Sasa Kolbas Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 i sta? Ne razumem zasto si postavio ovaj video i gde o. Hopko porice postojanje mitarstva? Pred kraj ga cak i pominje mada nejasno u kom kontekstu. Kaze otprilike: ako ste jos u stegama Vavilonskih (ne secam se caga) onda morate proci kroz mitarstva.Ima svedocanstvo da se upokojeni monah javio svom sabratu i ovaj ga je pitao kako je prosao kroz mitarstva. Upokojeni rece "kao grom" , jer se taj dan Pricestio i nije imao na savesti teskog greha. Ali neka veruje ko sta hoce. Nebojš.a је реаговао/ла на ово 1 Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 2, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 рекао си да ће демони да суде онима који су грешни или нечисте савести, али ипак судимо сами себи у односу на Божију љубав али као и сам кажеш, нек свако верује како хоће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa Kolbas Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 рекао си да ће демони да суде онима који су грешни или нечисте савести, али ипак судимо сами себи у односу на Божију љубав али као и сам кажеш, нек свако верује како хоће. Nisam rekao da demoni ikome sude, nisi shvatio kako treba. Ali da pojasnim da ne bude zabune: tvrdim da demoni nakon upokojenja zlog coveka imaju vlast nad njegovom dusom. Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 2, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 tvrdim da demoni nakon upokojenja zlog coveka imaju vlast nad njegovom dusom. да на то сам мислио, и веровао вен ај воз а литл бој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 рекао си да ће демони да суде онима који су грешни или нечисте савести, али ипак судимо сами себи у односу на Божију љубав али као и сам кажеш, нек свако верује како хоће. Ne shvatam te Dejane. Pa i sada te demoni ometaju u mnogo čemu, i tebe i mene i bilo koga.. Što bi to bilo upitno posle izlaska duše iz tela? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 2, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Ne shvatam te Dejane. Pa i sada te demoni ometaju u mnogo čemu, i tebe i mene i bilo koga.. Što bi to bilo upitno posle izlaska duše iz tela? погледај клип с епископом порфиријем Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 погледај клип с епископом порфиријем A ti pročitaj Dobrotoljublje 2, svetog Jefrema Sirina. Pošto ti tako, i ja ću tebi tako. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 90. Ето, скончао је. Нестао је. Проживео је свој век и лежи непокретан, без даха и нем. Шта је човек? Снено виђење и сенка. Анђели прихватачи узлазе са душом по ваздуху где се налазе поглаварства и власти, и господари противних сила. Ти наши зли тужитељи су овде саблазнитељи и записивачи наших злих дела, а тамо - испитивачи. Они душу која се подиже сусрећу на путу, проматрају и набрајају њене грехове по својим записима: грехове младости и старости, вољне и невољне, учињене делом, речју и помишљу. О, какав је тамо страх, какав трепет бедне душе! Неописива је невоља коју тада трпи душа од неизбројивог мноштва ђавола који је окружују и клевећу како би је спречили да узиђе на небо, да ступи у блажени живот и да се насели у земљи живих. sv. Jefrem Sirin Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 2, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 A ti pročitaj Dobrotoljublje 2, svetog Jefrema Sirina. Pošto ti tako, i ja ću tebi tako. прочитај библију па ћеш остати атеиста...дакле није ствар у читању већ тумачењу Јефимија Крунић and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 прочитај библију па ћеш остати атеиста... Ne mogu ostati ateista jer nisam ateista: Ali shvatam šta želiš reći. Ali isto i ja tebi kažem: bukvalizam može da dođe i s leva i s desna. Nisi ni ti njega pošteđen samo zato što misliš da ti je besprekoran pristup stvarima. To što ti misliš da je on takav ne znači da je takav/ pristup stvarima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 2, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Ne mogu ostati ateista jer nisam ateista: Ali shvatam šta želiš reći. Ali isto i ja tebi kažem: bukvalizam može da dođe i s leva i s desna. Nisi ni ti njega pošteđen samo zato što misliš da ti je besprekoran pristup stvarima. To što ti misliš da je on takav ne znači da je takav/ pristup stvarima. није то мој приступ стварима Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Dj. Andrej Kurajev, jel to onaj sto je sluzio Liturgiju sa MPC? Ne samo to vec negira i postojanje Blagodatnog ognja tvrdeci da Jerusalimski patrijarjh na veliku Subotu ulazi u Kuvukliju i sam pali oganj sa nekog kandila koje toboze tamo stoji. A i nedavno je iskljucen sa Duhovne akademije od strane ruske crkve ako se ne varam. Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa Kolbas Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 да на то сам мислио, и веровао вен ај воз а литл бој aha, izgleda da je S. Jefrem ostao литл бој, kao i mnogi drugi Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Припрема за исповест се не састоји у томе, да се у потпуности сетимо и запишемо свој грех, него да достигнемо оно стање усредсређености, озбиљности и молитве, при којем, као при светлости, греси постану јасни. Иначе – не треба приносити духовнику списак грехова, него покајни осећај, не детаљно обрађену дисертацију, него скрушено срце.. Моја прва исповест је била детаљна и написана,јер сам мислила да ћу тог тренутка умрети такав осећај сам имала.Али како време пролази а човек дубље улази у себе и спознаје себе има више потребе да се исповеда својим речима,подразумева се да већ постоји кајање... Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 aha, izgleda da je S. Jefrem ostao литл бој, kao i mnogi drugi Mozda nisi znao Sale ali u patroloskoj nauci se vode velike diskusije da li je on ikada napustio monofizitizam. A citate koje dajete dajete iz ruskog izdanja dobrotoljublja koje je proslo kroz nekoliko desetina redakcija ali nema veze.... "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука