Jump to content

Оборена теорија о нестанку диносауруса?

Препоручена порука

Данас на вестима чујем да је и Ајнштајн пукао ко звечка... Брзина светлости ипак није највећа брзина у космосу....Јавише данас....научници. Шта ми уопште знамо, питам се? Да сам ово рекао као средњошколац, професор физике би ме рушио на поправни до судњег дана.

Ma ti mora da se salis. Mislio sam da umes kriticki da razmisljas. A i tacno je da bi te oborio - i to sa razlogom. Ako nesto moze da putuje brze od svetlosti (u ovom slucaju veoma malo brze - i to tek treba da se bez sumnje dokaze) to ne obara teoriju relativiteta. Da podsetim - teorija relativiteta je dokazana i u svakodnevnom zivotu primenjena. Novim saznanjem moze samo bolje da se opise. Usput, zaista bih voleo da se ispostavi bez sumnje da se neutrino krece brze od svetlosti :)

Подели на овим сајтовима

Данас на вестима чујем да је и Ајнштајн пукао ко звечка... Брзина светлости ипак није највећа брзина у космосу....Јавише данас....научници. Шта ми уопште знамо, питам се? Да сам ово рекао као средњошколац, професор физике би ме рушио на поправни до судњег дана.

Узми GPS и провозај се мало. Ако је изненада почео да брљави, онда је можда Ајнштан и пукао. Ако ти венчана бурма постане сива, то исто значи да је ”Ајнштајн пукао ко звечка”. У супротном, нико није пукао, него је откривен нови феномен који се не уклапа ни у једну од постојећих теорија. Штавише, можемо да се кладимо да ће се и после предлагања општије теорији, Ајнштајнова још увек користитие за све прорачуне у којима важи. По правилу је тако до сада било једноставније, мада не мора да значи. Шта ти је данас, па пишеш као клинац, уместо да стварно покушаш да схватиш шта се дешава у науци. Једино ако ти је циљ да покажеш овима што им наука мења религију да немају основа за тако нешто, онда ОК. Али иако се наука не бави истином у том математичком смислу, она и даље о свом пољу зна више, боља је и ближа реалности од било које друге области људског духа.

Подели на овим сајтовима

Узми GPS и провозај се мало. Ако је изненада почео да брљави, онда је можда Ајнштан и пукао. Ако ти венчана бурма постане сива, то исто значи да је ”Ајнштајн пукао ко звечка”. У супротном, нико није пукао, него је откривен нови феномен који се не уклапа ни у једну од постојећих теорија. Штавише, можемо да се кладимо да ће се и после предлагања општије теорији, Ајнштајнова још увек користитие за све прорачуне у којима важи. По правилу је тако до сада било једноставније, мада не мора да значи. Шта ти је данас, па пишеш као клинац, уместо да стварно покушаш да схватиш шта се дешава у науци. Једино ако ти је циљ да покажеш овима што им наука мења религију да немају основа за тако нешто, онда ОК. Али иако се наука не бави истином у том математичком смислу, она и даље о свом пољу зна више, боља је и ближа реалности од било које друге области људског духа.

U principu prosta "logika" moze da ti objasni da je svetlo za najbrzu cesticu uzeto jer je foton masless svaka cestica koja je massles je "brza"

sad zbog nekih osobina pretpostavljam da sigurno postoji cestica koja moze da putuje brze od fotona.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Baj d vej ono sto sam hteo da kazem, to ne obara nikako ajstajnovu teoriju. e=mc2 idalje. :) mada je tu formulu izveo jedan cika pre ajstajna no to je sad nebitno.

Подели на овим сајтовима

hahahaha .... Puna istina

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

hahahaha .... Puna istina

Da ste malo više čitali i razumeli teoriju i da je profesor normalan iole ne bi bio 100 % siguran da je brzina svetlosti najbrža stvar. A i to da je brzina svetlosti najbrža nije suština niti bilo kakva premisa einštenove teorije relativiteita.

Zapravo zaključak je da je brzina svetlosti najbrža jer je svetlost sastavljena od fotona a fotoni su čestice bez mase pa čim nešto nema masu to je najbrže. Ne znam da li to baš najbolje shvatate.

A neutrino verovatno nije brži od svetlosti kako je izjavio jedan čikica, verovatno je greška u merenju.

Подели на овим сајтовима

Problem shvatanja nauke od nenaučnika je upravo ta isključivost... Logično stanje ili je teorija u svim detaljima istinita ili nije... A to nema nikakve veze sa tim kako nauka funkcioniše... - Kao što mi u svakodnevnom životu i dalje koristimo njutnovu teoriju - kad vam neko kaže da ga sačekate na stanici i da će putovati 5 sati - ne pitate ga kojom će brzinom ići u svakoj etapi puta da bi izračunali koliko je to sati putovanja za vas koji stojite na stanici...

To se milion puta događalo - bilo je i puno većih grešaka načinjenih u evoluciji (ali nijedna greška suštinski kobna za teoriju) - npr. vjerovalo se da je čovjek nastao od neadretalca - pa su otkrivene kosti čovjeka iz istog perioda kada i neadretalci - pa su kreacionisti rekli rekli smo vam! Naučnici su rekli - nešto smo pogriješili - kopali dalje i našli kosti zajedničkih predaka - sve se čak mnogo bolje uklopilo u sliku - nego da smo se za 65000 toliko promjenili iz neadretalca u čovjeka...

Sa velikom sigurnošću se zna da su dinosaurusi izumrli (osim ptica) i tako ostavili prostor za razvoj sisara, sa malo manjom se zna da su naglo izumrli - malo manjom se da ih je ubio meteor... Do skora su imali i neke teorije kojoj je grupi meteora mogao pripadati - sada je samo to malo uzdrmano i nikako ne ruši bilo koju od ovih mojih prethodnih tvrdnji... I bilo koja da se sruši - one pre nje ostaju čvrste... I sve da se sve sruše - evolucija ostaje čvrsta...

Da li se evolucija može srušiti - vrlo lako... Jedan jedini fosil na pogrešnom mjestu ili iz pogrešnog vremena (naravno - ne lažni fosil - nego nešto zaista potvrđeno) bi je vrlo lako mogao srušiti - http://en.wikipedia.org/wiki/Precambrian_rabbit Toliko dokaza do sad - a nijedan koji bi je srušio...

Подели на овим сајтовима

Koje? (Ne poricem nego ne znam - da sprecimo hejtove)

Обимно је то градиво. Ако те интересује, имаш на сајту верујем.орг дела Светог Максима. Прочитај како пише хришћански геније.

Подели на овим сајтовима

Људи, немојте мене критиковати. Ја сам лаик за нуку. Преносим оно што медији пишу. Чућемо шта кажу научници.

Подели на овим сајтовима

Ма атеисти су ти експерти за све науке. Чим постанеш атеиста одма` знаш све - од генетике и еволуције до астрофизике и квантне механике. А посебно добијеш инспирацију кад разговараш са верницима преко интернета... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

gde mogu da se uclanim u ateiste? ocu i ja da budem pametan a ne glupav :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

gde mogu da se uclanim u ateiste? ocu i ja da budem pametan a ne glupav :lol:

Idi na Usce u Bgd, ima neka izlozba plasticnih dinosaursa a verovatno se tamo uclanjujes :lol:

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Da ste malo više čitali i razumeli teoriju i da je profesor normalan iole ....

...Ne znam da li to baš najbolje shvatate.

... bilo kakva premisa einštenove teorije relativiteita....

Rečito..i veoma nadahnuto...

Piše se Ajnštajn..ili Einstein..ako već mora .. Inače tvoji kući kako su..

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Idi na Usce u Bgd, ima neka izlozba plasticnih dinosaursa a verovatno se tamo uclanjujes :lol:

daleko mi to brate ja mislio da samo kliknem negde :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...