Jump to content

Шта је то тако страшно урадио Александар Конузин?

Оцени ову тему

Зоран

Ваше мишљење о говори амбасадора Конузина  

60 члановâ је гласало

1. 1. Како оцењујете говор амбасадора Конузина

• Потпуно је у праву
    • Делимично је у праву
    • Уопште није у праву
    • Не знам
    • Не интересује ме

Препоручена порука

Брате, може да се каже да нам недостаје "вера", али не као нека магична сила која ће "решити проблем". Недостаје нам вера у смислу да се не држимо основних моралних принципа, постали смо морални слабићи. Има код нас врло мало људи који су спремни да стану иза својих принципа и интегритета по цену да ризикују жртву. И онда се дешава да покварени политичари купују народ на тај рачун, а исплаћују тако што се задужују. И то је врзино коло из ког је тешко изаћи.

To se sve podrazumeva...

Ono sto nam osim toga fali jeste bas taj zivi odnos cistog poverenja prema Roditelju, koji je kadar da lako pokrene mehanizme drustvenih promena upravo kroz vrsne i kvalitetne ljude, ali to ne cini jer mu prakticno malo ko i trazi tako nesto...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 179
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

obojica ste u pravu

(a samim tim i ja! :lol:)

То се каже - обатројица... ;)

Ono sto nam osim toga fali jeste bas taj zivi odnos cistog poverenja prema Roditelju, koji je kadar da lako pokrene mehanizme drustvenih promena upravo kroz vrsne i kvalitetne ljude, ali to ne cini jer mu prakticno malo ko i trazi tako nesto...

Па нема шта, почнемо од себе. За промену није потребна већина, него одлучна и принципијелна мањина.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Nadam se da si u pravu...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

ako pogledamo realno, nema na vidiku "glave" koja bi nesto pozitivno pokrenula i promenila, to je najveci problem. daće Bog (ako budemo tražili) da se takav neko pojavi, do tada kako reče Niši, treba gledati kako sačuvati ono šta imamo a pre svega zdrav razum, lično mišljanje i ne duvati u jedra svojim činjenjem raznoraznim prevarantima (pre svega mislim nasoj "eliti", pozicionoj i opozicionoj). što pre se njih ratosiljamo to će se pre pojaviti neka nova snaga i obrnuto.

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Konuzinu ljubili ruke u Topoli

22. septembar 2011. 11:29 > 11:34

Aleksandar Konuzin, ambasador Rusije, dočekan je juče u Topoli ovacijama, a građani su mu prilazili i ljubili ruke.

v218425p0.jpg

Svaka rečenica ruskog ambasadora tokom govora povodom dobijanja plakete Presvete Bogorodice, prekidana je aplauzima, piše "Alo".

Konuzin je to priznanje dobio povodom dva veka Topole i krsne slave Karađorđeve varošice - Male Gospojine.

"Znam da je moj srpski užasan, ali želim da vam se obratim na vašem jeziku. Ovo je praznik istorije, pravoslavlja i srpstva.

Odlikovanje koje sam dobio smatram priznanjem poslovnih odnosa Rusije i Srbije. A ja se trudim da lično doprinesem razvoju tih odnosa", rekao je Konuzin.

Beograd oblepljen plakatima sa Konuzinovim likom

v218425p1.jpg

Nadahnuti govor ruskog ambasadora u Topoli ispod spomenika Karađorđu bio je prvo javno pojavljivanje u javnosti njegove ekselencije nakon nastupa u Domu Vojske na Forumu za bezbednost, kada je izgovorio rečenicu: "Ima li ovde Srba? Tači osvaja sever Kosova, a vas baš briga".

Ipak, tim povodom juče nije želeo da daje izjave novinarima. Kratko je odgovorio da je "za sada dosta izjava".

Dragan Jovanović, predsednik opštine Topola, podsetio je u govoru na 200 godina razvoja kraljevog grada na Oplencu, a najpoznatijem Rusu u Srbiji je poručio:

"Ovde ima Srba, vaša ekselencijo! Pozdravljamo našu braću na barikadama na Kosovu i nadamo se da će im Srbija pomoći", rekao je Jovanović.

Na slavi u Topoli, osim Konuzina, koga su tokom litije na svakom koraku zaustavljali da se fotografišu i poljube mu ruku, bio je prinčevski par Aleksandar i Katarina Karađorđević, kao i Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije i partijski kolega prvog čoveka Topole.

Kako je prinčevski par juče slavio i 26 godina braka, Konuzin je iskoristio priliku da im čestita jubilej.

Princ Aleksandar Karađorđević, kao potomak osnivača grada na Oplencu, juče je zajedno sa predsednikom Topole bio na čelu litije koja je prolazila kroz grad povodom krsne slave varošice.

Za to vreme, princezi Katarini društvo je pravio kavaljer iz Čačka Velimir Ilić. Kao pravi džentlmen, Velja je najpre princezi poljubio ruku.

Da ne bi bila usamljena dok je njen muž obavljao prestolonasledničku dužnost na Malu Gospojinu, Velja je sve vreme razgovarao sa princezom.

Beograd je od juče izlepljen plakatima na kojima piše "Aleksandar Konuzin ambasador Srba u Srbiji". Lepljenje je organizovao "Srpski narodni pokret 1389", kao podršku ambasadoru Rusije, za koga kažu da je posle nastupa na beogradskom bezbednosnom forumu "pod stalnim udarom i napadima", prenosi "Alo".

Nastupom Aleksandra Konuzina juče se bavila i ruska štampa, koja zaključuje da bi taj incident mogao da ima uticaj na savezništvo Beograda i Moskve.

"Glas Rusije" se pita šta je to Konuzin tako strašno uradio pa su ga mediji prozvali skandalmajstorom, naglašavajući da je skandalozno to što je jedan takav forum održan u prisustvu predsednika Srbije.

(MONDO)

http://www.mondo.rs/s218425/Info/Srbija/Konuzinu_ljubili_ruke_u_Topoli.html

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Е добро је па га нису у дупе љубили...

какве жалосне речи..једог "хришћанина"

Човек је више у једном моменту урадио за Србију..него сви наши владари од комуниста до данас..

и тебе чуди овакав поступак народа..

....и онда из беса...даш овакву изјаву...,

а модеартора ни за лека...а да ....ти си модератор sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Не знам које ми је полтронство и удвориштво гадније, љигавије и одвратније - оно које проевропљани исказују према свему што је из ЕУ, или оно које патриЈоте исказују према свему што је руско...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Србине...то се зове ПОШТОВАЊЕ!

Дал се сећаш шта то значи?

Које полтронство...

Поштовање човека који је искрени пријатељ...

Сети се да су наши стари љубили руку Свештенцима,докторима, ученим људима....жене руку целивале мужевима...деца очевима...кумовима..итд

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Ruzniju sliku nisam mogao da zamislim.Da mi je neko rakao ne bih poverovao.Ovo je najblaze receno na mene delovalo neprijatno,i jako ruzno,i odvratno i neprimernoi...

0409_feel

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Србине...то се зове ПОШТОВАЊЕ!

Дал се сећаш шта то значи?

Које полтронство...

Поштовање човека који је искрени пријатељ...

Сети се да су наши стари љубили руку Свештенцима,докторима, ученим људима....жене руку целивале мужевима...деца очевима...кумовима..итд

Mislim da taj Srbin moze da te nauci i sta je to postovanje i sta je to Hriscanstvo.

To ljubljenje ruke je cist seljacizam napaljenih budala.

Rusija u Srbiji vidi isto sto i svi drugi - interes.

Kaze za sta su se borili ruski dobovoljci u Srbiji? Za pare, nisu za musmule sigurno.

Rusija celu istoriju prica da nam pomaze nikad nam ni ne pomaze ni 10 % od onoga sto prica.

Nasi stari su i imali jedan obicaj lapot(http://en.wikipedia.org/wiki/Lapot)al to ne znaci da je to normalno danas. ;)

Meni nikako nije jasno kako neko moze da bude Hriscanin i Etnicki Nacionalista u isto vreme? Voleo bih da mi to neko objasni.

Etnicki nacionalizam zagovara Ksenofobiju i mrznju ( ociglednu ) prema drugim nacijama i ljudima dakle albancima, hrvatima i slichno.

kako naprimer Hriscanin moze da vol iseselja koji je zbijao fore kak osada kolju rdjavim kasikama? I kako kada metak iz tompsona pogodi nekog u celo da mu oba oka ispadaju?

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

05. 10. 2011 | 16:04

Путин пoнудиo Србији улазак у Евроазијску Унију?

Москва – Иако се још, формално, није вратио на кремаљски трон, Владимир Путин већ обасипа јавност својим плановима и визијама за будућност.

Тако је у свом тексту за московски лист Известија руски премијер, и највероватније нови-стари председник, најавио велики руски план оснивања моћне међудржавне политичко-економске интеграције – Евроазијске Уније, по угледу на ЕУ, од земаља бившег СССР-а.

Била би основана на темељима Царинског савеза или Јединственог еконмског појаса који обухвата Русију, Белорусију и Казахстан, а који почиње деловати од 1. јануара 2012. Путин већ “заводи” остале земље регије, па и шире, да приступе том, засад тројном, савезу. То је досад најамбициознији и најозбиљнији руски план конкуренције САД-у и Европској Унији.

Русија већ годинама покушава да обједини земље бившег СССР-а у разне безбедносне, одбрамбене, економске и политичке асоцијације како би ојачале свој положај у регији, али и пратиле глобалне развојне трендове. Москва одавно има амбицију да буде нека врста источног Брисела (само с већим утицајем) па је тако већ формирана Евроазијска економска унија из које је настао Царински савез Русије, Белорусије и Казахстана, а ускоро ће им се прикључити Таџикистан и Киргистан.

Тај се предлог чини као најозбиљније остварење нове економско-политичке наднационалне организације која ће бити, како каже Путин, “ефикасна спона између Европе и азијско-пацифичког региона”. Додуше, први је идеју о таквом савезу још 1994. дао казахстански председник Нурсултан Назарбајев.

Сједињене државе

Царински савез три постосвјетске државе ће функционисати на начелима ЕУ и Шенгена, па ће тако Белорусија, Русија и Казахстан, који имају 165 милијуна становника (60 посто становништва бившег СССР-а) и површину од скоро 20 милиона квадратних километара – од Пољске до Тихог океана, имати слободан проток и кретање људи, роба, инвестиција и идеја, његови становници моћиће да се запошљавају, школују, живе, покрећу послове и оснивају компаније било где на територији тих држава. Осим тога, Белорусија чак размишља да руску рубљу уведе као националну валуту, иако постоји и предлог увођења неке нове заједничке валуте по узору на евро.

Да би Путин био задовољан пројектом, у Евроазијској Унији Русија жели као приоритетан стратешки циљ Украјину с њених 45 милиона становника и великим пољопривредним потенцијалима, Туркменистан, једног од највећих произвођача памука који је четврти на свету по залихама гаса, те нафтом богати Азербејџан.

Свакако да Путин рачуна да ће се Унији прикључити и једна од најважнијих земаља средњоазијског региона Узбекистан, највећи произвођач памука на свету.

Када би се све те земље прикључиле новој унији, с њом би било обухваћено више од 60 посто светских залиха нафте и скоро 70 посто залиха гаса.

Понуда Србији

Иначе, понуда из Москве стигла је и на београдску адресу па се Србији заводљиво нуди да Београд буде једно од четири седишта нове уније, а према неким политичким стратешким плановима, понуду ће послати и Турској.

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Не знам које ми је полтронство и удвориштво гадније, љигавије и одвратније - оно које проевропљани исказују према свему што је из ЕУ, или оно које патриЈоте исказују према свему што је руско...

Ово је добро питање.

Наиме пита мене један лик у цркви којој ја струји припадам руској или грчкој , пошто ме је чуо да певам византију а зна да певам и српско појање што се данас популарно зове "по мокрањцу" .

То ме мало збунило размишљам шта му то значи, кажем му да припадам српској струји у српској цркви .

Вели ми лик да та струја не постоји.

Е па реко ако до сад није постојала од сад постоји.

Иначе су Срби склони таквим појавама , сад су једни западњаци други источњаци, али није то тако од јуче, мислим ако реално сагледамо ствари тога је било и за времена св.Саве па је Сава запуцо у Јерусалим и прескочио и Франке и Византинце.

Мислим у оно време је тај његов одлазак на извор Цркве имао то да значи да Срби не постају Грци кад већ нису прихватили понуду са запада да уђу у ондашњи НАТО пакт са Ватиканом. Већ да Срби иду на извор вере Христове и оданде ће да црпе своје духовне корене. Мислим знам да су данашњи богословчићи гадљиви на политику али да се не лажемо политика прати Цркву од почетка , још од фарисеја и садукеја коју су замислите били странке .

Mislim da taj Srbin moze da te nauci i sta je to postovanje i sta je to Hriscanstvo.

To ljubljenje ruke je cist seljacizam napaljenih budala.

Rusija u Srbiji vidi isto sto i svi drugi - interes.

Kaze za sta su se borili ruski dobovoljci u Srbiji? Za pare, nisu za musmule sigurno.

Rusija celu istoriju prica da nam pomaze nikad nam ni ne pomaze ni 10 % od onoga sto prica.

Nasi stari su i imali jedan obicaj lapot(http://en.wikipedia.org/wiki/Lapot)al to ne znaci da je to normalno danas. ;)

Meni nikako nije jasno kako neko moze da bude Hriscanin i Etnicki Nacionalista u isto vreme? Voleo bih da mi to neko objasni.

Etnicki nacionalizam zagovara Ksenofobiju i mrznju ( ociglednu ) prema drugim nacijama i ljudima dakle albancima, hrvatima i slichno.

kako naprimer Hriscanin moze da vol iseselja koji je zbijao fore kak osada kolju rdjavim kasikama? I kako kada metak iz tompsona pogodi nekog u celo da mu oba oka ispadaju?

Мислим не знам шта ти то значи етнички националиста и какав смисао има та кованица , ајде буди добар па објасни шта би то могло бити и како се то може бити националиста не етнички.

Друго ја сам ти националиста и Хришћанин и не мрзим никога нити ниподаштавам иједну нацију на свету.

Ценим Шиптаре и Хрвате ( муслимана изБосне ми је искрено жао јер су награисали вољом бабе Алије и то потпуно беспотребно) и увек сам спреман да укажем на то да су нас рецимо они сада победили истина уз немалу помоћ својих западних савезника али Боже наш шта да се ради , ко је нама крив што смо се триповали да ће атеистички комунизам на челу са Миром Марковић ипак победити западне силе.Тако да признајем квалитете и код других нација, рецимо да смо ми Срби толико сложни као Шиптари ђе би нам биЈо крај или рецимо да смо толико привржени Цркви као Хрвати ђе би нам био крај.

Треба бити реалан и сагледати све народе онакве какви јесу.

Што се тиче Руса , причај ти шта хоћеш али није било тако давно када су Руси прошли овуда терајући нацисте из Југославије , да смо чекали Енглезе , усташке кланице би радиле и после пада Берлина.

Иначе Руских добровољаца у Српским ратовима је било толико много да је заиста безобразно причати о некаквом руском интересу у помагању Србима то може само историјски непоткован да говори или отворено злонамеран, знамо да је у Српско – турском рату 1875. године учествовало око 20.000 добровољаца из Русије, од чега је било 1000 официра , свега 5000 се вратило живих у Русију.Да не набрајам остале ратове који су се касније десили , ако су то мушмуле пријатељу ја их онда поклањам теби а ти нисам сигуран да би дао живот свој за Русију.

Што се тиче лапота опет једно злонамерно подметање ( питам се уопште шта покушаваш овде на форуму ) лапот је традиција староседелаца балкана и то не свих него делимично која се пренела и на Словенске и несловенске народе балкана тако је рецимо лапот много присутнију код Шиптара и то тренутну баш на Косову иако су ето "просперирали својом неовисношћу" него што је то било у претходном периоду ( за време злог Слобе и друга Тите) . Наравно да као и сви други обичаји на жалост нашу српску и овај обичај се у неким крајевима одомаћио и код нас али не у целокупном националном корпусу и не свугде , већ углавном у оним рубним крајевима где Срби долазе у додир са тим другим прастановништвом балкана, међутим ни друге нације балкана нису поштећене овог хтонског обичаја има га и код Рвата и код Црногорица и шире , а има га и у другим крајевима света.

То што је Србин пољубио руку Русу Конузину није никаква српска сервилност, то је израз презира према сопственим властима и поштовања према великој мајци Русији од које нам је увек долазило спасење, хтели ми то да признамо или не. Што не значи да сад сви џутуре треба да постанемо Руси , напротив Руси треба да се врате својим коренима и постану Срби !

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...