Jump to content

Како вам "звуче" нове ауто таблице?

Оцени ову тему

Зосима

Препоручена порука

Изгледа као да су таблице осмишљене тако да има разлога да се поново мењају....

Ja bih najpre reko da je neko krenuo da zamera kako tablice nisu dovoljno "Srpske" pa su da bi utisali te glasove da i oko toga ne dizu halabuku ljudi koji su radili na tome morali da ubace srpsku latinicu ( da bi bile vise srpske) ali moralo je latinichno i abecedno da bi moglo da prodje u Evropi. Pa su napravili taj kompromis koji je na kraju ispao smuti pa prospi.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

У, а са латиницом су, као, српске...

Руси су генијално осмислили: код њих на таблицама постоје само она слова (графеме, тачније) која постоје и у њиховој ћирилици и у енслеској латиници, тако да се таблица може читати и као ћирилична, а и да буде по интернационалним стандардима.

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

meni i dalje nije baš najdraže to što se, prvo pa muško, vide oznake za grad. Bosanci su to extra odradili, 3 broja-slovo-3 broja, pa ti vidi odakle je neko. A Italijani isto imaju neka bzvz slova, i tek u desnom uglu se vide oznake za grad, ali baš moraš da priđeš tablicama ne bi li pročitao...

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

videh nekog lika u aranđelovcu, poslednja slova na tablama su wc sHa_sarcasticlol

Баш то сам хтео да напишем и видим да си ти написала. Замисли стварно јадничка који добије ту комбинацију. И уопште, када су два слова има пуно тако неких безвезних асоцијација.

Има и добрих DJ - Ди џеј.

Подели на овим сајтовима

videh nekog lika u aranđelovcu, poslednja slova na tablama su wc sHa_sarcasticlol

laugh1.gif

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

мени од прекјуче таблице супер звуче PN-013-KG. лаганица за памћење

ma dobro su uradili samo nije mi jasno čija je bila ideja sa glupim ć č dž š

Подели на овим сајтовима

Ili kako da nazovem slovo W? V + V, ili dupli V, ili dva puta V?

Duplo v. ne vidim sta ti je tu diskutabilno? Zna se kak ose zove W u srpskom ( duplo v)

Što nisu uveli i Ö, Ä, Ü, ili Ø? Ko je bio samo taj genije da mi je znati..

Mnogo je veci onaj genije koj ije uveo Šćčđ W svaki mobilni telefon ima, a Šćčđž nema svaki

Подели на овим сајтовима

Eto, ti znaš, ja ne znam. I kad upotrebljavamo to "duplo v"? Sa druge strane, zašto na primer Nemci nemaju Ć, Č, š, Ž i tako dalje? Više razloga oni imaju za Ć nego li mi za W, imaju pak najmanje milion 'ić u zemlji, a ja ne znam ni za jednu srpsku reč koja bi se pisala sa W. Glupo mi je stvarno to "aminovanje svega" samo da "nije po vašoj volji", to mi je detinjački karakter..

Zato sto 90 % evrope ima W a samo mi i josh mozda 2-3 zemlje imaju Ć i Č

Pa ne znam ko tu kome treba da se prilagodi. Zar je stvarno bitno koja se i čija slova koriste na tablici za auto?

p.s. W je praktičnije nego Č npr jer svaka tastatura i svaki mobilni ima W a nema svaki Ć.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...