Ignjatije Написано Септембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2011 E super! Ako bude izbio neki rat negde, vi da budete u prvim redovima a mi smrtni ćemo da se pričuvamo. xD Neki ćete da poginete, a neki ćemo da se vratimo! I ti si besmrtan tako da mozes slobodno da krenes.Bilo bi dobro da se vi ateisti organizujete u neki poseban "ateisticki puk" na celu sa Stojadinovicem kao komandantom,ima da povratite Kosovo za 5 dana i to na naucno dokazan i logican nacin. Mironosica, Ђуро Станивук and Млађони је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2011 I ti si besmrtan tako da mozes slobodno da krenes.Bilo bi dobro da se vi ateisti organizujete u neki poseban "ateisticki puk" na celu sa Stojadinovicem kao komandantom,ima da povratite Kosovo za 5 dana i to na naucno dokazan i logican nacin. Pre bih išao sa Al Zawahirijem (Al-Kaida, sektor Irak) nego sa Stojadinovićem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicholas Написано Октобар 19, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2011 Редовно позивање војних обвезника На територији надлежности регионалних центара Министарства одбране Београд, Нови Сад, Ниш, Крагујевац и Ваљево, наставља се редовно позивање лица ради саопштавања распореда за служење у резервном саставу. Распоред позивања по центрима Министарства одбране (ЦМО) је следећи: -ЦМО Палилула 4.11.2011. године у времену од 9 до 15 часова -ЦМО Чукарица од 24. до 30.11.2011. године у времену од 9 до 15 часова -ЦМО Сремска Митровица од 15. до 18.11.2011. године у времену од 8 до 16 часова -ЦМО Смедерево од 28. до 29.11.2011. године у времену од 9 до 15 часова -ЦМО Баточина 20.10.2011. године у времену од 8 до 16 часова -ЦМО Велико Градиште од 24. до 28.10.2011. године у времену од 8 до 16 часова -ЦМО Пожега 26.10.2011. године у времену од 8 до 16 часова -ЦМО Ваљево 29.10.2011. године у времену од 8 до 16 часова -ЦМО Лозница у периоду од 3. до 5.11.2011. године у времену од 8 до 16 часова -ЦМО Шабац 13.11. и 20.11.2011. године у времену од 8 до 16 часова -ЦМО Бајина Башта 14.11.2011. године у времену од 8 до 16 часова. Лица из резервног састава са територије надлежности Регионалног центра МО Ниш, биће позвана на једнодневну војну вежбу, према следећем распореду: - ЦМО Зајечар 12.11.2011. године са почетком у 8 часова - ЦМО Ниш и Прокупље 19.11.2011. године са почетком у 7 часова. На територији Регионалног центра Крагујевац МО биће позвани власници ствари из пописа. Саопштавање распореда ствари из пописа планирано је према следећем распореду: - ЦМО Петровац на Млави 19.10.2011. године у времену од 8 до 12 часова - ЦМО Краљево 27.10.2011. године са почетком у 9 часова. На територији надлежности Регионалног центра МО Београд саопштавање распореда обвезницима радне обавезе планирано је у периоду од 17.октобра до 4. новембра 2011. године. извор: Министарство одбране Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicholas Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 Редовно позивање војних обвезника На територији надлежности регионалног центра Министарства одбране Београд , наставља се редовно позивање лица ради саопштавања и укидања распореда за служење у резервном саставу. Распоред позивања по центрима је следећи: -ЦМО Врачар, 16. јануара 2011. године у времену од 9 до 15 часова. На територији надлежности регионалних центара Министарства одбране Београд и Ниш наставља се редовно позивање власника ствари из пописа ради саопштавања распореда ствари из пописа. Распоред позивања по центрима је следећи: -ЦМО Нови Београд у периоду од 20. до 28. децембра 2011. године у времену од 8,30 до 15,30 часова. -ЦМО Крушевац у периоду од 1. до 16. децембра у времену од 7 до 15 часова. Министарство одбране Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 .Bilo bi dobro da se vi ateisti organizujete u neki poseban "ateisticki puk" na celu sa Stojadinovicem kao komandantom,ima da povratite Kosovo za 5 dana i to na naucno dokazan i logican nacin. lol konachno neka dobra zajebancija na racun nas ateista. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 I ti si besmrtan tako da mozes slobodno da krenes.Bilo bi dobro da se vi ateisti organizujete u neki poseban "ateisticki puk" na celu sa Stojadinovicem kao komandantom,ima da povratite Kosovo za 5 dana i to na naucno dokazan i logican nacin. Не може за 5 дана, они то могу да изведу само постепеним променама током милиона година... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 kad će ovo da se ukine: ,,...Војна вежба са лицима из резервног састава планирана је да се изведе позивањем лица из:- Центара МО Вождовац и Савски Венац 05.03.2014. године..."http://www.mod.gov.r...d_sadrzaja=4911 ,,...Nedavno sam dobio poziv za vojne vezbe u Nisu..." 27.10.2013.http://www.mycity-mi...ojne-vezbe.html https://www.pouke.org...ну-вежбу/page-3 ? Šta je s tim? Prema njihovom sajtu, oni konstantno zovu ljude na nekakve vežbe Mislim da bi ustav trebao da garantuje slobodu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Сад ја не знам, да ли си злонамеран и упоран да "изгураш" то своје што хоћеш, или је нешто друго по среди... Ако си већ навео линк, онда си требао до краја да га прочиташ и да видиш да то што помињеш траје један дан и врши се у циљу... цитирам ради саопштавања и укидања распореда у резервном саставу настављају се по следећем распореду:... итд.... крај цитата Међитим, мене сад интересује нешто друго... Да ли си ти добио овакав позив, па се "бринеш" како ћеш да испуниш ту обавезу (мислим-безболно је, одеш у војни одсек и они ти саопште да ли си и даље у неком распореду или не...), или си пак к`о Кордун на оној теми што је био горљив за "одбрану" редовног војног рока, а на крају се испоставило да га није нио служио... Ето, ако би био љубезан Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Ако си већ навео линк, онда си требао до краја да га прочиташ и да видиш да то што помињеш траје један дан и врши се у циљу... ne, ti ga nisi dobro pročitao, jer to što si citiarao se odnosi na prvo nabrajanje znači: ,,ради саопштавања и укидања распореда", dvotačka pa nabrajanje, pa onda: ,,ради прегледа ствари из пописа", dvotačka pa nabrajanje, i na kraju ,,војна вежба", dvotačka pa nabrajanje a što se tiče onog ,,zlonameran" i onog što te ,,interesovalo": Znači ako insistiram na ideji i tome da kažem da treba se ukine nešto što smatram nepoštovanjem ličnosti, ja ispade zlonameran? Onu jednu te istu poruku ponavljam tri puta, jer niko ne reaguje, a tiče se svakog od nas pojedinačno. Želim da to nekome dođe do svesti. I prema tome, to da li sam dobio poziv ili ne, sa svim ovim nema nikakve veze, ali kad te interesuje poziv nisam dobio, niti će biti ikakve razlike ako ga dobijem, jer ja nisam u stanju da odem na takvu ,,vežbu", pa niko neće moći ni da me natera, osim da me na silu odnese tamo. I ova tema mi se više smučila i neću se više javljati Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Одлично сам прочитао и зато и мислим да си злонамеран... Ако ниси, замолићу те да ми опростиш. Значи, почео си читаву причу инспирисан Диковићевом изјавом од суботе, која је убрзо демантована. Знаш о чему причамо, расправљали смо 20 страна и знаш и свој и мој и ставове и мишљења многих других... Онда долазиш овде и "васкрсаваш" тему од пре три године, линкујући између осталог линк са сајта МОРС-а, а који се тиче позивања војних оабвезника на војну вежбу... Е и даље тврдим да није војна вежба, без обзира што си ми спочитао да не читам... Читам и то врло добро. Дакле, према вести са линка, позивају се војни обвезници да се јаве у 10 центара Министарства одбране ради саопштавања и укидања распореда у резервном саставу.... Као што си могао да видиш, где је регионални центар већи, евидентирање траје 2-3 дана, где је мањи траје један дан, углавном не ради се ниокаквој војној вежби-него просто о томе да ће, претпостављам, појединима бити уписан неки новираспоред, а неки ће бити избрисани из списка... Даље, у два регионална центра, позивају се војни обвезници власници ствари из пописа, ради прегледа ствари из пописа... Значи, они који нешто дуже, у конкретном случају, морају доћи да се провери да ли имају и да ли је исправно то са чиме су задужени... И на крају, опет у конкретном случају, за војне обвезнике са територије СО Вождовац и СО Савски Венац, планирана је војна вежба у трајању од једног дана... Е једино се ту слажем да пише да је војна вежба, али она траје само једана дан (и ко зна шта је у питању-претпостављам нешто слично као и ово горе-уписивање, евиденција и сл...). Како год, ни речи о оним вежбама, на које су ишли наши очеви, а које су трајале по неколико недеља... И у чему је онда ствар твоје повике о некаквом угрожавању права. Морам да те подсетим да је одлуком Народне скупштине Републике Србије о обустављању обавезе служења војног рока, од 15. децембра 2010. године, обустављено је само служење војног рока, с могућношћу поновне успоставе у складу са законом, односно с проценом његове неопходности. У периоду обуставе служења војног рока успостављен је систем добровољног служења војног рока. Сви остали елементи система војне обавезе, као и радне и материјалне обавезе настављају да функционишу у складу са законом јер само на тај начин може се обезбедити неопходан људски потенцијал за одбрану земље. Е како се сад не поштује личност, ако је неко уписан у евиденцију није ни битно, не мораш да ми објашњаваш, пошто си рекао горе да ти се смучила тема и да се нећеш више јављати... Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Одлично сам прочитао и зато и мислим да си злонамеран... Ако ниси, замолићу те да ми опростиш. Значи, почео си читаву причу инспирисан Диковићевом изјавом од суботе, која је убрзо демантована. Знаш о чему причамо, расправљали смо 20 страна и знаш и свој и мој и ставове и мишљења многих других... Онда долазиш овде и "васкрсаваш" тему од пре три године, линкујући између осталог линк са сајта МОРС-а, а који се тиче позивања војних оабвезника на војну вежбу... Е и даље тврдим да није војна вежба, без обзира што си ми спочитао да не читам... Читам и то врло добро. Дакле, према вести са линка, позивају се војни обвезници да се јаве у 10 центара Министарства одбране ради саопштавања и укидања распореда у резервном саставу.... Као што си могао да видиш, где је регионални центар већи, евидентирање траје 2-3 дана, где је мањи траје један дан, углавном не ради се ниокаквој војној вежби-него просто о томе да ће, претпостављам, појединима бити уписан неки новираспоред, а неки ће бити избрисани из списка... Даље, у два регионална центра, позивају се војни обвезници власници ствари из пописа, ради прегледа ствари из пописа... Значи, они који нешто дуже, у конкретном случају, морају доћи да се провери да ли имају и да ли је исправно то са чиме су задужени... И на крају, опет у конкретном случају, за војне обвезнике са територије СО Вождовац и СО Савски Венац, планирана је војна вежба у трајању од једног дана... Е једино се ту слажем да пише да је војна вежба, али она траје само једана дан (и ко зна шта је у питању-претпостављам нешто слично као и ово горе-уписивање, евиденција и сл...). Како год, ни речи о оним вежбама, на које су ишли наши очеви, а које су трајале по неколико недеља... И у чему је онда ствар твоје повике о некаквом угрожавању права. Морам да те подсетим да је одлуком Народне скупштине Републике Србије о обустављању обавезе служења војног рока, од 15. децембра 2010. године, обустављено је само служење војног рока, с могућношћу поновне успоставе у складу са законом, односно с проценом његове неопходности. У периоду обуставе служења војног рока успостављен је систем добровољног служења војног рока. Сви остали елементи система војне обавезе, као и радне и материјалне обавезе настављају да функционишу у складу са законом јер само на тај начин може се обезбедити неопходан људски потенцијал за одбрану земље. Е како се сад не поштује личност, ако је неко уписан у евиденцију није ни битно, не мораш да ми објашњаваш, пошто си рекао горе да ти се смучила тема и да се нећеш више јављати... Потврђујем! Ја сам недавно добио позив из војног одсека, отишао, уписали ми некакав распоред и то је то. Питао сам: ''Оће ли да буде неког рата?'' Службеник је одговорио: ''Ма јок!'' Делов'о ми убедљиво. Ја се разочар'о и отиш'о кући. Ђуро Станивук, bgpj, LISA and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Можда те сада чека војна вежба. Знам да су скоро неки били. Само да знаш, ако се не одазовеш, плаћаш казну. Мој другар закаснио недељу дана и морао код судије за прекршај и наплатили му казну, па га после годину дана послали на војну вежбу, био је скоро. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Ima ovde još jedna stvar. Ljudi vole da se foliraju, pa ako kažeš nešto protiv ovakve prisile, obraćaju ti se sa visine, da si slabić, a oni su time kao neki frajeri, time što su napisali nešto na netu. Ma nije valjda. To samo govori o slabom osećanju vrednosti i slici o sebi, koje se leči, kao što je to i simptomatično za ljudski rod, time što ćeš svoje slabosti da projektuješ na drugog, tj. umesto da uzvisiš sebe lakše ti je pokušati uniziti drugog (svaka sličnost sa rečima vl. Nikolaja je namerna). Prave se frajeri na tuđ račun. A zaboravljaju da i oni sami, kao i svako drugi, nemaju pravo da u ovom slučaju kažu ne. Pa kad ne možeš da promeniš stvari onda prihvati, a druge etiketiraj - kapiraš kako funkcioniše psihološki mehanizam odbrane? Generalno u svetu, isti ljudi koji donose zakone, su najčešće isti oni koji pokreću i ratove, bilo iz koristi ili iz megalomanije. Bez takvih pokretača za vojsku ne bi bilo posla, već samo za policiju, a to kažem jer verujem da 99.999% ljudi bilo kog naroda jednostavno ne želi rat. Sve se to odlučuje na nekom geopolitičkom, interesnom nivou na koji ti nemaš nikakvog uticaja. A ti onda veruj u ,,više ciljeve”. PS: od kritike izuzimam one kojima je to posao i one koji jednostavno nisu imali izbora. Kritiku upućujem ,,internet junacima” i ,,junacima iz fotelje” PPS: nisam anarhista i nisam protiv države, već za poštovanje slobode i za državu koja služi nama koji je gradimo i izdržavamo Juanito and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Па реално, "саопштење о укидању распореда" могу лепо да ти пошаљу поштом и здраво. Не морају да те цимају да идеш у "војни одсек" или где већ. Ту се вероватно ради о нашој чувеној бирократији и њиховом темељном принципу - "зашто једноставно кад може компликовано"... Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Ima ovde još jedna stvar. Ljudi vole da se foliraju, pa ako kažeš nešto protiv ovakve prisile, obraćaju ti se sa visine, da si slabić, a oni su time kao neki frajeri, time što su napisali nešto na netu. Ma nije valjda. То ти је балкански мачо синдром (није само интернетски). Еквивалент је кад те ”другари” из разреда малтретирају јер не можеш да прескочиш козлић или урадиш неку другу акробацију. Неки то прерасту, али многи нажалост не. То нема везе са војском као таквом. Не верујем да ћеш чути професионалног војника да некоме ко није за војску каже да је слабић или да ћеш чути професионалног фудбалера да се руга некоме ко је смотан за фудбал. Они људи раде свој посао, док је осталима војска односно фудбал (увек безсуспешни, јер се од себе побећи не може) покушај да надоместе неке своје сопствене слабости. Милан Ракић, Драшко, GeniusAtWork and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука