Цвеле1993 Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Контрадикције у Курану Небо и земљу је Аллах створио за шест дана по сури 7:54, 10:3, 11:7 и 25:59 Али осам дана по сури 41:9-12. Зло што напада човека је гледано да је од Аллаха (Сура 4:7, од нас самих (Сура 4:79) и од Сотоне (Сурах 38:41). У Сури 22:47, Аллахов дан је једнак 1.000 људских година а у сури 70:4, један дан је описан са 50.000 људских година. Казна за прељубу је бичевање 100 пута за оба пола у Сури 24:2, док је контрадикција у Сури 4:15-6, тј. дозивотна робија жене, а никаква казна за мушкарца. Сотона је онај који заводи и води људе у Сури 4:119-120, а Аллах то чини у Сури 16.93. Сура 2:256 тврди нешто друго, него Сура 8:38-39, која наређује муслиманима да се боре док све остале вере осим ислама нису уништене. Слично, Сура 45:14 говори Муслиманима да опросте неверницима док Сура 9:29 наређује да се против њих боре. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Прво се говори о шест временских раздобља, затим о два у вези стварања света. Шта је сада тачно? Једно или друго или добра средина! 0104_cheesy 41.9 Реци: "Зар, заиста, нећете да вјерујете у Онога који је у два временска раздобља Земљу створио - и још Му друге равним сматрате? То је Господар свјетова!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Ево, кад толико говорите о науци: Куран у сукобу са науком Било је на енглеском, па сам превео преко Googla, тако да може да се деси да није лепо преведено. - У Сура 23:14, ембрион се каже да је формиран из спајања сперматозоида са угрушком крви. Овај погрешан поглед у потпуности игнорише подједнако важно присуство женског Тхис (јаје), као и процес ђубрива која се јавља између јаја и сперме. - У Сура 18:86, Ку'ран каже да путник види сунце скупова у пролеће таман воде, ау 18:90 тог истог путник проналази одређене тачке на којој сунце излази. Знамо, наравно, да сунце не поставља у мрачни извора, и даље да се земља није равна, који је од стране Претпостављено проналажење специфичних места где се подиже и поставља. - У Сура 51:49, Ку'ран тврди да је Аллах направио све што је у паровима. Међутим, ми знамо да постоји неколико врста биљака, животиња и монеронс који репродукује кроз асексуаллы партеногенеза, који имају само један пол, или стварно нема рода уопште. - Сурахс 21:31 и 31:10 и изгледа да тврдим да планине постоје да би спречили потреси, нешто што и наука и једноставних посматрања показују да је лажан. - У Сура 28:38, фараон (египатски краљ) налога Хамана да почне израду цигле печена у пећи од глине, овај за време Мојсија. Историјски докази показују да су Египћани у овом тренутку изградили своје објекте од два материјала: камен и рез сушен на сунцу цигле. Египћани не би печене цигле њихове (пракса није уведена у Египат до римско доба), али их је и осушити их у топлоту сунца 20. - У Сура 20:87 и 20:95, Јевреји су, рекао је да су направили златно теле идола у налогу самаријанско група људи која није постојала све док то време хеленистичког периода, скоро хиљаду година после егзодуса. - Да Сура 18:89-98, ортодоксне исламске тумачењу наводи се да овај одломак се односи на Александра Великог, и да је муслиманске који су живели у старости. Историјски записи нам, међутим, да је Александар био пагански геј идола-Обожавалац који је умро у доби од 32, а који су живели скоро хиљаду година пре Мухамеда увео ислама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Куран у сукобу са историјом. - У Сура 28:38, фараон (египатски краљ) налога Хамана да почне израду цигле печена у пећи од глине, овај за време Мојсија. Историјски докази показују да су Египћани у овом тренутку изградили своје објекте од два материјала: камен и рез сушен на сунцу цигле. Египћани не би печене цигле њихове (пракса није уведена у Египат до римско доба), али их је и осушити их у топлоту сунца 20. - У Сура 20:87 и 20:95, Јевреји су, рекао је да су направили златно теле идола у налогу самаријанско група људи која није постојала све док то време хеленистичког периода, скоро хиљаду година после егзодуса. - Да Сура 18:89-98, ортодоксне исламске тумачењу наводи се да овај одломак се односи на Александра Великог, и да је муслиманске који су живели у старости. Историјски записи нам, међутим, да је Александар био пагански геј идола-Обожавалац који је умро у доби од 32, а који су живели скоро хиљаду година пре Мухамеда увео ислама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Ево још нешто...мислим да је о овоме брат Карађорђе већ писао... Сура 9.30: Јевреји говоре: "Узејр је - Аллахов син", а кршћани кажу: "Месих је - Аллахов син."* То су ријечи њихове, из уста њихових, опонашају ријечи невјерника пријашњих - убио их Аллах! Куда се одмећу? Никад и нигде Јевреји нису рекли, нити стоји у Старом Завету написано, да је Узејр Аллахов син, односно Јахвин син. Дакле, измишљотина. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 "Месих је - Аллахов син." Део 2 псалма: 6. "Ја сам помазао Цара својега на Сиону, на светој гори својој." 7. Казаћу наредбу Господњу; он рече мени: "ти си Син мој, ја те сад родих. 8. Ишти у мене, и даћу ти народе у нашљедство, и крајеве земаљске теби у државу. Значи, Господ је помазао Цара свог тј. Месију свог на Сиону. (Месија/Цар/Помазаник) А Месија одговара: "Он рече мени: "ти си Син мој, ја те сад родих." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Безбожни су они који говоре: «Бог је један од тројице». Нема Бога осим Бога јединога. Куран, Сура V, Трпеза (Al-Mā'idah) За ово сам се насмејао. :smiley: Ми верујемо да је Бог један у Тројици. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Очекујем коментаре Агарјана на све горње постове... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Безбожни су они који говоре: «Бог је један од тројице». Нема Бога осим Бога јединога. Куран, Сура V, Трпеза (Al-Mā'idah) За ово сам се насмејао. :smiley: Ми верујемо да је Бог један у Тројици. Ни то није оригинална исламска мисао. То су пре њих говориле многе антитринитарне секте, вековима пре појаве ислама. Ислам, заиста, нема ничег оригиналног. То је компилација јудаизма, хришћанства, јудејских секти и хришћанских секти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Цвеле задао си им домаћи задатак. Дакле, све њихове тврдње да је Куран научно непогрешив су у стилу - што је баби мило то јој се и снило. Научно, научно, нема шта, поготово оно да планине чувају од земљотреса. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Прво се говори о шест временских раздобља, затим о два у вези стварања света. Шта је сада тачно? Једно или друго или добра средина! 0104_cheesy 41.9 Реци: "Зар, заиста, нећете да вјерујете у Онога који је у два временска раздобља Земљу створио - и још Му друге равним сматрате? То је Господар свјетова!" Прво се говори о шест временских раздобља, затим о два у вези стварања света. Шта је сада тачно? Једно или друго или добра средина! 0104_cheesy 41.9 Реци: "Зар, заиста, нећете да вјерујете у Онога који је у два временска раздобља Земљу створио - и још Му друге равним сматрате? То је Господар свјетова!" U suri 41/9 se kaže: Reci: "Zar, zaista, nećete da vjerujete u Onoga koji je u dva vremenska razdoblja Zemlju stvorio – i još Mu druge ravnim smatrate? To je Gospodar svjetova!"dok na drugom mjestu se kaže i nebesa i zemlju smo stvorili u šest vremenskih razdoblja. Dok na trećem mjestu Allah kaže: I nebesa i zemlju smo stvorili u šest vremenskih razdoblja i zbog toga nas nije obuzeo umor. Moj Cvele: Uvaženi brat Solomon kane je rekao za mog brata muslimana da je on zvrčak ovog foruma, ja to neću za tebe reći , ja ću za tebe reći (šaleći se malo) da si incident ovoga foruma.To je zbog toga što ili ne znaš da čitaš latinicu pa hoćeš da ti napišem prevod na čirilici,ili namjerno nečeš da pročitaš. U prvom citatu se navodi da je zemlja stvorena u dva dana.U drugom citatu se navodi da su zemlja i nebesa stvoreni za šest dana.Nemoj izvrtati Kuranske citate.Ja to neradim jer nema potrebe u tvojoj svetoj knjizti su otvorene kontradiktornosti, za koje da bi se prikrile je potrebna filozofija, duge godine školovanja, ali i to nije dovoljno. Ako navodiš navedi ono kopy zatim paste, jer ako slovo dodaš od sebe ti napraviš neugodnu incidentnu situaciju,nemoj mali brate,. nevalja tako.Zapamti, mozda znaš osnove svoje vjere, ali moje sigurno ne poznaješ! Molim te nemoj oponašati nekakvog stručnjaka za islam, mlad si i uči! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Ево још нешто...мислим да је о овоме брат Карађорђе већ писао... Сура 9.30: Јевреји говоре: "Узејр је - Аллахов син", а кршћани кажу: "Месих је - Аллахов син."* То су ријечи њихове, из уста њихових, опонашају ријечи невјерника пријашњих - убио их Аллах! Куда се одмећу? Никад и нигде Јевреји нису рекли, нити стоји у Старом Завету написано, да је Узејр Аллахов син, односно Јахвин син. Дакле, измишљотина. Cvele opet glumiš stručnjaka, ne ide to: Postojala je grupa jevreja koja je se raspravljala sa krščanima i kada su krščani rekli da je Isusu božiji sin, oni su im iz inata rekli da je Uzejr Božiji sin.U zabludi ste i vi a i oni od jevreja koji su to ustvrdili! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Цвеле задао си им домаћи задатак. Дакле, све њихове тврдње да је Куран научно непогрешив су у стилу - што је баби мило то јој се и снило. Научно, научно, нема шта, поготово оно да планине чувају од земљотреса. 0110_hahahaBrate Aleksandre da ja vama uputim jednu zadaću a to je:Objasnite mi kako je Isus, vaš Bog uspio da jaše u jednom monetu dva magarca.Kako to navodi Novi zavjet! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Постоје ли у хадисима подробнија објашњења ових "временских раздобља"? Brate Aleksandre da ja vama uputim jednu zadaću a to je:Objasnite mi kako je Isus, vaš Bog uspio da jaše u jednom monetu dva magarca.Kako to navodi Novi zavjet!Где то пише,брате? 0104_cheesy Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Безбожни су они који говоре: «Бог је један од тројице». Нема Бога осим Бога јединога. Куран, Сура V, Трпеза (Al-Mā'idah) За ово сам се насмејао. :smiley: Ми верујемо да је Бог један у Тројици. Problem je kod vas kada vas čovjek pita šta je Isus vi kažete da je on Bog, dobro šta je otac vi kažete da je on bog, šta je duh vi kažete da je on bog , a onda kada vas pita čovjek jeli to tri boga vi odgovarate Bože sačuvaj jedan bog koji ima tri lica.A samo trojstvo ni sama crkva u potpunosti nije razumjela, oko njega se podjeliste pa neki i Merjemu učiniste bogom poput nekih katolika, naravno vi ćete reći to mi ne kažemo , a ovamo znate reći da ima 30 posto svjetske populacije krščana, kada vam treba uzimate ih a kada spomenemo neko pitanje kažete mi to nekažemo.Onda poslije toga Kažete da Kuran griješi!Nemojte molim vas! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука