i nema nikakvo pravo da prica sta je u duhu pravoslavlja a sta nije јеси сигурна? по чему ово може да буде мерило вредности? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jassmina Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Pitacu Aleksandra, mozes li mi dati link? O Savu su pitali i uputio je na video Vl.Porfirija Brate,verovatno ce ti i taj otac reci isto.Jednostavno treba ici dalje i pitati dalje nikako se ne zadrzavati na par svestenika.Jer njih treba postovat ali treba imati i svoj um i razum, hvala Bogu! Ako neko pokusava svesno da izokrene stvari, koje ti znas napamet i to jos od detinjstva i jos da ih prilagodjava sebi umesto sebe njima onda nesto nije u redu radilo se o verniku ili svesteniku ili nekom administratoru.Oprosti na mesanju Pozdrav Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Brate,verovatno ce ti i taj otac reci isto.Jednostavno treba ici dalje i pitati dalje nikako se ne zadrzavati na par svestenika.Jer njih treba postovat ali treba imati i svoj um i razum, hvala Bogu! Ako neko pokusava svesno da izokrene stvari, koje ti znas napamet i to jos od detinjstva i jos da ih prilagodjava sebi umesto sebe njima onda nesto nije u redu radilo se o verniku ili svesteniku ili nekom administratoru.Oprosti na mesanju Pozdrav A ti koliko vidim sigurno znas da izokrece stvari. Znas eto ima ovde na forumu a i u zivotu puno ljudi koji neke stvari veruju od kako su se rodili ili su znali napamet i da su se drzali tih tvojih saveta nebi nikada bili Pravoslavni.I hvala Bogu da su poslusali glas Bozji i danas su u crkvi a nisu slusali ono ucemu su odrasli i sto su napamet naucili. Neznam samo odakle ti to ako neko boravi u vatikanu i razgovara sa Papom nije vise pravoslavan? Cudno merilo za ocenu pravosavnosti. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 @@LISA, наравно, и мени су митарства била реална док сам на Бога гледао као на немилосрдног судију кји ће да те наложи на ломачу...и генерално су она актуелна само код оних тврдих у вери који даље од телесног подвига ,као најприземнијег облика духовности, који је једино условљен огреомним животињским страхом од Бога, нису одмакли, а то су најчешће неки старокалендарци, анти ови или анти они... Eto vidis. Nismo svi isti ni medjusobno, niti smo isti tokom vremena. Nekim ljudima, najcesce rigidnijm strukturama, u odredjenom trenutku (koji doduse moze da potraje i ceo zivot), potrebna je takva slika odnosa Boga i coveka. Da se zna neki red brate mili! Medjutim, to ne znaci da su oni neka "niza vrsta" hriscana. Ko zna, covece, tajnu spasenja! Meni je, licno, takav "stroziji" pogled na stvari, stran. Da sam ikada gledala na Boga kao na nemilosrdnog sudiju ne bih nosa promolila u Crkvu, to potpisujem! Ali opet, i ovo moje "fleksibilno leprsanje"... Pomiluj nas Boze po velikoj milosti Tvojoj! "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Eto vidis. Nismo svi isti ni medjusobno, niti smo isti tokom vremena. Nekim ljudima, najcesce rigidnijm strukturama, u odredjenom trenutku (koji doduse moze da potraje i ceo zivot), potrebna je takva slika odnosa Boga i coveka. Da se zna neki red brate mili! Medjutim, to ne znaci da su oni neka "niza vrsta" hriscana. Ko zna, covece, tajnu spasenja! Meni je, licno, takav "stroziji" pogled na stvari, stran. Da sam ikada gledala na Boga kao na nemilosrdnog sudiju ne bih nosa promolila u Crkvu, to potpisujem! Ali opet, i ovo moje "fleksibilno leprsanje"... Pomiluj nas Boze po velikoj milosti Tvojoj! Onda meni nije jasno kako uopste mozes da i pomslis na mitarstva i na sliku o Bogu koja ona ostavljaju? :.mislise. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jassmina Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 A ti koliko vidim sigurno znas da izokrece stvari. Znas eto ima ovde na forumu a i u zivotu puno ljudi koji neke stvari veruju od kako su se rodili ili su znali napamet i da su se drzali tih tvojih saveta nebi nikada bili Pravoslavni.I hvala Bogu da su poslusali glas Bozji i danas su u crkvi a nisu slusali ono ucemu su odrasli i sto su napamet naucili. Neznam samo odakle ti to ako neko boravi u vatikanu i razgovara sa Papom nije vise pravoslavan? Cudno merilo za ocenu pravosavnosti. E brate izvini ali nece mi neko ko razmislja na taj nacin soliti pamet,Bogu hvala dovoljno sam potkovana i knjizevno i duhovno da mogu da raspoznam "jeres" a najvaznije volim Gospoda svim srcem tako da kod mene ovo nece da prodje a hvala Bogu vidim ima jos pametnih i neiskvarenih ljudi na ovom sajtu sHa_sarcasticlol A sad citat iz biografije Igora Vizanova,ko razume,shvatice.. Monday, 07 November 2011 "24. октобра, у римској базилици св. Вартоломеја, отац Антоније (Севрјук) и отац Игор Вижанов присуствовали су промоцији књиге „Дух Асизија“, коју је издала екуменистича „Заједница св. Егидија“. Књига је посвећена међурелигијском дијалогу, чији је симбол постао скандалозни сусрет у Асизију 1986. године одржан на иницијативу папе Јована Павла II. Међу учесницима промоције били су министар спољних послова Италије Франко Фратини, оснивач „Заједнице св. Егидија“ Андреа Рикарди, кардинал Роже Ечегарај и генерални министар реда фрањеваца Хосе Родригес Карбало. У свом говору А. Рикарди посебно се осврнуо на присуство на промоцији клирика руског храма Св. Екатарине у Риму и истакао улогу Руске Православне Цркве у делу изградње дијалога хришћана са другим светским религијама." dovidzenja :bendoff: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jassmina Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 I ovde se uopste ne radi o mitarstvima,to je tek samo pokusaj,posle ce nas ubedjivati jos ko zna sta mozda i da Gospod nije ni postojao,Boze sacuvaj nas ✞✞✞ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Onda meni nije jasno kako uopste mozes da i pomslis na mitarstva i na sliku o Bogu koja ona ostavljaju? :.mislise. Nema sta tu da se "pomislja" kad je sve do detalja nacrtano i opisano... Salu na stranu, mogu u simbolicnom smislu. Rekoh ja "fleksibilna" "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука