Jump to content

Треба ми књига...

Оцени ову тему

Препоручена порука

...

"Ако нађеш негде нешто из дела светих Отаца а немаш хартије, запиши то на одећи својој" (свети Атанасије Велики, архиепископ Александријски)

Подели на овим сајтовима

• 8 months later...

Спасење је у нашим рукама

прот. Константин Островски

Светигора 2001 год.

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

ПРИХВАТАТИ ЦРКВУ

У ЈЕДНОСТАВНОСТИ СРЦА

Дошавши у цркву из света, препуног гордости, похоте и сујете, и не нашавши у њој нешто уобичајено, него сусревши се са нечим неуобичајеним, човек бива незадовољан као што је незадовољан беспризорник који је одрастао у подруму и по први пут доспео у дечји дом. Он се чуди: "Зашто код вас не заудара на пацове? Зашто је светлост лампи тако блистава, зашто су про­зори тако велики?"

У понечему је човек који је дошао из света, наравно, у праву; има недостатака у црквеном животу, као што их има и у домовима за напуштеиу децу. Али беспризорник нипошто не сме да се враћа у свој погубни подрум, него треба да остане у дечјем дому прихвативши га онаквим какав је, да се у њему наједе и угреје. У крајњој линији, дечак ће бити жив и здрав. Обући ће га, нахранити и описменити. Прво треба прихватити Цркву она­квом каква је, у целини, са свим њеним тобожњим и стварним недостацима, које је Бог допустио, а можда и благословио, сни­сходећи нашој слабости. Затим, уцрковивши се одистински, чо­век ће себи разјаснити: где су заповести Божије, где општецркве­ни канони, где су локални црквени обичаји, а где обичаји народ­ни, где су трагови старог паганства, а где ново сујеверје, где се показује слабост црквених људи, а где се испољава снисхођење слабостима нецрквених људи. Све то човек научи да разликује с временом ако се прво смири и прихвати Цркву у простоти срца, као дете.

Из књиге:

СПАСЕЊЕ ЈЕ У НАШИМ РУКАМА

(О свакодневном живљењу по заповестима Христовим),

Протојереј Константин островски,

издала СВЕТИГОРА 2001

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...
  On 2. 10. 2011. at 21:28, Драган Алексић - Алекса рече

Спасење је у нашим рукама

прот. Константин Островски

Светигора 2001 год.

Ako ste zainteresovani da Vam odstampam ovu knjigu u formatu koji Vam odgovara i stavim u meke korice mozete mi se javiti na mejl> maat12@live.com

Za cenu nisam siguran, jer moram pogledati koliko ima stranica i koji format zelite.

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

Још увијек нисам дошао до књиге, па ако неко има или зна гдје може да се нађе...

Подели на овим сајтовима

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

Нема на чему. Јеси ли се снашао?

Достојевски

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...
  On 8. 6. 2015. at 18:58, Марјанн рече

On 6. 6. 2015. at 21:51, Марјанн рече

Хитно молим књигу Владета Јеротића " Hrišćanstvo i psihološki problemi čoveka ".

Хвала!

https://www.kupindo.com/Hriscanstvo/12155041_V-Jerotic-Hriscanstvo-i-psiholoski-problemi-coveka

http://frame.ceger.rs/frame?eid=82550087&q=slicni%3a32360584%20Hri%C5%A1%C4%87anstvo%20i%20psiholo%C5%A1ki%20problemi%20%C4%8Doveka

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...
  • 2 weeks later...

Православни молитвеник на латиници по могућности на ијекавици али може и на екавици.

Само је једна вера права - вера хришћанска православна!

Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...