Тавита Написано Септембар 20, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 20, 2009 konstantin рече: Zene imaju PROBLEM za svako resenje! - Stephen W. Howking :drugarstvo: 1314_womens 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Септембар 20, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 20, 2009 "Са сваком женом разговарај као да је волиш, а са сваким мушкарцем као да ти је досадан"- Вајлд Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Септембар 21, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 21, 2009 "Нека нас Богови обдаре способношћу да на своје жене гледамо туђим очима"-Роме Ролан "Прави мушкарац жели двије ствари : опасност и игру. Зато жели жену као најопаснију играчку" -Фридрих Вилхелм Ниче "Права невоља са женама јесте што оне саме покушавају да се прилагоде мушким теоријама о женама"-Ерика Јанг Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Септембар 21, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 21, 2009 "Жена је у изгубљеном рају загризла у плод са стабла спознаја десет минута прије мушкарца; и од тада је увек сачувала тих десет минута предности" Алфонс Кар "Жена последња напушта мушкарца чак и послије наде"-Франческо Пераци "Жена није љубавница, већ пријатељ и сапутник у нашем животу, и ми се морамо унапред навикавати на мисао да ћемо је волети и кад постане старија... а и онда када постане старица" Бјелински "Волим лепе жене и оне које мисле да су лепе" 0104_cheesy " У жене остари пре лице него срце"-Филип Мазингер "Друже када размишљате о жени свог живота, дозволите и мајци да конкурише за то високо звање"'Радовић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Септембар 26, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 26, 2009 0203_cool 0203_cool 0202_238 Дошао син у посету своме старом оцу с намером да га обавести о скорој женидби. Старац, премда обрадован вешћу, не допусти себи да га понесе слављенички занос, већ, уздржавши се, примети смерно: - У реду, сине. А знаш ли ти да жени треба соли? Дочекавши ове очеве речи као знак охрабрења, младић, сав усхићен, одговори: - Ако, тата... Купићу јој соли! Међутим, отац као да пречу његове речи, те понови исто: - Добро је то, дете моје. Само,... жени треба соли. Син помисли како га овај, може – бити, није добро чуо, или разумео, па и сам почне да се понавља; овог пута нешто јачим тоном. - Нека, тата! Купићу јој соли! Но старац и по трећи пут пређе преко синовљевих изјава и још једном, спремно, понови наглас своје мисли. - Да, синко... Али, ипак, жени треба соли... Видно узбуђен, али и забринут, младић свој немир исцеди кроз зубе: - Зар не чујеш?!? Рекао сам да ћу јој купити соли!!! - Знам ја то, дете – понављао је човек неумољиво. Но жени, ипак, треба соли! Не могавши више да се уздржи од толиког старчевог инсистирања на једној тако неважној ствари, син се, крајње дрско, обрати оцу: - Побогу, тата! Шта си толико навалио са том соли, када сам ти већ толико пута рекао да ћу јој купити?!... Док је са напором слушао где га овај љутито прозива, отац му приђе, и уз благи прекор на лицу и нежно тапшање по рамену, стаде га с љубављу корити: - Е, мој сине! Ти си се због соли овако наљутио, а да знаш само шта све жени треба у животу... (послије соли дође Прада, па шта тада 0110_hahaha ) Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Септембар 26, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2009 * Najbolja učionica na svetu pod nogama je starije osobe. * Kada voliš, to se vidi. * Ako mi samo jedna osoba kaze "ulepšao si mi dan" ulepšala mi je dan. * Usnulo dete u naručju najmirniji je osećaj na svetu. * Biti dobar mnogo je važnije nego biti u pravu. * Nikada ne treba odbiti detetov dar. * Uvek mogu moliti za nekoga, ako već nemam snage pomoći mu na drugi način. * Koliko god život od tebe traži ozbiljnost, svako treba prijatelja s kojim se može glupirati. * Ponekad je osobu dovoljno uzeti za ruku i razumeti je srcem. * Obične šetnje s ocem u letnjim večerima po kvartu kada sam bio dete, čuda su učinile za mene odraslog. * Život je poput rolne toaletnog papira. Što se više bliži kraju, brže se troši. * Dobro da nam Bog ne daje sve što tražimo. * Novac ne kupuje klasu. * Male svakodnevne stvari čine život tako izvanrednim. * Ispod svačije tvrde ljušture je neko kome treba poštovanje i ljubav. * Ignorisanje činjenica ne menja ih. * Kada se planiraš s nekim izjednačavati, samo mu dozvoljavaš da te nastavlja ranjavati. * Ljubav, ne vreme, leči sve rane. * Najlakši način da postanem velika osoba je okružiti se drugima pametnijim od mene. * Svako koga sretneš zaslužuje da ga pozdraviš s osmehom. * Niko nije savršen, dok se ne zaljubiš u njega/nju. * Život je grub, ali ja sam još grublji. * Mogućnosti nisu nikada izgubljene; neko će iskoristiti one koje si ti propustio. * Kada udomljuješ ogorčenost, sreća će otići negde drugo. * Poželim da sam mami barem još jednom rekao da je volim pre no što je umrla. * Svoje reči treba sačuvati mekima i nežnima, jer ćeš ih sutra možda morati pojesti. * Osmeh je besplatan način da poboljšaš svoje izglede. * Kada te novorođeno unuče uhvati ručicom za mali prst, povezali ste se za celi život. * Svako želi živeti na vrhu planine, ali sva sreća i rast događa se penjući se na nju. * Što manje vremena imam, više posla napravim. Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Септембар 26, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2009 Nekada davno je stari Chiroki svome unuku ispričao jednu životnu istinu:“U svakom čovekua vodi se bitka, kao borba između dva vuka, u svakom od nas.Jedan vuk predstavlja zlo: predstavlja bes, zavist, ljubomoru, žaljenje, pohlepu, aroganciju, samosažaljenje, krivicu, greh, srdžbu, inferiornost, laž, lažni ponos, egoizam…Drugi vuk predstavlja dobro: predstavlja ono što pruža užitak, mir, ljubav, nadu, vedrinu, poniznost, ljubaznost, dobrohotnost, srdačnost, darežljivost, istinu, saosjećanje i veru.Mali indijanac se zamisli na nekoliko trenutaka. Sve svoje misli vredno usmeri u dubinu dedovih reči, pa ga zapita:- Koji vuk na kraju pobijedi?Stari Chiroki odgovori sa smeškom na svom starom licu:- Pobeđuje uvek onaj kog hraniš… Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Септембар 26, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2009 Na pitanje ''Šta radiš '' odgovaram sa ''Živim''. Šta je to živeti? Tumarati zemljom kroz nekoliko godina sa saputnicima koji su se slucajno našli na istom vozu vremena i prostora. Živeti-znaci rasti iznutra. Rasti iz sebe. Rasti citav,u razumevanju,u osecanju,u stvaralaštvu.. Covek raste stvarajuci sebe. Život je stalno samostvaranje. Postoje razni životi,ubitacni i dosadni,poletni,snažni. Život koji se odrekao rasta nije život. To je tobožnji život,paraživot ili životarenje. Ko je postavio granice svom duševnom rastu i nece ici dalje od njih reskira da životari. Ko misli da je dosta narastao da se više ne treba razvijati taj se udaljuje od života. Tako i onaj koji napušta kreativnost i ogranicava se na reproduktivnost ide u smeru protivnom od života. Ko raste nezna za dosadu i tko stvara ne pozna monotoniju. Dok je u telesnom smislu rast zakljucen s godinama, duhovni rast nije njome omeden... covek može rasti dok živi i obrnuto: živi dok raste,stvaralacki rast!!! Neživot je postavljati na život takve zahteve da smo uvek nezadovoljni životom. Neživot je kada necemo sadašnju deonicu života primiti kao život,kad ne ubrajamo svoje dane, teskobu i radosti u životni staž, vec se stalno spremamo za život; kad smo stalno pripravnici za život. Neživot je ako ne umemo voleti sebe i druge... Uživati život znaci koristiti se životom, upotrebljavajuci život,uživati u sebi (ne uživati zatvoren u sebe),radovati se svom i tudem životu. Ljubav je davanje života. Davati svoj život tako da se time promice rast i život drugoga to znaci davati život iz dana u dan. Kao što se i živi iz dana u dan. Stoga, umreti sutra isto je tako dobro kao i umreti bilo kojeg drugog dana. Svaki je dan bio za život ili za napuštanje sveta. __________________ Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Септембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2009 Neki covek,njegov konj i pas su putovali drumom.Kad su se zadesili pored jednog ogromnog drveta,udari grom i sve ih pokosi.Ali,covek jos ne shvativsi da je napustio ovaj svet,nastavi put sa svoje dve zivotinje.Nekada je,naravno,i mrtvima potrebno vremena da uvide sta ih je snaslo.Put je bio dug i tezak.Stalno su se penjali uzbrdo,po suncu koje je peklo.Bili su premoreni,znojavi i zedni.Iza jedne okuke ugledase velelepnu kapiju,svu od mermera,koja je vodila na trg poplocan zlatnim plocama.Nasred trga stajala je cesma iz koje je tekla kristalno bistra voda.Putnik se obrati cuvaru na ulazu:"Dobar dan"-rece."Dobar dan"-odvrati strazar."Koje je ovo ovako lepo mesto?""To vam je Nebo""Sreca sto smo stigli na Nebo,jer umiremo od zedji""Mozete da udjete slobodno i da pijete do mile volje"-rece strazar i pokaza na cesmu."Ali moj konj i pas su takodje zedni"-rece covek."Zao mi je,zivotinjama je ulaz zabranjen"-odvrati strazar.Covek je bio strasno razocaran,jer ga je morila strasna zedj,ali nije hteo sam da pije.Zahvalio se trazaru i nastavio put.Jos dugo su tako svo troje hodali uzbrdo,kad naidjose na drugu kapiju.Ovog puta,ona je bila trosna i oronula.Od nje je vodila zemljana staza oivicena drvecem.U hladu,ispod jednog drveta,lezao je neki covek sa sesirom natucenim preko lica,verovatno zadremao."Dobar dan"-rece mu putnik.Covek samo klimnu glavom."Strasno smo zedni,ja,moj konj i moj pas"."Tamo u steni ima jedan izvor gde mozete da pijete do mile volje"-rece covek pokazujuci prstom i pravcu izvora.Covek,konj i pas odose do izvora i utolise zedj.Kada se vratise,putnik se zahvali coveku."Dodjite kad god hocete"-odgovori covek."Samo jos nesto da vas priupitam..Kako se zove ovo mesto?""Nebo"."Nebo?Ali strazar ispred mermerne kapije mi je rekao da je ono Nebo"."Ono nije Nebo,ono je Pakao".Putnik je bio zbunjen:"Treba da im zabranite da se koriste vasim imenom.Taj lazni naziv sigurno stvara veliku zbrku."-zakljuci putnik."Ni govora,naprotiv!Oni nam cine veliku uslugu.Jer tamo ostaju svi oni koji su u stanju da iznevere najbolje prijatelje"-uzvrati covek. Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Септембар 27, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 27, 2009 Можда и треба да упознамо неколико погрешних особа да бисмо, када упознамо праву особу, знали да ценимо тај дар. Када се врата среће затворе - нека друга се отворе, али често се деси да ми толико дуго гледамо у затворена врата да не видимо она која су нам се отворила. Истина је да нисмо свесни шта имамо све док то не изгубимо, али је такође истина да не знамо шта нам је недостајало у животу док то не пронађемо. Давати некоме сву своју љубав није осигурање да ће нас та особа волети заузврат. Немојте очекивати да ће вас неко волети заузврат; чекајте да видите да ли ће се љубав појавити у срцу те особе, а ако се то не деси - будите задовољни што се она појавила у вашем срцу. Довољан је само минут да вам неко западне за око, један сат да вам се неко свиди, цео дан да неког заволите, али је потребан читав живот да неког заборавите. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Септембар 29, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 29, 2009 Katkad za grešnike plaćaju pravednici. Svakoj sudbini ljubav otpor daje. Zlato zadaje brige bilo da ga imaš ili ne. Svaki čovjek je dijete svojih postupaka. Činjenice su neprijatelji istine. Nema knjige, a da se u njoj nešto dobro ne nađe. Na ludom temelju još nikad nije podignuta pametna zgrada. Ženski savjet nije bog zna šta, ali glup je onaj ko ga ne primi. Marljivost je majka sreće, a ljenost, njena suprotnost nikad čovjeka nije dovela ni do jednog od njegovih ciljeva i želja. Najgora od svih ludosti je gledati na život onakav kakav jeste, a ne onakav kakav bi trebao da bude. Biti spreman je pola pobjede. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Септембар 29, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 29, 2009 INDIJANSKE MUDROSTI Sve što dobrodosli radi je u krugu, a to je zato što snaga svijeta uvijek djeluje u krugovima, i sve pokušava biti okruglo. Nebo je okruglo, a čuo sam da je i Zemlja okrugla, a takve su i sve zvijezde. Vjetar, kad je najmoćniji, vitla. Ptice grade gnijezda u krugovima, jer njihova je vjera ista kao i naša. Čak i godišnja doba u svojoj izmjeni čine veliki krug i uvijek se ponovo vraćaju tamo gdje su bila. Čovjekov život je krug od djetinjstva do djetinjstva. I tako je u svemu u čemu se kreće snaga. Crni Los, Oglala Sioux Jednom sam bio u Viktoriji i vidio sam veoma veliku kuću. Rekli su mi da je to banka i da bijeli ljudi tu stavljaju svoj novac na čuvanje i da vremenom dobijaju korist. Mi Indijanci nemamo takve banke; ali kada imamo mnogo novca ili ćebadi, mi ih dajemo drugim Indijancima i vremenom to im donosi korist i naša srca se osjećaju dobro. Naš način davanja je naša banka. Poglavica Maquinna, Nootka U srcima svih nas postoji skrivena cesta kojom se rijetko putuje, a koja vodi do nepoznatog, tajnog mjesta. Stari su ljudi zaista voljeli Zemlju i na njoj su sjedili i počivali s osjećajem da su blizu majčinske snage. Svoje su šatore gradili na Zemlji, a svoje žrtvenike od Zemlje. Zemlja je umirivala, jačala, pročišćavala i liječila. Zbog toga stari https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/indijanac.gif još uvijek sjedi na Zemlji, ne ustaje i ne odvaja se od njenih snaga koje život daju. Za njega sjediti ili ležati na Zemlji znači moći razmišljati dublje i osjećati snažnije. On može jasnije proniknuti u tajne života i doći u bliži odnos sa životom oko sebe. Poglavica Medvjed Koji Stoji, Oglala Sioux Naše je vjerovanje da je ljubav prema posjedovanju slabost koju treba nadvladati. Ona privlači materijalni dio, a ako joj se dozvoli, s vremenom će poremetiti čovjekovu duhovnu ravnotežu. Zbog toga djeca zarana moraju naučiti ljepotu darivanja. Treba ih učiti da daju ono što najviše vole kako bi mogla osjetiti radost davanja. Ohiyesa, Wahpeton Santee Sioux Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Септембар 29, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 29, 2009 Šta je život? To je treptaj svica u noći. To je dah bufala na zimskoj hladnoći. To je mala sjenka koja juri preko trave i nestaje na zalasku sunca. Vrano Stopalo, ratnik i besjednik Crnih Stopala Sve stvari na svijetu imaju svoju svrhu, svaka bolest i biljka koja je liječi, i svaki čovjek sa svojim pozivom. Ovo je indijanska teorija postojanja. Žalosni Golub, Salish (1888-1936) Indijanci vide dva puta sa kojima se suočava bijeli čovjek kao put tehnologije i put duhovnosti. Mi osjećamo da put tehnologije vodi moderno društvo ranjenoj i sprženoj zemlji. Može li biti da put tehnologije predstavlja žurbu u uništenje dok put duhovnosti predstavlja sporiji put kojim su Indijanci putovali i koji sada ponovo traže? Zemlja nije spržena na tim tragovima. Trava tamo još uvijek raste. Vilijem Komanda, Mamiwinini, Kanada Veliki Duh je u svim stvarima, on je u vazduhu koji dišemo. Veliki Duh je naš otac, a zemlja je naša majka. Ona nas hrani, i sve što stavimo u nju ona nam vraća. Veliki Grom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Септембар 29, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2009 Добро је сврха сваког постојања и сваког кретања.Онај ко је неспособан да борави у друштву,или коме је оно непотребно зато што је сам себи довољан,не сачињава део заједнице и сам је или дивља звер или божанство.Треба највише поштовати оно што је најстарије,а заклињати се оним што се највише поштује. Аристотел . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Септембар 29, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2009 Претерана слобода да свако ради шта хоће,неће бити у стању да задржи зло које постоји у сваком човеку.Духовитост је дрскост која је стекла образовање.Добронамеран најпре саветује, а тек онда кажњава.Народ може имати вредност само тамо где и закони имају вредност. Аристотел . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука