berđajev bijeli Написано Октобар 31, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2011 А и ти, брате Берђајеве, претера. Нико од нас не жели раскол, и плачемо за онима који одоше у исти, јер онај који изазове раскол ни мученичка крв неће опрати. А ти би могао, ако нешто желиш и да аргументујеш, да прочиташ вл Атанасија и његове књиге Христос Нова Пасха, па би у истима видео, чак и фотографисано, додавање 3 часа, дописане руком. Ja sestro Jelena nisam bogoslov i ne interesuju me uopšte bogoslovska tematika. Da me je zanimalo, išao bih na bogoslovski fakultet. Ono šta ja govorim nema veze sa bogoslovljem već sa zdravim razumom i čistim obrazom. To se ne uči na bogoslovskom fakultetu već se isključivo stiče u roditeljskom domu. I sasvim si dobro ovo navela: Onaj ko IZAZOVE raskol ni mučenička krv ga neće oprati. Ne bih volio da je tako. Nisam bio na njihovom mjestu i ne znam kako bih se ponašao da sam bio, ne bih da im ja sudim. Ali moram reći ono što osjećam: Ne valja im posao. Lako je biti jurodiv, ako ti patrijaršijske novine objavljuju članke i hvale tvoju jurodivost. Idi ti pa luduj po beogradskim ulicama. Bog će da plati poslije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Октобар 31, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2011 uh sto volim ove koji se deklarisu kao hriscani a ogradjuju se od bogoslovlja a hoce tom tematikom da se bave na juridicki nacin. Јанко је реаговао/ла на ово 1 http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена Симић Написано Октобар 31, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2011 sHa_sarcasticlol ју, далеко од тога да сам богослов, имам Филолошки фак, али ме интресује итекако стање Цркве и обнова литургијске праксе је централни део мог живота у Цркви, ето.<p class="post_body"> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Октобар 31, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2011 svako ko je clan Crkve ima odgovornost da bude bogoslov inace cemu smelost da se polemise o crkvi i crkvenom http://upodobljavanj...b8%d1%98%d0%b8/ + https://www.pouke.org/forum/topic/4290-%D0%B4%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%81%D1%82%D0%B2%D1%83%D1%98%D0%B5%D1%82%D0%B5/page__hl__%2B%D0%B4%D0%B0+%2B%D0%BB%D0%B8+%2B%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%81%D1%82%D0%B2%D1%83%D1%98%D0%B5%D1%82%D0%B5__fromsearch__1 slusajte nichizawu http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Октобар 31, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2011 Ех, кад би владика Георгије водио бригу о повереним му душама у Канади, бар 10 % као што се овде неуко батрга око наводне обнове - ''промене'' св. Литургије, можда би било и некакве користи и нама у Канади... овако... испада вл. Георгије брине бригу о Хилтону у Милтону и чврсто стоји на бранику одбране св. Литургије од ових што су прочитали само једну књигу... аж Изгледа да је владика Георгије пречитао или вешто проблеме из Канадске епархије пребацује на друго поље... "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Октобар 31, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2011 Ja sestro Jelena nisam bogoslov i ne interesuju me uopšte bogoslovska tematika. Da me je zanimalo, išao bih na bogoslovski fakultet. Ono šta ja govorim nema veze sa bogoslovljem već sa zdravim razumom i čistim obrazom. To se ne uči na bogoslovskom fakultetu već se isključivo stiče u roditeljskom domu. I sasvim si dobro ovo navela: Onaj ko IZAZOVE raskol ni mučenička krv ga neće oprati. Ne bih volio da je tako. Nisam bio na njihovom mjestu i ne znam kako bih se ponašao da sam bio, ne bih da im ja sudim. Ali moram reći ono što osjećam: Ne valja im posao. Lako je biti jurodiv, ako ti patrijaršijske novine objavljuju članke i hvale tvoju jurodivost. Idi ti pa luduj po beogradskim ulicama. Bog će da plati poslije. Ако сам добро схватио: Не знаш ништа о богословљу и не интересује те богословље, али га ипак знаш боље од дипломираних теолога и доктора теологије зато што си лепо васпитан. А за раскол су криви они који су остали у Цркви, а не они који су у раскол отишли. И све то је у складу са здравим разумом и чистим образом. :D Јелена Симић and Александрида је реаговао/ла на ово 2 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikadel Написано Октобар 31, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2011 Сад у среду му је промоција те књиге у бг,не знам само где ће бити одржана. Vise volim da me mrze zbog onog sto jesam,nego da me vole zbog necega sto nisam. Kurt Cobain Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена Симић Написано Октобар 31, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2011 Сад у среду му је промоција те књиге у бг,не знам само где ће бити одржана. Које? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
berđajev bijeli Написано Октобар 31, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2011 Ако сам добро схватио: Не знаш ништа о богословљу и не интересује те богословље, али га ипак знаш боље од дипломираних теолога и доктора теологије зато што си лепо васпитан. А за раскол су криви они који су остали у Цркви, а не они који су у раскол отишли. И све то је у складу са здравим разумом и чистим образом. :D Da, baš tako. Fino si izvukao suštinu. Kad sam govorio : zdrav razum, mislio sam da nema zdravog razuma onaj koji se upušta u reformu liturgije u današnjem trenutku ne razmišljajući o posledicama koje će to da proizvede . Da li je za tu konstataciju potrebna diploma Bogoslovskog fakulteta tj. da li je konstatacija uopšte teološke prirode. Kad sam govorio čist obraz mislio sam da nema čist obraz onaj koji se poziva na crkveni poredak, a prethodno ga krši ne poštujući Saborske odluke. Da li je i ovo teološka konstatacija i da li i za ovo treba diploma? Nisam teolog, već građevinac. Ali ako ti iko dođe i kaže ti da sagradiš kuću bez temelja, ne vjeruj mu. Lelemuda. Pa makar imao deset diploma. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена Симић Написано Октобар 31, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2011 Јао, баш си ме насмејао, ал немо се љутиш. Али, ипак, знај, да за констатције, те твоје, мора да имаш аргумент, а тога у ниједној твојој речи нема. Литургија је сама срж, срце Цркве, Обично се проучавање свете Евхаристије ограничава на површно литургијско објашњење: свећа значи ово, кадионица представља оно, итд. Таква објашњења су недовољна. Божанствена Литургија није символ него чин дело) Цркве Христове, кроз који она потпуно остварује развија своју природу. Литургија је свеобујмљујућа тајна спасења, света тајна јединства, љубави, освећења, жртвоприношења, обожења. Све то чини нас као хришћане живима , те би стога целокупно наше верско образовање морало да буде утемељено на светој Евхаристији и да нађе у њој своје испуњење.по речима Шмемана Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ђакон Владислав Написано Октобар 31, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2011 Kad sam govorio : zdrav razum, mislio sam da nema zdravog razuma onaj koji se upušta u reformu liturgije u današnjem trenutku ne razmišljajući o posledicama koje će to da proizvede . Da li je za tu konstataciju potrebna diploma Bogoslovskog fakulteta tj. da li je konstatacija uopšte teološke prirode. I te kako je potrebna! Da bi neko mogao da kaze da se vrsi "reforma" Liturgije on bi morao bogoslovski znati objasniti na sta misli i o cemu se tu radi. Evgenik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ђакон Владислав Написано Октобар 31, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2011 ... по речима Шмемана Cuj koga si ti nasla da citiras! Zar to ne bese neki sektas, jeretik ili tako nesto??? sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Октобар 31, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2011 Kad sam govorio : zdrav razum, mislio sam da nema zdravog razuma onaj koji se upušta u reformu liturgije u današnjem trenutku ne razmišljajući o posledicama koje će to da proizvede . Da li je za tu konstataciju potrebna diploma Bogoslovskog fakulteta tj. da li je konstatacija uopšte teološke prirode. Једина последица литургијске обнове јесте то што се коначно направио један (али вредан) корак ка враћању Цркве њеној суштини и истинском идентитету. То што се то није свидело онима који тај идентитет изједначавају са племенским сујеверјем - то је већ њихов проблем. Све и да није било литргијске обнове, изнашли би они изговор за секташење - уосталом, њима памет није сметала да у сред помесне Цркве која служи по јулијанском календару направе сабор против увођења новог календара... Kad sam govorio čist obraz mislio sam da nema čist obraz onaj koji se poziva na crkveni poredak, a prethodno ga krši ne poštujući Saborske odluke. Da li je i ovo teološka konstatacija i da li i za ovo treba diploma? Црква (она са великим "Ц") се више него јасно изјаснила по питању тога ко је тај који крши црквени поредак рашчињењем Артемија и његових секташа. А ову одлуку је подржала читава Васељенска Црква у свој својој пуноћи. А да би се то схватило не треба ти диплома - довопљно је да си писмен... Nisam teolog, već građevinac. Ali ako ti iko dođe i kaže ti da sagradiš kuću bez temelja, ne vjeruj mu. Lelemuda. Pa makar imao deset diploma. Као што некоме ко каже да је Артемије владика не верујем, па макар био архангел, а не дипломирани теолог. Или грађевинац. Свеједно. Александрида, Јанко and Andre Williams је реаговао/ла на ово 3 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена Симић Написано Октобар 31, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2011 Cuj koga si ti nasla da citiras! Zar to ne bese neki sektas, jeretik ili tako nesto??? sHa_sarcasticlol Ма иди, ја помислила озбиљан си. Таман сам припремила паљбу sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ђакон Владислав Написано Октобар 31, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2011 Nisam teolog, već građevinac. E kad i difovac kaze ovo onda mora da je to istina i TACKA!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука