Jump to content

Licemerje (hypocrisy)

marija

Препоручена порука

Jasno, kao dan.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Ви направисте од Господа полицајца који вам гледа у сваки залогај колико има калорија, па онда све остало...

Е не знам..мени кући нико не пости (сем неколико дана годишње), па онда је нормално да нећу малтретирати да ми спремају (ја не умијем ни шпорет укључити) у различите тепсије све... тј спремају у различите, ал не могу сада да гледам јел свака тепсија добро опрана и остругана и тако даље...значи у сваком мојем оброку може да пише "трагови од мрсног".

Ал се надам да ми неће Господ узети за зло што олакшавам ономе који ми спрема, јер свакако да ја тиме не намирујем моје дневне потребе за месом или млијеком. ВИше би се огријешио да мучим "домаћицу" да свима одвојено спрема.. ма нелогично је то све...

А што се тиче могућих трагова..ма не видим ни ту проблем да се једу производи са таквом поруком на кутијама. Јер свакако да је то јер пролазе на истим тракама мрсни и посни производи, али свакако да то не значи да је производ мрсан.

Понашате се као да је ГОпсод полицајац а овамо сви Екуменисти навелико.

Значи или је Господ строг па ће да нас туче за сваку ситницу или ће да нам суди по мислости својој. Морате имати мало разумијевања за све оне који се хране са ногу током цијелог дана и не можете од њих очекивати да сматрају МЛИЈЕЧНУ КИСЕЛИНУ посном. НЕ НИКАКО.

"Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9

Подели на овим сајтовима

генерално од поста храном не треба правити фарисејство, слажем се са Јецом и са мојим рођом  njamnjam

није храна као храна проблем, то је чиста форма, као што је ки кавијар постан а кошта као суво злато па мож бит ладно и мрсан што се тога тиче.

суштина поста је да се издвајају намирнице из исхране да би се смиривале страсти почев од стомака, а за количине које су смешне у производњи или исхрани у хлебу, посним сиревима, маргаринима и осталим намирницама је смешно и размишљати.

на крају ћемо вероватно доћи до истине да увек има неког састојка мрсног и да смо цео живот пре тог сазнања мрсили уствари.

људи, није мрс што ћете несвесно или не својом вољом да се омрсите или инсистирате на бесквасном хлебу да би постили по ПСу, већ је поента СУЗДРЖАЊЕ од греха.

јел сте свесни да један од Апостола благосиља супружницима секс да се не би побили од истјазавања и инсистирања на форми?

тако да пазите шта једете, држите строго до својег, али једите брз гриже савести кад га већ једете ...

размислите мало о следећим цитатима из Новог Завета ...

- Ништа нема што би човека могло опоганити да уђе споља у њега, него што излази из њега оно је што погани човека.

- 12. Тако ће, дакле, сваки од нас дати Богу одговор за себе.

13. Зато да не осуђујемо више један другог, него место тога ово гледајте да не постављате брату спотицања или саблазни.

14. Знам и уверен сам у Христу Исусу да ништа није погано по себи, осим кад ко мисли да је погано, ономе је погано.

15. А ако је брат твој јела ради жалостан, већ се не владаш по љубави: не губи јелом својим оног за ког Христос умре.

16. Гледајте, дакле, да се не хули на ваше добро.

17. Јер царство Божије није јело и пиће, него правда и мир и радост у Духу Светоме.

18. Јер који овим служи Христу угодан је Богу и мио људима.

19. Тако, дакле, да се старамо за мир и за оно чим водимо на боље један другог.

20. Не раскопавај дело Божије јела ради; јер је све чисто; него је погано за човека који једе са спотицањем.

21. Добро је не јести меса, и вина не пити, и оно не чинити на шта се твој брат спотиче, или ода шта гори постаје или слаби.

22. Ти имаш веру? Имај је сам у себи пред Богом. Благо ономе који не осуђује себе за оно шта нађе за добро.

23. А који се сумња осуђен је ако једе, јер не чини по вери: а шта год није по вери грех је.

- 7. Али нема свако разума; јер неки који још и сад мисле да су идоли нешто, као идолске жртве једу, и савест њихова, слаба будући, погани се.

8. Али јело нас не поставља пред Богом: јер нити ћемо бити већи ако једемо, ни мањи ако не једемо.

9. Али се чувајте да како ова слобода ваша не постане спотицање слабима.

10. Јер ако тебе, који имаш разум, види ко у идолској цркви где седиш за трпезом, неће ли његова савест, слаба будући, ослободити се да једе идолске жртве?

11. И с твог разума погинуће слаби брат, за ког Христос умре.

12. Тако кад се грешите о браћу, и бијете њихову слабу савест, о Христа се грешите.

13. Зато, ако јело саблажњава брата мог, нећу јести меса довека, да не саблазним брата свог.

- Јер је свако створење Божје добро и ништа није на одмет кад се прима са захвалношћу.

Јер се освећује речју Божјом и молитвом.

- Чистима је све чисто; а поганима и невернима ништа није чисто, него је опогањен њихов ум и савест.

Pre sam jela mancmelou(po Vuku je valjda tako) za vreme posta jer na srpskom kad se cita deklaracija nema nista mrsno,ali na engleskom je pisalo da ima belance.Sad ne znam sta pise,odavno to nisam kupovala...

пре се за извоз правио мрсни па да не чукају две амбалаже, сад је генерално мрсан.

Bananice mrsne, mačmalou mrsan, i da ovo što kažete mlijeko u tragovima je rezultat toga što se posni i mrsni slatkiši proizvode u istim mašinama - rekao mi tehnolog koji radi u Aleksandriji.

бананица има које нису мрсне, хрватске су мрсне, домаће нису.

иначе, истина је за трагове мрсног у посним производима, пролазе истим тракама ...

капирам да се то односи на СВЕ посне производе који се праве у истим фабрикама, тако да је СВЕ мрсно у неком делу процента ...

Подели на овим сајтовима

и МОЛИМ ВАС, читајте мало тај Нови Завет који вам скупља прашину, видите да тамо имате

ССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССС

ВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВ

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

одговоре  0110_hahaha

често и редовно, док га не научите напамет, ако не због себе, онда другог ради кад вас буде питао нешто да не будете ко мулци мутави ...

ај љубима вас све, праштајте ако сам груб  njamnjam

Подели на овим сајтовима

и МОЛИМ ВАС, читајте мало тај Нови Завет који вам скупља прашину, видите да тамо имате

ССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССССС

ВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВ

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

одговоре  4chsmu1

често и редовно, док га не научите напамет, ако не због себе, онда другог ради кад вас буде питао нешто да не будете ко мулци мутави ...

ај љубима вас све, праштајте ако сам груб  greengrin

Рођо мој вољени, ја сам се шалио кад асма реко да ми се чини да си превише омекшао :)

Е потпуно се слажем са тобом (уосталом као и увијек). Значи ти си моја пчелица паметна :)

"Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9

Подели на овим сајтовима

• 8 months later...

У посној чоколади пише да има какао маслаца...

Да ли ово значи да та чоколада није посна (на води) него на (уљу) јер садржи какао МАСЛАЦ?

0203_cool

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

А ти играј на сигурно па једи желе, рахат-локум (знам да је то омиљено јело у тебе  greengrin) и воћееееее  :cmizdrenje:

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

*НОВО НОВО НОВО*

О овим, али и многим другим проблемима које муче савремене православне хришћане, можете читати у другом издању моје књиге:

ХЕМИЈА ПОСТА

-ХЕМИЈОМ ДО ЕСХАТОНА ЗА 40 ДАНА-

Садржај:

1. Молекулска теорија поста

2. Аналитичке методе за детектовање мрсних молекула у храни

3. Уклањање мрсних молекула из хране - технике за повећавање коефицијента посности

4. Хемијски типик (садржи хемијска правила поста са дозвољеним концетрацијама мрсних молекула, као и правила о ублажавању и разрешавању, када је дозвољено мерити концентрацију мрсних молекула на две, уместо на стандардне четири децимале)

ДОДАТАК:

а) Утицај повећане концентрације млека у праху на четвртој децимали на пораст броја абортуса у Русији, Млечнокиселински огранак организације Шестоднев, Москва, 2010.

б) Утицај уклањања беланцета из манчмелоуа на смањење празнословних тема на pouke.org, Академија Дарвин, Чачак, 2011.

в) Протојереј Јакобс Беланчев Манчмелов - Албумин и прирема за Свето Причешће, Комисија за хемијску стандардизацију поста, Санкт-Петербург, 2011.

СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА

Ако поручите у наредних сат времена, само уз ово издање, добијате на поклон портабл детектор за трагове засићених масних киселина у храни, као и портабл ензимски транформатор, који ће ефикасно и брзо уклонити вишак водоникових атома из трагова животињских масти и експресно их превести у трагове биљних масти, које су, за разлику од трагова животињских, потпуно нешкодљиве за вашу благодат.

Подели на овим сајтовима

:cmizdrenje: greengrin 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Када пише да се млеко, јаја и сл. налази у траговима слободно можете јести, јер се то ставља на амбалажу због евентуалних алергијских реакција. То знам из прве руке. Добар је пример манчмелоуа, који је до пре 5, 6 година био главни посни слаткиш све док се није појавило у словеначкој декларације "бјелкост во праху". После је речено да се за ЕУ прави са тим додацима, да би касније и ми увели те стандарде. Што би моја покојна бака рекла - ту има састојака да се може јести на Велики петак. Мислим да су опаснији они деривати, емулгатори и друга хемија него наводни трагови млека, кога нема ни од корова.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Озбиљно!? Е, сад си ме забринуо, а још више што сам у суботу прешао више од 12 корака и помогао комшији да унесе веш машину...  smej.gif

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...