Jump to content

Sta biste vi uradili? (ALI ISKRENO)

Оцени ову тему

Deni72

Препоручена порука

А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23)

Подели на овим сајтовима

Исто што и Марина.

Upravo tako, bez trenutka dileme...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Исто што и Марина.

Ja ne bi isto sto Marina....ko nadje,njegovo je!

А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23)

Подели на овим сајтовима

Mislio sma da ste malo inteligentiji..pa sto da mu vratite pare...taj koji je nosio gotovinu od 200 000 € nije neki obican smrtnik,a te pare nisu sigurno postenim radom zaradjene!!!Kao drugo,trebala je policiju da obavesti i onda joj po zakonu sledi 10%,a to je 20 000€,a taj idiot od coveka sto joj je dao 1000 dinara nije zasluzio vise nikad nista da mu ide od ruke,a i Marina,nije trebala da se ponizi i da uzme tih 1000 dinara...trebala je da mu ironicno odgovori "Gospodine,zaista je to previse,je zaista ne mogu uzeti toliko,hvala vam puno"

Подели на овим сајтовима

Samo je mala nagrada, ovdje se isplaćuje 20%, trebala je dobiti 40.000 a ne 1.000. Društvo treba pokazati da osim što biti pošten je po Božijim zakonima, to se može također i isplatiti. Isto kao što se ne isplati biti nepošten, takvi bivaju "nagrađivani" zatvorom. Nagrada treba biti a taj ko je savršen može se je i odreći. U svakom slučaju umjesno i potrebno je pružiti razumno veliku nagradu a u skladu s visinom cijene pronađenog i vraćenog imetka.

Подели на овим сајтовима

Samo je mala nagrada, ovdje se isplaćuje 20%, trebala je dobiti 40.000 a ne 1.000. Društvo treba pokazati da osim što biti pošten je po Božijim zakonima, to se može također i isplatiti. Isto kao što se ne isplati biti nepošten, takvi bivaju "nagrađivani" zatvorom. Nagrada treba biti a taj ko je savršen može se je i odreći. U svakom slučaju umjesno i potrebno je pružiti razumno veliku nagradu a u skladu s visinom cijene pronađenog i vraćenog imetka.

Nije dobila 1000€,vec 1000 dinara,to je 9 € (devet evra)

Подели на овим сајтовима

Moja radna kolegica,ona iz srbije,ja iz hrvatske..( u ono najteze vrijeme 91),nasle smo u atobusu stednu knjizicu s mnogo,zaista mnogo novca..Prijavile smo u firmi,javili vlasniku ..i on je dosao po to,zahvalio se onako-hvala-..i otisao..(pravi austrijanac)iako smo navikli da oni cjene postenje,svakako bi pokazao vise netko drugi ..ali eto..

(po zakonu ,nam pripada 10% od onoga sto smo nasle)..Iskreno receno,nismo ni ocekivale..jer znamo ,kako bi nama bilo da smo izgubile same tako nesto...Poslje smo se zafrkavale,mogao je nam barem ostaviti da pojedomo pecenu kokos..I kolege su nas zafrkavale..zar ne vodite nas na pice..tko zna ..sta je bilo u pitanju...

Jednom muz i ja isli smo na Dunav..i na parkiralistu nadjem jedan veliki novcanik,vise nalik torbici...Unutra svi dokumenti,od vozacke,bankomat karica, i svega drugoga..i 100 drugih kojekakvih kartica..Vlasnik je neke firme.bilo je 3000 silinga...Odmah smo odlucili muz i ja da odnosemo na policiju..Nakon tjedan dana dosao je covjek i doneo zahvalnicu,svasta...Pismo gdje pise ,gdje je covjek iznenadjen da danas ima jos posteni ljudi ,koje zele posteno da vrate( ja mislim,da je mislo ,kako smo auslender,stranci...zar i medju njima ima postenih)

Ugavnom,covjek nije znao kako da nam zahvali...Kako je milo,kada se vidi radost na licu sretnog covjeka..jer je dobio ono sto mu pripada..

Takodjer,jednom smo isli kuci iz kupovine kuci ,i na jednoj krivini muz koci i kaze,sta je to vani,nisu to €..Izadjem vani,a ono pored autoceste ,rasuto ..novcanice koje smo skupljali ,i svi drugi papiri,dokumneti...i auswais..osobna karta,i personalausweis..kriminalni policajac...Odnjeli smo u selo,u policiju i predali,a tamo su nam rekli,a to je nas kolega...i nikada nista nismo culi o njemu..Ima nas svakakvih medju svim narodima..

Muz je rekao sto je pogrijesio sto nije uzeo jednu wisiten-karticu,da ga poslje nazovemo..No,tko zna sta je bio razlog..?

Davno ,prije 30god..bili smo na godisnjem u Malom Losinju..Ukradjena nam je bila cijela ustedjevina ,od godinu dana..Isli smo prvo na more 10 dana,a onda imali namjeru ici kuci u rodni kraj..i tamo raditi nesto s tim..Nase,troje male djece,muz ja..ostali smo sokirani...djeca placu gladna su zedna..ja tjesim,a muz tako strasan izraz lica..i samo je uzdisao...Prijavili smo u policiji...tamo su dobri ljudi sakupili medjusobno novaca,i dali nam da kupimo djeci nesto za jesti ,prezivjeli smo ...Nikada nije pronadjen taj novac..nista vraceno...

IZ TIH RAZLOGA DA PRONADJEM MILONE UVJEK CU VRATITI...

Подели на овим сајтовима

Немам појма... искрено...

Не бих желео да дођем у такву ситуацију...

Управо тало мада пре небих погову кад би знао да неће да части!

Подели на овим сајтовима

Kad sam jedno vrijeme bio bez posla i u dosta velikoj krizi s parama a pare su mi stvarno trebale desilo mi se da je jednom čovjeku na kasi pri plaćanju u supermarketu ispala iz džepa vrlo velika novćanica. Primjetio sam to ali on je odjurio van tako sam morao ostaviti sve i trčat za njim, jedva sam ga stigao na samim vratima i dao mu ih, nije rekao ni hvala. No, ja sam nedugo iza toga dobio posao koji sam tražio. S mamom smo jednom kupovali u Minhenu na Hbf. karte za voz, prodavao nam ih je neki vrlo mladi momčić, valjda se tek zaposlio. Ja kako sam radio s parama u banci i poslije ovdje u trgovini za kasom odmah sam primjetio da mu kusur nije u redu, oštetio se za 200 evra. Tako smo mu te pare odmah vratili, inače bi ga vjerovatno izbacili s posla da nije to primjetio a da se na taj manjak prišlo tek pri uštimavanju kase na kraju radnog vremena. I još bi morao platit tih 200 evra.

Подели на овим сајтовима

не би трена размишљао, не би ни бројао, вратио бих.

није моје, није лутрија, нисам зарадио.

не би ме ни болело, не бих ни узео награду, не због суме, већ што не желим.

Ja ne bi isto sto Marina....ko nadje,njegovo je!

опуштено, нашли би они тебе greengrin greengrin greengrin

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...