Jump to content

Matt Ridley: When ideas have sex

Оцени ову тему

Grizzly Adams

Препоручена порука

Добар је. Баш сам прекјуче налетео на његов сајт.

У друштву смо' date=' кроз размену и специјализацију, створили способност да радимо ствари које не разумемо.

...

Оно што је битно за друштво је колико добро људи преносе своје идеје и колико добро сарађују, а не колико су њихови појединци паметни.[/quote']

facenew22222222

Подели на овим сајтовима

У друштву смо, кроз размену и специјализацију, створили способност да радимо ствари које не разумемо.

...

Оно што је битно за друштво је колико добро људи преносе своје идеје и колико добро сарађују, а не колико су њихови појединци паметни.

Ово је вероватно тачно и то савршено објашњава чињеницу да је САД најјача држава на свету иако велика већина људи уопште не користи мозак (покушао сам и сам да верујем у супротно, али не вреди - разуверили су ме врло ефикасно). Из овог предавања може да се извуче још једна скривена поука. Ако поставимо као циљ да нам друштво буде добро, ми то можемо успети чак и када смо глупи. Неће успех друштва аутоматски довести и до образованости његових чланова. То мора да буде додатни циљ независно од успеха друштва у економском или војном смислу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...