Jump to content

Да ли је Христос разапет?

Оцени ову тему

Препоручена порука

i jona je bio ziv a isus je bio mrtav

ček,otkud znaš da nije greška za jonu... možda je i on bio mrtav

mislim da si to o joni prigrlio kao fakat koji je neoboriv....zar ne....ne sumnjaš u to ni jednog trenutka....zašto...pitamo se svi

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

stvarno ne razumijem.

jedan zalazak sunca jedna noc

dva zalaska dvije noci?

molim te pojsani mi opet

Израз "дан и ноћ" означава један дан од 24 сата. Христос је васкрсао трећег "дана и ноћи", односно на почетку трећег дана. Он није васкрсао четвртог дана па да мора проћи цео трећи дан и ноћ. То је ствар изражавања и ту нема никакве неистине.

Подели на овим сајтовима

И Јона и Христос су били живи.Христос је проповиједао духовима у тамници.Како је то могао ако је био мртав?

Подели на овим сајтовима

Какве сад то везе има? Христос каже да ће провести време у уторби горба као што је то време провео и Јона пророк у утроби кита. Није рекао даће жив лежати у гробу.

Подели на овим сајтовима

Какве сад то везе има? Христос каже да ће провести време у уторби горба као што је то време провео и Јона пророк у утроби кита. Није рекао даће жив лежати у гробу.

kako je lezao jona?

Подели на овим сајтовима

zamotan u carsave?

ja mislim da je imao dormeo dušek a ležao je potrbuške...mislim da sam to pročitao u nekom žitiju... brate mili....ja posle ovoga,uz dužno poštovanje islamu,zaista imam lošije mišljenje o islamu....najbolji drug sa fakulteta mi je musliman...nikada nije ovako plitko rezonovao...inače iz sjenice čovek

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Селкоба,брате,баш си буквалиста и бесмислено "тераш мак на конац"...у Петак је страдао,у Суботу је "проповедао "духовима у тамници" како сведочи ап.Петар и у Недељу је славно Васкрсао...у чему је твој проблем? Значи ли то ако се неки догађај,којим случајем,десио на пример 10 минута раније или касније него што буквално траје један астрономски дан,да тај дан у коме се одиграо одређени догађај није сам тај дан? Бесмислено!

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...
Селкоба,брате,баш си буквалиста и бесмислено "тераш мак на конац"...у Петак је страдао,у Суботу је "проповедао "духовима у тамници" како сведочи ап.Петар и у Недељу је славно Васкрсао...у чему је твој проблем? Значи ли то ако се неки догађај,којим случајем,десио на пример 10 минута раније или касније него што буквално траје један астрономски дан,да тај дан у коме се одиграо одређени догађај није сам тај дан? Бесмислено!

Iako je tema završena moram odgovoriti zbog činjenica.

Ev. po Ma.(12:39,40) "A on odgovarajući reče im:rod zli i preljubotvorni traži znak, i neće mu se dati znak osim znaka Jone proroka.

Jer kao što je Jona bio u trbuhu kitovom tri dana i tri noći tako će biti i Sin čovječiji u srcu zemlje tri dana i tri noći.

Gore se spominje kao što je Jona (identično, isto)  i spominje se tri dana i tri noći

Jona je bio živ u trbuhu kitovom s toga i Isus mora biti živ u zemlji (na osnovu identičnosti koju je sam Isus naveo).

Jona je bio tri dana i tri noći s toga i Isus mora biti tri dana i tri noći .

Navedite mi treću noć.

Подели на овим сајтовима

Nadam se da nećeš zamjeriti da ja pokušam da ti odgovorim...

Gore se spominje kao što je Jona (identično, isto)  i spominje se tri dana i tri noći  

Uporedi sa ovim što kaže Isus:

I kao što je Mojsije podigao zmiju u pustinji tako ima biti podignut Sin Čovječji 15da svaki koji vjeruje u njemu ima život vječni. (Jovan 13 :14,15)

Dakle vidimo na ovom primjeru kako funkcionišu analogije u Jevanđelju. KAO  što je Mojsije uzdignuo zmiju itd..slično i u ovome što si ti naveo

Jer kao što je Jona bio u trbuhu kitovom tri dana i tri noći tako će biti i Sin čovječiji u srcu zemlje tri dana i tri noći.

Odnosi se na period u kojem će Hristos biti u grobu kao u utrobi kitovoj. Ako je tvoje rezonovanje ispravno onda bi trebalo reći da je Hristos isto što i mrtav predmet (bronzana zmija) a to nema smisla. Isus govori o načinu na koji će biti uzdignut i iscijeliti ljude od otrova grijeha onako kao je uzdignuta zmija u pustinji liječila jevreje od zmijskog otrova silom Božjom. Tako i ovdje - Isus ne govori da će proći sve identično kao Jona već da će provesti tri dana u srcu zemlje kao što je Jona proveo tri dana u utrobi kita.

No, može se reći da postoji još jedna paralela. 

No ovo je vaš čas i vlast  tame

govori Isus farisejima u Lukinom Jevanđelju, 22:53. Jona je predat od Gospoda tami kitove utrobe, da ide kuda ga kit vodi, tako se i Gospod predaje ljudskom zlu i tami (sudu, smrti, trodnevnom ležanju u grobu) tri dana i tri noći. Četvratak uveče (Hristos izdat, uhvaćen, počinje vlast tame) - to je prva noć. Petak - prvi dan, druga noć. Subota- drugi dan, treća noć. Nedelja- treći dan. Izlazi Hristos iz groba, pobjeđuje smrt i tamu i đavola, Jona izlazi iz utrobe kita . Tri dana i tri noći traje vlast tame a onda dolazi pobijeda- vaskrsenje. 

Bog iz svakog zla izvodi dobro. Pošto je Bog sveznajući On dopušta zlu da djeluje u onoj mjeri u kojoj zlo nesvjesno uništava samo sebe. Predavši se zlu Hristos uništava zlo. Pretrpjevši smrt slama pečat sa groba itd. 

De Maria Numquam Satis

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...