Jump to content

Licemerje (hypocrisy)

marija

Препоручена порука

Anastasija:

Pio sam pivo bolje od Jelena, a očistio sam se samo tako...ne umem da opišem koliko sam čist...telesno..a duhovno isto, čim ovako bez gneva se dopisujem sa ovim tupavim forumašima.

Ratko08:

mislim da može van posta do 3 piva, u stvari za ženske do 1 (celog) a za muške koji su stariji od 18 godina, do 3 piva van posta. Naravno ako ne podnose ne moraju ni da piju.  :229229229:

која мерка  :229229229: :229229229: :229229229:

има људи који могу 5 да попију а ништа, ал то је зато што су нашикани ко звери већ  smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif

има људи који попију пола чаше па не умеју да причају више  :229229229: :229229229: :229229229:

Подели на овим сајтовима

pa kaže se da je greh napijati se i prejedati se..

Mislim da žene ne mogu više od 1 piva (svaka čast izuzecima) a muškarci preko 3 piva (isto čast izuzecima) a da ih ne uhvati pićance.

Izuzetak  :229229229: :229229229:

Два  smej.gif smej.gif smej.gif

More... bolje da ćutim  :229229229: :229229229: ( Saro,to su tri  smej.gif)
то је 6 колико ја видим  :229229229: :229229229: :229229229:
Подели на овим сајтовима

Не, ниси ме разумео, не причам о гадљивости... Нити о бројању залогаја.

То ти је као умишљај код извршења кривичног дела.  :229229229: Свестан си последице и пристајеш на њу. Разумеш?? Видиш да пише на саставу да има или може имати нешто мрсно, и свеједно ћеш појести то, био то kg или mg, или не било тога уопште.  :229229229:

...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати...

Подели на овим сајтовима

Možda je stvar u tome što sam očistio telo (koliko toliko) u ovoj prvoj nedelji pa telo prepoznaje otrov (alkohol)...a može biti i da sam trebao da popijem još jedno...ali to opet nije dozvoljeno u postu...

prstgore

А ван поста јесте?

а што није?

Па, јел није?

Подели на овим сајтовима

Možda je stvar u tome što sam očistio telo (koliko toliko) u ovoj prvoj nedelji pa telo prepoznaje otrov (alkohol)...a može biti i da sam trebao da popijem još jedno...ali to opet nije dozvoljeno u postu...

:huh:

А ван поста јесте?

а што није?

Па, јел није?

онда вино никад не бисмо употребили за светињу над светињама.  :bla:

пиј брате, само немој да робујеш и да правиш зло.

И вино весели срце човеку, ... 0205_whistling

псалм 104.

Подели на овим сајтовима

:huh:

А ван поста јесте?

а што није?

Па, јел није?

онда вино никад не бисмо употребили за светињу над светињама.  :bla:

псалм 104.

Мислим да се ти и ја слажемо око овога. Моје настојање је било да скренем пажњу на то да се не слажем са ставом да се у посту треба хришћанскије понашати него ван поста. Ако је грех у посту грех је и ван поста.

Подели на овим сајтовима

:bla:

А ван поста јесте?

а што није?

Па, јел није?

онда вино никад не бисмо употребили за светињу над светињама.  :)

псалм 104.

Мислим да се ти и ја слажемо око овога. Моје настојање је било да скренем пажњу на то да се не слажем са ставом да се у посту треба хришћанскије понашати него ван поста. Ако је грех у посту грех је и ван поста.

па треба човек да се труди више у посту, па се свети Оци понадали да ће мало човек да помери више аршин као Богу  :cheesy2:

а и није нужно тачно да је тамо и вамо исто  :huh:

Подели на овим сајтовима

имаш грешку у постулату - апсолутна исина да јесте кривично дело. :drugarstvo:

Значи разумео си ме шта покушавам да кажем?  algabacaju

...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати...

Подели на овим сајтовима

• 11 months later...

Е па тако је то...

Да ли сам ја лицемер ако се због поста и верских осећаја према некоме кога не шљивим, понашам као према роду рођеном.

Да ли сам ја лицимур (што кажу сремци) ако прихватам кршћански морал и начела, а не понашам се тако....

Да ли уопште може лицемерство да се стави у верске оквире, када је у вери борба зла и добра. Борба душе за истину...

Не признајем лицемерје као категорију. То је више салонска психијатрија и трачање.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

тако и ви споља се показујете људима праведни, а изнутра сте пуни лицемерја и безакоња.

ни једног нема праведног ...

и тако то.

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

Овако... 19 година сам живјела у РС, тачније у Бијељини.
Људи се сталлно жале, нема посла, нема пара, никакви услови за живот и сл. 
АЛИ, откуда људима толики скупи телефони, таблети, аута набуџена. Кажу нема се, а кафићи сваки дан пуни, нема се а пуши се марлборо. Нема посла, али зато у кафићу нема мјеста за сјести, заузели они што ''тешко'' живе. Безобразно.

И још нешто. Овдје велика већина проповиједа неке хришћанске врлине, а све супротно чините. Кажете опраштајте, а онда нападате, кажете волите и будите смирени, а ви осуђујете и гордите се. Част изузецима. Осуђујете друге, а вас браните. Смишљате хх разлога да се оправдате, а другоме тражите длаку у јајету.

Зар и то није лицемјерно?

Подели на овим сајтовима

Људи су само... људи. :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...