C.A._R.I.A. Написано Октобар 27, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2011 Кад сам ја склапао уговор,нисам ни могао ништа да прочитам,јер на полиси пише да сам упознат са условима ( које добијам десетак дана касније) . То је чиста превара,зар не ? И верујем онда човеку на реч,а то је ипак променљива категорија... Реално гледано код раскида уговора нико неће отворено да ти каже шта се дешава,само ти кажу "могуће је раскинути уговор" ,а о последицама се прећути. А пошто документе немаш ...своди се да уместо животног осигурања потписујеш "петогодишњи кредит" а не нешто што ће ти донети профит... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Октобар 28, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2011 Ne znam brate šta si potpisivao, ali ugovoreno je ono što piše na ugovoru koji potpisuju strane ugovornice. Sve što ti nije jasno treba pitati i razjasniti pre potpisivanja. Nema poverenje nikakve veze sa ugovorom, to je pravni posao. Čak i ova mala osiguranja koja sam pominjala i kod kojih nema potpisivanja ugovora već se uplata uzima kao sklopljeno osiguranje, imaju na uplatnici sve bitne stavke osiguranja koje vam se nudi. Pravo da ti kažem nije mi jasno šta je tu tajno i sakriveno i zašto onda ljudi uopšte potpisuju iako ne znaju šta. Preporučujem svakom da pre potpisivanja bilo kakvog ugovora proveri i dobro se uputi kako u stavke samog ugovora, tako i u zakonske odredbe koje regulišu datu oblast. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Октобар 28, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2011 У уговору пише да се странка усагласила са другим документом који се доставља десетак дана после потписивања уговора. Дакле потписујеш нешто а да не знаш шта потписујеш. Наравно да је у питању правни посао,али када немаш додатни уговор,са којим би требао да си упознат,онда си усмерен на поверење онога ко ти то осигурање продаје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 28, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2011 Нема ту "поверења", све што потписујеш мораш да прочиташ. Ако ти не дају, немој да потписујеш. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Октобар 28, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2011 Нема ту "поверења", све што потписујеш мораш да прочиташ. Ако ти не дају, немој да потписујеш. Upravo tako. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Октобар 29, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2011 Нема ту "поверења", све што потписујеш мораш да прочиташ. Ако ти не дају, немој да потписујеш. Τачно,али кад те они убеде да потпишеш,тек касније видиш да немаш појма шта си потписао. Јер у тренутку потписивања и немаш тај главни уговор који би требало да упознаш... Преваранти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Октобар 30, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2011 Ovo nije baš u potpunosti tačno, to jest postoje vrste osiguranja koje predviđaju isplatu uplaćivanog (ušteđenog) novca sa ostvarenom dobiti od ulaganja, a nakon isteka ugovorenog vremenskog roka. Kod ovakvih osiguranja važno je informisati se o osiguravajućoj kući i o tome kod koga je ta osiguravajuća kuća reosigurana jer na osnovu toga procenjujete koliko je vaše ulaganje sigurno. Имате ли информације о Меркур осигурању које је у БиХ реосигурано ког Босна ре, а преко њега код Швицарског (SWIS RE) и Kölnsko осигурање (GENERAL COLOGNE RE) ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Октобар 31, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2011 Имате ли информације о Меркур осигурању које је у БиХ реосигурано ког Босна ре, а преко њега код Швицарског (SWIS RE) и Kölnsko осигурање (GENERAL COLOGNE RE) Nemam. U svakom slučaju dobro se informiši pre nego što bilo šta potpišeš i ne potpisuj, ako nisi zadovoljan odgovorima i nisu ti sasvim jasni uslovi. To važi za svaki ugovor koji bilo ko treba da potpiše. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Октобар 31, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2011 Ja uplacujem Grawe, najvjerovatnije da bih uzela posle kao penziju. sto nece biti zgoreg. Takodje me privuklo to da, ako bi se nesto meni desilo, moja djeca bi dobila kompenzaciju. Posavjetovala sam se s poznanikom ekonomistom, on rece to ti je sigurna investicija, sigurnija nego banke (konkretno Grawe, a on je sebi uplatio Uniqu). Taj dodatak sto daju je samo obracunata normalna kamata od nekih 3%, pa na dug period nabere se parica. Tad sam namjeravala i djecu da osiguram, medjutim, ostadoh bez posla... meni ne treba puno, osim da njih izdrzavam i sutra penzija; ali djeci ce svasta nesto trebati (akobogda), zivot je tek pred njima. Nisam zaista o metafizickoj strani mislila. Mi zivimo u materijalnom svijetu i duzni smo da svojoj djeci pruzimo sigurnost. Mislim da te rijeci Gospodnje treba tumaciti tako da se ne brinemo previse za zemaljsko, da to ne odvuce svu nasu paznju, ne da se ne trudimo uopste. Nego da je nase da radimo da bismo sticali potrebno i da trazimo blagoslov Gospodnji, po vjeri. Ne mozemo svi biti monasi i odreci se potpuno svijeta - pa i oni rade da bi prezivjeli, jer mi smo (i) materijalna bica, to je nuznost kojom smo okovani. NinaD је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Новембар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 26, 2011 Да ли је животно осигурање Божја воља или Божје допуштење и може ли се уопште на овакав начин о томе размишљати ? Да ли се може рећи да је животно осигурање Божје промишљање о нашој материјалној сигурности? ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Batman Написано Новембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2011 Ako neko misli da zivotnim osiguranjem osigurava zivot u Carstvu bozijem, onda se zabroj'o, da ne kazem neku grublju rijec. ...u ovom zivotu samo je smrt sigurna. P.S.takodje mislim da je jedan oblik prelesti i to da neko ko uplacuje bilo sta misli da ce to 100 posto i dobiti, sto naravno ne znaci da ne treba da uplacuje na (moj) racun br 12990-0000045-029 u Banka Fgr. doo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Децембар 12, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 На једном сајту ово сам добио као одговор на питање о Ж.О. свети владика Николај: Стоструко враћа Бог зајам, који се Њему позајми кроз сиромахе. Беше једном једна жена хришћанка у браку c мужем незнабошцем. Живљаху у љубави и сиротињи. Када c муком уштедеше 50 сребрника, рече муж жени, да би требало да даду тај новац коме на зајам под интерес, јер ће иначе, сребрник по сребрник, појести уштеђено и опет остати без ишта. Жена му одговори: „Ако хоћеш да дајеш у зајам, подај Богу хришћанском." „А где је Бог хришћански?" упита муж. Жена га одведе пред цркву и рече му, да разда сав новац просјацима пред црквом говорећи мужу: „Бог хришћански примиће то од њих, јер ови су сви Његови." Разделивши свих 50 сребрника сиромасима, вратише се дому. Но после извесног времена осташе они без хлеба у кући. Тада рече жена мужу, да иде к цркви и примиће новаца од Бога, коме је и дао. Оде муж и виде код цркве само просјаке, па у недоумици, ко ћe тo њему дати новаца, шеташе око цркве. Наједанпут погледа преда се и виде један сребрн новац. Он га узе, купи за њ једну рибу и однесе је кући. Пожали се муж жени, како никога не виде и како му нико ништа не даде, него случајно нађе само један сребрник. Одговори му жена: „Бог је невидљив и невидљивим начином све устројава." Када жена распори рибу, нађе у њој неки светао камен. Она га даде мужу, а муж однесе трговцу, да види може ли што за тај камен добити. Трговац му понуди 5 сребрника, а муж се насмеја мислећи да се трговац шали, кад тако велику цену нуди. Трговац пак помисли, да му се човек смеје због мале цене коју му понуди, па му понуди 10, па 15, па 30, па 50 сребрника. Позна онај човек, да је то неки драгоцен камен, па се поче затезати. Трговац све више и више дизаше цену док не достиже до 300 сребрника. Тада човек прими 300 сребрника и радостан пође кући. „Видиш ли. како је добар Бог хришћански?" рече му жена. Удивљен муж одмах се крсти, па заједно са својом женом прослављаше Бога. DYNABLASTER and Гојко Родић је реаговао/ла на ово 2 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гојко Родић Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 Pa vidi, sve mi ovo smrdi na naša posla. Osiguravajuće kuće koje se pominju u tekstu su kuće sa tradicijom od pre II Sv.rata. Videla ja i taj priručnik za agente i ponudu za klijente i ugovor i polisu. Ova zbrda-zdola priča iz teksta ništa konkretno ne pominje. Moji prijatelji su osigurani u Vineru već drugi put na 10 godina. Nakon isteka prve polise bez problema su dobili novac uvećan za ostvarenu dobit. Oni su prvu polisu sklopili preko oca tj. svekra koji je radio osiguranja još pre 25 godna na prostoru Hrvatske. Ono što se u ugovoru traži to su apsolutno istiniti odgovori na sva postavljena pitanja, a to našem narodu baš i nije jasno. Pa tako zaokruže da su zdravi i da npr. ne puše iako to nije istina i onda problemi kod naplate osiguranog slučaja. Sa druge strane ovi naši što rade za osiguranja unose i naše "običaje" u posao i eto ti zla. Ispada najbolje, ako neko hoće da se osigura, da skokne do Austrije i tamo napravi polisu pa da zna na čemu je. To da će osiguravajuća kuća da propadne može da se desi, ali zato je važno kod koga je reosigurana. Za ove koje se pominju u tekstu znam da su reosigurane kod Lojda. šta više reći. Sigurnije od toga ne može. Nije loše imati polisu. Za mene lično to je još uvek izdatak koji ne mogu da uklopim. Uvek mi nekako fali. Поштована госпођице Нина Д, у настојању да " збрда-здола причу из текста која ништа конкретно не помиње" како кажете, унапредим, направио сам како верујем јасан прецизан и аргументован пост на блогу КАКО СЕ ЗАШТИТИТИ ОД ПРЕВАРЕ ОСИГУРАВАЈУЋЕ КУЋЕ Ту можете видети један преварантски, понижавајући третман како радника осигуравајућих кућа, њихових агената, заступника осигурања, тако наравно и клијената, будућих корисника животног осигурања.http://svijetosiguranja.hr/files/img/2011/7/5/zastupnica.jpg Тај се третман састоји у обуци агената да лажу будућег клијента обећавајући му приватну пензију или ренту у виду добити од 50% на осигурану суму, могућност раскида " уговора" уз враћање целокупне уплаћене премије, издашну и брзу исплату осигуране суме час и у случају смрти током рата.... Превара се врши потписивањем понуде.. Ту будући клијент заправо потписује дозволу да буде преварен, стога нема никакве шансе на суду .... Превара је успешна зато што агент осигурања једноставно "заборави" да будућем осигуранику уручи примерак потписане понуде, која је заправо део "уговора" о животном осигурању ... Зашто "уговор" стављам под наводнике? Е па сад.... не могу вам баш све препричати, погледајте овде како ћете бити преварени ако не будете пазили..... Гојко Родић Виши полицијски инспектор МУП-а Србије Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 Gojko, dobro dosao na forum... Гојко Родић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гојко Родић Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 Gojko, dobro dosao na forum... Ако Вам се госин Модератор, допада мој блог, ја га можда могу целог пребацити са ваш сајт са свим прилозима ... Мени је само Важно да што више људи упозорим на ову пошаст која нажалост има подршку Народне банке Србије која им даје лиценце и дозволе за рад ... Управо таквим упозоравањем грађана можемо постићи да те куће почну да честито раде свој посао ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука