Grizzly Adams Написано Септембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2011 Веома занимљиво предавање г. Ридлија: Овде и са преводом на српски: http://www.ted.com/t...ang/scc//id/915 w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2011 Добар је. Баш сам прекјуче налетео на његов сајт. У друштву смо' date=' кроз размену и специјализацију, створили способност да радимо ствари које не разумемо.... Оно што је битно за друштво је колико добро људи преносе своје идеје и колико добро сарађују, а не колико су њихови појединци паметни.[/quote'] facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Септембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2011 значи ако си глуп почни да се бавиш трговином... Нешто као Бинг! "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Септембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2011 У друштву смо, кроз размену и специјализацију, створили способност да радимо ствари које не разумемо. ... Оно што је битно за друштво је колико добро људи преносе своје идеје и колико добро сарађују, а не колико су њихови појединци паметни. Ово је вероватно тачно и то савршено објашњава чињеницу да је САД најјача држава на свету иако велика већина људи уопште не користи мозак (покушао сам и сам да верујем у супротно, али не вреди - разуверили су ме врло ефикасно). Из овог предавања може да се извуче још једна скривена поука. Ако поставимо као циљ да нам друштво буде добро, ми то можемо успети чак и када смо глупи. Неће успех друштва аутоматски довести и до образованости његових чланова. То мора да буде додатни циљ независно од успеха друштва у економском или војном смислу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука