Jump to content

Да ли је Христос разапет?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ти стихови могу да тумаче једино временски период од три дана, од петка до недеље, јер претходни стихови које сам навео јасно указују о чему је реч

aha ok tacno

1 cinjenica je da je jona TRI DANA I TRI NOCI bio u utrobi ribe

JOS JEDNOM TRI DANA I TRI NOCI

od petka do nedjelje mozemo reci da su prosla tri dana ali NIKAKO TRI NOCI:

PETAK NOC;SUBOTA NOC u nedjelju je Isus vaskrsao

Znaci jedna ogromna greska

tri dana i DVIJE NOCI-TO SE KOSI SA OVIM STIHOM

Дан и није толико прецизна временска јединица, јер има двојако значење.

пример:

Данас је дан 3.3.2010. и то је цео дан, где се подразумева и ноћ и дан.

И дан као део дана у којем сија сунце.

А када би у Библији на такве ствари поклањали такву важност, Библија би била написана на милијарду страна.

Замолио бих Те да ми одговориш на следеће питање,

Ако Христос није разапет и није васкрско, какав је онда циљ наших живота, јер како ћемо онда тек ми сви васкрснути?

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

"Господ није хтео да расуђује о броју три дана, него је тако говорио због тога, што је код њих исцелио болесне и васкрсао мртве. И након тих безбројних знакова и сведочанстава, каква не могу да обухвате никакве књиге (упор. Јн. 21; 25), заслепљени људи су говорили: Хоћемо од Тебе знак да видимо (Мт. 12; 38). Оставивши, дакле, пророке и цареве, Своје сведоке, почео је да им указује на Ниневљане који ће, будући да од Јоне нису видели знак, на крају света осудити оне што су, видевши многе знакове, одбацили њиховог Узрочника (тј. Узрочника знакова)." Тумачење св. Јефрема Сирина

"Три дана и три ноћи" схвати не као целе дане и ноћи већ њихове делове. Христос је умро у петак, и то је један дан; у суботу је лежао мртав, ето другог дана; у ноћи између суботе и недеље још је био у гробу. Отуда имамо непуна три дана и три ноћи, јер имамо обичај да тако рачунамо време.[13]

Тумачење св. Теофилакта Охридског

Подели на овим сајтовима

ahaaaaaaaa..to je bilo to....da,da...... slažem se da nije bukvalno 3 dana ali...... zar ne mašimo poentu.... ne vidimo šumu od drveta

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ahaaaaaaaa..to je bilo to....da,da...... slažem se da nije bukvalno 3 dana ali...... zar ne mašimo poentu.... ne vidimo šumu od drveta

И мени се чини да смо скренули са теме.

Подели на овим сајтовима

Господине Само диалог, мене нећеш преварити... Знам зашто сте ту  :drugarstvo:

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

...пошто је Христос пре њих издахнуо на Крсту (после његових речи "Или, или лама савахтани"),  Њему нису пребили голени (ударали батинама док распети не умре), већ су га скинули са Крста да не би мртви стајали на крсту сутрадан у суботу, јер је у суботу била јеврејска Пасха.

То што нашем Господу нису пребили голени (сломили кости), испуњено је према пророчанству.

Дакле, праслика оног догађаја је, кад су се Јевреји спремали да изађу из Египта.

Спремали су јагње и законом им је било забрањено да у поломе кости.

Та жртва је праслика једне велике жртве, Јагњета Божијег.

И баш ми је непријатно што муслимани не знају домострој спасења Христом.

Него пишу смешна објашњења...

Подели на овим сајтовима

IMAM PITANJE....DA LI MUSLIMANI SVI SKUPA NEIZOSTAVNO OD MALENA VERUJU DA SE svima pričinilo da je Isus razapet ...

izvinjavam se za slova

da li postoji naučni dokaz - da im se pričinilo....

:drugarstvo: 0442_feel 0442_feel

Цар си Моцарте...баш сам се насмејао...

Подели на овим сајтовима

Мислим да нема потребе одмеравати сваку реч Библије на такав начин. То може задобити неку секташку призму. Тих како граматичких тако и смислених појединости православнима баш не парају уши. Као што већина ни данас не зна да је мноштво прича из Старог Завета поучног а не буквалног карактера.

Такође, оно што јесте суштинска разлика између хришћанства и других религија - а то не мора да нас учини фанатизованима у дијалогу и поимању - јесте што наша хришћанска вера не учи да је Христос још један у низу од моралних посланика Божијих већ Сам Бог у телу, Богочовек, Друго Лице Свете Тројице (дакле изнад монотеистичких и политеистичких учења). И то је главни догмат којег се држимо, чак не ни по неком информативном учењу. Јер нама није ни Библија нужна да бисмо исповедали Бога као Бога јер Дух Свети, Треће Лице Свете Тројице, нам сведочи у унутрашњости бића, кроз благодат, кроз Литургију, да Христос јесте Син Божији, једнак по части божанства са Богом Оцем. То само указује примат хришћанства изнад других религија јер се наша вера не темељи на још једном учењу о моралу већ о љубавном односу са Творцем као Оцем где Бог није судија већ Љубав.

Христос јесте разапет али није остао на крсту јер је устао из мртвих и јер ће исто тако цело човечанство, планета и свемир постати Бог све у свему као нова твар - изнад смрти и са освећењем...

Подели на овим сајтовима

Ти стихови могу да тумаче једино временски период од три дана, од петка до недеље, јер претходни стихови које сам навео јасно указују о чему је реч

aha ok tacno

пример:

А када би у Библији на такве ствари поклањали такву важност, Библија би била написана на милијарду страна.

Ако Христос није разапет и није васкрско, какав је онда циљ наших живота, јер како ћемо онда тек ми сви васкрснути?

Sa danom ja nemam problema to je u redu

Ali u vezi NOCI

to su bile SAMO DVIJE NOCI ne tri TO je GRESKA u BIBLIJI

Kako da vjerujem onda Bibliji u kojoj stoji da Hristos laze!!!

Подели на овим сајтовима

Мислим да нема потребе одмеравати сваку реч Библије на такав начин. То може задобити неку секташку призму. Тих како граматичких тако и смислених појединости православнима баш не парају уши. Као што већина ни данас не зна да је мноштво прича из Старог Завета поучног а не буквалног карактера.

Такође, оно што јесте суштинска разлика између хришћанства и других религија - а то не мора да нас учини фанатизованима у дијалогу и поимању - јесте што наша хришћанска вера не учи да је Христос још један у низу од моралних посланика Божијих већ Сам Бог у телу, Богочовек, Друго Лице Свете Тројице (дакле изнад монотеистичких и политеистичких учења). И то је главни догмат којег се држимо, чак не ни по неком информативном учењу. Јер нама није ни Библија нужна да бисмо исповедали Бога као Бога јер Дух Свети, Треће Лице Свете Тројице, нам сведочи у унутрашњости бића, кроз благодат, кроз Литургију, да Христос јесте Син Божији, једнак по части божанства са Богом Оцем. То само указује примат хришћанства изнад других религија јер се наша вера не темељи на још једном учењу о моралу већ о љубавном односу са Творцем као Оцем где Бог није судија већ Љубав.

Христос јесте разапет али није остао на крсту јер је устао из мртвих и јер ће исто тако цело човечанство, планета и свемир постати Бог све у свему као нова твар - изнад смрти и са освећењем...

Подели на овим сајтовима

Ti ne moras da mislis jer to nije poenta.Biblija treba da bude ISTINA sa svakom svojom rjecju.Tu ne mozes ti svoje misljenje uzeti kao validno. Ako Biblija laze na samo jednom mjestu onda ona gubi vjerodostojnost kao bozija rijec.Zato ne nmozemo vjerovati i ostatku Biblije

Подели на овим сајтовима

aha ok tacno

пример:

Sa danom ja nemam problema to je u redu

Ali u vezi NOCI

to su bile SAMO DVIJE NOCI ne tri TO je GRESKA u BIBLIJI

Kako da vjerujem onda Bibliji u kojoj stoji da Hristos laze!!!

Овде сам ја одговорио као лаик, али после тога имаш одговор који је уствари цитат, послао га је брат трапа.

А одговори ми на постављено питање.

Подели на овим сајтовима

"Господ није хтео да расуђује о броју три дана, него је тако говорио због тога, што је код њих исцелио болесне и васкрсао мртве. И након тих безбројних знакова и сведочанстава, каква не могу да обухвате никакве књиге (упор. Јн. 21; 25), заслепљени људи су говорили: Хоћемо од Тебе знак да видимо (Мт. 12; 38). Оставивши, дакле, пророке и цареве, Своје сведоке, почео је да им указује на Ниневљане који ће, будући да од Јоне нису видели знак, на крају света осудити оне што су, видевши многе знакове, одбацили њиховог Узрочника (тј. Узрочника знакова)." Тумачење св. Јефрема Сирина

"Три дана и три ноћи" схвати не као целе дане и ноћи већ њихове делове. Христос је умро у петак, и то је један дан; у суботу је лежао мртав, ето другог дана; у ноћи између суботе и недеље још је био у гробу. Отуда имамо непуна три дана и три ноћи, јер имамо обичај да тако рачунамо време.[13]

Тумачење св. Теофилакта Охридског

Petan na subotu 1 NOC

U noci izmedju subote i nedjelje su dvije noci a ne tri :drugarstvo:

Tri dana su OK ali TRI NOCI NE MOGU UOPSTE BITI1

znam ja racunati ali izgleda ti ne!!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...