Toma Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 Vera. Ako bi meni neko rekao da je so - spoj dve otrovne 'rabote' (natriuma i hlorida) ja mu nebih verovao. Jedem so i živ sam - šta će meni veći dokaz da sam u pravu! I ako bi mi taj neko nudio da udjem u laboratoriju gde se to da opitovati a ja odbijao - ostao bih u svom ubedjenju. Vera je laboratorija u koju se mora ući ako neko želi da otpočne sa spoznajom najveće Osobe i volje Njegove. I kada se u veru udje - tek tada počinje 'eksperimentisanje' i opitovanje. To je kvalitet i privilegija da se bez predrasuda i na svim nivoima (širine, dužine, visine i dubine) istražuje i ispituje. Otkud znam? Pa pamtim kakav bejah dok sam bio ateista i kako se vera dogodila u meni tokom studija. Pošto me niko nije 'naterao' da verujem - nisam sklon tome. Par godina pošto se vera dogodila u meni, pročitao sam da je "Hristos Isus začetnik i usavršitelj naše vere". Ali ta činjenica je samo potvrdila ono što sam nekako i sam kapirao. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 Грешиш. Католичка црква је била дозволила проверу аутентичности Торинске плаштанице. После опсежних научних експертиза, закључно са анализом количине изотопа угљеника Ц14, које и поред прецизности мерења нису дале несумњиви резултат. Изгледа да се ствари битне за веру тврдоглаво опиру научном доказивању.И неуспех постизања недвосмислених резулатата је такође неки резултат. Ajd daj mi neki link vise o tome. Nijesam bas upucen. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
игорсима Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 Ne mozemo da rascistimo jer u svetu dokaza empirijskih nasa "nevera" (kako je ti zoves) ima vise sanse za realnosti od vase vere. A vi pokushavate da ih izjednacite. O tome se radi. Razlika je fundamentalna, mi tvrdnje o bogu proveravamo empirijski, vi se na boga oslanjate na nekom lichnom metafizickom aspektu. Ако хоћеш да кажеш да је могућност да Бога нема већа него да Бога има, и да ти на том начелу засниваш своје уверење да Бога нема - онда смо се разумели. Ти верујеш у то и све је у реду. Ја у то срање никад не бих ни помислио да верујем, али молим - поштујем... Ви тврдње о Богу проверавате емпириски? Како их то проверавате, мајке ти? А ми те исте тврдње баш НЕЋЕМО да проверавамо? Ми СЛЕПО верујемо и баш НЕЋЕМО да прогледамо? Па добро, ако у ТО верујеш немамо шта да причамо даље. Ajdemo tvoju logiku da primenimo na ostale Entitete? Коју моју логику? Ову да ви верујете да Бога нема? Шта ту има да се објашњава? Нема ту шта да се објашњава него нећеш да "разумеш" оно што ти говорим... Ti verujes da Vilenjaka nema, takodje verujes da nema leteceg-cufta-cudovista, a isto i verujes da ne postoje i jednorozi. Ја о вилењацима, летећим ћуфтама и једнорозима уопште не размишљам. На ту тему сам већ говорио кад сам навео пример ванземаљаца. https://www.pouke.org...post__p__500061 Поновићу ти још једном, да буде сасвим јасно о чему причамо:Веровање да Бога нема се вредносно ни по чему не разликује од веровања да Бога има. Веровање ко веровање. То ти тврдим од почетка и мислим да је ту главни чвор који треба да размрсимо. Ти причаш о неверовању у Бога али постоји прилично велика разлика између неверовања у Бога и веровања да Бог не постоји. Постоје људи који о Богу не размишљају (као што ја не размишљам о ванземљцима). Просто, немају стварну свест о њему. У неком смислу можемо да их назовемо агностицима, али у суштини су то људи који се тим питањем просто не баве. Могу чак и да не знају шта појам Бог значи или, чак и да знају, да га не користе у свом животу. А онда постоје и атеисти који баш ВЕРУЈУ да Бог не постоји. Они су се посветили том питању и закључили да Бог - не постоји. Свесни су значаја појма Бога у нашим животима и установили су свој јасан однос према њему. НЕ ПОСТОЈИ и - тачка. Али сам, са друге стране, наставио: Потпуно је погрешно ТВРДИТИ да нешто не постоји само зато што то не можеш да осетиш или докажеш његово постојање.То је као тврдити да ванземаљци не постоје. Не разумем како би неко могао то да верује у то. Зашто ванземаљци не би могли да постоје? Свемир је прилично велик... можда се ту и тамо неки и затекне... Ни ја ни верујем у ванземаљце али баш да тврдим да не постоје... глупо је. Послушај још једном сам себе и колико то делује глупо: "Нешто не постоји док не доживиш или докажеш другачије". Мени то личи на дете које затвори очи и каже: "Мрак је јер нема светлости...". Карикирам али... стварно... kada bih krenuo da ti pravim argument da mogu slobodno da tvrdim da postoji leteca-cufta i da ti na osnovu toga namecem neku svoju istinu da ti uopste ne bi leglo da ti kazem "znash ti u letecu cuftu samo ne verujes, ja verujem" i da izjednacim nase argumente na empirijskom polju. Одговорио бих ти исто што и за ванземаљце - не занима ме прича о летећој ћуфти без обзира да ли постоји или не постоји. Ако би баш инсистирао да се одредим, упитао бих те: "А каква је разлика између света у којем постоји летећа ћуфта и света у којем не постоји?" Што је, иначе, добар тест и за читаву причу о Богу: каква је разлика уколико Бог постоји и уколико Бог не постоји? Za boga kao i za letecu cuftu nemas razloga da verujes. Не слажем се. Постоје врло јасни разлози због којих сам изабрао да верујем у Бога. Један сам изложио овде: Бог и постојање духовног света су по мени једино објашњење за постојање живота. Другог објашњења немам и нисам спреман да поверујем ни у остале небулозе које су последице непостојања Бога: 1. Да је свет настао случајношћу (посебно кад ми о томе говоре људе који се убише доказујући да је све узрочно-последично повезано и да случајности у ствари нема. 2. Да је живот настао из неживота - случајно!?! 3. Да је случајно настали живот сам случајно почео да се размножава. 4. Да је од мајмуна настао човек - случајно (или радом, свеједно) A odsustvo verovanja nije jednako verovanju u nepostojanje. Ти једноставно нећеш да схватиш суштину. Ја ти и не тврдим да су одсуство веровања и веровање у непостојање исте ствари. Напротив - тврдим ти да нису исте (проучи мало боље шта сам писао до сада). Ја те питам - да ли ти само СУМЊАШ (немаш веровања) или ВЕРУЈЕШ да Бога нема? Или можда чак ЗНАШ да Бога нема? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 Jer verovanje u nepostojanje nije isto sto i neverovanje u postojanje. Ako ne mozes to sam da skontas, misli da mi ne verujem, sta da ocekujem od coveka koji misli da je zena nastala od covekovog rebra a on od grumena zemlje u koji je udahnut zivot? I u tu pricu veruje bukvalno? Takav covek moze biti samo ignoratan. Ja mogu da ti dokazem ( al mi se ne da ) da je covek srodan sa majmunom, da se evolucija u prirodi odvija. Ti meni ne mozes da dokazes da je covek nastao od grumena zemlje u kojii je udahnut zivot a zena od njegovog rebra pa da se u majku vratis, jer je prosto nemoguce dokazati takvu stvar. Poslushacu mocartov savet da je "smeh jedna od najozbiljnijih stvari" i odoh da se smejem sa drugarima umesto da se napinjem sa ignorantnim ljudima oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
logdanov Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 Ajd daj mi neki link vise o tome. Nijesam bas upucen. http://www.factsplusfacts.com/ Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
logdanov Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 http://www.factsplusfacts.com/ http://www.shortnews.com/start.cfm?id=68837 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 http://www.factsplusfacts.com/ pogledam to ovih dana pa ti javim Mada i nije bas neki dokaz boga posto nema ni dokaza da je stvar oridjinale. The BBC is making a documentary that will include the retesting of the shroud and new archaeological evidence which supports the possibility that the artifact is genuine. A i van toga daleko je od "goreceg zbuna koji govori" tabli koje padaj usa neba pretvaranja vode u vino, drva u zmije, ikona koje placu krv, etc... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 p.s. The laboratories at the University of Oxford, the University of Arizona, and the Swiss Federal Institute of Technology, concurred that the samples they tested dated from the Middle Ages, between 1260 and 1390 Koji je to nesumnjiv rezultat? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
игорсима Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 Prost razlog, analiza religijskih tvrdnji. "nevernici" su spremni da te tvrdnje analiziraju. Da li je ijedan vernik dosao i pitao "hajde da analiziramo sveti oganj" ili "hajde da napravimo medicinsku analizu i statistiku cuda-lecenja iz ostroga" ii pak "Hajde da napravim naucni analizu ikoje koja place krv" И ти бркаш религију и веру. Јел то код вас нека епидемија...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
logdanov Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 Jer verovanje u nepostojanje nije isto sto i neverovanje u postojanje. Ako ne mozes to sam da skontas, misli da mi ne verujem, sta da ocekujem od coveka koji misli da je zena nastala od covekovog rebra a on od grumena zemlje u koji je udahnut zivot? I u tu pricu veruje bukvalno? Takav covek moze biti samo ignoratan. Ja mogu da ti dokazem ( al mi se ne da ) da je covek srodan sa majmunom, da se evolucija u prirodi odvija. Ti meni ne mozes da dokazes da je covek nastao od grumena zemlje u kojii je udahnut zivot a zena od njegovog rebra pa da se u majku vratis, jer je prosto nemoguce dokazati takvu stvar. Poslushacu mocartov savet da je "smeh jedna od najozbiljnijih stvari" i odoh da se smejem sa drugarima umesto da se napinjem sa ignorantnim ljudima Писцима Старог завета је било јасно да је човек састављен (Неко га је саставио) од истих атома и молекула од којих је састављено све, само то није умео да каже на другачији начин да би свима било разумљиво. Не можемо људе који су живели пре више хиљада година хватати за реч по питању терминологије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
игорсима Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 sta da ocekujem od coveka koji misli da je zena nastala od covekovog rebra a on od grumena zemlje u koji je udahnut zivot? I u tu pricu veruje bukvalno? Takav covek moze biti samo ignoratan. Да прекинемо расправу, него шта. Доста је. Него, онако успут - ако ти верујеш да сви ми верници верујемо у ово, и то буквално, и да смо сви игнорантни - шта ћеш овде? DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
logdanov Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 p.s. The laboratories at the University of Oxford, the University of Arizona, and the Swiss Federal Institute of Technology, concurred that the samples they tested dated from the Middle Ages, between 1260 and 1390 Koji je to nesumnjiv rezultat? Веровао сам да нећеш прочитати као што верујем у Бога. More About the Carbon 14 Dating: It was the prestigious peer-reviewed journal, Nature, that in 1989, reported that carbon 14 dating ‘proved’ the shroud was a fake. Rogers in defended the article in Nature and the quality of the carbon 14 dating. But Rogers found that thecarbon 14 sample was taken from a mended area of the cloth that contained significant amounts of newer material. This was not the fault of the radiocarbon laboratories. But it did show that the dating was invalid. In words peculiar for a scientific journal like Nature, in reporting on Rogers' findings, the British scientist-journalist Philip Ball wrote: “And of course 'authenticity' is not really a scientific issue at all here: even if there werecompelling evidence that the shroud was made in first-century Palestine, that would not even come close to establishing that the cloth bears the imprint of Christ.” Не мораш ни да читаш. Ионако се ништа неће променити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 Nisi mi nista objasnio, ili ja taj odgovor ne razumem. Rekao si ranije da niko nije rodjen gresan. Ali kazes da je moj urodjen poriv gresan. Nasa priroda nije gresna,ali jeste greholjubiva.Tako je i sa seksualnoscu.Nakon pada,umesto da seksualnost sluzi za ostvarivanje zajednice ljubavi sa drugim,ona se koristi radi zadovoljenja sopstvenih potreba.Dakle,na prvom mestu sam ja,a ne drugi. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
logdanov Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 pogledam to ovih dana pa ti javim Mada i nije bas neki dokaz boga posto nema ni dokaza da je stvar oridjinale. The BBC is making a documentary that will include the retesting of the shroud and new archaeological evidence which supports the possibility that the artifact is genuine. A i van toga daleko je od "goreceg zbuna koji govori" tabli koje padaj usa neba pretvaranja vode u vino, drva u zmije, ikona koje placu krv, etc... Одмах си пожурио да прочиташ Википедију у којој не пише баш све. Сапортс д пасибилити дет д артифакт из џењуин. Хајдемо једно по једно. Далеко смо још од горућег жбуна који говори. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
logdanov Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 Изгледа да Јурис овде једини верује да је свака реч у Светом писму фактографски податак. Није ни чудо јер је литература коју чита намењена полемици са протестантским фундаменталистима који тврде да је баш тако и који израчунавају тачну годину и датум постанка света. Незнање (ignorance) је корен апсолутног неразумевања. jermel and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука