Jump to content

Шта је то тако страшно урадио Александар Конузин?

Оцени ову тему

Зоран

Ваше мишљење о говори амбасадора Конузина  

60 члановâ је гласало

1. 1. Како оцењујете говор амбасадора Конузина

• Потпуно је у праву
    • Делимично је у праву
    • Уопште није у праву
    • Не знам
    • Не интересује ме

Препоручена порука

На Соњу Лихт?

:) Има истине и у томе, са једне стране...са друге стране, највећи део приче је био о Русији...претпостављаш у ком контекту?

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 179
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Претпостављам. Као што претпостављам да и Конузин зна ко је Соња Лихт, и која екипа стоји иза ње, и какву је причу могао тамо да очекује. И као што претпостављам да му је познато да та иста екипа тренутно влада Србијом, и да Србија нема начина да јој се супротстави.

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Претпостављам. Као што претпостављам да и Конузин зна ко је Соња Лихт, и која екипа стоји иза ње, и какву је причу могао тамо да очекује. И као што претпостављам да му је познато да та иста екипа тренутно влада Србијом, и да Србија нема начина да јој се супротстави.

Без обзира...ако су га позвали (јер сам и непозван сигурно није дошао) и ако је већ дошао (можда политички протокол налаже његово присуство на скуповима такве врсте и вероватно су морали да га позову и можда је он морао бити присутан) онда је, бивши револтиран дрским и (ин)директним пежоративним контекстом у који је стављена Русија, само адекватно реаговао на исто и узгред изрекао нешто што јесте чињеница...имамо проблем у Србији, нико о томе не говори. Имамо поред нас директне кривце за садашње и будуће комадање земље , нико о њима не говори. Имамо власт која је спремна да прода и целу Србију ако се то буде затражило од њих, нико о томе не говори али важно је да Русија буде представљена као једини проблем и једино зло које мора изнова и изнова бити карактерисана као једини политички фактор нестабилности на планети...човек је рекао оно што је требао да каже вуницама као што је г. Тадић који је био присутан заједно са појединим министирима, и ништа неистинито не видим у његовим речима...вуницама и издајницима треба рећи да су то што јесу, било да је њих брига за то или не.

Подели на овим сајтовима

Mislim da je manje vazno da li su nam Rusi prijatelji ili ne! Vazan je odnos koji mi imamo prema samima sebi a koji nije zdrav jer je jadan i podanicki! Srbi su stari narod koji je pokazao dosta dobrog, lepog i plemenitog kroz istoriju i na sta i mi kao i generacije koje dolaze treba da budemo ponosni, da to pricamo narastajima koji dolaze i da to negujemo!

Zato, ako mislimo opstati, moramo menjati taj podanicki odnos prema sebi koji su nam Turci usadili, a komunisti obnovili i ucvrstili! Propale su i mnogo vece civilizacije od nase i neka se niko ne vara i misli da ce se stvari same resiti. Moramo verovati da ima nade i boriti se kako i koliko mozemo i to svakog trenutka i na svakom mestu.

Mora se omoguciti nekako obrazovanim i hrabrim ljudima koji vole Srbiju, a koji su otisli u inostranstvo (mi koji smo ostali smo pretezno marginalizovani i potpuno sludjeni svakodnevnim nepravdama i apsurdima) da nam pomognu idejno i intelektualno da nekako prodjemo kroz ovaj klanac uz sto je moguce manje gubitke i da konacno vratime ove pilicarski umove koji nas vode tamo gde im je mesto-u kokosinjce i zatvore! Kao sto rece ona stara Grcka poslovica... "Ako nema obucara, Grci ce ici bosi. Ako nema krojaca, Grci ce ici goli. Ali ako nema ucitelja, nece biti ni Grka"

Dakle, smatram da nas prioritetni problem nije ekonomski, kako se jedino moze cuti u medijima zadnju deceniju- "nema para", "nema para"- vec pre svega duhovni i dusevni! Ako mi poverujemo da je "sve gotovo" i da je "svaka borba uzaludna" jer se "sve unapred zna i ne moze se promeniti", onda nema tog novca i podrske koja nam moze pomoci. To je razmisljanje obele, obeshrabrene i beznadezne nacije. To nije razmisljanje koje nam je Sv. Sava ostavio u amanet. Mislite li da je njegovo vreme bilo lakse, manje bremenito, manje smutno, sa manje podmuklih i unapred smisljenih strategija i igara velikih sila??? Ali Sv. Sava je imao veru i nadu. Bio je hrabar i uz Boziju pomoc uspeo Srbiju da opismeni, ocuva i sacuva! On treba da nam bude vodilja i uzor kako se voli i cuva svoj narod.

Neka nam Bog da mira i mudrosti!!!

Подели на овим сајтовима

Без обзира...ако су га позвали (јер сам и непозван сигурно није дошао) и ако је већ дошао (можда политички протокол налаже његово присуство на скуповима такве врсте и вероватно су морали да га позову и можда је он морао бити присутан) онда је, бивши револтиран дрским и (ин)директним пежоративним контекстом у који је стављена Русија, само адекватно реаговао на исто и узгред изрекао нешто што јесте чињеница...имамо проблем у Србији, нико о томе не говори. Имамо поред нас директне кривце за садашње и будуће комадање земље , нико о њима не говори. Имамо власт која је спремна да прода и целу Србију ако се то буде затражило од њих, нико о томе не говори али важно је да Русија буде представљена као једини проблем и једино зло које мора изнова и изнова бити карактерисана као једини политички фактор нестабилности на планети...човек је рекао оно што је требао да каже вуницама као што је г. Тадић који је био присутан заједно са појединим министирима, и ништа неистинито не видим у његовим речима...вуницама и издајницима треба рећи да су то што јесу, било да је њих брига за то или не.

Што има смисла отприлике колико би имало смисла када би видео у шкоклском дворишту како шесторица седмака малтретирају једног првака, пришао и рекао прваку како је шоња зато што дозвољава да га малтретирају, седмацима како су они најобичније силеџије, и демонстративно се окренуо и отишао...

Подели на овим сајтовима

Где су Срби свих година када Србију силују?

Што се тиче Руса, почни да изучаваш наше односе од следеће референце:

(Ово сам усликао у манастиру Св. Роман код Крушевца)

rajevski.jpg

Затим обнови своје знање о години 1914. и обиђи Сремске Карловце.

Онда обавезно упали свећу за макар једног од 4.350 Руса колико их је погинуло ослобађајући Србију октобра 1944. (ради упоређења Нато је 1999. убио 4.000 Срба)

На крају, вероватно ниси чуо за август 1991. када је Милошевић, кварно или наивно, подржао комунистичке пучисте у Москви. Међутим, преврат није успео - Јељцин је послао тенкове на Бели дом и тако смо изгубили јединог преосталог пријатеља.

Пријатељ нам се опет враћа, а ми се ко увредљива млада питамо: "Шта сте учинили за нас?" "Ви нас не волите, него све радите из интереса..."

А шта су други учунили за нас? И ко нас уопште још воли?

...осим Руса.

Знам одлично шта је било 1914.године и обишао је Ср. Карловце. Као што видиш на аватару ми је икона руских мученика, а Достојевског имам као цитат. Мислим, мани ме те јефтине патетике, човече. Волим ја и Русе и Русију зато и кажем све ово. Разумем ја да је Русија била слаба деведесетих, али нема потребе да нам се спочитава то да нисмо довољно Срби због Косова, када је толико људи погинуло доле због одбране Косова. Дакле, кад се доле крв лила као и цела земља била бомбардована руска званична политика је ћутала, уколико се не рачунају јалове осуде и разноразна вета од којих ништа конкретно нисмо имали. Зато руски амбасадор нема морално право да пита то што је питао јер је Србија учинила све што је могла, али непријатељ је био јачи. У Русије се гледало као у озебло Сунце надајући се да ће нам помоћи али они су тад сарађивали са САД као што и сад сарађују. И нека их, али не треба ово да причају јер то није истина. Има Срба, али су поражени. Поразио их је јачи непријатељ. А Руси ако већ нису могли да помогну не треба да говоре како смо кукавице јер смо ратовали са јачима од себе.

Лако је данас викати на обезглављене Србе, нек викне тако на Американце ако сме.

Подели на овим сајтовима

Ма да, а ови на безбедносном форуму што разглабају глупости и флоскуле, нас јако поштују и воле. Смешно и наивно са наше стране. То је одлика неозбиљних држава.

Некад се мора и као Милош Обреновић, Деспот Стефан Лазаревић...Зарад опстанка државе мора се и са непријатељем сарађивати. Није то потрага за љубављу. Ми смо мали нарад и мала држава, без обзира што себе перципирамо као велику силу.

Подели на овим сајтовима

Не знам, људи. Ја сам редовно гласао за ДС, немам шта да се стидим тога (то не значи да нисам критичан и према њима). Међутим, потпуно сам разочаран у погледу ЕУ. Ово, како се они према нама опходе (водеће земље ЕУ, оне које фактички кроје политику), никуда не води. Они очигледно раде на корист албанске мафијашке камариле, а на нашу штету. Лицемерни су, безобразни, покварени, подмукли, понашају се као последња морална дронфуља и фуфа. Албанци се не би чули да су живи, да их они не соколе. Да су јасно поручили и нама и њима: морате се договорити - нема цепања државе, нема повратка на стање за време Милошевића. Да видиш како би било мира. Међутим, њима је изгледа најмање стало да тамо буде мира. Њихове планове и интересе више не зна ни црни ђаво. Мислим да су чак и њега саблазнили и превазишли у злу и неправди коју сеју по плаштом љигаве флоскуле коју називају "демократија". Та "демократија" је заправо демонократија - владавина шизофреничних умова и шизофреничних савести, дуплих стандарда и најподмуклијег лагања и лицемерја. И још нам говоре да требамо да се окренемо "светлој будућности"!? Фуј! радије бих да будем мртав, да ме нема, него да живим понижен, обезличен и испраног мозга, да ми глава користи да ми не би падал киша у стомак, а да ми идентитет и смисао живота буде у стомаку. Фуј! Фуј! и Фуј! Никад! Никад! и Никад! Слобода и достојанство - или да ме нема.

Подели на овим сајтовима

I šta je mislio da će proizvesti ovim "nastupom"? Znao je gde dolazi (Sonja LIht i društvance), pa je znao i kojim će jezikom da se govori. Ali ono što je još neverovatnije je to da ima još Srba koji misle da su nam Rusi neki vajni prijatelji. Ok, simpatišu nas, ali kao što su pokazali bezbroj puta, uvek smo im služili kao sitniš za raskusurivanje sa nekim drugim silama. Zdimili su sa Kosova čim ih je nato malo popreko pogledao, a sad nam pričaju o velikom prijateljstvu. Dozvolili su da nas NATO na pravdi Boga bombarduje, da nam otmu teritoriju, da proglase nezavisnost - a sad, kao, nema Srba u Srbiji. Pa naravno da nam neće Rusi rešavati situaciju, ali je još jasnije da su se Rusi kasno dosetili da im je Srbija važna tačka, jer su se, opet, kasno dosetili da ako hoćeš u ovom svetu da budeš sila, moraš da imaš uporišta na važnim mestima. Malo im je prošao voz. Sa druge strane, ne laje kera sela radi... naprimer - kad su kupili NIS prvo je što su uradili, zatražili su monopol - i dobili. Neće se baš nešto ovajditi od našeg tržišta (iako nas deru najstrašnije - najkuplje gorivo u evropi), ali ipak, svaka parica je važna - pa da, najbolje bi bilo da smo im sve prodali, a oni genijalci kakvi jesu, bi to održavali na vrhunskom nivou i nama, svojoj kolonijici, udelili posle koju paricu, Nisu nas Rusi jednom preveslali.

Kosovo u stvari i nije njihov problem, nego se i tu merkaju sa Amerima, kojima od perestrojke ide bolje posao. Naš je problem kosovo, ali kao što neko reče, da bi rešio problem, moraš da imaš plan i opštu saglasnost oko tog plana. Mi nemamo ni prvo ni drugo. Najgluplja moguća opcija je ratovanje, i ona bi sada bila ravna samoubistvu. Nažalost, suviše smo mali, suviše glupi izgleda da na našu stranu navučemo interese velikih - jednostavno, igraju se sa nama, a pri tom mi mislimo da smo im važni. Tužno.

А коме би то ми требали да се обратимо или у чију помоћ да се уздамо?

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Брате Ниши,

јасно је као дан да Србија као држава не реално не постоји још од времена кад је ушла у Југославију

(тачније, ни за шта се не пита и за све преузима кривицу), међутим...

- Улога озбиљне власти:

навео сам примјер Ђинђића који није успио у својим визијама јер је био несхваћен од стране властитог окружења

а камоли противника, јер су и једни и други ловили у магли и нису били у стању да прихвате прошлост и садашњост какве јесу

већ су бунарили, ваћарили и ловили у мутном не знајући шта конкретно желе, тачније прихватајући своју политичку одговорност неплански и из ситно шићарџијских интереса.

- у озбиљним државама интереси великих сила се препознају, а силни тимови аналитичара праве прогнозе са могућим сценаријима за периоде од најмање 25 година - а код нас се не зна (тачније набија се глава у пијесак) шта ће сутра да буде, а све што се деси код нас изазива невјерицу и шок.

Кажем, Ђинђић је још 2002 говорио да судећи по њиховом понашању након промјена - Американци и Европљани нам нису пријатељи, те да је он имао барем пет могућих јасних и јаких стратегија. Убили су га управо у моменту када је једну од тих стратегија покренуо (у влади га је чекала, такође касније убијена под сумњивим околностима, шведска премијерка Ана Линд).

То је политичар и тако треба да се понаша српски премијер, предсједник, министар ИП итд.,

а тренутно сваки политичар у Србији има своју политику и своју (углавном плитку и краткорочну) стратегију,

што само одржава ситуацију општег расула и анархије на сваком могућем плану - политичком, економском и на крају баладе и духовном. Ово је чисто срљање у пропаст.

Ако ћемо у Европу и у Нато, зашто то нисмо учинили прије двадесет и кусур година?

Сада нас након свега не жели ни Европа ни Нато (јер смо већ постали безусловне слуге),

они свеједно узимају све што им треба, а будући да ми сервилно на све пристајемо,

ништа и не добијамо заузврат.

На крају баладе, не морамо ми у уније са Русима, Кином, Бразилом, Индијом итд.,

али смо могли макар да блефирамо да хоћемо, па да од амера тражимо разне услуге заузврат

да би прешли на њихову страну, АЛИ то је посао за озбиљне државе и озбиљне власти,

ионако је већ годинама прави премијер Србије Амерички Амбасадор у Бг.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Та "демократија" је заправо демонократија - владавина шизофреничних умова и шизофреничних савести, дуплих стандарда и најподмуклијег лагања и лицемерја.

И још нам говоре да требамо да се окренемо "светлој будућности"!? Фуј! радије бих да будем мртав, да ме нема, него да живим понижен, обезличен и испраног мозга, да ми глава користи да ми не би падал киша у стомак, а да ми идентитет и смисао живота буде у стомаку. Фуј! Фуј! и Фуј! Никад! Никад! и Никад! Слобода и достојанство - или да ме нема.

Има изгледа још и Светосаваца Срба у овој напаћеној земљи!

Амин! Амин! Амин!

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Што има смисла отприлике колико би имало смисла када би видео у шкоклском дворишту како шесторица седмака малтретирају једног првака, пришао и рекао прваку како је шоња зато што дозвољава да га малтретирају, седмацима како су они најобичније силеџије, и демонстративно се окренуо и отишао...

Наравно да теби нема смисла.

Он је, испровоциран "седмацима", покушао да шоњи (а "седмаци" њему не да не могу ништа, него могу да му...не кажем шта!) укаже на бесмисао свега што ради, на бесмисао пребацивања проблема са себе на њега, док "седмаци" истог увелико гуз*...али тај шоња се показао и овај пут као непоправиви и декларисани бескичмењак, који интимно жели да буде шоња, шоња који се притом буни што неко покушава да му укаже на његов јад и беду...а пошто он жели да буде шоња над шоњама, и то мазохистичког типа, онда га треба у суштини, док добија батине и дневну, редовну сексуалну порцију гуже**, зајебавати и понижавати до бесвести ...а ти "седмаци"...њима се, иако им је он непријатељ (али непријатељ на кога не могу тако лако ударити јер постоји велика шанса да би надрљали) у суштини свидео његов говор који печати мизерију и беду дотичног шоње - мазохисте.

Шта је друго могао да уради него да оде од некога ко је очигледно будала мазохистичко-сексуално неутаживе жеђи и глади?

Подели на овим сајтовима

Зато би овај народ требао да организује колективну и тоталну грађанску непослушност по сваку цену и да све у држави стане докле год ови не сиђу са власти и не одговарају за уништење државе...по сваку цену! То се, наравно, никада неће десити из простог разлога што смо страшљиве и себичне вунице које гледају само своје дуп* а дугорочна добробит нам је тотално небитна...шта год причали, ово је једина истина о нама...страх...страх и себичност владају душама оних који су само по имену Срби.

Истина!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Tај шоња се показао и овај пут као непоправиви и декларисани бескичмењак, који интимно жели да буде шоња, шоња који се притом буни што неко покушава да му укаже на његов јад и беду...а пошто он жели да буде шоња над шоњама, и то мазохистичког типа, онда га треба у суштини, док добија батине и дневну, редовну сексуалну порцију гуже**, зајебавати и понижавати до бесвести ...

Ух... Мислим да смо дошли до тачке када даља дискусија и нема претерано много смисла...

И добро, кад ти и Михајло почињете са грађанском непослушношћу?

Подели на овим сајтовима

Не знам, људи. Ја сам редовно гласао за ДС, немам шта да се стидим тога (то не значи да нисам критичан и према њима). Међутим, потпуно сам разочаран у погледу ЕУ. Ово, како се они према нама опходе (водеће земље ЕУ, оне које фактички кроје политику), никуда не води. Они очигледно раде на корист албанске мафијашке камариле, а на нашу штету. Лицемерни су, безобразни, покварени, подмукли, понашају се као последња морална дронфуља и фуфа. Албанци се не би чули да су живи, да их они не соколе. Да су јасно поручили и нама и њима: морате се договорити - нема цепања државе, нема повратка на стање за време Милошевића. Да видиш како би било мира. Међутим, њима је изгледа најмање стало да тамо буде мира. Њихове планове и интересе више не зна ни црни ђаво. Мислим да су чак и њега саблазнили и превазишли у злу и неправди коју сеју по плаштом љигаве флоскуле коју називају "демократија". Та "демократија" је заправо демонократија - владавина шизофреничних умова и шизофреничних савести, дуплих стандарда и најподмуклијег лагања и лицемерја. И још нам говоре да требамо да се окренемо "светлој будућности"!? Фуј! радије бих да будем мртав, да ме нема, него да живим понижен, обезличен и испраног мозга, да ми глава користи да ми не би падал киша у стомак, а да ми идентитет и смисао живота буде у стомаку. Фуј! Фуј! и Фуј! Никад! Никад! и Никад! Слобода и достојанство - или да ме нема.

Ех, да се из бомбастичних изјава може пуцати, или да се макар могу јести, где би нам крај био...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...