Зорица екс Милева Написано Мај 13, 2010 Пријави Подели Написано Мај 13, 2010 Мислим фино си ти то објаснио, и види се да имаш искуства с формулама, али де ти мени молим те објасни какве то формуле одређују куда ћу ја данас ићи, кога ћу да волим, шта ћу да радим, и какво ће ми бити расположење? Којом математичком операцијом можеш да објасниш то што се ја данас осјећам као да имам крила? Ја ћу ти 4chsmu1 рећи и помоћи - БИЛА САМ ДАНАС НА ЛИТУРГИЈИ, И ПРИЧЕСТИЛА САМ СЕ, и могу ти рећи да сам сад баш срећна confused, опрости, али по мом мишљењу нема мјеста формулама у љубави,миру, спокоју, радости... Није провокација стварно, ја само хоћу да поразговарамо о овоме брате. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Мај 13, 2010 Пријави Подели Написано Мај 13, 2010 И да, каква сила покреће те планете, електроне, атоме и слично? Гдје је извор томе? Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Matematicar Написано Мај 13, 2010 Пријави Подели Написано Мај 13, 2010 Мислим фино си ти то објаснио, и види се да имаш искуства с формулама, али де ти мени молим те објасни какве то формуле одређују куда ћу ја данас ићи, кога ћу да волим, шта ћу да радим, и какво ће ми бити расположење? Којом математичком операцијом можеш да објасниш то што се ја данас осјећам као да имам крила? Ја ћу ти рећи и помоћи - БИЛА САМ ДАНАС НА ЛИТУРГИЈИ, И ПРИЧЕСТИЛА САМ СЕ, и могу ти рећи да сам сад баш срећна , опрости, али по мом мишљењу нема мјеста формулама у љубави,миру, спокоју, радости... Није провокација стварно, ја само хоћу да поразговарамо о овоме брате. А шта су твоје мисли и осећања осим биохемијски процеси, који се могу свести на математичке исказе кроз формуле, проблем је само у количини рачунања, да би се математички симулирао рад људског мозга ни супер рачунари нису довољни, али како се убрзано развијају све бржи и бржи процесори :smiley: Са друге стране ни случајност не значи произвољност, случајни догађаји морају да се повинују расподелама вероватноће. А произвољност у оном крајњем смислу вероватно и не постоји, истина постоји начело неодређености али и за њега ће се једном највероватније показати да представља само последицу нашег недовољног познавања система. Углавном сматрам и то веома чврсто да постоји Лапласовски детерминизам и да се познавањем базичних закона може предвиђати будућност као и да ће након елиминације начела неодређености остати једино проблеми комплексности и количине рачунања. Људи су ограничени у својим рачунским могућностима, али теоријски када би познавали све законе природе и када би знали све њихове математичке формулације и када би имали неограничене могућности рачунања тада би могли да предвидимо и симулирамо све и шта си данас мислила и шта ћеш сутра мислити и шта ће ти се десити, цео твој живот, сваки догађај сваку емоцију и све... Садашњост је само производ веома великог броја каузалних процеса, који су међусобно испреплетани на веома сложен начин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 13, 2010 Пријави Подели Написано Мај 13, 2010 kako tumačite podatak da je Paskal,jedan od najpoznatijih matematičara verovao u Boga... to je samo jedan primer... on je rekao da u srcu svakog od nas postoji vakum koji jedino Bog miože da popuni...inače,ako imate decu i smatrate da je to što osećate prema njima definisano samo brojkama onda bi bilo dobro da nam date formulu roditeljstva... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Мај 13, 2010 Пријави Подели Написано Мај 13, 2010 Добро, хоћеш да кажеш просто говорећи да је све предодређено, да је цио наш живот један низ догађаја који су израчунати, само ми још увијек не знамо како да израчунамо све то јер је комплексно, ако сам добро разумјела? Рекао си: "Људи су ограничени у својим рачунским могућностима, али теоријски када би познавали све законе природе и када би знали све њихове математичке формулације и када би имали неограничене могућности рачунања тада би могли да предвидимо и симулирамо све и шта си данас мислила и шта ћеш сутра мислити и шта ће ти се десити, цео твој живот, сваки догађај сваку емоцију и све... Садашњост је само производ веома великог броја каузалних процеса, који су међусобно испреплетани на веома сложен начин". Ти ВЈЕРУЈЕШ, да је све предодређено (мени то звучи као да вјерујеш у судбину), и да се може израчунати, али ти немаш доказа за то, нити икаквих аргумената и чињеница који подупиру ову твоју тврдњу, јер то још нико није урадио? Чини ми се да си то хтио рећи, а ако ниси опрости ми и мало ми појасни. Добро човјек јесте ограничен, али ако је све тако како ти кажеш, зашто не можемо да израчунамо само једну мисао? Не морамо цио наш живот?Замисли какву би славу понио математичар који би то израчунао, мислим људи поклоне цио свој живот на истраживање, дођу до највећих открића, добију Нобелову награду, и заиста велики број њих на крају НАЂУ БОГА. Шта је то што покреће Природу и шта је природа за тебе? Немој ми замјерити моје непознавање математике, из простог разлога што се њом дуго не бавим, а стварно сам је вољела док сам ишла у школу и на студије. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јуки Написано Мај 13, 2010 Пријави Подели Написано Мај 13, 2010 Мислим фино си ти то објаснио, и види се да имаш искуства с формулама, али де ти мени молим те објасни какве то формуле одређују куда ћу ја данас ићи, кога ћу да волим, шта ћу да радим, и какво ће ми бити расположење? Којом математичком операцијом можеш да објасниш то што се ја данас осјећам као да имам крила? Ја ћу ти рећи и помоћи - БИЛА САМ ДАНАС НА ЛИТУРГИЈИ, И ПРИЧЕСТИЛА САМ СЕ, и могу ти рећи да сам сад баш срећна , опрости, али по мом мишљењу нема мјеста формулама у љубави,миру, спокоју, радости... Није провокација стварно, ја само хоћу да поразговарамо о овоме брате. А шта су твоје мисли и осећања осим биохемијски процеси, који се могу свести на математичке исказе кроз формуле, проблем је само у количини рачунања, да би се математички симулирао рад људског мозга ни супер рачунари нису довољни, али како се убрзано развијају све бржи и бржи процесори :smiley: Са друге стране ни случајност не значи произвољност, случајни догађаји морају да се повинују расподелама вероватноће. А произвољност у оном крајњем смислу вероватно и не постоји, истина постоји начело неодређености али и за њега ће се једном највероватније показати да представља само последицу нашег недовољног познавања система. Углавном сматрам и то веома чврсто да постоји Лапласовски детерминизам и да се познавањем базичних закона може предвиђати будућност као и да ће након елиминације начела неодређености остати једино проблеми комплексности и количине рачунања. Људи су ограничени у својим рачунским могућностима, али теоријски када би познавали све законе природе и када би знали све њихове математичке формулације и када би имали неограничене могућности рачунања тада би могли да предвидимо и симулирамо све и шта си данас мислила и шта ћеш сутра мислити и шта ће ти се десити, цео твој живот, сваки догађај сваку емоцију и све... Садашњост је само производ веома великог броја каузалних процеса, који су међусобно испреплетани на веома сложен начин. Јој, мани се тих силних формула, болеће те глава, боље мало 4chsmu1 confused Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 13, 2010 Пријави Подели Написано Мај 13, 2010 da ne pominjemo Ajnštajna ili Eda Vitena,najvećeg živog fizičara...ne bih da bombardujem citatima...poenta je da je moguće biti vrhunski matematičar i verovati u Stvoritelja... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 13, 2010 Пријави Подели Написано Мај 13, 2010 Što lako kad može komplikovano Sat za matematičare "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Мај 13, 2010 Пријави Подели Написано Мај 13, 2010 Ђе си брате Огло, баш си недостајао confused, а и ти Максе недостајеш, у случају да читаш ово 4chsmu1 319.gif. Опростите на spam Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 13, 2010 Пријави Подели Написано Мај 13, 2010 nije matematika komplikovana... ona samo nije potpuna nauka... ono što se zna je fenomenalno... i još jedan je od načina da nas približi Bogu koji je tvorac... e,sad.... za matematičare ne znam confused Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 13, 2010 Пријави Подели Написано Мај 13, 2010 Ђе си брате Огло, баш си недостајао confused, а и ти Максе недостајеш, у случају да читаш ово 319.gif 319.gif. Опростите на spam EvE me 4chsmu1 Ne spamuješ ti nego obaraš ovom matematičaru teoriju spam U to ime Pūrṇam adaḥ pūrṇam idam Pūrṇāt pūrṇam udacyate Pūrṇasya pūrṇam ādāya Pūrṇam evāvasiṣyate. (Ono je bezgranicno, ovo je bezgranicno Od onog odvajamo ovo Kad od bezgranicnog odvojimo bezgranicno Bezgranicno i dalje ostaje bezgranicno) "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Мај 13, 2010 Пријави Подели Написано Мај 13, 2010 Математичаре, кад ти се срце кида од бола,од патње,стрепње,да ли ти је утеха (како год дефинисао утеху),то што знаш да је све то само скуп хемијских,физичких и сл.реакција? Или дрмнеш мало серотонина (ваљда се тако зове тај хормон среће),и све је у реду? Опрости ми на иронији,молим те. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 13, 2010 Пријави Подели Написано Мај 13, 2010 Што више учим Математику и Физику ( а и предајем их другима ) све сам убеђенији да нема бога. Постоји само природа која се демонстрира на милијарде начина којима управљају диференцијалне једначине. И све је прелепи људски ум објаснио кроз математику, како се крећу планете, како флуиди струје, како се честице креирају и анхилирају... електрони трепере у атому. Свиме управљају бројеви и једначине прелепа хармонија природе настала спонтано, И ТУ ЈЕДНОСТАВНО НЕМА МЕСТА БОГУ! A od kuda ti ideja da se Bog ogleda u nekakvim iskazima, naucno-logicnim. Da ljudi veruju zato sto im univerzum izgleda stvoren? Zato sto nemaju znanja o poreklu univerzuma? Pored fizike i matematike mogao bi malo da procitas i nesto iz antrpologije pa da vidis da se tvoje "negiranje" Boga zasniva na laznim dilemama. :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 13, 2010 Пријави Подели Написано Мај 13, 2010 Углавном сматрам и то веома чврсто да постоји Лапласовски детерминизам и да се познавањем базичних закона може предвиђати будућност као и да ће након елиминације начела неодређености остати једино проблеми комплексности и количине рачунања. Људи су ограничени у својим рачунским могућностима, али теоријски када би познавали све законе природе и када би знали све њихове математичке формулације и када би имали неограничене могућности рачунања тада би могли да предвидимо и симулирамо све и шта си данас мислила и шта ћеш сутра мислити и шта ће ти се десити, цео твој живот, сваки догађај сваку емоцију и све... Садашњост је само производ веома великог броја каузалних процеса, који су међусобно испреплетани на веома сложен начин. Samo se ti nadaj. Pozitivizam je pukao kao zvecka i u filozofskom a i u metodoloskom smislu. A hipotezu da ce ovi nepozitivisti(Pinker, Dennet, Searl, Hawkins) sa kognitivnim naukama mapirati ljudsku licnost okaci macku o rep. Osim ako radikalno ne promene pristup celoj problematici jer ovo sto sad rade je smesno. Sadasnji pristup im je kao starih Vavilonaca matematici. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Мај 13, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 13, 2010 Метематичару, хајде мало нам поближе појасни како је то настало спонтано, баш овако како је? Али онако научно. Може? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука