Jump to content

CERN: Poljuljani osnovni zakoni fizike?

Оцени ову тему

Juan Valdez

Препоручена порука

• Одговори 110
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Онаско сељачки размишљам: како је уопште могуће експериментално утврдити, "ухватити", "опазити" и тсл. нешто што је брже од светлости.

http://static.arxiv.org/pdf/1109.4897.pdf

Овде имаш до детаља описан експеримент.

Подели на овим сајтовима

Хвала Ивице.

Само сам бацила поглед на текст и уплашила се да нећу бити у стању да га разумем и испратим.

Било би потребно (као што велике теорије и чине) да се да неки популаран текст који даје на основна питања одговоре, а не захтева високо знања физике. Овако остаје ми само да верујем да је то тако с обзиром на институције и ауторитете који иза тога стоје.

Но,можда је још увек рано за појаву и таквих популарних објашњења.

Ипак чланак ћу скинути и сачувати, пажљивије ћу пробати да прочитам па можда понешто и укачим.

Подели на овим сајтовима

00:50... 0102_laugh

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Nije, radio je kaoi geometar ili bibliotekar ... ne secam se bas tacno cime se bavio pre Mileve ...

Oboje su bili na školovanju kad su se upoznali, a potom i započeli vezu. On je nakon diplome dobio posao nastavnika, a kasnije je dobio mesto u patentnom zavodu u Bernu. Onda je dobio licencu za rad na univerzitetu u Bernu, a zatim je na sve to dao otkaz i postao vanredni profesor teorije fizike na univerzitetu u Cirihu. Svi njegovi uspesi su iz vremena braka sa Milevom, a novac od Nobelove nagrade je "velikodušno" dao njoj verovatno smatrajući to dovoljnom satisfakcijom za izostavljanje njenog imena iz iste. Šmokljan.

Подели на овим сајтовима

pojma nema niko od naucnika sta je ovo i kako je ovo moguche.

odgovore cemo dobiti kasnije

ima samo suvo merenje...

kao kad trche dva trkacha na stazi... pa imamo prolazna vremena .

razlika je u 5996 m/s sa greskom od +/- 1,230 m/s.

-

299792458 je brzina svetlosti - konstanta

299798454 je brzina neutrina sa greskom od +/- 1,230 m/s.

odnosno krece se brze za 60nano sekundi ili 0.0025 % brze od svetlosti

odnosno kad neutrino stigne na odrediste - svetlost kasni za 6 kilometra iza prvog 4chsmu1

Није мени проблем да прихватим честицу бржу од светлости него се питам како је могуће регистровати је, тј. да ли таква честица представља нешто изван (изнад..) нашег система постојања те како је онда могуће. Ако је изведена вличина онда она није директно регистрована и тсл... али мислим да још нисам добро ни сопствено питање формирала тако да не очекујем ни ваљан одговор. Критички став из изнетих текстова исто нисам у стању да дам тако да ћемо ипак сачекати.

Формираће се и одговори за "широки публикум", за сада је све крајње "езотерично" за људе ван уске струке.

Подели на овим сајтовима

Nije, radio je kaoi geometar ili bibliotekar ... ne secam se bas tacno cime se bavio pre Mileve ...

Bavio se fizikom, a hranili su ga raznorazni drugi poslovi.

I dok je bio sa milevom radio je siroma poslove.

Ta prica o "milevi" kao nekom ko je zaduzan za relativitet je jedna srpska nacionalisticka bajka.

To da nije Mileva radila njegov relativitet vidi se po kolicini rada posle njegovor razvoda sa njom gde on stanca naucne radove sve genijalniji do genijalnijeg a ona nema ni jedan. Dakle da je iskopiran od nje logicno bi ona posle razvoda imala josh koji rad.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Bavio se fizikom, a hranili su ga raznorazni drugi poslovi.

I dok je bio sa milevom radio je siroma poslove.

Ta prica o "milevi" kao nekom ko je zaduzan za relativitet je jedna srpska nacionalisticka bajka.

To da nije Mileva radila njegov relativitet vidi se po kolicini rada posle njegovor razvoda sa njom gde on stanca naucne radove sve genijalniji do genijalnijeg a ona nema ni jedan. Dakle da je iskopiran od nje logicno bi ona posle razvoda imala josh koji rad.

јел ви атеисти по дифолту постајете и анти-Срби?

Какве везе има сада национализам са односом Милеве и Алаберта?

Алберт као Алебрт...Тесла му је могао предавати и физику и математику... али Алберт није био Србин!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

јел ви атеисти по дифолту постајете и анти-Срби?

Какве везе има сада национализам са односом Милеве и Алаберта?

Алберт као Алебрт...Тесла му је могао предавати и физику и математику... али Алберт није био Србин!

Ne, mi ateisti smo uglavnom racionalisti pa ne nasedamo na glupe price "Mileva Ajstajn je zaduzena za relativitet" "tesla je mogao Einstenu predavati matematiku i fiziku" i slichne nebuloze koji nase ljude stavljaju na listu najpametnijih ljudi na svetu, nahrabrijih i slichno(neopravdano) imamo mi svoje velikane ali Mileva Maric iako velika zena za to doba, nije nas velikan koji je odradio Eistenu relativitet. To su cisti pokushaju podizanja nacionalne vrednosti Srba gde ce nas Srbe ubediti da smo vazniji i bolji narod od nekog drugog naroda naprimer u duhu trenutnih konflikta Albanaca. Sto je ekstremna glupost.

A bas bih voleo da mi argumentujes kako je on to Einstena mogao uciti matematiku i fiziku? :)

Posebno ovo FIZIKU kad je eistenov rad iz fizike doprineo da se shvati da su materija i energije dve stranice istog novcica, kao i da ne postoje prosto i vremen nego ravna prostorvreme(prostor i vreme su jedno te isto ) sto ak oznash iole fizike znao bi koliki je to doprinos svetu fizike generalno.

Подели на овим сајтовима

Ne, mi ateisti smo uglavnom racionalisti pa ne nasedamo na glupe price "Mileva Ajstajn je zaduzena za relativitet" "tesla je mogao Einstenu predavati matematiku i fiziku" i slichne nebuloze koji nase ljude stavljaju na listu najpametnijih ljudi na svetu, nahrabrijih i slichno(neopravdano) imamo mi svoje velikane ali Mileva Maric iako velika zena za to doba, nije nas velikan koji je odradio Eistenu relativitet.

A bas bih voleo da mi argumentujes kako je on to Einstena mogao uciti matematiku i fiziku? :)

Posebno ovo FIZIKU kad je eistenov rad iz fizike doprineo da se shvati da su materija i energije dve stranice istog novcica, kao i da ne postoje prosto i vremen nego ravna prostorvreme(prostor i vreme su jedno te isto ) sto ak oznash iole fizike znao bi koliki je to doprinos svetu fizike generalno.

Ниси укапирао...то сам имитирао твоје аргументе о национализму..само обрнуто..као Тесла Србин..национализам и сл...бољи од Алберта..итд...

Мислим...глупе су ти тезе..где стављаш национализам када се прича о скроз другим стварима...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Ниси укапирао...то сам имитирао твоје аргументе о национализму..само обрнуто..као Тесла Србин..национализам и сл...бољи од Алберта..итд...

Мислим...глупе су ти тезе..где стављаш национализам када се прича о скроз другим стварима...

Ne stavljam ja stavljate vi kada pricate o Milevi Maric kao nekom ko je "tvorac" Einstanovih radova ili o Tesli koji je "bolji fizicar" od ajstajna.

To su nacionalne price gde se uzdize vrednost srbije. Da je Ajstajn imao zenu koja je bila nemica, niko od vas ne bi to rekao.

Da je tesla kojim slucajem bio naprimer Poljak opet niko od vas ne bi to ni pomislio.

Ako me kapiras. Ne stavljam ja nacionalizam nigde, ali nacionalizam je izvor tih vasih ideja.

Uzgrad i ja sam nacionnalista, ali gradjanski nacionalista ako znas sta je to.

Подели на овим сајтовима

Којих сада "наших"

Мислиш да је ово све организована завера Србских националиста и Хришћана да вас пољаке или немце који сте атеисти убеде у Србксу аријевску расну савршеност...

а вас подчине да будете слуге наших инетерса?

Да имаш право...ево ја први признајем..

читава тема је у ставри једна велика завера Србиких Хришћански Аријеваца испод пирамиде...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Којих сада "наших"

Мислиш да је ово све организована завера Србских националиста и Хришћана да вас пољаке или немце који сте атеисти убеде у Србксу аријевску расну савршеност...

а вас подчине да будете слуге наших инетерса?

Да имаш право...ево ја први признајем..

читава тема је у ставри једна велика завера Србиких Хришћански Аријеваца испод пирамиде...

prvo ja rekoh, Ja sam nacionalista(gradjanskI) dakle smatram se Srbinom.

Drugo, ne znam sta ismevas, ne ubedjuje nas niko mi smo svesni koji Srbin je koliko doprineo svetu nauke - vi ste ti koji ste u iluzijama da je "tesla veci fizicar od ajstajna" i slichne irelevatne gluposti. Koje vam uglavnom sluze za argumentaciju kako su srbi VELIKI.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...