Justin Waters Написано Децембар 2, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Суштина приче око ЕУ није да она нема алтернативу или да се без ње не може нека земља економски развити. Кад би то била суштина онда би ЕУ била најбогатија регија свијета, а све што је даље од ње то је сиромашније.... Суштина је да ономе коме би добро ишло у ЕУ, њему би добро ишло и без ЕУ. Норвешка, Швајцарска, Андора, Лихтенштајн, све су примјери да се са ЕУ могу имати посебне, бесцаринске везе, али да се не мора бити члан ЕУ. Бити члан ЕУ значи просто добити одређена средства из неког тамо фонда и то је то. Добити нека средства уопште није једини начин да се покрене економија. Економија се може покренути смањењем јавног трошка, смањењем пореза и увођењем правне државе која ће гарантовати потенцијалним инвеститорима правну сигурност и заштиту пред законом. Бугарска није нимало напредовала. То што се отвара нека фабрика, добро ће доћи само онима који ће бити тамо запослени, али опет то ништа неће промјенути на генералном плану. Очигледно је ствар да Бугари воде исту муку као и ми јер корупција преовладава и кочи сваки већи прогрес. Kод њих је слично као и код нас. Огромна администрација, велика јавна потрошња, велики порези, неорганизована мафија у сарадњи са властима, непотизам, извлачење корсити итд....Бугарима је сад крива ЕУ па расте нерасположење и шушка се да су људи расположени да напусте ЕУ и прикључе се Евроазији и тако обнове совјетску еру, јер наводно ће бити боље. Британији није мјесто зато што они могу бити јаки и без ЕУ. Рекао бих да њих ЕУ само кочи. Они су се увијек правили џекови, али они могу би без ЕУ. ЕУ ће се реорганизовати, евидентно је то већ, и вјероватно ће то бити на челу са Њемачком. Евроазија која ће се проширити, можда иде ка обрисима некадашњег варшавског пакта. А шта ће бити онда видјећемо, ако доживимо . Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Ma EU je ljudi trgovacki sporazum i nista vise. Isto kao i ova nova unija. Samo sto se kod nas ljudi loze da ce im biti bolje ako "udju" negde, a sto je najobicnija budalastina. Samo ono sto sami napravimo imacemo. Sa ili bez unija. Samo mi mislimo da je "trava u tudjem dvoristu zelenija" i da ce pozeleneti i nasa ako odemo na kafu kod komsije. A ove nase varalice uvaljuju tu pricu o EU, i kako nema alternative, da bi grejali guze jos malo na narodnim ledjima a bez truda. Shvatate li koliko prave ljude magarcima sa tom pricom? Od 2000 , znaci 11 godina oni lazu o EU, a sada ako srbija dobije kandidaturu, cekace jos 10-15 da je prime. A sta i kada je prime? Pozelece nam trava? Sta ce EU nekome ko je 2000-te godine imao 25 godina. Kada ujde srbija imace 50. Znaci vuci ce ga za nos do penzije. Ti sto dobijaju izbore na pricu o EU su nevidjene varalice. Onbako bestidno piju krv ljudima. Isto je i sa onima koji ce "spas" videti u "uniji" sa Rusima ili sa kim drugim. Nema nama spasa dok ne pocnemo sami da se spasavamo. DYNABLASTER and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Samo sto se kod nas ljudi loze da ce im biti bolje ako "udju" negde, a sto je najobicnija budalastina. Трговина ће бити развијенија т.ј брже ће се развијати то је чинјеница. Не можемо без чланства или жеље за чланство имати отворене границе. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Трговина ће бити развијенија т.ј брже ће се развијати то је чинјеница. Кад би имали шта да им продамо, можда... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Кад би имали шта да им продамо, можда... И бре звонко па нисмо ни ми имуни на бизнис. Imamo naprimer zastava oruzije, imamo prehrambenu industriju, moze preko toga svega da se ugrabi koji dinar. Imamo usluge, inzinjere, programere, etc svi oni mogu da otvore firme u srbijama i da saradjuju sa evropejcima uz otvorene granice. Imamo mi privrednike i ljude zeljne dobrog poslovanja sa dobrim idejama i mogucnoscu da proizvedu doabr proizvod koji moze da konkurise u klasi evropskim nije da nemamo.... Eto saberes tamo kapitala, dodjes ovde otvoris programersku firmu u Srbiji. Npr. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Све би то могли и сад када би их држава Србија пустила да раде. Проблем је у Београду, не у Бриселу. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Све би то могли и сад када би их држава Србија пустила да раде. Проблем је у Београду, не у Бриселу. Imas ti biznismene i van beograda. Zapravo beograd ti nije pozelja za razvijanje biznisa ( ljudi traze vece plate ) pa otvaraju na slabijim ekonomskim mestima postrojenja. Npr ev o u nisu otvorise neke kablove za kola prave. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Не говорим о београдским предузетницима, него о власти. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Не говорим о београдским предузетницима, него о власти. Ako oces da radis ne skode ti vlasti toliko. Daju oni i bespovratne kredite za razvijanje malih i srednjih preduzeca. Imao sam ja neke planove tu, da se sljaka nesto medjutim klima nije bila pogodna. Al da je bilo kredita bilo je. evo ovi bi mogli da konkurisu na trzistu eu i da ostvare biznis, donesu profit otvore jos koje radno mesto. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Ako oces da radis ne skode ti vlasti toliko. Daju oni i bespovratne kredite za razvijanje malih i srednjih preduzeca. Imao sam ja neke planove tu, da se sljaka nesto medjutim klima nije bila pogodna. Al da je bilo kredita bilo je. Државни кредити су штетни за развој привреде, посебно "бесповратни". Власт треба само да се склони људима с` пута. Има пуно људи у Србији који раде са САД и Европом, али морају да се пазе да не привуку пажњу лопова на власти јер су онда надрљали. Њихов главни проблем је држава Србија. evo ovi bi mogli da konkurisu na trzistu eu i da ostvare biznis, donesu profit otvore jos koje radno mesto. Ма одма се види да је економски исплативо ручно правити намештај... побише се европљани у реду за дрвене столице са чворовима и ексерима. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Државни кредити су штетни за развој привреде, посебно "бесповратни". Власт треба само да се склони људима с` пута. Има пуно људи у Србији који раде са САД и Европом, али морају да се пазе да не привуку пажњу лопова на власти јер су онда надрљали. Њихов главни проблем је држава Србија. Nije da su bas svi ti krediti finasirani iz budzeta gradjana. Ti krediti koji dobijaju su uglavnom od "tajkunskih" para i slichnog. Ма одма се види да је економски исплативо ручно правити намештај... побише се европљани у реду за дрвене столице са чворовима и ексерима. Nemoj sad i ti, pa i majbah proda par automobila godisnje, ali ih proda to je poenta. Ima ljudi koji bi cenili i voleli da kupe to i ovaj covek bi tako imao priiliku da zaradi. Dao sam ti jedan primer, ima josh gomila tako sitnih preduzetnika koji imaju josh bolje stvari od ovog kojima ce eu da bude nova prilika za izvoz na trziste. Ima ljudi koji se bave vrednim i retkim zanatima prave raznorazne tepihe, grnchariju i slichno to bi isto ljudi kupili. Imas recimo gledao sam fabrika cipela npr. uvatili ljudi prave biznis etc. ideje ce se roditi al dzabe ako im ne das da imaju gde i kome da prodaju svoj proizvod. Poenta je da taj sto pravi drveni namestaj, moze da ga proda nekom, da ga naruci kako hoces koliko hoce etc. Ako ima evropu ima sire trziste. Ti sad ocenjujes sta ce krajnji kupac da trazi! A to radis da bi terao vodu na svoju vodenicu u principu nemas pojma koliko ce i kome ce trebati takav namestaj. Mozda neko hoce da uredi park u tom nekom stilu. Npr. previse si mi ti zatvoren kad krenes da argumentujes ovakve stvari oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Nije da su bas svi ti krediti finasirani iz budzeta gradjana. Ti krediti koji dobijaju su uglavnom od "tajkunskih" para i slichnog. Небитно одакле је. Државни кредити имају читав низ негативних последица на привреду, мрзи ме да објашњавам. Cekaj bre zvonko, pa nemoj tako, oces da kazes da niko to nece da kupi u EU? Nemoj sad i ti, pa i majbah proda par automobila godisnje, ali ih proda to je poenta. Ima ljudi koji bi cenili i voleli da kupe to i ovaj covek bi tako imao priiliku da zaradi. Нећу ја ништа да кажем, то тржиште одлучује. Да постоји потражња њихови производи би нашли пут до купаца. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Нећу ја ништа да кажем, то тржиште одлучује. Да постоји потражња њихови производи би нашли пут до купаца. Put im je otezan ekonomskom politikom i saradnjom. Znash da je glavna stvar u ekonomiji cena proizvoda i znas da ukoliko otezvas cenu porezima, carinama, troskovima taksi etc da to otezava i put do kupca kao i kolicinu kupaca. Dakle uz saradnju sa eu ovom coveku ce da bude olksan put do potencijalnog kupca i to je cinjenica koja i sam znash da je tacna. Sto se "otezavanja" tice, mi smo josh uvek u tranziciji, drzava mora da pomaze na sve nacine razvijanje malih i srednjih preduzeca, a to trenutno radi otimanjem tajkunima. Mislim da ne skodi nikom ali nema poenta da se time bavimo jer smo pricali o tome 1000 puta. Poenta je da uz EU roba dolazi blizim i jefitnijim putem do evropskog kupca. Poenta koju vi stalno ignorisete i odbacate, a koja je realnost tolika da oci isteruje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Put im je otezan ekonomskom politikom i saradnjom. Znash da je glavna stvar u ekonomiji cena proizvoda i znas da ukoliko otezvas cenu porezima, carinama, troskovima taksi etc da to otezava i put do kupca kao i kolicinu kupaca. Dakle uz saradnju sa eu ovom coveku ce da bude olksan put do potencijalnog kupca i to je cinjenica koja i sam znash da je tacna. Тај човек има 10 пута мање трошкове од произвођача у ЕУ, да постоји тржиште царина му не би била никакав проблем. Sto se "otezavanja" tice, mi smo josh uvek u tranziciji, drzava mora da pomaze na sve nacine razvijanje malih i srednjih preduzeca, a to trenutno radi otimanjem tajkunima. Mislim da ne skodi nikom ali nema poenta da se time bavimo jer smo pricali o tome 1000 puta. То што ти некога зовеш "тајкун" не даје власти за право да му отима паре па дели рођацима и пријатељима. Паре се отимају само судском одлуком када се докаже и пресуди да је неко починио кривично дело. И то је штетно да штетније не може бити, али стварно немам времена да објашњавам. Потражи на www.mises.org неки чланак о томе. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Poenta je da uz EU roba dolazi blizim i jefitnijim putem do evropskog kupca. Poenta koju vi stalno ignorisete i odbacate, a koja je realnost tolika da oci isteruje. Поента је да са просечном платом од 200 евра ми већ имамо сто пута јефтинију робу. Само има два проблема - 1) држава Србија омета слободну трговину, 2) још увек радимо врло неквалитетно (што би се временом поправило када би се решило ово под 1). Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука