bosanac Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Postoje šitske frakcije koje su umjerene i sa kojima imamo zajedničku riječ ali ovi su veći nevjernici od bilo koga na dunjaluku. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Не треба нападати ислам. Треба подржати нормалне људе који практикују и тумаче нормалан ислам. Таквих људи има. Лично сам их упознао. Islam je vjera prirodnosti ali postoje bolesni ljudi koji tumače islamska učenja kako ih nikada niko nije tumačio. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Спутник Написано Мај 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 На ових пар коментара хоћу да уз допуштење напишем неколико речи, да не би остало у ваздуху: Драги брате Босанац! Ја немам мржње ни предрасуда! Покушај да се нешто сазна о Исламу не мора неминовно да резултира одобравањем Ислама, или чак преласком у Ислам. Да ли је то знак како сам на путу да добро упознам Ислам ако кажем: 'Ислам значи мир', или (кад се ради о ставу Ислама према насиљу) 'Ко је убио једну особу, то је као да је убио цело човечанство...' ? Cтицајем околности имам познанике и пријатеље и Хришћане разних конфесија и убеђене атеисте и Муслимане и Будисте. Ја сигурно немам одбојност према Муслиманима, нарочито не према нашима. Ми живимо у истој средини (да не кажем у истој земљи), говоримо исти језик, исти менталитет, исте жеље и очекивања у животу, исте патње, иста осећања – ми смо један народ. То је моје убеђење и ја то не заборављам. Корана из радозналости имам више превода, укупно 16. Проблем код читања јесте, треба знати који су стихови на снази, а који не (пошто су аброгирани). Имам објашњење неког Исламског учењака, који каже да има три врсте стихова, или беше сура: први су они, који су заувек избрисани (наводно су их неки учили напамет, па су их потом заборавили), други су они, који су у Корану али не важе, јер су ван снаге (аброгирани) и трећи су они, који чак и нису у Корану, али важе. Е видиш, значи шио ми га Ђура. То ћу ја да нађем и закачим овде, незнам јел то беше нека Фатва ил нешто друго. Драги брате Босанац, ја немам лоше и подле намере! Молим те, узми то к знању. Ја не пишем ништа своје, ја се из хобија бавим превођењем, а Ислам је тренутно тема која ми је ето интересантна. Незнам колико ће то још да буде. Оно што ти кажеш за шесто хиљада година, ја бих волео да живим толико дуго, али мрка капа. За ово, што Муслиманско братство намерава да озакони: немој молим те да приговараш мени, као да сам им ја био саветник. То они хоће, мени је то свеједно. Ја једино мислим да Муслиманко братство има мало појма о Исламу, не бих веровао да су толики “архи-дудук“. Под најзад, има сигурно и Муслимана који познају Ислам боље од њих – нека им они то разјасне. Ја са тобом можда не бих ни разговарао о Исламу, више бих волео да попијемо једну “кахву“. Толико за ову пригоду драги мој брате! Молим те, не узимај ништа за зло и немој молим те да ми кажеш мржња, злоба, ово-оно. То све није случај. Хвала ти од срца. Драги брате Босанац, нека нам драги Господ Бог буде узданица. РS Шта је то дуњалук? OMNIA AD MAIOREM DEI GLORIAM Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Спутник Написано Мај 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 http://islaminstitut...c8fe26d5.0.html Фатва о текстовима Корана, који су према упутству Алаха уклоњени из Корана Одлука о уклањању текста следи на основу три различита принципа… Од правног вештака и врло популарног муслиманско-сунитског учењака и објавитеља Ислама, Muhammad as-Shughbi, који је пре свега познат по својим предавањима о шиитском Исламу. Питање [модератора]: "Како процењујете исказ Алаха [у Корану]: 'Ако једaн Ayat [један стих] ставимо ван снаге или однесемо у заборав, донећемо једaн бољи од овoг или једaн истовредaн.'? (Сура 2, 106)" Одговор: "Принцип уклањања стихова из Корана одвија се на три различита начина: 1. Уклања се како текст [стиха у Корану], тако и учење овог текста [садржај/порука], он је комплетно уклољен. Са једне стране стих више не постоји у тексту Корана, са друге његов садржај за нас више нема значај. Доказ за ову врсту брисања је аутентично предање [hadith sahih] од Имама Ахмад. Оно нам каже: '... Један од савременика пророка учио је једну суру Корана напамет. Он је ову суру хтео да рецитује при ноћној молитви. Али, одједном више није могао да је се сети. Два друга Муслимана су такође заборавили ову суру [након што су је научили напамет]. Сва тројица су потом отишла пророку Алаха. Пророк Алаха приђе к њима и они га известише о томе. Онда ... рече им пророк Алаха: 'Ова сура Корана је јуче [од стране Алаха] уклоњена.' Дакле сура Корана је уклоњена одсвуда, како из памћења оних, који су је били научили напамет, тако и из текста Корана. 2. Текст Корана је одстрањен, али његов садржај/учење је још на снази. НПР стих Корана о каменовању: Овај стих каже: 'Ако би један одрастао или једна одрасла имали ванбрачни полни однос, каменујте их до смрти.' Садржај овог стиха Корана је важећи [иако сам стих више не постоји у тексту Корана]. Дакле каменовање брачног друга, који почини браколомство је [још и данас] обавезујуће. Садржај овог стиха је споменут у аутентичним предањима Ал-Бухари. Овде о томе говори Umar Ibn al-Khattab. 3. Стих Корана више није обавезујући, иако још постоји у Корану." OMNIA AD MAIOREM DEI GLORIAM Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Спутник Написано Мај 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=YzgA-p6eeTQ Бивши Муслимани узимају реч Насим Бен Иман: Као што се код Исуса догађа: ко сагреши моли за опроштај и Исус опрашта. Тако у форми опроштења стоји љубав изнад закона. То је разлика између Ислама и Хришћанства у погледу закона и љубави, то је разлика између библијског учења и свих других религија. На форуму разговора “Живот и вера“ (Leben und Glauben) у Аугсбургу, Насим Бен Иман проширује видике. Коран и Библија се не могу сврстати у исту класу, каже он. Сликовито помаже немуслиманима, да боље разумеју свет муслимана. Питање: Ви сте претходно, у вашем изношењу, известили или рекли о томе, да у Корану стоји објашњена намера Алаха, да ако неко чини добра дела можда може стићи у рај – а Исус је дао обећање. Можете ли за наше гледаоце да то још једном резимирате. НБИ: Да, према муслиманском схватању постоји само једно сугурно средство да се вечност проведе у рају, а не у проклетству или паклу, а то је убијати и умрети за Ислам. То значи “мученици“ (заправо убице или пали у борби) имају деректан приступ рају. Сви други морају скупљати добра дела и ако добра дела превагну, може бити да Муслимани дођу у рај. Може бити не значи да је гарантовано. На дан суда све зависи, чак бих рекао од расположења Алаха, кога ће пустити у рај а кога не. Али ако верујемо у Исуса Христа, да је Он Божји Син, да је уместо нас умро, то значи на крсту Голгоде наше грехе и болести преузео на себе, дакле да је умро и победио смрт и трећег дана васкрснуо, таква је Библијска порука, ако то држимо за истину и ако то буде део нашег живота, онда ћемо доћи у рај. ------------ Један фанатични Муслиман, који је дошао вери у Исуса Христа је Самер Ахмед Мухамед. Он је студирао годинама да би постао шеих Вахабита, једне од најагресивнијих форми Ислама. Он је мрзео Хришћане и Цркве, али његово срце се променило кад је чуо Еванђење. САМ: Ја сам своје срце посветио Исусу Христу. Исус ми је опростио моје грехе и дао ми вечни живот и мир. И друга ствар: ја сам у мом свакодневном животу стварно патио (не каже због чега), али сада имам мир и радост, јер је Исус дошао у моје срце. Мухамед је само један од мноогих Муслимана, који долазе Исусу. Хаиди Беикер од IRIS Ministries види како хиљаде афричких Муслимана прихватају Исуса и крштавају се. ХБ: То је вероватно једино место на свету, где тако много народа долази. Многи људи имају снове. Виде Исуса, како им се појављује. (један бивши Муслиман ми је испричао како има много познаника, које су снови покренули на преокрет, иако то код њега није био случај) Скоро половина наших пастора су били вође и имами у Џамијама. Они су били вође у Џамијама, сада су пастори. ------------ Један значајан светски Евађеоски покрет међу Муслиманима повезује Кину и Јерусалим. Према кинеским локалним црквама послато је из Кине најмање 100.000 Евангелиста у претежно Муслиманске земље све до Јерусалима. ------------ Хамел Абдел Самад: Ова јака исламска култура, није тако јака како се мисли. Извана је јака, јер је присутна на улици, али ова култура је већ давно изгубила своју суштину. Ова култура је неспособна интегрисати се за разумевање других и због тога ће пропасти. Абдел Самад описује Ислам као дрогу. Он је давно напустио Египат и живи већ 15 година у Немачкој. Пратили смо га у његов стари завичај, једно село у делти Нила, где је одрастао. Строго религиозно и ауторитативно. Његов отац је Имам, врховни чувар вере. Коран и шарија су за њега Божје заповести – до данас. ХАС: И ти мислиш да шарија још и данас важи? Отац: Да, она је од Бога, само Бог може да је повуче. У Корану стоји да се браколомници морају каменовати. То ја казао Алах и због тога се то мора учинити. ХАС: То је важило у време Мухамеда, пре хиљаду година, то данас више не важи. Отац: То је од Бога, то још увек важи. Повратак изворима чистог Ислама – проповеда отац. Кад би Ислам био предузеће, одавно би банкротирао – пише његов син, и добија највећу подршку од жена у великој фамилији. Мајка: Он говори о важним стварима, нпр. о обрезивању малих девојчица. То је код нас традиција. Од како је о томе писао, ми то у фамилији више не чинимо. Или удаја 13-годишљих девојчица, то би све требало забранити. ------------ „Овај тихи Божји глас у срцу, то је једноставно: ти осећаш да је Он ту. Док сам практиковао Ислам, као што рекох, ја се молим и молим и молим, али нема ничега. Али у моменту кад се молим Исусу Христу имам осећај да је Он ту, Он чује о мојим потребама и ... није ништа лоше ако Му кажем моје важне ствари – ја Му кажем све што ми је на срцу. А то се доживљава и у свакодневном животу: осећаш да те Божја сила штити, то даје мир и мој поглед на свет ја сасвим другачији.“ ------------ „ ... тако сам почео са размишљањем: мора да има Бога, Бог постоји. Тако сам преко Корана дошао Исусу и нашавши у Корану да је Исус Створитељ казао сам: то је прави Бог за мене! Тако сам препознао да је Исус прави Бог. Онда сам помислио: ако ми то Коран доказује, онда и Библија има доказа. Тако сам поново проучавао Библију, упоређивао је са Кораном и напослетку закључио да је Библија истинита, да је Исус истинит, да је Он Божји Син. Тада сам свој живот предао Исусу... Драги пријатељи, препоручујем вам свима, који видите овај филм, ако сте Муслимани: тражите озбиљно и доследно у Корану.“ ------------ Валид Шебат: Сотона зна, преостало је још 7 година (последњег времена). Мохамед је казао, да ће (их) Махди водити 7 година. Све што видите у Исламу, то је Библијском пророштву давно познато, али све што је у Библији несвето постало је свето. Антихрист је постао Махди, на којега Ислам чека. Разумете? Све је изокренуто. Добри момци су рђави момци... Ох ће мењати времена и законе – тако је речено. Ко хоће да промени све законе света? Шарија Алаха. Да ли сте гугловали Шарију? Морате гугловати "Шарија" да бисте разумели исламски закон. Најчешћи људи на Западу мисле да Ислам религија. Ееееек. Има фасаду религије, али је владалачки систем. Ислам је владалачки систем да би се етаблирао на читавом свету. И немојте ми причати, Израел мора веровати антихристу стога он мора бити Јеврејин, како би Јевреји у њега имали поверење. Жао ми је да ће вам сапуница пукнути. Они су имали поверење у задњицу Арафата, а он није био Јеврејин, био је Муслиман. Исаија 46, стих 1: Бел се искривио; Нибо се сломио. Ко је Бел? Бел је, према историчару Jeffrey (Herf), био и остао бог Месеца (Бел, Алах) Бог као да слаже пазл, знате ли зашто? Зато што, да ти то није учинио интересантним и дао ти задатак да истражујеш, било би ти досадно. Прочиташ једном, поново оставиш у регал и заборавиш. Дакле уредио је на овај начин, да нам никад не буде досадно. Разумете? Наш Бог није досадан Бог, ако хоћете досадног Бога тражите га у Корану. ------------ Сем Шамун:„Ја сам дошао у име свог Оца. Запази да Исус каже, Бог је мој Отац. Твој пророк каже, Алах није Исусов Отац. Укупан контекст Јована 5, разоткрива Мохамеда као антихриста. А друго питање, сваки који игнорише шта Библија учи у контексту није прави Хришћанин, а ако неко пориче Тројство, Бога Оца и везу са Христом, онда је и он антихрист и ја се молим, да се покаје као што и ти требаш, јер Исус Христос је једина нада, а то није Исус Корана него Исус Новог Завета, који је Историјски Исус, твој Бог и Спаситељ. Прихвати Га сада, јер кад дође сигурно ће ти требати, само што ти онда може бити касно. ------------ Мосаб Хасан Јусеф: Проблем је у Богу Ислама. То је шокантно, а ипак реалност о овом Богу. Модератор: Ти ћеш разгњевити милионе, милионе, милионе Муслимана. МХЈ: Ја не покушавам да вређам Муслимане, ја њих волим. Ови муслимани су моја фамилија. Модератор: Али ти ћеш тиме увредити људе и доводиш у опасност сопствени живот. Зашто то чиниш? МНЈ.: Неки од њих ће бити увређени, неки ће бити увређени, али ја сам сигуран и верујем у то, да ће се многи и окренути. Модератор: Неки од њих ће покушати да те убију. МНЈ.: Хоће,... хоће... Но ако ме чак и убију убиће ово тело, али питање је шта је са мојом душом? Шта је са мојим идеалима? Шта је са мојом вером, коју желим да са сваким поделим? Хоће ли бити у стању да то убију? То не мислим! ------------ Насим Бен Иман: Када су се Мохамеду ове појаве представиле као од Анђела Гаврила, имао је енормне тешкоће да их идентификује као од Анђела Гаврила или Анђела Божјег. Он сам говори да су му се јавили демони, који су га гушили и тресли, и трипут се заклињао да га је један демон тресао. (Сура 72, 1,2: Мени је показано, да је једна група џина прислушкивала и на то рекла: ми смо чули о запањујућем Корану, који води правом путу.) Ипак утицај његова жене Хадиже и њеног стрица био је веома велики, и он се тако осмелио да верује и тврди, како није срео демона него Анђела Гаврила. ------------ 33 > 40 „ ... и то што Јевреји кажу: 'Убили смо Христа Исуса, сина Марије и посланика Алаха.' Али они га у стварности нису убили нити разапели. Њима се учинио један други, сличан Исусу, којега су заменили са Исусом и убили. А они, који о њему нису начисто, сумњају у њега. Они немају знање о њему, више иду за претпоставкама. И они га са сигурношћу нису убили. (Сура 4, 157) 40 арапских речи – између тебе и вечног живота. 40 речи – написаних дуго после смрти, погреба и васкрсења Исуса Христа. 40 речи – написаних другим језиком – 700 миља удаљено од места овог догађаја, од човека, који није имао никакве везе са оном што се тада десило. 40 речи – никад више у Корану објашњене нити продубљене (не ни Суром 3, 55 или Суром 19, 33) – Шта се дакле крије иза тога? 40 речи – на које се ни један следбеник Мохамеда није могао сетити, како их је казао и објаснио, 200 година после тога. 40 речи – много интерпретација, конфузије, нејасноће, без дубине. 40 речи – спречавају вас да видите лепоту Исаије 53: сведочанство напаћеног Слуге, који носи казну Божјег народа – што вас збуњује. 40 речи – који вас спречавају да видите Псалам 22 – заједно са Марко 15, 34. 40 речи – задржавају вас од Еванђеља истине нашег великог и славног Господа. 40 речи – које вам не дају да сазнате, да ће Исус свој народ очистити од греха, великом силом и неисказаном славом. Ја се надам да ће и тебе опрати од свих твојих грехова. Дакле, Сура 3, 55 и Сура 19, 33: ови ајати се односе на смрт Христову – можда си то превидео. Све ове збуњујуће речи сура о Исусу, то су биле тих 40 речи. Волео бих да кажем и о 33 грчких речи као одговор на наведено. 33 речи – које значе живот, спасење, мир и опроштење. 33 речи – које су ми важније од сопственог живота. 33 речи – које сваки Хришћанин исповеда. 33 речи – дају нам радост због своје савршености. 33 речи – које ћемо понети у гроб, говорити их свету и никад их се орећи. 33 речи – које у пресудном тренутку натерају смрт у бегство. Без ових 33 речи живот нема вредности – јер ове речи спасавају живот. 33 речи, које ће чути само његове овце. Послушајте сада ових 33 речи јасно и гласно. И подигните к Небу главе своје – јер се приближи избављење ваше. Исус, Месија – Цар стварања – свемогуће Биће – упамти ово добро – Он је свој живот дао добровољно. Ја ћу вам рећи у свој љубави и без икакве мржње. Ово су тих 33 грчких речи преведених: „Ја сам се с Христом разапео. И више не живим ја, него Христос живи у мени; а то што живим у телу, живим вером у Сина Божјега, који ме је волео и дао себе уместо мене.“ (Галатима 2, 19-20) Χριστῷ συνεσταύρωµαι· ζῶ δὲ οὐκέτιἐ γώ, ζῇ δὲ ἐνἐµοὶ Χριστός· ὃ δὲ νῦν ζῶ ἐν σαρκί, ἐν πίστει ζῶ τῇ τοῦ υἱοῦ τοῦ θεοῦ τοῦ ἀγαπήσαντός µε καὶ παραδόντος ἑαυτὸν ὑπὲρ ἐµοῦ. OMNIA AD MAIOREM DEI GLORIAM Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Спутник Написано Мај 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Драга Браћо и Сестре! Ако неко има интереса да чита један подужи чланак о Исламу, молим лепо. Аутор је Руски Православни свештеник Даниил Сисојев (Иерей Даниил Сысоев). http://www.svetosavl...slamSisojev.htm Извештај: – Руско-Православни свештеник и исламокритичар Даниил Сисојев убијен је у четвртак вече у својој московској Цркви од стране маскираног убице погођен смртоносном хицима у груди и главу. 35-огодишњак је још у колима хитне помоћи подлегао својим тешким повердама. Истражитељи полазе од религиозног мотива, пошто је Јереј Сисојев на једном интернет-форуму давао изјаве против Ислама. Он је чак покушавао да Муслимане обрати у Хришћанску веру. Сисојевом су због његовог критичког испољавања о Исламу више пута упућиване претње. Један муслимански новинар је подигао оптужбу због вређања. Сисојев је као означио Ислам као „зелену кугу“. Руско-православни патријарх Кирил у Москви се тада ставио иза Сисојева. – OMNIA AD MAIOREM DEI GLORIAM Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Спутник Написано Мај 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Иако је нагласак на чланку, ја сам прикачио и два видео-клипа о његовом убиству, али они се не појављују. Ево да пробам поново. (догодило се Новембра 2009) OMNIA AD MAIOREM DEI GLORIAM Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Драга Браћо и Сестре! Ако неко има интереса да чита један подужи чланак о Исламу, молим лепо. Аутор је Руски Православни свештеник Даниил Сисојев (Иерей Даниил Сысоев). http://www.svetosavl...slamSisojev.htm Извештај: – Руско-Православни свештеник и исламокритичар Даниил Сисојев убијен је у четвртак вече у својој московској Цркви од стране маскираног убице погођен смртоносном хицима у груди и главу. 35-огодишњак је још у колима хитне помоћи подлегао својим тешким повердама. Истражитељи полазе од религиозног мотива, пошто је Јереј Сисојев на једном интернет-форуму давао изјаве против Ислама. Он је чак покушавао да Муслимане обрати у Хришћанску веру. Сисојевом су због његовог критичког испољавања о Исламу више пута упућиване претње. Један муслимански новинар је подигао оптужбу због вређања. Сисојев је као означио Ислам као „зелену кугу“. Руско-православни патријарх Кирил у Москви се тада ставио иза Сисојева. – Citao dobar clanak. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Спутник Написано Мај 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=WJXx7TO8U8g&feature=iv&annotation_id=annotation_244071#t=1s Ислам је потпуно неверодостојан Многи људи на свету тврде да су пророци. Ми не можемо све узети здраво за готово, само зато што неко тврди да је пророк. Муслимани не сматрају истином све што други верују, а и ми то не требамо. Ми морамо проверити ове људе да бисмо препознали, да ли је њихова порука заиста божанског порекла. Ако сада неко дође са неким откривењем или неком књигом, има три могућности које требамо осмотрити: Прво, откривење може бити људског порекла. Поједини говоре у Божје име, иако је порука у стварности плод њихове фантазије. Број два, откривење може бити демонског порекла. И Хришћани и Муслимани верују у духовна бића, која непрестано раде против Бога. Дакле морамо узети у обзир и ову могућност. Треће, откривење може зацело доћи од Бога, у овом случају бисмо га сви требали прихватити. Да покушамо ове три могућности применити на Ислам: Да ли би Мохамедова откривења могла бити људског порекла. Ја бих рекао, у сваком случају! Свако који Ислам објективно провери, запазиће да он личи на религију која је дошла из фантазије трговца камилама, који је живео у Арабији у седмом веку. Даћу вам за то три разлога: Прво: Све грађевинске блокове Ислама налазимо у учењима и пракси људи, који су живели у региону Меке у време Мохамеда. Ту је било јеврејског монотеизма, а разне приче о Исусу и Марији кружиле су наоколо. Сабејци, који се спомињу у Корану, молили су се пет пута дневно на коленима, управо у оних пет времена као и Муслимани данданас. Неки Персијанци су веровали да их након смрти очекује вечно блаженство употпуњено вечитим девицама званим Хурис или беше Хурије (незнам како је множна од al-hur = бљештаво бело. Читао сам узгред да те Хури нису пре тога обездевичили ни људи ни џини и да се девичанство по свој прилици обнавља после сваке пенетрације – то је већ нешто). Незнабошци (политеисти) спроводили су обредена прања, молили се у правцу Меке, постили за време Рамадана и одлазили на ходочашћа у Меку, где су околоходили Кабу и целивали је. Дакле Ислам не изгледа тако као да је послан од Бога, него као чудна комбинација хришћанских, јеврејских и паганких учења, веровања и пракси. То је управо она врста религије, за коју се могло очекивати да настане у Арабији у седмом веку. Друго: Мохамедова самозвана откривења указују на људско порекло његових учења. Сура 4, 3 каже, да Муслимани смеју имати максимално 4 жене, док је он сам имао најмање 11 жена истовремено. Зашто је Мохамед смео имати више жена од других Муслимана? Зато што је добио специјално откривење у Сури 33, 50, које једино њему даје посебне привилегије, наиме више жена. Шта се десило када се Мохамеду допала жена његовог посињеника? Добио је даља откривења, Сура 33, 37 и Сура 33, 5, која одобравају брак са разведеном женом сопственог посињеника. То је био развод који је он проузроковао, јер се осећао сексуално покренут од своје кћери по закону Зеинеб. А шта је са Суром 66, 1-2? Ови стихови одобравају Мохамеду да прекрши заклетву. Али разлог за ово откривење је врло интересантан. Мохамедове жене Аиша и Хафса су се жалиле да Мохамед одржава секс са својим робињама, док им се није заклео да ће то у будуће изоставити. Но онда је Мохамеду била објављена Сура 66, 1-2, која каже да он не треба да одржи дату заклетву, тако да може да поново упражњава секс са својим робињама. У осталом, ово је само део Мохамедових неморалних учења. Он је својим следбеницима дозволио да за време ратних похода одлазе проституткама и силују заробљене жене. Коран одобрава секс са предпубертетским девојчицама. Ислам је изгледада фокусиран на то, да задовољи сексуалне пожуде мушкараца. Пре свега оне од Мохамеда. Треће, и то спомињем само због тога, јер Муслимани радо апелују на науку, као доказ Корана. Ми једноставно морамо схватити, да је практично све што је Мохамед казао о науци погрешно. Сура 18, 86 каже да је Александар Велики отишао толико далеко на запад, да је стигао до места где Сунце залази и да Сунце тамо тоне у један муљевити студенац. У Сури 67, 5 и 37, 6-10 стоји да су Звезде пројектили које Бог користи да би гађао сотоне, кад се покушају пришуњати Небу. Кад видимо Звезду падалицу, то се онда Бог разљутио и гађао демона Звездом. Сура 65, 12 говори да има 7 Земљи. Према Сури 88, 20 Земља је равна. Према Сури 22, 65 Небо је чврста маса, која би пала на нас ако је Алах неби задржао. У 27. Сури мрави разговарају са Соломуном, а у Сури 86 учимо да семе настаје између кичме и ребара. Такође стоји записано, да ембриони у фази свог развоја пролазе стадијум крвног угрушка. Сва ова учења су погрешна, она су бесмислена. Дакле има много разлога за претпоставку да су Мохамедова откривења људског порекла. Али да ли можемо доказати да би ова учења могла бити од Бога? Имамо доказе да су људског порекла, али и за то, да је на делу било нешто много злобније. Даћу вам неколико примера: Знамо из исламских извора, да је Мохамед кад је примио прво откривење веровао, да је опседнут демонима. Ово није од мене, него из исламских извора. Онда имамо и озлоглашене сотонске стихове. Стихове које је својим присталицама пренео, а за које је касније тврдио да су од сотоне. Веома је чудно да наводно тако величанствени, готово безгрешни Мохамед, који би требао да буде највиши морални узор, према исламским изворима почињава „ширк“, најгори могући грех. Мохамед је својим следбеницима пренео ово откривење, које им одобрава да се моле трима паганским богињама по имену Лат, Узза и Манат. Касније је тврдио, да му је ђаво подвалио да објави ове поруке. Али ово значи да је Мохамед признао, да није у стању распознавати између сотониних откривења и оних од Бога. Такође је интересантно поменути, да је био жртва бацања чини, што је деловало око једну годину, због чега је наизглед патио од лажног веровања и халуцинација. Кад се онда опоравио од тога, казао је да га је то неки Јеврејин опчинио. То је већ врло сумњиво, кад наводно највећи пророк постане жртва црне магије. Ми дакле немамо само добре доказе за то, да су Мохемедова учења чисто људски приозвод, него такође и за то, да је овде нешто много злокобније било на делу. ------------ Ево још један видео и пошто нисам научио како се титлује, онда барем превод. Само није ми јасно и ако неко зна нека ми каже, да ли је ово само глума или је то стварно нека полемика? Како то да двојица браће не кажу ни реч? Или је можда договорено да најпре један изнесе своје ставове у целини, па онда то исто чине и други. Онда би ме наравно интересовало, шта су двојица браће имали на располагању. Или можда чак и не би. Једно сам само сигуран: Бог не води на прави пут кога хоће и одводи у заблуду кога хоће. То није истина. Како беше каже онај стих (после ћу да га потражим): „Гле, није ми мила смрт грешника говори Господ, него да се грешник врати са злога пута својега. Вратите се, вратите, јер зашто да мрете доме Израиљев“. Тако говори мој Бог! OMNIA AD MAIOREM DEI GLORIAM Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 20, 2012 Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 Voleo bih da Bosanac odgovori na ovaj gore postavljeni tekst. Preplavljeni smo na YT-u klipovima koji veličaju Islam.Takozvanim " naučnim dokazima u Kuranu " , blagodatima šerijata.... i onim najpodlijim prevarantskim klipovima i debatama sa ( pokojnim ) Ahmedom Didatom i njegovim naslednikom Zakirom Najkom, koji su izneli toliko laži i obmanuli hiljade neupućenih ljudi. Dobro je što imamo kontra argumente.Mada i oni mogu biti pogrešni, zato i pozivam muslimane da daju odgovore na ove tekstove. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Спутник Написано Мај 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 Језекија 33, 11 – Ђуро Даничић Реци им: Тако био ја жив, говори Господ Господ, није ми мило да умре безбожник, него да се врати бетбожник са свог пута и буде жив; вратите се, вратите се са злих путева својих, јер зашто да мрете, доме Израиљев? Латински: Vulgata (Pater Hieronimus) Dic ad eos vivo ego dicit Dominus Deus nolo mortem impii sed ut revertatur impius a via sua et vivat convertimini a viis vestris pessimis et quare moriemini domus Israhel Руски – немам податак Тьɪ им должен ответить: „Господь Всемогущий говорит: Моею жизнью клянусь, что не хочу видеть людей умирающими, даже злиьɪх люодей. Я не хочу, чтобьɪ они умирали, Я хочу, чтобьɪ они возвратились ко Мне, чтобьɪ изменили свои жизни. Так что вернитесь ко Мне, прекратите грехи ваши. Для чего умират тебе, семья Израиля?“ Немачки: Schlachter, revidiert 2000 Sprich zu ihnen: So wahr ich lebe, spricht GOTT, der Herr: Ich habe kein Gefallen am Tod des Gottlosen, sondern daran, daß der Gottlose umkehre von seinem Weg und lebe! Kehrt um, kehrt um von euren bösen Wegen! Warum wollt ihr sterben, o Haus Israel? Шпански: Reina Valera Diles: Vivo yo, dice el Señor Jehová, que no quiero la muerte del impío, sino que se torne el impío de su camino, y que viva. Volveos, volveos de vuestros caminos: ¿y por qué moriréis, oh casa de Israel? Албански – порекло: The Unbound Bible U thuaj atyre: Ashtu siç është e vërtetë që unë rroj", thotë Zoti, Zoti, "unë nuk kënaqem me vdekjen e të pabesit, porqë ipabesitë ndryshojë rrugënetijdhetë jetojë; konvertohuni, konvertohuni nga rrugët tuaja të këqija. Pse vallë duhettë vdisni, o shtëpi e Izraelit? Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 OMNIA AD MAIOREM DEI GLORIAM Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Спутник Написано Мај 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 Драги брате Игњатије! Незнам да ли овакви аргументи могу бити скроз погрешни, али могуће је да су јако наглашени, што нужно и није недостатак. То да у Корану има толико много научних података, најбоље објашњава чињеница у коликој су мери Муслимани учествовали у изградњи савремене науке и за колико великих открића, која су из темеља изменила свет, можемо да захвалимо Муслиманима. Ми уопште не причамо о томе, шта смо ми (Европа са јудео-хришћанским наслеђем) постигли и у којој смо мери ми допринели да модеран свет буде такав какав јесте. То је претпостављам због тога, што са једне стране још нисмо ударили главом у плафон, тј. има још много места да се иде на увис, а са друге стране, зато што то знају и врапци по крововима. Додуше, не би било згорег да се с времена на време по мало преслишамо. Нека је слављено Име нашег великог Бога и Спаса Исуса Христа. OMNIA AD MAIOREM DEI GLORIAM Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Спутник Написано Мај 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 Види как је то вицкасто, што каже Предраг Ејдус: изнад сличице ми до скора писало “напише по коју“, а ја нажуљах прсте од типкања. Имам да избројим колико сам слова написао, па да видим колико је то “по коју“. Сад пише “ту је, мало гледа мало пише“ – па ја бре не могу да пишем жмурећки. Дајте молим Вас, как се сад ставља тај smiley? OMNIA AD MAIOREM DEI GLORIAM Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 20, 2012 Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 Evo ovde ima dosta toga vezanog za Islam i Hriscanstvo, samo je problem u tome sto je sve na engleskom. http://sestodnev.com/smf_forum/index.php?topic=1041.0 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 20, 2012 Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 Voleo bih da Bosanac odgovori na ovaj gore postavljeni tekst. Preplavljeni smo na YT-u klipovima koji veličaju Islam.Takozvanim " naučnim dokazima u Kuranu " , blagodatima šerijata.... i onim najpodlijim prevarantskim klipovima i debatama sa ( pokojnim ) Ahmedom Didatom i njegovim naslednikom Zakirom Najkom, koji su izneli toliko laži i obmanuli hiljade neupućenih ljudi. Dobro je što imamo kontra argumente.Mada i oni mogu biti pogrešni, zato i pozivam muslimane da daju odgovore na ove tekstove. Jesmo preplavljeni zato sto niko ne odgovara na njih posebno u vezi "naucnih cuda u Kuranu" Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука