Okomi Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Да ли је атеизам болест = психичко обољење ? Радим стручни рад на ову тему. Моје мишљење је да атеизам није болест иако кроз разна истраживања видим да се атеисти не понашају у скалду са понашањем већине , која нису атеисти. Да ли атеисти преносе своје понашање на своју децу ? Да ли је то по вама нормално понашање? Да ли је атеизам урођен ? Унапред захвалана свима на искреном мишљењу и одговору. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Ukoliko ti rad bude stručan kao i uvodni post (čitaj tema) ne nadaj se mnogo Sinergija, ВИЛМА and Аурор је реаговао/ла на ово 3 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Шта је ово, нека јефтина провокација? Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 @Okomi а што ти се нашминкао овај аватар? јел он неки глумац или само тако воли? Oglo је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Ateizam nije bolest.Ateizam je zabluda kojom se ljudi pokusavaju "osloboditi" odgovornosti.Ako nema Boga sve je dozvoljeno,jupiiiiii mogu da radim sta hocu ionako je zivot samo jedan i tome slicno. Bolest je antiteizam,odnosto mrznja prema vernicima i religiji i borba protiv njih iz ubedjenja da predstavljaju bolest i opasnost.Antiteisti su opsednuti religijom i vernicima kao sto je Hitler bio opednut jevrejima.Ono sto se dogodilo jevrejima kada je Hitler dosao na vlast,dogodilo se isto i vernicima kada je Staljin(antiteist) dosao na vlast.Za te ljude se zna da su bili poremeceni tj.bolesni. Tako da je ateizam zabluda.Bolest je antiteizam.To je barem moje misljenje. Natasa. and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 @Okomi а што ти се нашминкао овај аватар? јел он неки глумац или само тако воли? pa vidiš li da kaže "zahvalana" znači neodređen rod "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Ukoliko ti rad bude stručan kao i uvodni post (čitaj tema) ne nadaj se mnogo Хомосексуалац пише рад на тему да ли је атеизам болест...заиста нада последња умире... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Razmisljam nesto.Zivimo u svetu u kome svako za sebe odlucuje sta je dobro i moralno a sta nije. Sta je uopste bolesno a sta zdravo ? Za Okomija je homoseksualnost nesto zdravo(barem mi tako izgleda njegov stav) i covek sada razmatra ateizam,da li je on bolest. WOW ! Ja kao vernik smatram totalitarni antiteizam za bolest,dok ti isti antiteisti veru smatraju za bolest. Pa lepo pitam: Ko je ustvari bolestan,a ko zdrav ? Kako,koji kriterijum da primenimo da bismo odvojili bolesno od zdravog i neutralnog ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Није. "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Bolest je antiteizam,odnosto mrznja prema vernicima i religiji i borba protiv njih iz ubedjenja da predstavljaju bolest i opasnost.Antiteisti su opsednuti religijom i vernicima kao sto je Hitler bio opednut jevrejima. Tako da je ateizam zabluda.Bolest je antiteizam.To je barem moje misljenje. А зашто мислиш да сви атеисти мрзе вернике ? Зашто таква генерализација ? Зашто мислиш да су атеисти "опседнути" верницима ? Већина атеиста које знам уопште ни не размишља о религији, нити доноси мишљење о људима на основу тога да ли су верници или не. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 није рекао да је атеизам болест већ АНТИтеизам... zru Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Сећам се да је на једној теми овде на форуму неко ко је овде веома цењен написао да не постоје атеисти већ само антитеисти, у том смислу претпостављам да се овде,кад се каже "антитеисти" мисли на оно што већина људи подразумева под појмом "атеисти". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 А зашто мислиш да сви атеисти мрзе вернике ? Зашто таква генерализација ? Зашто мислиш да су атеисти "опседнути" верницима ? Већина атеиста које знам уопште ни не размишља о религији, нити доноси мишљење о људима на основу тога да ли су верници или не. Kada sam ja rekao da svi ateisti mrze vernike?Ako pazljivo procitas ono sto sam napisao videces da sam to rekao za antiteiste i to one zestoke,militantne,opsednute religijom i vernicima,a ne za ateiste pogotovo ne za sve.Tema je "Da li je ateizam bolest",rekao sam da smatram da ateizam nije bolest nego zabluda,a da je bolest antiteizam.Znam i ja mnoge ateiste,sa nekima se i druzim,kojima uopste ne smeta moje versko opredeljenje i kod kojih idem na slavu i oni kod mene.Nekada me cisto ono pitaju "sta se zamlacujes,sta ce ti to" itd. ali mi niko od njih nije rekao da sam bolesnik i da sam opasan po ljude,da tu crkvu u kojoj idem treba zatvoriti jer unistava umove ljudi,da je moj svestenik jedan prevarant koji me iskoriscava i na ispovesti se hrani mojim slabostima i uziva u osecaju nadmoci itd.....Nisu svi ateisti isti,kao sto nisu ni svi vernici isti. Natasa. and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Nisu svi ateisti isti,kao sto nisu ni svi vernici isti. 138999 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Postoje i oni koji se izjasnjavaju da su vernici,a koji su bolesni i opasni.Govorio sam sta se desilo sa vernicima i ostalima kada su militantni antiteisti kao sto su Hitler,Lenjin i Staljin,dosli na vlast.Slicno bi se mozda dogodilo i kada bi neki militantni "vernik" dosao na vlast.Zamisli Miroljuba Petrovica kao predsednika drzave.Procitaj sta je sve pisao o tome kako bi se obracunao sa neistomisljenicima.Upotrebio bi giljotinu i ubijanje svih onih za koje smatra da su satanisti i demonizovani,a to je barem 99,8 % ljudi. Napisao sam ovo da ne ispadne da samo nevernici mogu biti opasni i bolesni.Naravno,onaj ko zeli da ubija i mrzi sve koji se ne slazu sa njim nije ni pravi vernik,kao ni pravi ateista,nego e zaista bolestan i potrebna mu je pomoc. Natasa. and Andre Williams је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука