Jump to content

Ko su najveci protivnici ulaska Srbije u EU!?

Оцени ову тему

Deni72

Препоручена порука

Zvonko ti kao neko ko se bavi libelarnim trzistem, kao americki libertarijanac prvi treba da znash koliko su manji porezi znacajni za razvoj trzista. Carina je vrsta poreza. I to bi trebalo da ti je jasno kao dan.

Свакако, ја сам за максимално укидање царина.

Ajd nabroj mi ... dva... bas me zanima da cujem konachno neki utemeljen razumak.

Па има их мнооого, почев од оних код нас чувених о "ограничењима производње ракије", да су за производњу било чега потребна "одобрења" бирократије, па до социјалних програма, закона о раду итд. Нама је најбоље да будемо са њима у добрим односима, али да не улазимо у унију. И наравно да радимо свој посао.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Zvonko ti kao neko ko se bavi libelarnim trzistem, kao americki libertarijanac prvi treba da znash koliko su manji porezi znacajni za razvoj trzista. Carina je vrsta poreza. I to bi trebalo da ti je jasno kao dan.

Hajde onda ti Iuris objasni meni kako to da dva kafica u jednoj ulici posluju pod istim uslovima, ne placaju carinu nikome a opet jedan je dupke pun a drugi poluprazan? A ista im cena pica? U cemu je tajna kada bi odsustvo carine trebalo da pogoduje svima?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Hajde onda ti Iuris objasni meni kako to da dva kafica u jednoj ulici posluju pod istim uslovima, ne placaju carinu nikome a opet jedan je dupke pun a drugi poluprazan? A ista im cena pica? U cemu je tajna kada bi odsustvo carine trebalo da pogoduje svima?

А шта ће ти царина?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Свакако, ја сам за максимално укидање царина.

Dobro onda tu problem nemamo.

Па има их мнооого, почев од оних код нас чувених о "ограничењима производње ракије", да су за производњу било чега потребна "одобрења" бирократије, па до социјалних програма, закона о раду итд. Нама је најбоље да будемо са њима у добрим односима, али да не улазимо у унију. И наравно да радимо свој посао.

Ne slazem se zvonko. Socijalni programi su itekako potrebni. Ti ipak drzish vise do tih americkih sistema, medjutim evropski modeli se pokazuju poprlichno efikasno. Tako da se tu ne slazem sa tobom.

Sto se tiche tih "ogranicenja" pa da bi prodavao, ja mislim da je sasvim uredno da postoje neki propisi i odobrenja.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Uzmi dodaj carinu jednom od te dvojice pa ce onda da ti bude jasno zasto ne carina. Posto je pitanje zasto je dobro nemati carinu.

E josh bolje uzmi dodaj carinu tom sto je poluprazan, pa razmisli koliko ce josh mustarija izgubiti ako mora da podigne cenu za carin(porez)

Подели на овим сајтовима

Царина је у суштини отимање од једног дела (својих) грађана за рачун других. Типичан пример - Застава Крагујевац. Деценијама смо били принуђени да купујемо полу-зашрафљене кршеве (о безбедности да не говоримо) и финансирамо их да се играју фабрике аутомобила. И управо зато никада нису успели да направе нормалан ауто, иначе би били принуђени.

Иста ствар са пољопривредом...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Uzmi dodaj carinu jednom od te dvojice pa ce onda da ti bude jasno zasto ne carina. Posto je pitanje zasto je dobro nemati carinu.

E josh bolje uzmi dodaj carinu tom sto je poluprazan, pa razmisli koliko ce josh mustarija izgubiti ako mora da podigne cenu za carin(porez)

Ma jeste Iuris kada jednom dodas carinu a drugome ne. Ali pitanje je kada u toj ulici obojica nikome ne placaju carinu, kako je moguce da je jedan kafic pun a drugi poluprazan? nema granica, nema carine a imas nemacku i grcku u jednoj ulici. kako to?

Подели на овим сајтовима

A ista cena piva? Kako to objasniti Iuris za "zakonom ponude i potraznje"? Ljudi setaju ulicom, u jedan lokal ulaze u drugi ne, a cena piva identicna, cak i skuplja u ovom punijem a ista vrsta piva? Nema carine a opet ....

kako je to moguce Iuris?

Подели на овим сајтовима

Problem je sto Iuris misi da samim tim sto smo u EU to predstavlja nekakvu garanciju da ce nam biti bolje. A sto nije tacno.

Pa navodim primer da pokazem kako jedno trziste i odsustvo carine ne garantuju dobre poslovne rezultate.

Подели на овим сајтовима

И управо зато никада нису успели да направе нормалан ауто, иначе би били принуђени.

I razlog zasto sam ja pokushavao da kazem Zeljku da ne mozemo da pricamo o Yugu kao konkurentu na tom trzistu, ali vec o fiat puntu mozemo.

Подели на овим сајтовима

Problem je sto Iuris misi da samim tim sto smo u EU to predstavlja nekakvu garanciju da ce nam biti bolje. A sto nije tacno.

Pa navodim primer da pokazem kako jedno trziste i odsustvo carine ne garantuju dobre poslovne rezultate.

То је тачно. Ми морамо сами да изградимо своју привреду, то неће радити нико уместо нас.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Pa sam mu navodio primer i svajcarske koja nije i nema nameru da udje u EU a opet svajcarci za razliku od rumuna koji jesu u EU ne raznose kante sa malterom po skelama u italiji vec tranzitiraju samo kada putuju na more.

Подели на овим сајтовима

Своди се на то да морамо да направимо своју привреду, па онда - као јака држава - да бирамо са ким желимо да се удружујемо и под којим условима. Овако нема смисла разговарати о томе...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...