Jump to content

Sta ce Dveri da urade sa Kosovom.

Оцени ову тему

Млађони

Препоручена порука

svako je slobodan da predlozi plan

eto o tome se radi, vise glava je pametnija nego jedna i uvek se nadje razuman dogovor, a to je i smisao cele ove teme

Tako je.. али, moжда није лоше да, или тема добије ново име ...нешто као ''Ваш план за решење Косовског (непостојећег(?!)) питања''.. или да се отвори потпуно нова тема са сличним именом...

Узгред, кол'ко да испоштујем ову тему...: Ни ''Двери'' , нити пак остале политичке партије у Србији, не наступају нити могу, као што рекох ни да измисле било шта креативно а политички коректно уз то и спасоносно за Косово и Метохију, као јединка.. Ко се томе нада, гадно греши и у великој је заблуди.

Ми морамо да имамо здраву, коректну и ничим оптерећену дискусију на тему КиМ у Србији..за почетак. Ми тога немамо ни изблиза... и ако постоји било шта иоле на ту тему, и ''оно'' је под великим оптрећењем уских, плитких и најчешће строго економских интереса појединаца или појединачних структура (партија , група, организација), које (и који) су искључиво личним интересом инспирисани за рад на тему КиМ.

А том и таквом начину решења Косовског проблема је, признаћете, ипак најближа одредница - издаја...

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Што се ове теме тиче - народ мора да заустави више овај циркус у коме се лицитира Косовом за ситне дневно-политичке интересе странака и политичара. О томе мора да се разговара озбиљно и одговорно, на дуги рок. Шиптари су сто година планирали и радили на томе да се одцепе, када је дошао тренутак искористили су га. Ми морамо да се спремамо за неки тренутак у будућности када ће моћи нешто да се уради.

Није нека велика памет...

Ja se potpuno slazem sa tobom ali evo i da ti produbim ovu temu. Zasto ovo pitanje? Pa zato sto dveri tvrde da tadica treba pod hitno smeniti (iako mu uskoro mandat istiche) ubacaju demonstraciju za smenu tadica uz porodicnu setnju i svetosavski protest i na kraju sve to pod glavnom tvrdnjom da je on lopov koji je "prodao" kosovo. To i mje svak idrugi clanak na sajtu.

Time pretpostavljam da oni imaju neki bolji plan od DS-a za Kosovo ( svaka stranka tvrdi da ima a realno Vuk Jeremic se covek ubio od posla, svako ko kaze suprotno taj prica svasta i voleo bih da vidim njega u toj poziciji) pa da vidim oni koji sude neciji rad, kakav oni plan imaju?

Posto su dveri najtazija politicka stranka, ja bih eto voleo da vidim njihov plan po pitanju Kosova. Posto mi deluje da dveri kao i svi drugi manipulisu tom pricom o kosovu, a realno znaj uda niko i nista ne moze da povrati kosovo isto kao sto LDP zna da nikad ne bi mogli stvarno da "predaju" kosovo de jure.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Па не знам, нек објасне људи...

Што се мене тиче, Тадић је само један шраф у систему, није ништа одговорнији од других. Систем је проблем. Морамо да изаберемо некога ко ће да промени читав систем, али таквог нема на видику.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

sto se tice Kosova, sta moze da se uradi, jedino da se drzi status quo dok se ne desi neko pretumbavanje- a to jeste na vidiku

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Што се мене тиче, Тадић је само један шраф у систему, није ништа одговорнији од других. Систем је проблем. Морамо да изаберемо некога ко ће да промени читав систем, али таквог нема на видику.

Ако није Тадиле одговорнији од других онда ај' да се мењамо..ја да будем мало преЦеДеник, :) ''А сад мало она..'' :) па за те паре и привилегије ништа више лошије нам не би било на челу самном..хех..

Како б'е није одговорнији..?? Па ваљда то што је на челу ова ''авлије'' (без ограде додуше) има неку одговорнос'

Подели на овим сајтовима

И још ..да не дође до забуне...

Ја сам сагласан с'тобом да је он само један шраф.. то је тачно..али онда нека му и таква част (и привилегије) буду..шрафовске.. Нека тако и приступи својој (назови) функцији.. и тако нека иступи пред народом.. али не бато..он је први ... Боже ме опрости.. Схваташ..е зато што је тако а није онако онда бато и треба да литне... А да је само један шраф или још прецизније шрафчић, то је апсолутно тачно... међутим он с епонаша другачије ..па зато по заслуизи... доле влада..доле Тадићев режим.. :)

Подели на овим сајтовима

Систем је проблем. Морамо да изаберемо некога ко ће да промени читав систем, али таквог нема на видику.

А шта мислиш да ми променимо средину ,тј да запалимо тамо где систем већ функционише... 4869

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Питање је ко ће да зајаше после њега и да ли ће било шта да промени...

Ма ако ће да јаше... нема леба ... :) нема шансе дас ебило шта промени..поготову на наиван начин како то неке партије мисле да може..

.. Док нам не дође ''оздо ..у главу'' док не седнемо ко људи...искрено ..добра већина заједно без проклетог странчарења... европеисања.. док се не загледамо у себе...

Подели на овим сајтовима

Тадић јесте председник Србије, али овлашћења која има су минимална, што је заоставштина још из Милошевићевог периода, када је прелазио са места председника Србије на место председника СРЈ. Тада су овлашћења председника Србије сведена на то да је он најобичнија фигура, која никакву стварну власт у својим рукама нема. Сетите се само Лилића и Милутиновића - какву су они моћ имали у рукама...

Ту мислим само на уставна овлашћења, а не на стварну и реалну политичку моћ, која је још мања и јаднија...

А што се тиче плана за будућност - моје је мишљење да треба радити пре свега на томе да као народ коначно сазримо и одрастемо. Да престанемо да живимо у митовима и бајкама, суочимо се коначно са стварношћу света у којем живимо, и преузмемо одговорност за своје поступке...

А то је дуготрајан и мукотрпан посао, чији се резултати не могу видети преко ноћи, како бисмо ми волели...

Док се то не деси, свака будала ће моћи да манипулише људима шупљим квазиидеолошким причама и коскама које ће нам бацати да се око њих глођемо док они завршавају посао за себе...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Ако није Тадиле одговорнији од других онда ај' да се мењамо..ја да будем мало преЦеДеник, :) ''А сад мало она..'' :) па за те паре и привилегије ништа више лошије нам не би било на челу самном..хех..

Како б'е није одговорнији..?? Па ваљда то што је на челу ова ''авлије'' (без ограде додуше) има неку одговорнос'

Da li znas koja su ovlascenja i odgovornosti predsednika kao i kojim smo aktima izgubili kosovo? Pa reci mi molim te kako neko ko je predsednik poslednje cetri godine moze to da promeni i koja je tacno njegova odgovornost.

Подели на овим сајтовима

Тадић јесте председник Србије, али овлашћења која има су минимална, што је заоставштина још из Милошевићевог периода, када је прелазио са места председника Србије на место председника СРЈ. Тада су овлашћења председника Србије сведена на то да је он најобичнија фигура, која никакву стварну власт у својим рукама нема. Сетите се само Лилића и Милутиновића - какву су они моћ имали у рукама...

Nisam ni video tvoj post. U principu ljudi misle da je srbija Predsednicka republika zaboralvjaju da je parlamentarna najstvarnija ovlascenja ima premijer i ministri, predsednik je samo figura koja ima upliv na rad ministra i premijera ali ne politicko realan.

Подели на овим сајтовима

Da li znas koja su ovlascenja i odgovornosti predsednika kao i kojim smo aktima izgubili kosovo? Pa reci mi molim te kako neko ko je predsednik poslednje cetri godine moze to da promeni i koja je tacno njegova odgovornost.

Slu$aj batice... mislio sam na ODGOVORNOST..samu po sebi koju nosi funkcija PreCeDenika..razbira$ ... :) Ne na neku direktnu odgovornost Tadijinu $to se do$lo sa Kosovom dokle se do$lo.. Njegova je odgovornost u tome $to ni$ta konkretno nije uradjeno! I jo$ dosta toga ..a o tome ne bih jer mi je pravo dati kazhem i dosadno..ali evo deo... Pricali su potpuno $IZOFRENU PRICHU..sa TADIJOM NA CHELU... O KOSOVU I EVROPI... JA kao i veliki broj stanovnika ovoga $to se zove Srbija, kao i Hrvatska, i Slovenija .. pa i mnogo $ire, znamo da je to LAZH... Predsednik se mora pozvati na odgovornost kad ne govori istinu... Fershten... :)

O tome, s' tim u vezi i sa time slichno... sam rekao par zbora...

Подели на овим сајтовима

Nisam ni video tvoj post. U principu ljudi misle da je srbija Predsednicka republika zaboralvjaju da je parlamentarna najstvarnija ovlascenja ima premijer i ministri, predsednik je samo figura koja ima upliv na rad ministra i premijera ali ne politicko realan.

I Deda Mraz postoji takodje... haha...

Srbija i parlament... ma nema ...demokratija na delu...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...