bosanac Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 wing prayer:Sound the great trumpet for our freedom, Raise the banner for gathering our exiles, And gather us together from THE FOUR CORNERS OF THE EARTH into our own land. The Book of Isaiah describes how the Messiah, the Root of Jesse, shall regather his people from the four corners of the earth. They shall come from every extremity to be gathered into Israel. "And in that day there shall be a Root of Jesse, Who shall stand as a banner to the people; For the Gentiles shall seek Him, And His resting place shall be glorious." It shall come to pass in that day That the LORD shall set His hand again the second time To recover the remnant of His people who are left, From Assyria and Egypt, From Pathros and Cush, From Elam and Shinar, From Hamath and the islands of the sea. He will set up a banner for the nations, And will assemble the outcasts of Israel, And gather together the dispersed of Judah From THE FOUR CORNERS OF THE EARTH. (Isaiah 11:10-12, New King James Version) More information Jeli ovo opet englekavica.Šta misliš grigorije da ću da sjedim i da prevodim sa engleskog.Prvo nerazumijem engleski, drugo i da razumijem nepada mi napamet.Ili piši na jeziku koji je razumljiv ili se neprovaljuj.Sam sebi navodiš.Uozbilji se s time. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 [прикачим један текст: Псалам 91 Koji živi u zaklonu Višnjeg, u senu Svemogućeg počiva. Govori Gospodu: Ti si utočište moje ibranič moj, Bog moj, u kog se uzdam. "Gospodaru nas, ne dopusti srcima nasim da skrenu, kad Si nam vec napravi put ukazao, i daruj Svoju milost, Ti si uistinu Onaj koji mnogo daruje." (Ali Imran, 18 "Gospodaru nas, daj nam dobro na ovom svijetu i dobro na Ahiretu i sacuvaj nas dzehennemske vatre." (El-Bekare,201) "Gospodaru nas, oprosti nama i braci nasoj koja su nas u vjeri pretekla, i ne dopusti da u srcima nasim bude imalo zlobe prema vjernicima; Gospodaru nas, Ti si zaista, Dobar i Milostiv. (Ei-Hasr, 10) "Gospodaru moj, ucini da umrem, a da si Ti zadovoljan sa mnom i ucini da budem prozivljen, a da si Ti zadovoljan sa mnom, i daruj mi od Sebe snagu koja ce mi pomoci." (El-Isra, 80) Gospodaru moj, podari mi znanje i uvrsti me medju one koji su dobri. Ucini da me po lijepom spominju oni sto ce poslije mene doci. Ucini me od onih kojima ces dzennetske blagodati dati. (Es-Sua'ra, 83-85) "Gospodaru naš, podari nam u zenama našim i djeci našoj radost i učini da se čestiti na nas ugledaju!'" (sura Al-Furqan, 74. ajet) "Gospodaru naš, Ti sve obuhvaćaš milošću i znanjem; zato oprosti onima koji su se pokajali i koji slijede Tvoj put i sačuvaj ih patnje u vatri!" (sura Al-Mu'min, 7. ajet) "Gospodaru naš, u Tebe se uzdamo i Tebi se obraćamo i Tebi ćemo se vratiti" (sura Al-Mumtehina, 4. ajet) "Gospodaru naš, oprosti nam grijehe naše i pređi preko hrđavih postupaka naših, i učini da poslije smrti budemo s onima dobrima." (sura Ali' Imran, 193. ajet) "Gospodaru naš, podaj nam ono što si nam obećao po poslanicima Svojim i na Sudnjem danu nas ne osramoti! Ti ceš, doista, Svoje obećanje ispuniti!" (sura Ali' Imran, 194. ajet) Amin.Allahu moj učini ovo dokazom da sam im dostavio. Učini da ovo bude dokaz za mene a ne protiv mene na danu Velikog obračuna.Amin ilahi jarabbi I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Драги брате Игњатије! Незнам да ли овакви аргументи могу бити скроз погрешни, али могуће је да су јако наглашени, што нужно и није недостатак. То да у Корану има толико много научних података, најбоље објашњава чињеница у коликој су мери Муслимани учествовали у изградњи савремене науке и за колико великих открића, која су из темеља изменила свет, можемо да захвалимо Муслиманима. Ми уопште не причамо о томе, шта смо ми (Европа са јудео-хришћанским наслеђем) постигли и у којој смо мери ми допринели да модеран свет буде такав какав јесте. То је претпостављам због тога, што са једне стране још нисмо ударили главом у плафон, тј. има још много места да се иде на увис, а са друге стране, зато што то знају и врапци по крововима. Додуше, не би било згорег да се с времена на време по мало преслишамо. Нека је слављено Име нашег великог Бога и Спаса Исуса Христа. Doprinos Islama nauci IMA LJUDI KOJI TVRDE DA JE ISLAM NAZADAN I DA SE NE MOŽE UKLOPITI U SAVREMENI SVIJET, TAKVI SU NARAVNO U VELIKOJ ZABLUDI, JER NE ZNAJU ILI SE PRAVE DA NE ZNAJU ,KOLIKI JE DOPRINOS ISLAMA U RAZVOJU NAUKE "IKRE BISMI RABBIKELLEZI HALEK. HALEKAL-INSANE MIN 'ALEK..." "Uči u ime Gospodara tvoga koji sve stvara. Koji stvara čovjeka od kapi tekućine. Čitaj, Gospodar tvoj je Plemenit, koji poučava peru, koji čovjeka poučava onome što ne zna." (Kur'an; prijevod značenja; sura Alek 1-5) Ovo su prve riječi koje je Allah, subhanehu ve te'ala, objavio Svome posljednjem poslaniku, Muhammedu, sallAllahu alejhi ve sellem. Iz ovih ajeta se vidi koliku važnost islam pridaje nauci. Medutim, i pored toga postoji mnogo onih koji tvrde da je islam nazadan i da se ne može uklopiti u savremeni svijet. Takvi su, naravno, u velikoj zabludi jer ne znaju, ili se prave da ne znaju, koliki je bio doprinos islama u razvoju nauke. Ipak, pored toga što su u polju nauke muslimani dali najviše, za njih se govori da su nazadni. Osim toga na račun islamskih učenjaka, mnogi zapadnjaci su postali "slavni" fizičari, matematičari, hemičari i drugo, dok se islamski učenjaci i ne spominju. PRAVO Zahvaljujući sveobuhvatnom karakteru Kur'ana, pravna nauka se brzo razvila kod muslimana. Pisani ustav između ostalog potiče i od muslimana. Takav ustav je sastavio sam Allahov Poslanik, sallAllahu alejhi ve sellem, kada je osnovao prvu islamsku državu u Medini, koji je i do danas sačuvan. HISTORIJA Doprinos muslimana proučavanju historije je veliki, posebno u utvrđivanju autentičnosti dokumenata. Rođen u punom svjetlu historijskog doba, islam nema potrebe za legendama i pretpostavkama u svojoj vlastitoj historiji. Biografski leksikoni su jedna od karakteristika historijske literature kod muslimana. GEOGRAFIJA I TOPOGRAFIJA Hodocašce u Mekku i trgovina uticali su na razvoj komunikacija kroz prostrano islamsko carstvo. Najstarije muslimanske geografske karte predstavljale su Zemlju u kružnom obliku. Ibn Madžid, koji je bio kormilar na brodu Vaska da Game do Indije, već tada spominje kompas, kao poznatu stvar. Riječi "admiral", "arsenal", "kabl", "tarifa" itd. koje su izvorne arapske, jasno govore o uticaju muslimana na modernu zapadnu civilizaciju. ASTRONOMIJA Astronomija je nauka kojoj su muslimani dali veliki doprinos. Mnoge zvijezde i danas u evropskim jezicima imaju arapska imena. Reforma kalendara koju je izvršio drugi halifa Omer ibn Hatab, radijAllahu anhu, prevazilazi po svom savršenstvu reformu gregorijanskog kaledara. Za vrijeme halife Me'muna, izmjeren je opseg Zemlje, sa iznenadujućim stepenom tačnosti. Pisana su djela o plimi i oseki, o izlasku i zalasku Sunca, o sutonu, a naročito o kretanju Sunca i Mjeseca. Allah, subhanehu ve te'ala, je istinu rekao: "I sve u kosmosu plovi." (Kur’an ; prijevod značenja ; sura Jasin 40) Do otkrića da se u svemiru sve kreće došlo je tek krajem sedamnaestog stoljeća. Kada se vratimo kroz historiju naći ćemo da je crkva spaljivala naučnike zbog toga što su govorili: "Zemlja se kreće!" Bili bi ovo samo neki od primjera koji govore o doprinosu muslimana društvenim znanostima. Karakteristika prirodnih znanosti u islamskoj nauci je u tome što je težište stavljeno na oglede i istraživanja. Dakle, i na polju prirodnih znanosti muslimani su ostvarili velike rezultate, ali je zapad većinu tih otkrića pripisao svojim "naučnicima". BOTANIKA Botanika je kod muslimana bila posebno istraživana. Izuzev imena nekih biljaka, koje nisu rasle u tadašnjem muslimanskom svijetu, nije bilo nijednog naziva stranog porijekla. Botanička enciklopedija od Dinaverija (umro 899.), u šest velikih tomova, sačinjena je čak prije nego što je na arapski prevedeno prvo grčko djelo o botanici. Dinaveri je opisivao ne samo izgled biljki, nego ih je i klasificirao, te opisivao njihove hranjive kvalitete, farmakološke i druge osobine. MEDICINA Medicina je kod muslimana doživjela veliki napredak u anatomiji, farmaciji, organizaciji bolnica, obučavanju medicinskih kadrova itd. Medicinska djela islamskih liječnika ostala su temelj cjelokupne medicine, uključujući i zapadnu. Kaže Allah, subhanehu ve te'ala: "Izlazi iz utroba njihovih (utroba pčela) piće različitih boja, u kome je lijek ljudima. To je uistinu dokaz za ljude koji razmišljaju." (Kur’an ; prijevod značenja ; sura Nahl 69) Ako hoćete da saćuvate komad mesa, stavite ga u med i neće se pokvariti, zato što med ima svojstvo uništavanja bakterija, u njemu je lijek ljudima, a poznata je upotreba meda od davnina u svrhu liječenja. Kaže Allahov Poslanik, sallAllahu alejhi ve sellem: "Da se ne bojim poteškoce mojim sljedbenicima, naredio bih im uz svaki namaz (pet puta dnevno) da peru zube (i to misvakom)." (Sahih). Misvak ima višestruko jače svojstvo čišćenja i dezinfekcije nego ono što se nalazi u mnogim pastama za zube. OPTIKA Optika ima naročito mjesto u islamskoj nauci. Poznato je djelo Knjiga o zracima od El-Kindija, koja je uveliko prevazilazila u tom području grčku nauku. MINERALOGIJA I MEHANIKA Mineralogija je privlačila pažnju naučnika, koliko zbog medicinskih svrha, toliko zbog poznavanja dragog kamenja koje je bilo veoma traženo. Djela Birunija i drugih se koriste na tom polju. Ibni Finas je izumio aparat za letenje. Poginuo je nesretnim slučajem, ne ostavljajući nasljednika, koji bi usavršio njegovo djelo. Drugi naučnici su u okviru mehanike izumili sprave za vadenje nasukanih brodova, čupanje velikih stabala itd. U oblasti istraživanja mora napisana su mnoga djela o ribama i o obradi bisera. HEMIJA I FIZIKA Kur'an traži da ljudi razmišljaju o stvaranju svemira i da proučavaju kako su nebo i zemlja podredeni čovjeku. Muslimani su se vrlo rano počeli baviti ozbiljnim proučavanjem na području hemije i fizike. Karakteristika njihovog rada jeste eksperiment. Svojim proučavanjem i posmatranjem oni su sakupili ogroman broj činjenica. Njihovim uticajem i stara alhemija se preobrazila u nauku zasnovanu na činjenicama koje se mogu dokazati. Džabir je poznavao hemijske procese kalcinacije i redukcije. On je, također, razradio metode evaporizacije, sublimacije i kristalizacije. Mnogi latinski prevodi Džabira i drugih mogu pokazati koliko moderna nauka duguje muslimanskim naucnicima i kako za svoj razvoj može prvenstveno zahvaliti arapsko-islamskoj metodi eksperimenta. MATEMATIKA Matematičke znanosti imaju neizbrisive tragove arapsko-islamskog doprinosa. Riječi "algebra", "zero", "cifra", "šifra", "ta'rifa", itd. arapskog su porijekla. Zasluga za otkrivanje trigonometrije pripada muslimanskim matematičarima. Na kraju treba znati da su ovo samo neki od brojnih primjera koji govore o zasluzi muslimana u razvoju i napretku ljudske civilizacije. "Civilizovani" Zapad ih je omeo u njihovom daljem napretku. Barbarska razaranja pogodila su dva islamska glavna intelektualna centra: Bagdad na istoku i Kordovu-Granadu na zapadu. Mnoge biblioteke sa stotinama hiljada knjiga i rukopisa, zajedno sa ovim gradovima, su spaljene. Pokolji nisu poštedili ni naučnike. Ono što je stvarano stoljećima, barbari su uništili za nekoliko dana. Ovaj primjer nam oslikava stvarnost istoka i zapada. I to nije sve. Naprotiv, zapadnjaci se danas ponose onim što su dali u razvoju civilizacije. Po njima sva zasluga pripada samo njihovim naučnicima, a muslimani se i ne spominju. Koliko su oni zaista dali govori i činjenica da je njihov filozof Engels izjavio da je spaljivanje biblioteka u Bagdadu i Kordovi-Granadi unazadilo ljudsku civilizaciju za 1000 godina. Na kraju, s pravom možemo istaći da predstavnici islamske nauke nisu zaostajali ni za jednim od velikih imena u historiji nauke, mada se to i dan danas pokušava, i u dobroj mjeri uspjeva, prikriti. S pravom možemo reći da je Istok prednjačio nad Zapadom, kako na polju nauke tako i na polju kulture. XX-to stoljeće Zapadnjaci nazivaju stoljećem tehnologije, ali se može nazvati i stoljećem u kojem su oni "zahvaljivali" muslimanima Čcenije, Bosne, Kosova, Eritreje, Filipina, Palestine... na svemu onome što su im njihovi prethodnici dali na polju nauke i kulture. Naša posljednja dova je: "Reci, Gospodaru moj, znanje moje proširi!" ( Kur'an; prijevod značenja; sura Ta-ha 114) Neka si slavljen i uzvišen o moj Allahu. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Jeli ovo opet englekavica.Šta misliš grigorije da ću da sjedim i da prevodim sa engleskog.Prvo nerazumijem engleski, drugo i da razumijem nepada mi napamet.Ili piši na jeziku koji je razumljiv ili se neprovaljuj.Sam sebi navodiš.Uozbilji se s time. E pa Bosanac zao mi je sve glavne informacije se nalaze na engleskom jeziku. Ako hoces nesto na srpskom onda ima teologepa ce oni da ti objasne. Drugo ni ja ne znam engleski pa sta sa tim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 E pa Bosanac zao mi je sve glavne informacije se nalaze na engleskom jeziku. Ako hoces nesto na srpskom onda ima teologe pa ce oni da ti objasne. Drugo ni ja ne znam engleski pa sta sa tim Čekaj, pa ti ni sam ne kontaš šta kopiraš.Ok sve mi j jasno.Znači nemamo osnova za raspravu jer neznamo engleski a ti se englezom praviš, drugo imaju ovdje teolozi kao što i sam reče neko će se sigurno od njih uključiti gdje ćemo nastaviti razgovor uz međusoban respekt. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Čekaj, pa ti ni sam ne kontaš šta kopiraš.Ok sve mi j jasno.Znači nemamo osnova za raspravu jer neznamo engleski a ti se englezom praviš, drugo imaju ovdje teolozi kao što i sam reče neko će se sigurno od njih uključiti gdje ćemo nastaviti razgovor uz međusoban respekt. A jesi ti mozda nekada cuo za postojanje google translate. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 A jesi ti mozda nekada cuo za postojanje google translate. upravo ti o tome govorim.To je prijatelju nepouzdan prevod.Odnosno isto kuća bez fasade. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Žao mi je prijatelju na taj način koji ti koristiš, osiromašen si za mnogo pravih informacija.Koristi na našim jezicima(uz dužni respekt). I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Matematičke znanosti imaju neizbrisive tragove arapsko-islamskog doprinosa. Riječi "algebra", "zero", "cifra", "šifra", "ta'rifa", itd. arapskog su porijekla. Zasluga za otkrivanje trigonometrije pripada muslimanskim matematičarima. Тачно је да су речи које користимо арапског порекла, зато што смо о њима сазнали преко арапског света који је те појмове у ствари само пренео из колевке математике - Индије. Алгебра, број нула, систем цифара који данас користимо, тригонометрија, комбинаторика и много шта друго у математици је пореклом из Индије. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 upravo ti o tome govorim.To je prijatelju nepouzdan prevod.Odnosno isto kuća bez fasade. Sa engleskog na srpski nije proveravo sam dosta puta. Prevod jeste smesan ali nije netacan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Спутник Написано Мај 23, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Драги брате Босанац! Ово сам почео још синоћ да ти пишем али је било јако касно, па ево да сада довршим. Ово што си написао: Očigledno da ovaj autor video materijala zlonamjerno govori o interpretaciji islama muslimana I nastoji okrenuti zapadni svijet protiv muslimana koji žive među njima. то је и мој утисак, и не само кад је онај видео у питању. Највећи број ових написа долази од бивших Муслимана. Они описују своје искуство са Исламом и представљају учења Ислама са њиховог садашњег становишта. Ти написи немају намеру да хушкају (тако тврди сваки од аутора), али сигурно могу да се тако употребе. Заправо ти бивши Муслимани су и почели да пишу на ту тему, касније су им се придружили и други. Што се тиче те тендеције, да симпатије према Муслиманима опадају, ја мислим да су томе у највећој мери допринели сами. Ево пар примера: У Италији је удружење Муслимана тужило Републику и тражило да се из свих учионица уклони крст, иначе би по принципу равноправности поред крста морао да стоји и полумесец. У Немачкој је нека учитељица такође тужила Републику и прошла све судске инстанце до врховног и уставног суда, тражећи да се одређени законски номативи прилагоде, како би она могла да носи мараму за време наставе. У многим школама, где су муслиманска деца у већини, шиканирају се и злостављају немачка деца. Званична власт то наравно не одобрава, али таквих случајева има све више. Један зелени политичар је ипак изјавио да: то није у реду, сва деца треба да буду заштићена од насиља. У џамијама се отворено говори да је Запад декадентан, морално изопачен и у духовном расулу, да су ту у питању неверници, да наше девојчице прве полне односе имају већ са десет година, да се неверницима не смеју честитати верски празници – јер то је “ширк“. Изградња цамија се иначе финансира и средствима из државног буџета, јер је Ислам званично признат као религија. Многи великодостојници у исламском свету отворено говоре о ускором паду Европе под исламску власт. Новокомпоновани калиф Recep Tayyip Erdogan је јавно казао: „Демократија је само воз, на који ћемо се попети док не стигнемо на циљ. Џамије су наше касарне, минарети наши бајонети, куполе наши шлемови а верници наши војници.“ Он такође долази у Немачку и јавно говори турцима: интеграција је злочин против човечности... турци морају да остану турци, било чији пасош да имају... (не треба да погађаш шта би било, кад би неки представник Грка или Јермена или Сираца тако нешто јавно говорио у Турској). Неки турски политичар је такође јавно казао: Европљани мисле да су Муслимани дошли да зараде новац, али Алах има друге планове. Политичари на власти као да играју покер, стварају утисак да је све у реду и под контролом, иако су јаке карте већ изигране. На сцени је резултат потпуно промашене политичке стратегије. Значи, има ту тешких неповољности. Паралелна друштва су одавно стварност, јер Муслимани теже да се не мешају са осталима. Све се више захтева (свакако за почетак) селективно увођење шарије. Дакле ситуација је врло интересантна, мада изгледа да је све узело свој правац, и пре или после се стиже до point of no return. За сада све на то указује. Са друге стране, круже приче да су Салафисте створили Јевреју, да би испровоцирали коначан обрачун са Муслиманима у Европи. SnoopDogg између осталих, припада “Nation of Islam“. То је наводно такође Јеврејска творевина, да би се разједао Ислам изнутра. Морам још да се дотакнем и овога: Ja ovdje ne neprijateljujem sa vama, ja ovdje nisam sa puškom, imam ovdje veliki broj učesnika na forumu sa kojima imam veliki respekt i prijateljstvo. Мени лично је мало тешко што си то овако изразио, као да је неко мислио супротно. Иако се не познајемо осим преко овог дописивања, ја верујем у твоју искреност и добронамерност. Молим Бога да останеш у пријатељству са свима и уверавам те у своју наклоност. Драги брате Босанац, желим ти свако добро у Имену Господњем и срдачно те поздрављам. OMNIA AD MAIOREM DEI GLORIAM Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Драги брате Босанац! Ово сам почео још синоћ да ти пишем али је било јако касно, па ево да сада довршим. Ово што си написао: Očigledno da ovaj autor video materijala zlonamjerno govori o interpretaciji islama muslimana I nastoji okrenuti zapadni svijet protiv muslimana koji žive među njima. то је и мој утисак, и не само кад је онај видео у питању. Највећи број ових написа долази од бивших Муслимана. Они описују своје искуство са Исламом и представљају учења Ислама са њиховог садашњег становишта. Ти написи немају намеру да хушкају (тако тврди сваки од аутора), али сигурно могу да се тако употребе. Заправо ти бивши Муслимани су и почели да пишу на ту тему, касније су им се придружили и други. Што се тиче те тендеције, да симпатије према Муслиманима опадају, ја мислим да су томе у највећој мери допринели сами. Ево пар примера: У Италији је удружење Муслимана тужило Републику и тражило да се из свих учионица уклони крст, иначе би по принципу равноправности поред крста морао да стоји и полумесец. У Немачкој је нека учитељица такође тужила Републику и прошла све судске инстанце до врховног и уставног суда, тражећи да се одређени законски номативи прилагоде, како би она могла да носи мараму за време наставе. У многим школама, где су муслиманска деца у већини, шиканирају се и злостављају немачка деца. Званична власт то наравно не одобрава, али таквих случајева има све више. Један зелени политичар је ипак изјавио да: то није у реду, сва деца треба да буду заштићена од насиља. У џамијама се отворено говори да је Запад декадентан, морално изопачен и у духовном расулу, да су ту у питању неверници, да наше девојчице прве полне односе имају већ са десет година, да се неверницима не смеју честитати верски празници – јер то је “ширк“. Изградња цамија се иначе финансира и средствима из државног буџета, јер је Ислам званично признат као религија. Многи великодостојници у исламском свету отворено говоре о ускором паду Европе под исламску власт. Новокомпоновани калиф Recep Tayyip Erdogan је јавно казао: „Демократија је само воз, на који ћемо се попети док не стигнемо на циљ. Џамије су наше касарне, минарети наши бајонети, куполе наши шлемови а верници наши војници.“ Он такође долази у Немачку и јавно говори турцима: интеграција је злочин против човечности... турци морају да остану турци, било чији пасош да имају... (не треба да погађаш шта би било, кад би неки представник Грка или Јермена или Сираца тако нешто јавно говорио у Турској). Неки турски политичар је такође јавно казао: Европљани мисле да су Муслимани дошли да зараде новац, али Алах има друге планове. Политичари на власти као да играју покер, стварају утисак да је све у реду и под контролом, иако су јаке карте већ изигране. На сцени је резултат потпуно промашене политичке стратегије. Значи, има ту тешких неповољности. Паралелна друштва су одавно стварност, јер Муслимани теже да се не мешају са осталима. Све се више захтева (свакако за почетак) селективно увођење шарије. Дакле ситуација је врло интересантна, мада изгледа да је све узело свој правац, и пре или после се стиже до point of no return. За сада све на то указује. Са друге стране, круже приче да су Салафисте створили Јевреју, да би испровоцирали коначан обрачун са Муслиманима у Европи. SnoopDogg између осталих, припада “Nation of Islam“. То је наводно такође Јеврејска творевина, да би се разједао Ислам изнутра. Морам још да се дотакнем и овога: Ja ovdje ne neprijateljujem sa vama, ja ovdje nisam sa puškom, imam ovdje veliki broj učesnika na forumu sa kojima imam veliki respekt i prijateljstvo. Мени лично је мало тешко што си то овако изразио, као да је неко мислио супротно. Иако се не познајемо осим преко овог дописивања, ја верујем у твоју искреност и добронамерност. Молим Бога да останеш у пријатељству са свима и уверавам те у своју наклоност. Драги брате Босанац, желим ти свако добро у Имену Господњем и срдачно те поздрављам. Zahvaljujem na doista duhovno prožetim, iskrenim riječima. Slažem se u dobrom djelu sa tobom i zaista si ovim tekstom otvorio jednu široku temu.U toj temi ja zaista moram biti samokritičan.Odgovorit ću ti akobogda na ovo tvoje pisanje, samo sam brate nešto težak ko zemlja.Osječam kao da ću gripu dobiti , ova hladnoča u stanu izgleda uzima svoj danak po zdravlje ljudi.Ovo sam napisao o svom neneprijateljovanju sa vama jer zaista ima određen broj članova koji na to tako gledaju.Vjerovatno tako se oni postave pa se malo užive i oni bi malo ratoborni bili.Ne kontaju da je ovo internet i da je ova komunikacija nasušno potrebna među nama vjernicima. Malo dok dođem sebi odgovorit ću ti akobogda.Svako dobro. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Тачно је да су речи које користимо арапског порекла, зато што смо о њима сазнали преко арапског света који је те појмове у ствари само пренео из колевке математике - Индије. Алгебра, број нула, систем цифара који данас користимо, тригонометрија, комбинаторика и много шта друго у математици је пореклом из Индије. Čime se opet Zvonko nemože zanegirati doprinos muslimana razvoju nauke.Zar nisam u pravu? Спутник је реаговао/ла на ово 1 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Sa engleskog na srpski nije proveravo sam dosta puta. Prevod jeste smesan ali nije netacan. Vidi Grigorije, ja nisam došao ovdje viceve pričati.Ozbiljne su stvari i to do bola.Zamisli, potkrade se greška i umjesto ubijen prevedeš ubica, od značenje skroz gdje ne treba.Stoga poštovani radi ozbiljnosti samog dijaloga molim te i opet te molim ko brata, čovjeka, nekog sebi bliskog nemoj koristiti te prevode.Besmisleni su i u njima ima more grešaka.Znam, da je ovo pat pozicija za tebe kada je u pitanju daljni dijalog, međutim bolje je razgovarati i manje a iznositi istinu svojim argumentima a ne nenajmerno podvaljivati na račun ove ili one vjere.Meni je cilj istina a vjerujem i tebi, meni nije cilj dokazivanje ikome nego prikazivanje islama u onom obliku u kojem je objavljen.Stoga poštovamni držimo se pravila. Zatim pogledao sam izvore odakle uzimaš tekstove ogromna večina tih pisaca su jako pametni ljudi i izvrću činjenice a ti kao onaj koji ne poznaješ moju vjeru još ako si kakavog zla od nekog muslimana doživio , eto ti prilike da mrziš i širiš mržnju.a zaista mislim da ti to nije cilj. Ja iako razumijem arapski skoro kao svoj maternji jezik ako postoji izvor na našim jezicima ja to prvo koristim.Ali brate ti nerazumiješ kao ni ja engleski jezik(da ne pomisliš da te ponižavam)Nadam se da ćeš prihvatiti ovu sugestiju kao bratsku sugestiju u krajnije dobronamjernu. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 23, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Босанац, немој да пишеш словима са другим бојама, пиши обичним словима, обичне боје, сви тако пишемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука