Jump to content

Licemerje (hypocrisy)

marija

Препоручена порука

Озбиљно!? Е, сад си ме забринуо, а још више што сам у суботу прешао више од 12 корака и помогао комшији да унесе веш машину...  smej.gif

Пази само да не направиш више од 12 корака у недељу или да носиш веш машину на црвено слово.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

Видиш и то сам радио па ми се опет ништа није згодило. Нисам ја због суботе, већ она због мене.

:drugarstvo: 0102_laugh 0442_feel 4chsmu1 4chsmu1 :bla: ekstra
Подели на овим сајтовима

Озбиљно!? Е, сад си ме забринуо, а још више што сам у суботу прешао више од 12 корака и помогао комшији да унесе веш машину...  4chsmu1

Пази само да не направиш више од 12 корака у недељу или да носиш веш машину на црвено слово.
''комшија, ја постим од помагања ближњем на Божји дан''  :drugarstvo: 0102_laugh 0442_feel
Подели на овим сајтовима

Видиш и то сам радио па ми се опет ништа није згодило. Нисам ја због суботе, већ она због мене.

Да ли је поштовање недеље важно или не, је ли грех ако се не држи? Кажњава ли Бог због тога?

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

Када читам о овим производима испаде једино сланина мрсна  ekstra

Ја једем само неко зеленило...израсте ми још један желудац за преживање  0442_feel

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Негде сам прочитао успут да је неко рекао да се млечна киселина добија ферментацијом млека, што није тачно, добија се изоловањем неких молекула и спајањем са одређеном бактеријом.... Има је у мишићима и ослобађа се при напору, среће се у "млечним" производима али и у хлебу и у вину. Али......

Аскетизам у мирјана је заиста заступљен као појава коју верни често узимају на себе често у мери коју не могу да издрже. Данашње стање у Православној Цркви је помало чудно, типик који је преовладао је монашки а не достаје нам и једна информација из некадашњих парохијских типика. Пост у овој мери је свакако настао различитим утицајима, а најшешће утицајима катихумена, односно потребом поста за катихуменат, одатле рецимо се пева Јелици во Христа на Богојављење што строго указује на то да је Божићни пост био намењен катихуменима. И тако даље и тако ближе. Често данас спомињемо неки пост на води, те шта је на води од намирница, шта је погано одређеним материјама, а да при томе нисмо свесни да је типиком рецимо за овај Васкршњи пост одређено да се скоро цео пости на води, осим суботе и недеље када се разрешава на уље, те Цвети и Благовести када је разрешена уље, риба и вино. Заборављамо рецимо да типик предвиђа сухоједење целе седмице, без куваних јела, један оброк дневно после вечерњег, док је суботом и недељом могуће јести кувана јела и два оброка дневно. Ако све ово сагледамо пост на води је сухоједеније, што било који мирјанин ако примени на себе доћи ће до нарушавања склада и здравља тела и постаће бескористан на послу и у кући. То и није нека апологија или одбрана мирјанског начина живота, али се свакако пред сваког намеће питање да ли на себе треба да узме тежи јарам од "благог" који је Господ Исус Христос понудио. Катихумена више немамо у том смислу који је некада имао, али је пост остао и мирјани који покушавају да понесу теже него што им је дато.

Ипак, ово и није тако лоша дискусија, сећајући се времена из владе Теодора Тирона, и жеље да се хришћани у време поста не опогане намирницама пошкропљеним крвљу, али ипак можда је смисао опогањења пре у томе што је крв била жртава идолских.

Надаље, свачију жељу за аскетизмом треба поштовати, али и аскетизам може да буде окренут у погрешном правцу. Наизад и аскетизам је нешто што треба да води и да извире из заједнице, тако да се свако издвајање из исте заједнице не једењем овог или оног а зарад личнпг аскетизма може сматрати индивидуализмом и презирањем целе заједнице за коју је рецимо благослов да пости у блажој форми.

И ако имам пророштво и знам све тајне и сва знања, и ако имам сву веру да и горе премештам, а љубави немам, ништа сам. IКор.13,2

Подели на овим сајтовима

Danas sam popio pivo (kući sam bio a ne u kafani). Nedelja je (znači može..otpušteno je na alkohol).

Međutim ja se nisam baš osećao opušteno i nije mi prijalo kao inače. Zašto?

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

генерално од поста храном не треба правити фарисејство, слажем се са Јецом и са мојим рођом  0110_hahaha

није храна као храна проблем, то је чиста форма, као што је ки кавијар постан а кошта као суво злато па мож бит ладно и мрсан што се тога тиче.

суштина поста је да се издвајају намирнице из исхране да би се смиривале страсти почев од стомака, а за количине које су смешне у производњи или исхрани у хлебу, посним сиревима, маргаринима и осталим намирницама је смешно и размишљати.

на крају ћемо вероватно доћи до истине да увек има неког састојка мрсног и да смо цео живот пре тог сазнања мрсили уствари.

људи, није мрс што ћете несвесно или не својом вољом да се омрсите или инсистирате на бесквасном хлебу да би постили по ПСу, већ је поента СУЗДРЖАЊЕ од греха.

Разумем ја тебе шта хоћеш да кажеш. Али замисли сцену, у продавници си, читаш састав на паковању. Пише брашно, шећер, бла, бла, може садржати трагове млека (или нпр пише сурутка, шта већ). И тај тренутак, кад ти прочиташ, и свеједно га ставиш у корпу, је мени споран. Без обзира колико је ситна та честица, значи говорим о намери, свесној. Не мислим на физичко конзумирање, ко зна колико смо се пута до сад омрсили, несвесно, већ говорим о томе да си ти видео да то може садржати нешто мрсно, и да се тешиш чињеницом како то ни микроскопом не може да се види... Ето.. Мало сам запетљао, али ваљда разумеш шта покушавам да кажем?  0102_laugh

...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати...

Подели на овим сајтовима

*НОВО НОВО НОВО*

О овим, али и многим другим проблемима које муче савремене православне хришћане, можете читати у другом издању моје књиге:

ХЕМИЈА ПОСТА

-ХЕМИЈОМ ДО ЕСХАТОНА ЗА 40 ДАНА-

Садржај:

1. Молекулска теорија поста

2. Аналитичке методе за детектовање мрсних молекула у храни

3. Уклањање мрсних молекула из хране - технике за повећавање коефицијента посности

4. Хемијски типик (садржи хемијска правила поста са дозвољеним концетрацијама мрсних молекула, као и правила о ублажавању и разрешавању, када је дозвољено мерити концентрацију мрсних молекула на две, уместо на стандардне четири децимале)

ДОДАТАК:

а) Утицај повећане концентрације млека у праху на четвртој децимали на пораст броја абортуса у Русији, Млечнокиселински огранак организације Шестоднев, Москва, 2010.

б) Утицај уклањања беланцета из манчмелоуа на смањење празнословних тема на pouke.org, Академија Дарвин, Чачак, 2011.

в) Протојереј Јакобс Беланчев Манчмелов - Албумин и прирема за Свето Причешће, Комисија за хемијску стандардизацију поста, Санкт-Петербург, 2011.

СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА

Ако поручите у наредних сат времена, само уз ово издање, добијате на поклон портабл детектор за трагове засићених масних киселина у храни, као и портабл ензимски транформатор, који ће ефикасно и брзо уклонити вишак водоникових атома из трагова животињских масти и експресно их превести у трагове биљних масти, које су, за разлику од трагова животињских, потпуно нешкодљиве за вашу благодат.

0110_hahaha

0102_laugh 0110_hahaha 0110_hahaha

ruo8hNT.jpgruo8p1.png

fHeACLZ.jpgfHeAp1.png

Подели на овим сајтовима

Danas sam popio facenew22222222 (kući sam bio a ne u kafani). Nedelja je (znači može..otpušteno je na alkohol).

Međutim ja se nisam baš osećao opušteno i nije mi prijalo kao inače. Zašto?

Zato što si pio sam.0110_hahaha se pije u društvu.  0110_hahaha
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Možda je stvar u tome što sam očistio telo (koliko toliko) u ovoj prvoj nedelji pa telo prepoznaje otrov (alkohol)...a može biti i da sam trebao da popijem još jedno...ali to opet nije dozvoljeno u postu...

facenew22222222

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Možda je stvar u tome što sam očistio telo (koliko toliko) u ovoj prvoj nedelji pa telo prepoznaje otrov (alkohol)...a može biti i da sam trebao da popijem još jedno...ali to opet nije dozvoljeno u postu...

0110_hahaha

Ih,očistio za nedelju dana telo  0110_hahaha

Ma nisi ni koliko-toliko očistio.Nego,garant nisi pio Jelen i garant si pio sam.Zato ti nije prijalo. facenew22222222

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...