предање-мс Написано Фебруар 2, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2011 ... "Ако нађеш негде нешто из дела светих Отаца а немаш хартије, запиши то на одећи својој" (свети Атанасије Велики, архиепископ Александријски) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Октобар 2, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2011 Спасење је у нашим рукама прот. Константин Островски Светигора 2001 год. ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Октобар 30, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2011 ПРИХВАТАТИ ЦРКВУ У ЈЕДНОСТАВНОСТИ СРЦА Дошавши у цркву из света, препуног гордости, похоте и сујете, и не нашавши у њој нешто уобичајено, него сусревши се са нечим неуобичајеним, човек бива незадовољан као што је незадовољан беспризорник који је одрастао у подруму и по први пут доспео у дечји дом. Он се чуди: "Зашто код вас не заудара на пацове? Зашто је светлост лампи тако блистава, зашто су прозори тако велики?" У понечему је човек који је дошао из света, наравно, у праву; има недостатака у црквеном животу, као што их има и у домовима за напуштеиу децу. Али беспризорник нипошто не сме да се враћа у свој погубни подрум, него треба да остане у дечјем дому прихвативши га онаквим какав је, да се у њему наједе и угреје. У крајњој линији, дечак ће бити жив и здрав. Обући ће га, нахранити и описменити. Прво треба прихватити Цркву онаквом каква је, у целини, са свим њеним тобожњим и стварним недостацима, које је Бог допустио, а можда и благословио, снисходећи нашој слабости. Затим, уцрковивши се одистински, човек ће себи разјаснити: где су заповести Божије, где општецрквени канони, где су локални црквени обичаји, а где обичаји народни, где су трагови старог паганства, а где ново сујеверје, где се показује слабост црквених људи, а где се испољава снисхођење слабостима нецрквених људи. Све то човек научи да разликује с временом ако се прво смири и прихвати Цркву у простоти срца, као дете. Из књиге: СПАСЕЊЕ ЈЕ У НАШИМ РУКАМА (О свакодневном живљењу по заповестима Христовим), Протојереј Константин островски, издала СВЕТИГОРА 2001 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Горјан МааТ Написано Март 17, 2012 Пријави Подели Написано Март 17, 2012 On 2. 10. 2011. at 21:28, Драган Алексић - Алекса рече Спасење је у нашим рукама прот. Константин Островски Светигора 2001 год. Ako ste zainteresovani da Vam odstampam ovu knjigu u formatu koji Vam odgovara i stavim u meke korice mozete mi se javiti na mejl> maat12@live.com Za cenu nisam siguran, jer moram pogledati koliko ima stranica i koji format zelite. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Још увијек нисам дошао до књиге, па ако неко има или зна гдје може да се нађе... ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Не могу наћи никакву електронску верзију.. Једино да наручиш.. http://www.knjizara.com/knjige/knjiga/18759_Spasenje+je+u+na%C5%A1im+rukama+-+o+svakodnevnom+%C5%BEivljenju+po+zapovestima+Hristovim_ISBN: http://westbook.rs/religija-knjige/konstantin-ostrovski,spasenje-je-u-nasim-rukama-o-svakodnevnom-zivljenju-po-zapovestima-hristovim Ово не знам шта је: http://books.google.rs/books/about/Spasenje_je_u_na%C5%A1im_rukama.html?id=bQB1NQAACAAJ&redir_esc=y "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Не могу наћи никакву електронску верзију.. Једино да наручиш.. http://www.knjizara.com/knjige/knjiga/18759_Spasenje+je+u+na%C5%A1im+rukama+-+o+svakodnevnom+%C5%BEivljenju+po+zapovestima+Hristovim_ISBN: http://westbook.rs/religija-knjige/konstantin-ostrovski,spasenje-je-u-nasim-rukama-o-svakodnevnom-zivljenju-po-zapovestima-hristovim Ово не знам шта је: http://books.google.rs/books/about/Spasenje_je_u_na%C5%A1im_rukama.html?id=bQB1NQAACAAJ&redir_esc=y "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Хвала ти! ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Нема на чему. Јеси ли се снашао? "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марјанн Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 Хитно молим књигу Владета Јеротића " Hrišćanstvo i psihološki problemi čoveka ". Хвала! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! vaistinu 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марјанн Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 On 6. 6. 2015. at 21:51, Марјанн рече Хитно молим књигу Владета Јеротића " Hrišćanstvo i psihološki problemi čoveka ". Хвала! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! vaistinu 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 On 8. 6. 2015. at 18:58, Марјанн рече On 6. 6. 2015. at 21:51, Марјанн рече Хитно молим књигу Владета Јеротића " Hrišćanstvo i psihološki problemi čoveka ". Хвала! https://www.kupindo.com/Hriscanstvo/12155041_V-Jerotic-Hriscanstvo-i-psiholoski-problemi-coveka http://frame.ceger.rs/frame?eid=82550087&q=slicni%3a32360584%20Hri%C5%A1%C4%87anstvo%20i%20psiholo%C5%A1ki%20problemi%20%C4%8Doveka Зосима је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 Хехе,купиндо-лимундо су закон... :good2: "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БоКи шмекер Написано Септембар 27, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2015 Мени треба књига "Поуке аве Доротеја". "Всјакоје диханије да хвалит Господа!" (Псал. 150:6) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћирило Написано Октобар 5, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 Православни молитвеник на латиници по могућности на ијекавици али може и на екавици. Само је једна вера права - вера хришћанска православна! Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука