Jump to content

Евроазијска унија је створена - шта ће бити даље?

Оцени ову тему

Justin Waters

Препоручена порука

Зар су гулази били одморишта за годишнји одмор, а руски тенкови по другим државама парада за гледаоце?

Bolji su od ausvica i Gernike.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

ОК, нека историја каже ко је био гори. Мене брине ово што каже брат Јуста да ће то бити још једна тоталитарна творевина. Треба нам бре слобода... Доста је више империја и мегаломанства.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Bolji su od ausvica i Gernike.

Како можеш да кажеш да је боље? Исто је то.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Како можеш да кажеш да је боље? Исто је то.

Nije isto i nikada nece biti isto.Nacizam je ubedljivo najvece zlo koje se pojavilo do sada na ovoj planeti. Nista mu nije ravno a tesko i da ce ista biti.

Подели на овим сајтовима

Nije isto i nikada nece biti isto.Nacizam je ubedljivo najvece zlo koje se pojavilo do sada na ovoj planeti. Nista mu nije ravno a tesko i da ce ista biti.

Знам да симпатишеш комунизам, али не знам зашто је тешко признати да је 20 милиона побијених на истовјетан начин у руском гулагу боље од њемачког нацизма?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

ОК, нека историја каже ко је био гори. Мене брине ово што каже брат Јуста да ће то бити још једна тоталитарна творевина. Треба нам бре слобода... Доста је више империја и мегаломанства.

То се некако циклично мјења, различити играчи у истом духу одлазе и долазе са свјетске геополитичке табле. Кад неко узме на себе да је просвећена нација - држава која има право другима да уређује живот ту онда не може другачије бити него ропство. То се изгледа неће никад промјенути док је свијета и вијека. Изгледа да је то повезано са погледм на свијет, тј каквим сматраш народ којег водиш. Да ли су бесловесно стадо које не може да живи без великог лидера, или ипак сматраш људе способним индивидуама да се старају о свом животу. Историја изгледа показује да гдје год се остварује прва идеја, ту су тоталитарни режими, а док гдје је друга ту људи живе слободно.

Подели на овим сајтовима

Знам да симпатишеш комунизам, али не знам зашто је тешко признати да је 20 милиона побијених на истовјетан начин у руском гулагу боље од њемачког нацизма?

Ma sada je moguce licitirati sa brojevima, milionima, ali istorija je vec dala svoj sud i odlicno se zna koje mesto zauzima nacizam i koje komunizam. Mozemo mi ovde dodavati milione komunistima a oduzimati nacistima.

Dovoljno je pogledati poljsku na primer. Pa uporediti katinsku sumu i streljane poljske oficire od strane sovjeta i sa druge strane komletnu jevrejsku populaciju Poljske plus ostale...ausvic itd... Ni jedan drugi pokazatelj nije potreban.A slicna je situacija i sa drugim evropskim zemljama.

Подели на овим сајтовима

Evroazijska unija po uzoru na SSSR

SRNA-ROJTERS - 17.11.2011 19:18

MOSKVA - Ruski lideri rekli su danas da će nova Evroazijska unija, koju Moskva želi da formira, biti izgrađena na najboljim vrijednostima Sovjetskog Saveza.

Vladimir Putin, koji planira da traži treći mandat na mjestu predsjednika na izborima u martu 2012. godine, iznio je svoju viziju prošlog mjeseca za ovo novo tijelo, koje će se zasnivati na postojećoj carinskoj uniji s Bjelorusijom i Kazahstanom.

Obraćajući se ruskim prenzionerima i veteranima Drugog svjetskog rata u Kremlju uoči parlamentarnih izbora koji će uslijediti za naredne dvije sedmice, ruski predsjednik Dmitrij Medvedev i premijer Vladimir Putin izrazili su nostalgiju zbog prošlih vremena.

"To je bilo veoma teško i tužno vrijeme kada je došlo do raspada SSSR-a. Želimo sada da se ujedinimo na novoj osnovi i siguran sam da ćemo u tome uspjeti", rekao je Medvedev.

Medvedev, koji planira da se povuče sa mjesta predsjednika i preuzme mjesto premijera, rekao je da je SSSR uspio u stvaranju "sovjetskog naroda" od mnogih različitih nacionalnosti.

"Nisam mogao sanjati ni u najgorem košmaru ono što se dogodilo nakon raspada SSSR-a", rekao je Medvedev.

On je dodao da je taj model funkcionisao i da je riječ o apsolutno legitimnom cilju.

"Tu nema ideoloških boja, to je samo sredstvo opstanka jedne gigantske nacije na ogromnoj teritoriji", kaže Medvedev.

On je dodao da ne treba bježati od ideje etničkog jedinstva.

"Mi smo svi različiti, ali imamo zajedničke vrijednosti i želju da živimo u jednoj velikoj državi", istakao je Medvedev.

On je dodao da je važno za svaku državu koja želi da se priključi Carinskoj uniji, Zajedničkom ekonomskom prostoru i u budućnosti Evroazijskoj uniji da načini taj korak svjesno tako da niko ne može da kaže kasnije da su oni tu natjerani ili zavedeni.

Medvedev i Putin ugostiće predsjednike Bjelorusije i Kazahstana, Nursultana Nazarbajeva i Aleksandra Lukašenka, u Moskvi u petak. Oni će razgovarati o daljim integracijama u Evroazijsku uniju.

Kritičari kažu da je cilj ovog ruskog ujedinjenja obnova sovjetskog carstva, lična ambicija Putina, bivšeg agenta KGB-a, koji je za propast SSSR-a rekao da je to "najveća geopolitička katastrofa 20. vijeka".

Putin je rekao ranije da ovaj potez ne predstavlja pokušaj zloupotrebe nostalgije među starijim generacijama, već da je riječ o čisto ekonomskim ciljevima po ugledu na EU.

Većina Rusa ima pozitivne uspomene na SSSR tokom 1970-ih i 80-ih zbog stabilnosti i visokih socijalnih standarda koji su nestali nakon raspada 1991. godine.

http://www.nezavisne...SSR-115520.html

Подели на овим сајтовима

Putin: Evroazijska unija oko 2015.

Moskva -- Premijer Rusije Vladimir Putin kaže da bi Evroazijska unija, koja bi obuhvatala bivše države Sovjetskog Saveza, mogla biti formirana 2015. godine.

"Tek oko 2015. možemo pristupiti realizaciji ideje o stvaranju Evroazijske unije, ako nastavimo da radimo energično kao i do sada. To je pitanje budućnosti”, rekao je Putin.

Putin je početkom meseca pozvao na osnivanje Evroazijske unije koja bi bila izgrađena na osnovama postojeće Carinske unije, trgovinske grupe koju čine Rusija, Belorusija i Kazahstan.

šefovi vlada te tri države su u sredu razmatrali deklaraciju o osnivanju Evroazijske unije, a Putin je rekao da očekuje da deklaracija bude potpisana u decembru. Moskva želi da osnivanjem takve unije ojača ekonomske odnose među bivšim sovjetskim republikama.

šojgu: Srbiji mesto u carinskoj uniji

Ruski ministar za vanredne situacije Sergej šojgu je nedavno rekao da će secarinska unija Rusije, Belorusije i Kazahstana proširiti i na Crnu Goru i Srbiju. Te tri zemlje su uspostavile carinsku uniju, koja je stupila na snagu u leto 2010.

Putin je početkom oktobra u članku u jednom ruskom listu

pozvao i druge države da se pridruže Evroazijskoj uniji, čiji je cilj bolja koordinacija ekonomskih i monetarnih politika država članica.

Izgradnja takve zajednice ne predstavlja ponovno stvaranje SSSR-a, nego povezivanje Evrope i azijsko-pacifičkog regiona, rekao je Putin.

Premijeri Rusije, Ukrajine i još šest bivših sovjetskih republika (Belorusija, Kazahstan, Jermenija, Kirgizija, Moldavija i Tadžikistan) potpisali su u utorak sporazum o osnivanju zone slobodne trgovine, koji bi

mogao da stupi na snagu od januara 2012, ukoliko ga ratifikuju parlamenti zemalja potpisnica.

Подели на овим сајтовима

На страну шта мислим о евоазијском пројекту, ово је пример како је Русија паметно поступила после распада СССР, за разлику од Србије. Прво, допустила је распад СССР по комунистичким границама без капи крви и то да милиони Руса остану да живе ван Русије у тим републикама. Што је српској политици с почетка деведесетих било неприхватљиво у тадашњем југословенском контексту.

Када су Руси ојачали, полако али сигурно те републике поново подпадају по руски утицај. Ми смо урадили тотално супротно и тешко да ће Србија бивше југ. републике подвести под свој утицај. Баш напротив.

Подели на овим сајтовима

Добро запажање.

Подели на овим сајтовима

На страну шта мислим о евоазијском пројекту, ово је пример како је Русија паметно поступила после распада СССР, за разлику од Србије. Прво, допустила је распад СССР по комунистичким границама без капи крви и то да милиони Руса остану да живе ван Русије у тим републикама. Што је српској политици с почетка деведесетих било неприхватљиво у тадашњем југословенском контексту.

Када су Руси ојачали, полако али сигурно те републике поново подпадају по руски утицај. Ми смо урадили тотално супротно и тешко да ће Србија бивше југ. републике подвести под свој утицај. Баш напротив.

Врло лепо речено!

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Zahvali se Sesleju i slicnima. Inace odlichno primecivanje slichno se desilo i sa Kosovom.

umesto sa zapadnoevropskim,vekovima uvezbavanim,krvopijama.

Koji tebe i tvoj udecu 'rane lebom. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

A za moj pojam, pošto trećina Srba živi na zapadu, mi smo ionako zapad, ne samo po kulturi u Srbiji koja jeste zapadna, nego i po narodu i gde narod živi, Srbija treba da traži svoje mesto na zapadu.

Pa u principu najvise sadajujemo sa nemcima. A ne slazem se sa prvim delom, gde ne mozemo i tamo i vamo. Gradovi, polisi, drzave koje su kroz istoriju bili i tamo i vamo su cesto vremenom stekli poprilichno veliko bogastvo. Saradnja je svima u interesu danas, a nema niceg boljeg nego biti u centru te saradnje. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...